Merve Çubuktepe

Sonunda uzun süredir beklenen gerçekleşiyor ve Jüpiter 10 Ekim 2017 itibariyle Akrep burcunda bir yıldan fazla sürecek yolculuğuna başlıyor. Bu geçişin uzun süredir beklediğimiz verim, canlılık ve bolluk hissiyatını getireceğini söylemek mümkün. Tabii ki Jüpiter büyüten ve iyileştiren özelliklerini özellikle Akrep burcu sembolizminde gerçekleştirecek. Bundan ötürü özellikle hayatımızda suyun dibinde kalan, bir türlü elimizi atıp uğraşmadığımız, odaklanmadığımızdan göremediğimiz ya da artık form değiştirip başka bir şekilde alakadar olmamız gereken meseleleri yüzeye çıkartarak adımlarımızı doğru attığımızda mutlu sona ulaşabileceğiz. Bununla birlikte bu geçişi kışa hazırlanırken paltomuzun cebinde bir önceki yıldan kalan elli lirayı bulma hissi olarak tasvir edebiliriz. Bu parayla ne yapacağınız tamamen size kalmış durumda. :) Son bir not olarak, burç bazındaki yorumları yazının ikinci bölümünde bulabilirsiniz.

Tabii ki sadece Akrep burçları değil, her burç harita yapısına göre Jüpiter’in olumlu etkisinden faydalanabilecek. Burada haritanızdaki konum, Güneş hariç yükselen ve kişisel gezegenlerinizin konumu da büyük önem kazanıyor. Neticede Jüpiter yaklaşık on iki yılda bir aynı burca geri döner ve o temada hediyelerini verir. Bizi bu anlamda verimli ve güzel bir dönem bekliyor, tabii ki iyi hazırlanır ve en doğru şekilde hareket edersek. Zira Jüpiter’in büyütme fonksiyonu bazen “şişme” ile sonuçlanabilir, kalıcı olmayan geçici hediyeler insanın gözünü boyayabilir. Akrep burcu sembolü burada “sapla samanı ayırmak” konusuna da vurgu yapar.

Bir müjde olarak Jüpiter bu geçiş esnasında özellikle Aralık 2017 sonrasında Satürn ile uyumlu hareketine başlayacak, 2018’de bu süreç Plüton olumlu açısı ile devam ediyor. 2018’in diğer önemli bir olayı tabii ki Uranüs Boğa geçişi ancak buna bahsetmek için henüz erken. Özetlersek Jüpiter’in haritanızda dokunduğu alanda kökten bir değişim ve yeni sayfa açma potansiyeli olduğunu söyleyebilirim. Adeta temiz bir sayfa açarak hangi konuda artık yeni bir döneme hazırlanmak istiyorsak destek yanımızda olacak. Burada tek yapmamız gereken doğru anda doğru şekilde çaba göstermek ve “klasik” yollar yerine daha farklı, esasen sezgilerimizin bizi götürdüğü yerden ilerlemek de bize son derece yardımcı olacaktır.

O zaman kollarımızı açalım ve Jüpiter’e hoşgeldin diyelim; zira bu kadar zorlu ve yoğun dönemlerden sonra böyle bir güzelliği gerçekten hak ettik! :)

Gelelim Jüpiter’in burçlar üzerindeki etkilerine: (Yükselen burcununuzu okumanızı öneririm)

KOÇ:
Uzun süredir maddi açıdan süregelen sıkıntılarınız varsa; bir türlü borçlar ve giderler ile yüzünüz gülmediyse Jüpiter bu alanda ferahlama etkisini beraberinde getiriyor. Aynı zamanda eş ya da ortağınızın maddiyatı ile ilgili olumlu haberler alabilir, bu gelişmelerden siz de olumlu etkilenebilirsiniz. Geçişin sürdüğü bir yıl boyunca kazanç getiren yatırımlar yapabilir, miras temin edebilir; aynı zamanda yakın çevrenizin de maddi kaynaklarını yönetebilirsiniz. Sadece aşırı risk ve abartılı her türlü hamleye karşı dikkat etmesiniz, zamanlama bu dönemde çok önemli olacak. Diğer yandan bu geçiş boyunca okült ve mistik konulara ilginiz çok daha artabilir, bilinmeyenleri araştırma ve öğrenme arzunuz yükselebilir. Bu süreçte özellikle ilgilendiğiniz bir alanda eğitim alarak bunu ileride profesyonel olarak uygulama konusunda hayati adımlar atabilirsiniz. Tabii odağınızı sonuna kadar korumanız ve sebat göstermeniz önemli görünüyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA:
Aşk ve ikili ilişkiler konusunda en şanslı etkilerden birisi burcunuzda gerçekleşecek. Yaklaşık bir yıl boyunca ilişkiler konusunda şans sizinle. Beraberliği olan Boğalar özellikle Aralık 2017 ve Haziran 2018 dönemlerinde artık bu birlikteliği resmi hale getirebilir; nişan ya da evlilik gündeme gelebilir. Duyguların çok yoğun yaşanacağı bu süreçte aşırı kıskançlık ve sahiplenme duygusuna dikkat etmelisiniz. Yalnız Boğalar ise kalplerini yerinden oynatacak, çok tutkulu ve yoğun ilişkilere yelken açabilirler, ancak burada duygular ve akıl arasındaki ince çizginin korunması önem taşıyor; zira tensel çekim ve uyum da zaman zaman göz karartıcı olabilir. Aşktan körleşmek yerine uyanık bir şekilde tadını çıkarmak bu dönemde en iyisi olacaktır. Ortalıklar, iş kurma süreçleri ve her türlü işbirliği açısından da şanslı bir döneme giriş yapıyorsunuz; önemli etkisi yıllar boyu sürecek dostluklar ve partnerlik durumları bu süreçte gündme gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER:
Konu İkizler burcu ise bu süreçte tabii ki en önemli konumuz sağlık. Uzun süredir devam eden ya da bir anda gündeminizi altüst eden sağlık sorunlarınız varsa Jüpiter’in geçişi bu açıdan iyileştirici olabilecektir. Tek yapmanız gereken bu konuları ertelememek ya da üşenmemek; zira eğer uğraşır ve gereken adımları atarsanız sağlık sorunları çözülebilir, ya da erkenden adı konarak sizi ileride yoracak bir durum olmadan konu kapanabilir. Aynı zamanda bu süreç neredeyse üç yıldır Satürn’ün verdiği zorlayıcı etkileri hafifletir nitelikte; özellikle iş ortamı ve bürokratik konularda sıkıntılar ya da tıkanıklar yaşıyor, kendinizi açmazda hissediyorsanız bu süreçte artık olumlu adımlar atabilir, mevcut sıkıntılarınızı hafifletecek güzel ve kalıcı olaylar gündeme gelebilir. Çözümsüz bürokratik konularınız da nihayete varabilir, sonunda derin bir nefes alabilirsiniz. 20 Aralık 2017’de Satürn de burç değiştirerek artık iyice rahatlamanıza fırsat sağlıyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ:
Jüpiter’in Akrep burcuna geçişini en olumlu ve yoğun deneyimleyecek burçlardan biri sizsiniz. Bir kaç yıldır diğer elementlerde gezen Jüpiter sonunda su elementinde kendini gösteriyor. İlk konumuz tabii ki aşk. Kalbi boş Yengeçler için romantik, duygu ve çekim dolu ilişkiler kapıda! Adeta ayaklarınız yerden kesilebilir, aşk nedir sorusu sizin için yeniden tanımlanabilir. Havada az buz değil, çok yoğun ve müthiş bir aşk kokusu var. Evli ancak evliliğinde sorun yaşayan Yengeçler için de duygusal açıdan tamir ve iyileşme süreci dikkat çekiyor, eşinizle birbirinizi adeta yeniden keşfedebilirsiniz. Çocuğu olan Yengeçler evlatları adına yeni ve güzel bir dönemin kapılarını aralayabilirler. Onların hayrına önemli adımlar atabilirsiniz. Bu süreçte ayrıca üzerinizdeki toprağı silkeleyerek gerek yeni bir hobi, ya da sportif faaliyetlere de başlamanız mümkündür; doğru anda başladığınızda bu gelişmelerin yeri hayatınızda kalıcı olabilecek; ve bu değişim sosyal alanda da size çok iyi gelecektir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN:
Piyasayı iyi takip etmek koşuluyla en uygun zamanda yeni yatırımlar yapabilir, mülk edinebilirsiniz. Ya da bir mülkünüzü iyi bir fiyata satarak maddi kazanımlarınızı arttırmanız da mümkündür. Aslanlar için diğer önemli bir konu da tabii ki taşınmak… Jüpiter’in etkili olduğu bir yıl boyunca özellikle Aralık 2017 ve Haziran 2018’de eğer böyle bir niyetiniz varsa sonunda koşulların netleştiği dönem olabilir. Bu size aynı zamanda ruhsal açıdan da bir yenilenme ve umut duygusunu da beraberinde getirebilecektir. Hane içerisinde ruha da iyi gelen yenilikler ve tadilatlar da gündeme gelebilir. Ayrıca aileniz içerisinde sizi de çok mutlu edecek haberler, küslükler varsa sonlanması da mümkün. Burada özellikle negatif kızgınlık ve aşırı gurur gibi duygular yerine bağışlayıcı hareket etmek sorunların kolayca çözülmesini sağlayabilir. Eğer ailenizin yardımına ihtiyacınız varsa bunu da alabilirsiniz, ya da her şey yolunda olmasına karşın beklenmedik bir yardım ile kendinizi çok daha iyi hissedebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK:
Ticari girişimlerle ilgili şans kapınıza geliyor. Bu geçişin en olumlu etkileyeceği burçlardan biri de size ait. Kendi işinizi yapıyorsanız iş bağlantılarınız artabilir, maddi kazancınız da aynı oranda yükselebilir. Aynı zamanda iş ortamınızda sizi daha yükseğe taşıyacak, üst makamlara getirebilecek önemli görüşmeler yaparak kariyer sıçraması yaşamanız da mümkündür. Elbette bu süreçlerin hepsinde diplomatik ve sessizce hareket etmeniz büyük önem taşımakta. Yani ağzınızı mutlaka sıkı tutmalısınız. Kriz gibi görünen olaylar, bekleyip doğru anda hareket ederseniz size önemli kazançları da beraberinde getirebilir. Seyahat ve iletişim trafiğiniz oldukça artabilir, çok isteyip de bir türlü gidemediğiniz özellikle de yakın mesafe yerleri ziyaret etme fırsatını bulabilirsiniz. Kardeşleriniz başta olmak üzere yakın çevre ve akrabalarınızdan alacağınız güzel haberler size de olumlu bir etkiyi beraberinde getirebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ:
Konumuz tabii ki maddiyat. Para sıkıntınız varsa ya da gelirinizi arttırmak istiyorsanız Jüpiter adeta imdadınıza koşuyor. Önümüzdeki bir yıl boyunca haritanızın da konumuna göre dikkat çekici büyüklükte para girişleri deneyimleyebilir, bu girişleri ister tasarruf ister yatırım yoluyla çoğaltabilirsiniz. Özellikle de Kasım 2017 ve Şubat 2018 bu açıdan özellikle şansınızın arttığı dönemler olabilir. Aynı zamanda kişisel açıdan kendinizi yeniden keşfetme, yenileme ve kendi öz değerinizi anlayarak, bu huzur ve tamamlanmışlık duygusunu çevrenize yayma şansınız da söz konusu. “Önce ben” diyerek kişisel önceliklerinizi yeniden düzenleyeceğiniz ve daha iyi hissedeceğiniz etkiler sizi bekliyor. Bu değişimin sonucunda aynı zamanda duygusal açıdan daha güvenli hissederek sizi gerçekten tamamlayacak kişilere doğru çekilebilir, aşk ve çekim duygusunu beraberinde hissedebilirsiniz. Jüpiter süreç boyunca benlik ve kendi değer duygunuz üzerine iyileştirici ve tamamlayıcı etkisini gösterecek. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP:
Esasen çok söze gerek yok sanki. :) Jüpiter burcunuza geçiş yapıyor ve bir yıldan fazla sürecek şans, bolluk ve iyileşme hissiyatını beraberinde getiriyor. Burcunuzun derecesine göre hemen ya da biraz ilerleyen dönemde hissedeceğiniz bu güzel etkileşim her şekilde iyicil enerjisini sizinle buluşturacak. Çok daha görünür olacağınız, kendinizi net ve dobra bir şekilde ifade edeceğiniz; aynı zamanda istediğiniz zaman kolayca dikkat çekebileceğiniz bu sürecin doya doya tadını çıkartın derim. Geçiş süresince kendinizi fiziksel açıdan da yenilemeniz mümkündür; gerek gardrop değiştirmek, imaj tazelemek ve aynı zamanda estetik müdahaleler açısından da bu dönemi değerlendirebilirsiniz. Platonik aşklar ve kapalı flörtlerin de artacağı bir süreç sizi bekliyor, doğru adımlarla duygusal açıdan tam da istediğiniz derinlikte ilişkiler yaşayabilirsiniz. Sadece Jüpiter’in büyütme fonksiyonu sebebiyle kilo almanız kolay olabilir, bundan ötürü spor ve her türlü egzersizi daha çok uygulamanızda fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY:
Satürn’ün baskısını üç yıldır hissettiğiniz bu zorlu süreçte Jüpiter öncelikle sizi ruhsal olarak bilinçaltınızdan başlayarak iyileştirici etkisini gösteriyor. Çok yorgun ve dinlenme isteği ile dolduğunuz bu süreçte daha fazla içinize dönebilir, sadece çok yakın olduğunuz insanlarla zaman geçirmek isteyebilirsiniz. Bu dinlenme süreci ruhunuzu iyileştirerek sizi yeni döneme çok daha güçlü bir şekilde hazırlayabilecektir. Zaten 20 Aralık 2017 itibariyle Satürn de sonunda burcunuzdan çıkarak asıl derin nefes alma sürecini başlatıyor olacak. Özellikle de ruhsal ve uhrevi çalışmalar yapmak, meditasyon ve yoga gibi aktiviteler size çok iyi gelecektir. Diğer yandan içinde olduğunuz yoğun tempo sebebiyle odaklanamadığınız konulara eğilmek, kaçırdığınızı sandığınız fırsatları tekrar yakalamak adına da Jüpiter transiti büyük destekleri beraberinde taşıyor. Kendinizi çok daha yüklerden kurtulmuş ve özgürleşmiş hissedebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK:
Jüpiter’in Akrep burcuna gerçekleştireceği transit sizin burcunuzu da özellikle olumlu etkilemekte. Bu bağlamda en önemli konulardan biri tabii ki yeni çevrelere giriş ve sosyallik olarak karşımıza çıkıyor. Çok faal, sosyal ve sürekli yeni insanlarla tanışır halde kendinizi bulabilirsiniz. Bu çoklu insan topluluğu içinde özellikle bir kaç kişi hayatınızda çok kalıcı ve önemli yerlere gelebilir. Kariyerinizde iş ortamında dost olduğunuz ve çok güvendiğiniz kişilerden beklenmedik destekler alabilir ve bu destek vesilesi ile önemli başarılara imza atabilirsiniz. Bu başarı size maddi açıdan da olumlu yansımalarla dönüş yapabilecektir. Bunun dışında Jüpiter’in en sevdiği ev olan on birinci evden transit alacağınız için çok daha şanslı hissedebilir ve bunu yaşamınızın her yerinde dolu dolu deneyimleyebilirsiniz. Arkadaşlarınızla ilgili alacağınız olumlu haberler size yansıyabilir, aynı zamanda hayal ettiğiniz projelere dahil olarak bu projenin mutlu sonunu sevdiklerinizle kutlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA:
Jüpiter’in iyileştirici etkisi özellikle kariyer ve hayat yolunuzla ilgili dikkat çekici görünüyor. Kariyer konusunda kriz ya da tıkanma yaşıyorsanız transit boyunca tüm destekleri alarak kendi başarı hikayenizi yeni baştan yazmanız mümkün. Eğer iş değiştirmeyi düşünüyorsanız şayet özellikle 15 Şubat 2018 yine burcunuzda olacak Güneş tutulmasından sonra beklenmedik, çok büyük ve kalıcı değişimleri de beraberinde deneyimleyebilirsiniz. Mevcut işinizde memnunsanız terfi ve maaş artışı da beraberinde gelebilir; gerek maddi gerek manevi ciddi bir ferahlama hissi yaşayabilirsiniz. Hayatınızda köklü değişimler yapmak niyetindeyseniz bu geçişin size ciddi bir desteği olacaktır. Tutulma dönemi etkilerini de arkanıza alarak gerçekten istediğiniz, sizi her anlamda mutlu edecek; toplumsal statünüzü istediğiniz gibi belirleyeceğiniz bir yıldan fazla sürecek oldukça verimli bir dönem sizleri beklemekte. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK:
Jüpiter Akrep burcundayken sizin de içinde bulunduğunuz su elementine ekstra şans ve bereketiyle geliyor. Bundan ötürü Balıklar Jüpiter’in bu iyileştirici ve güzel etkisini bol bol deneyimleyebilecek. Aralık 2017’de Satürn’ün de Oğlak burcuna geçişi bu iyicil etkiyi daha da güçlendiriyor; iki güçlü gezegenden birden olumlu açı almaya başlıyorsunuz. Bu süreçte seyahat trafiğiniz çok yükselebilir, maddi açıdan da refah duygusunu deneyimlerken hep isteyip de fırsatını bulamadığınız uzak yerlere gidebilirsiniz. Öğrenme ve merak duygunuzun çok yükseleceği bu süreçte mutlaka ilgilendiğiniz bir konuda eğitim alıp uzmanlaşmalısınız derim. Eğitim hayatı devam eden Balıklar da zorluk deneyimliyorsa bu süreçlerden kurtulup yeni ve ferah bir döneme adım atabilecekler. İyimserlik ve çok yönlü düşünmenin beraberinde geleceği bu süreçte aynı zamanda sezgileriniz çok kuvvetlenebilir, özellikle kriz anında çok şey söyleyebilirler. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.