Merve Çubuktepe

Astroloji önemli olayların ne zaman olacağı, ilişkilerin uyumu ya da kişilik özelliklerimiz hakkında bilgi verebilir. Mükemmel bir öngörü sanatıdır, ancak aynı zamanda konumlarla da yakınen ilgilenir. Bu vesile ile detaylı bir çalışma yapıldığında hangi ülkede ne tür olaylar olacağı ve doğal afetler hakkında da bilgilere ulaşabiliriz. Yani x yerde deprem olacak gibi bir öngörü yaptığımızda o yerin konumu hissiyatla değil, gökyüzünün konumun dünya haritası üzerine izdüşürülmesi ve kesişimlerin yorumlanması ile ortaya çıkar.

Kişilere odaklanırsak eğer aslında en merak edilen sorulardan birini astrokartografi sayesinde cevaplayabiliriz. Hayatın rutin döngüsü içerisinde zaman zaman bunalıp bir yerlere kaçmak, ya da her şeyi bırakıp hayalimizdeki yere yerleşmek zihnimizde sıkça yankılanır. Ya da koşullar olgunlaştığında yurtdışında bir yerde okumak ya da iş bulmak isteği görülebilir. İkamet astrolojisi vesilesi ile kişinin doğum bilgileri kullanılarak nerede yaşarsa/çalışırsa/okursa mutlu olacağı sorusunun cevabına ulaşılabilir.

Bazen büyük hayallerle bir ülke ya da şehire taşınılır ve işler beklediğiniz gibi gitmez. Doğum haritanızın ihtiyaçlarına göre doğru bir yeri seçmediyseniz uyum sorunu yaşanabilir. Aynı zamanda haritanızdaki gezegenlerin doğasına göre izdüşüm konumları da size bu yerlerin nasıl bir kazanım sağlayacağını anlatabilirler.

Venüs’ün izdüştüğü konumlar, bulunduğu burçla temsil edilen yerler potansiyel olarak aşkı bulmanızı sağlayabilir. Güneş ise hayat amacınız ve kariyeriniz için doğru yerin saptanmasında kullanılır. Eğer ruhsal aydınlanma amaçlı seyahatler planlıyorsanız Jüpiter ve Neptün devreye girer. Merkür ise eğitim hayatı için, aynı zamanda ticari potansiyel için incelenir. Satürn’ün temsil ettiği yerlerden ise uzak durmanızda fayda vardır. Tabii ki zorluklardan gelen bir öğrenme süreci Satürn izdüşümlü bir yerde yaşanabilir ancak kimyanın tutması çok zordur, tabii ki kendinizi de ısrarla böyle bir yerde yıpratmanıza gerek yoktur.

Karmik astroloji açısından ise özellikle Güney Ay Düğümün gösterdiği konumlar sizin önceki yaşamlarınızla doğrudan alakalı kabul edilir. Enkarnasyona inanıyor ve önceki hayatlarınızın nerede olduğu merak ediyorsanız mutlaka bu konu incelenmelidir. Ayrıca karmik astrolojiye göre bu yerlere gitmek kişiyi huzura kavuşturup ayrıca da kadersel önemli olaylar yaşamasına vesile olabilir. Kuzey Ay Düğümü ise bu hayatta kendinizi geliştirmemizi sağlayacak lokasyonları verir.

Bu incelemeler yapılırken hem sizin haritanız farklı bir bölgeye göre tekrar çıkartılır bu haritanın potansiyeline bakılır aynı zamanda astrokartografi dediğimiz izdüşümlere bakılır. İki analizin kesişim kümeleri bize sorduğunuz soruya dair doğru konumların belirlenmesini sağlar.

Son olarak da burçlar aynı zamanda belirli yön ve ülkeleri temsil ederler. Aynı zamanda o mekanın da nasıl bir arazide ve koşullarda olduğunu da gösterebilirler. Burada ikamet astrolojisi ile soru astrolojisi (Horary) sentezlenebilir. Bu vesile ile de bulunamayan eşyanın nerede olduğundan, kayıp bir kişinin ya da evcil hayvanın olası yerini saptamak da astroloji çalışmaları içerisinde yer almaktadır.

Astrolojinin kapsam ve öngörü potansiyeli uçsuz bucaksız bir denizdir. Doğru bir incelme ile hemen hemen her konuda gerek zaman gerek mekan olarak bulabilir; hayat kalitemizi daha yükseğe taşıyabiliriz. Kişisel doğum haritanız üzerinden yöneltmek istediğiniz soruları buraya tıklayarak bize iletebilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Dirağ