Merve Çubuktepe

Önceden duygusal konular ve evlilikle ilgili neleri incelediğimize dair detaylı bir yazı hazırlamıştım. Aldığımız bir çok soru vesilesi ile özellikle yedinci ev yöneticisi, ya da içindeki gezegenlerin anlamlarının da oldukça merak edildiğini gördüm. Pek tabii ki sadece yedinci evin durumu ile kişinin aşk ve evlilik hayatı ile ilgili öngörü zamanlaması yapmak doğru olmaz; ancak yedinci evimizi iyi anlamak duygusal açıdan beklentilerimizi ve doğum haritamızın bize gösterdiği uygun eş profilini fark etmemizi sağlar.

Yedinci ev dışında tabii ki kadın haritasında Güneş ve Mars’ın; erkek haritasında Ay ve Venüs’ün durumu da bir partnerden neler beklediğimize dair önemli ipuçları sunabilir. Ancak bu yazıda esasen ilk baktığımız yer olan yedinci eve odaklanacak ve onu biraz daha anlamaya çalışacağız. Zira her daim sorulan “Neden ben hep bu kişileri kendime çekiyorum” sorusunun cevabının bir kısmı da yedinci evimizde gizli.

Listeyi Işıklar ve gezegenler bazında hazırladım; bu bağlamda ilgili gezegenin açıklamasını o evde yerleşmiş ya da o evi yönetiyor gibi düşünebilirsiniz. Gelin tüm yapıları inceleyelim:

GÜNEŞ: Yedinci evde yerleşen bir Güneş, kişinin kendisini sevdiği insanı yaşamının odağına alacağını gösterebilir. Yani partneri kişinin üzerine daha dominant olabilir. Aynı zamanda kişinin ilişki/evlilik vesilesi ile güçlenmesi, ünlenmesi ya da maddi açıdan refah kazanması mümkündür. (Tabii ki Güneş’in aldığı açılara da bakılmalıdır) Karizma, iddialılık ve otoriterlik bu açıdan çekici gelecek etkiler olacaktır. Mesleki anlamda ve maddi anlamda güçlü, dikkat çekici insanlara doğru çekim yaşanabilir. Ancak Güneş zorlayıcı etkiler altındaysa çok karizmatik görünen ama içeriden zayıf, çocuksu ve ego sorunlu tiplerle karşılaşmak mümkündür. Burada “Her parıldayan altın değildir” düsturunu düşünmeyi faydalı buluyorum. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AY: Kişinin gerek duygusal gerek insan ilişkilerinde doğal olarak karşı taratan etkilenmesi mümkündür. (Özellikle Ay hassas bir durumdaysa) Burada asıl konu duygusal açıdan doyumdur, ve yedinci ev ile Ay arasında bağlantı varsa her şeyden önce bu amaç gündeme gelir. Kişi kendisini koruyan, kollayan, omzuna başını koyabileceği bir figürle birlikte olmak ister. Ancak kimi zaman duygusal reaksiyonlar çok abartılabilir, ilişkilerde duygular çok yoğun yaşanabilir. Burada dikkat edilmesi gereken konu hayat kalitesinin tamamen karşı tarafa odaklı yaşanmamasıdır, zira bu gerilimli durumlarda zorlayıcı olabilir. Ancak Ay güzel bir yerleşimdeyse de adeta ruhsal açıdan bütünlük, konuşmadan anlaşma ve adeta birbirini kitap gibi okuyan iki insanı görebiliriz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

MERKÜR: Zeka! Yedinci evde Merkür vurgusu olan kişinin ilk bakacağı şey fiziksel görüntüsü vb olmaz. Karşı tarafın entelektüel kapasitesi, konuşma tarzı, esprileri kısaca zekasıyla ilgili her şey her zaman ön planda olacaktır. Ve aynı zamanda kişi için ilişkinin mihenk taşı iletişim olacaktır. Bu bağlamda Merkür söz konusu olduğunda partnerle aynı ilgi alanları ya da yaşam görüşlerine sahip olmak önem kazanır, zira bu tür kişiler konuştukça büyür ve ruhsal açıdan zenginleşir. Merkür iyi bir konumda yerleştiyse partnerle birlikte iş de yapılmasını sağlar. Diğer yandan zorlayıcı açılar mevcutsa da ilişkilerde şeffaflık sorunu ya da pek çok sır perdesinin olduğu bir süreç de oluşabilir. Doğrudan iletişim ve paylaşım bu tür bir ilişkiyi yükseltecektir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

VENÜS: Kişi adeta dünyaya aşk için gelmiş gibidir; zerafetini ve çekiciliğini de insanlara yansıtır. Ve pek tabii ki partnerinden de aynısı bekler. Estetik, çekim gücü, şık giyim, zerafet gibi kavramlar partner seçimi açısından çok önemli olacaktır. Romantizm, güzel akşam yemekleri, hediyeler… Bunlar her daim ilişkide rolü olması gereken şeylerdir. Venüs yedinci evdeyken kişinin mantık evliliği yapması çok zordur. Aşk kişi için adeta bir can damarı gibidir, aynı duygu ve tutku da tabii ki partnerden de beklenir. Ancak Venüs gerilimli etkiler altındaysa eğer bağlanma problemleri, “aşka aşık olmak” ya da aşırı kıskançlık ve saplantı gibi etkiler de gündeme gelebilir. Yine de genel göstergeler de olumluysa yedinci ev Venüs uzun soluklu bir ilişki için en iyicil yapılardan biridir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

MARS: Yedinci eviyle ilgili Mars vurgusu olan bir kişi karşısında inisiyatif alan, faal, canlı, sportif, aynı zamanda cesur kişilerden hoşlanır. Özellikle mesleki açıdan askerlik, spor ve risklerin olduğu temalar daha çekici gelebilir. İlişkide aynı zamanda tensel uyum da çok önemli olacaktır. Burada tabii ki partnerle eğlenceli bir rekabet konusu da gündeme gelebilir. Ancak Mars gerilimli etkiler altındaysa ilişkilerde sorun ya da gerilime açık bir durum yaratabilir. Mars vurgusu olduğunda kesinlikle pısırık, bir işi kendi kendine beceremeyen ya da enerjisi düşük kişiler harita sahibine çekici gelmez. Kavga ya da gerilim olmadığı sürece birlikte enerjilerini kanalize edip hem keyifli zaman geçirip hem de uyum yakalayabilirler. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

JÜPİTER: Pek tabii ki güzel bir şekilde yedinci eve yerleştiğinde Jüpiter’i haritada kim görmek istemez. Eğer harita yapısı da destekliyorsa kişi hayırlı bir birlikteliğe sahip olabilir, aynı zamanda bonkör, yardımsever ve iyimser dünya görüşüne sahip bir kişi ile bağ kurabilir. Maddi açıdan güç de bu bağlamda önem kazanır. Kişinin partneri vesilesi ile desteklenmesi, onun da aynı zamanda bunu yapması mümkündür, yani elele birlikte daha tepelere tırmanabilirler. Zorlayıcı etkiler altında ilişkileri kimi zaman aşırı tozpembe gözlüklerde görme, aşırı hayalci ayağı yere basmayan bir partner gibi etkiler de getirebilir. Partner kimi zaman aşırı büyüklük taslayıp iddialı olmaya çalışabilir, her şeyde olduğu gibi Jüpiter’in de abartılısı zararlıdır. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

SATÜRN: En çok yanlış anlaşılan konu olduğu için bir parantez açmak istiyorum. Tıpkı Mars gibi yedinci evde Satürn’ü olan evlenemez konusu hatalı bir hurafedir, kişinin evlenme potansiyelini anlamak adına çok daha fazla şeye bakılır. Yedinci evde Satürn vurgusu olduğunda kişi kimi zaman kendinden yaşça büyük, ya da daha olgun ve ona bilgi birikim getirecek insanlara doğru çekilebilir. Saygı ve toplumsal statü de oldukça önem kazanır. Soğukkanlı, sessiz ve ciddi kişiler daha ilgi çekici olabilir. Satürn iyi bir konumda yerleşmişse ilişkide kalıcılık, sağlamlık ve en zor koşullara dahi dayanıklılık görülebilir. Tabii ki zorlayıcı açılar olduğu zaman ilişkide birbirini aşırı baskılama, çatışma ve yaşam alanını daraltma, ilişkiyi yürütmekte zorluk gibi etkiler görülebilir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

URANÜS: Öncelikle yedinci evinde Uranüs vurgusu kimi zaman ne olacağı belli olmaz bir denklemi yaratabilir. Bir anda evlenmek, bir anda boşanmak gibi duygusal açıdan ciddi sürprizler görülebilir. Diğer yandan genel normlardan farklı, çizgi dışı, özgürlükçü ve fark yaratan kişiler oldukça çekici gelebilir. Klasik mesleklerden ziyade geleceğin mesleklerine sahip kişiler, bilimsel ve zihinsel melekelerde başarı istenir. Uranüs adeta bir başkaldırıyı vurguladığı için kişi evlenmemeyi de seçebilir, ancak gayet de mutlu olabilir. Ya da çok ilginç bir düğün töreni de yaşayabilir. Zorlu açılar altında ise ilişkide sürekli bir şeylere isyan etme, karşıyım karşı her şeye karşı durumu; ya da bir anda çok büyük bir hızla başlayıp yine aynı hızla biten aşklar görülebilir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

NEPTÜN: Kişi genel olarak sanatsal duyarlılığı, yaratıcılığı ve hayal gücü yüksek kişilerden hoşlanacaktır. Bir şey üreten, yaratan ve bunu paylaşan kişiler; bu yöne hizmet eden mesleklere doğru bir çekim görülebilir. Gizemli, ilk bakışta çözülemeyen insanlara doğru bir çekim vardır. Aynı zamanda partnerden yoğun bir romantizm beklenir, hayaller ve tutkular oldukça yoğundur. Eğer doğru uyum yakalanırsa adeta bir peri masalı duygusu yaşanabilir. Neptün gerilimli bir durumdaysa eğer ilişkilerde kişiyi aşırı yüceltme ya da yerme; ilişkiye hemen çok büyük beklentiler yükleyip akabinde düş kırıklığı yaşama durumu görülebilir. Bu bağlamda kişileri olduğu gibi kabul etmek bu tür bir yerleşimin en önemli sınavıdır. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

PLÜTON: Uranüsle karışmamalı, ancak burada da partnerden farklılık beklentisi vardır. Yedinci evde Plüton vurgusu olduğunda toplumun kolay kabul etmediği fikir ve tarza sahip kişilere çekim görülebilir. Aynı zamanda araştırmacılık, psikoloji ve okült gibi konularla uğraşan insanlara da doğal bir yönelim görülür. Plüton ilişkilerde dönüşümü de temsil ettiği için ilişkiler çok yoğun, kimi zaman güç savaşları içerisinde yaşanabilir. Özellikle de Plüton güçlü bir durumdaysa ilişkiler günübirlik değil çok kuvvetli yaşanır. Zorlayıcı durumlarda ise kişisel anlamda zorlanmalar, öfkeyi karşı taraftan çıkarmaya çalışma ve intikam duygusu gibi hisler yaşayabilir. Yapı pasif durumundaysa tabiri caizse platonik fazda kalınıp duygular hep içeride tutulabilir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.