Begüm Minkis

Şans ve bolluk gezegeni Jüpiter ve sorumluluklar gezegeni Satürn uzun zamandır çoğumuzun iliğini kemiği kurutan Oğlak Burcunda ilerliyordu. Bu iki büyük ve güçlü gezegen nihayet Oğlak Burcuna veda ederek daha verimli bir seyir izleyebilecekleri Kova burcuna geçiş yapıyor. Zihnimizin tüm olasılıkları şeffaf bir biçimde değerlendirmek isteyeceği bu dönemde karşımıza çıkan basmakalıp ve bayatlamış inanç ve fikirleri elimizin tersiyle itmek isteyeceğiz. Böylece ilerleyen süreçte geleneksel yapıların yerlerini artan bir hızla postmodern kavramlara bıraktığına şahitlik edebiliriz. 200 yıllık Kova çağının başlangıç düdüğü niteliğindeki bu transitler teknoloji, bilim, hümanizm ve eşitlik kavramlarını sık sık önümüze getirecektir. Sözün özü, çağın ötesine yolculuk yapacağımız türden gelişmeler kapımızda! (Burç bazında yorumlar yazının devamında) https://instela-static.info/m/merkur-astroloji--i936590.jpg

Büyük iyicil Jüpiter astrolojide herkesin sevdiği ve takip ettiği bir gezegendir. Biraz tanırsak; Jüpiter güneş sisteminde beşinci sıradadır ve en büyük gezegendir. Güçlü manyetik alanı 79 adet uyduyu kendisine bağlı tutarken aynı zamanda uzayda gezezen gök cisimlerini de kendisine çekerek Dünyamız için koruma kalkanı görevi yapar. Astrolojide de büyük koruyucu olarak anılan Jüpiter, haritalarımızda yerleştiği konum doğrultusunda doğuştan gelen en büyük şanslarımızı vurgular. Jüpiter dokunduğu her şeyi büyütür, geliştirir ve iyimser bakmamızı sağlar.

Jüpiter’in sihirli çalışmasının en temel sebebi yüksek inanç ve merak duygusunu geliştirmesidir. Ancak bu sefer Jüpiter gibi bolluk ve şans veren gezegenin yanında Satürn de bulunuyor. Bu etkileşim bize şansın olduğunu ancak bu şansın bedavaya gelmeyeceğini hatırlatıyor. Sorumluluk, kontrolllük, ölçülülük ekstra önemli olacak. Bu anlamda üstüne düşenlerden kaçmayan kişiler geçmişte ektiği tohumların büyük ve güzel meyvelere dönüştüğünü görebilecektir.

Kova burcu teknoloji, uzay, uçaklar, bilimsel çalışmalar, astroloji, dijital dünya, yapay zeka, genetik, modern yatırımlar ve hümanizmi içerisine alan temalara işaret eder. Jüpiter bu konularda büyüyüp gelişeceğimizi, farkındalığımızı arttıracağımızı haber veriyor. Dijital dünyada pek çok kişinin ilgisini çekebilecek yeni trendler, düşünce akımları, meslekler ortaya çıkabilir. E-ticaret, kripto paralar, dijital cüzdan vb. konularda ciddi ilerlemeler bizi bekliyor.

Jüpiter en son 1997 ve 2009 yıllarında Kova burcunda hareket ediyordu. 2009’da 3G teknolojisi hayatımıza girdi. Gen tedavisinde ciddi ilerlemeler kat edildi. 2021 yılında uzay ile ilgili konuşar başta olmak üzere biyoteknoloji ve dijital çözümler konusunda da ilerlemelere şahit olabiliriz. Bu değişimlerle birlikte balık çağını geride bırakarak Kova çağına merhaba diyoruz.

21 Aralık 2020’de gerçekleşecek Sahipkıran (Jüpiter ve Satürn kavuşumu) basit bir transitten ziyade gelecek bir olay. Hem bireysel hem global çapta önümüzdeki 20 yılımıza etki edecek. Bilgi odaklı çalışan, işini doğru yapan ve vizyoner kişilerin hızla zenginleşeceği bir süreç başlıyor. Jüpiter özgürleşme, öğrenme ve yeni deneyimleri hayatımıza sokma isteğini arttıracak. Ancak bu yolda ilerlerken Satürn yüksek bir odak kazandırmasına karşın adaptasyon sorunları yaşatabilir. Yani eş zamanlı bir şekilde göreceğimiz kısıtlamalar ve genişleme isteği gerilim yaratacaktır. “Krizlerle büyüme” kavramı hayatımızın içerisinde olacak.

Teknoloji şirketlerinin gücü artarken yeni düzene ayak uydurmakta zorluk çeken firmaların adlarının silindiğini görebiliriz. Hızlı değişimler eşliğinde yepyeni, rengarenk markalar ve isimleri duyuyor olacağız. En az instagram kadar hayatımıza popüler olacak bir yeni bir sosyal mecra da ortaya çıkabilir ilerleyen süreçte.

Kişisel yaşamlarımızda da elbet reformist etkiler altında olacağız. Kova burcunun olduğu yerde bayağılık zordur. Farklı bir iş, aşk veya girişim cazip gelebilir. Ufak bir adım büyük sonuçlar doğurabilir. Pek çok sansasyonel haber dolaşabilir medyada. Irkçılık, kadın-erkek eşitliği temaları ve bu yönde gelişecek sokak isyanları çok konuşulabilir.

Esasında 2020 yılının Mart-Haziran sürecinde Satürn kısa bir süreliğine Kova burcunda hareket etmişti. O dönemde bu süreçte yaşanabileceklerin sinyalini almıştık. Jüpiter ve Satürn Oğlak transitleri pandemi sürecinde hepimizi eve tıkadı, depresyonu ve karamsarlığı arttırdı. Ekonomiyi zorladı. Başarı çok çalışarak bizlere geldi ve pek çok kişi işsiz kaldı.
Şimdi Kova burcunda hareket edecek Satürn ve Jüpiter sürüden kopan kişilerin kendi işlerini kurması, girişimlerini başlatması ve özgürce hareket etmesine olanak tanıyacaktır. Ülkece kapitalist sistemin yarattığı bu tüketim yarışını bitirerek artık kendi fikirlerimizi üretme ve geliştirme aşamasına girmek isteyebiliriz.

Jüpiter’in 2021 takvimine bakarsak:
Jüpiter Kova burcunda - 19 Aralık 2020-14 Mayıs 2021
Jüpiter Balık burcunda (0-2°) - 14 Mayıs 2021-27 Temmuz 2021
Jüpiter retrosu (2° Balık-22° Kova) - 20 Haziran 2021-19 Ekim 2021
Jüpiter Kova burcunda - 27 Temmuz 2021-29 Aralık 2021

7 Mart 2023’e kadar devam edecek Satürn Kova takvimi ise şu şekilde:
Satürn ileri harekette - 17 Aralık 2020-23 Mayıs 2021
Satürn retrosu - 23 Mayıs 2021-11 Ekim 2021
Satürn ileri harekette - 11 Ekim 2021-4 Haziran 2022
Satürn retrosu - 4 Haziran 2022-23 Ekim 2022
Satürn ileri harekette - 23 Ekim 2021-7 Mart 2023

Ayrıca bir not olarak; Jüpiter ileri geri hareketleriyle 22 derece Kova ile 2 derece Balık burcu arasındaki bölgeye yıl içerisinde üç kere dokunacak Dolayısıyla en şanslı olayları yaşayacak kişiler özellikle bu derece aralarına tekabül eden evlere ve gezegenlere sahip kişiler olabilir.

Kova burcu modern astrolojiye göre Uranüs yönetimi altındadır. Devrim yaratan, düzen değiştiren ve sürprizleri doğuran bir etkisi vardır. 18 Ocak’da gerçekleşecek Jüpiter-Uranüs karesi 2021’in de majör açılarından biri ve yılın karakteristiğini belirleyen önemli etkilerden. Öte yandan Satürn-Uranüs kare açıları yıl içerisinde 17 Şubat, 15 Haziran, 24 Aralık tarihlerinde üç kez gerçekleşecek. Ülkemiz haritasında da yıkıcı etkilere sahip bu açılar Mars’ın Ocak ve Şubat aylarında Boğa burcu hareketi ile daha da körükleniyor. Toplumsal ayaklanmalar, isyanlar, protestolar, maden kazaları, uçak kazaları ve orta/yüksek ölçekte sismik hareketlilikler açısından riskli bir tablo var. Anlaşılan Ocak ve Şubat 2021 dönemi bu açıların etkisiyle çok konuşulacağa benziyor.

27 Şubat 2021’de Jüpiter ve Kuzey Ay Düğümü üçgeni 16 derece Kova/İkizler burçlarında meydana gelerek. Covid-19 aşı uygulamalarında başarı, yeni bir ilaç şirketinin adını duyurması, uzay ve havacılık konusunda büyük ilerlemeler dikkat çekebilir. Kısıtlandığımız pandemi sürecinde özgürlüğümüze bir adım daha yaklaşacağımızı haber veren bir süreç olacaktır. Teknoloji ve dijital dünyada çok olumlu gelişmeler, haberler dünyada konuşulabilir.

14 Mayıs 2021-27 Temmuz 2021 Jüpiter kısa süreliğine kendi yönettiği Balık burcuna geçiş yapacak. İlaç sektöründe ilerlemeler, yeni hastaneler ve tıbbi çalışmaların duyurulması mümkün olabilir. Sanata ve müziğe verilen ilgide artış yaşayabiliriz. Yalnızca cebimizi değil ruhumuzu da doyurmak isteyeceğiz.

20 Haziran-11 Ekim arası hem Satürn hem de Jüpiter retro konumda olacak. Bir nevi ilahi adaletin işleyeceği bu süreçte tıp ve ilaç sektöründe, bilimsel ve teknolojik konularda gelişmeler olsa da güven uyandırmayabilir. Üzerinden geçilmesi gereken önemli işler olabilir. Şans sadece ve sadece emek ve çaba ile bizlere gelecektir.

Ayak ve bileklerde hassasiyetler, hormonal dengesizlikler, damar hastalıkları, kalp ve dolaşım sistemleri bozukluklarında artış yaşanabilir. Tüp bebek, alternatif tıp yöntemlerinde gelişmeler olacağı gibi pek çok kişi de fayda görebilir.

2021 yılında Jüpiter’in fırsatları, Satürn’ün sağlam temelleri sizinle olsun!

Jüpiter ve Satürn Kova transitlerinin burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Gelecek planlarınız netleşerek davranış ve hamlelerinizi o yönde odaklayacabileceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Arkadaşlıklardan hayır görebilirsiniz ve kolektif biçimde gelecek planlarınıza yönelik ciddi etkinliklere girişebilirsiniz. Olgun, mevki sahibi, ağırbaşlı insanlar sosyal çevrenize dahil olabilir bu dönemde. İşinizle ilgili sosyal medya ve dijital çözümlere ağırlık verebilirsiniz. İşinizin hakkını verdiğinizi düşünüyorsanız kalıcı bir terfi, zam almanız mümkün olabilir. Kendi işinizi yapıyorsanız şayet emek verdiğiniz projelerin meyvelerini toplamanız mümkün. Bu dönemde arzularınızı, büyük hayallerinizi ve fikirlerinizi hayata geçirebilirseniz şayet oldukça köklü olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Kariyerinizle ilgili sağlam ve güzel fırsatlar yakalayabilirsiniz. İş arıyorsanız sizi yukarı çekecek güçlü ve köklü bir firmada çalışma şansı elde edebilirsiniz. Bu dönemde kuracağınız sosyal bağlantılar özellikle yine kariyer alanında size uzun vadede fayda sağlayabilir. Toplumdaki statünüz yükselirken yanında büyük sorumluluklar da üzerinize binebilir. Evlenme veya çocuk planlarınız varsa sizi yorsa da mutlu edebilir. Ev hayatı ve kariyer dengesi kurmayı öğrenmeniz gereken bir dönem olacaktır. Kendi işinizi yapıyorsanız ileri vadede merkezi bir konumda ofis kurmayı değerlendirebilirsiniz. Aynı şekilde mülk edinme konusunda da destekleyici tesirler söz konusu. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Ufkunuz genişliyor ve gelecekte sahip olabileceklerinizin farkına varmaya başlıyorsunuz. Gözünüzdeki perdeler kaktıkça eksik olduğunuz alanları fark edebilirsiniz. Bu eksiklikleri güçlü bir özgüven eşliğinde giderme şansınız söz konusu. Bu yolda atacağınız adımlar kariyerinizde gerçekleştirebileceğiniz ilerlemeleri de beraberinde getirebilir. Daha çok öğrenmek ve öğrendiklerinizi paylaşmak isteyebilirsiniz. Mesleki eğitim, staj, uzmanlaşma ve akademik kariyer için son derece destekleyici etkiler mevcut. Yabancı dil öğrenebilir, kendi web sitenizi kurabilir veya ileri vadede keyif alacağınız bir seyahat planlayabilirsiniz. Kendi işinizi yapıyorsanız yurt dışı ihracat/ithalat gibi konular ilgi alanınıza girebilir. Teknolojiyi yakından takip etmeniz ve o yönde orijinal fikirleri hayata geçirmeniz gerekebilir. Hukuksal meseleler sizin lehinize sonuç verebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Bir geçiş dönemindesiniz. Ruhsal ve psikolojik anlamda köklü dönüşümler yaşayabilirsiniz ve bu değişim eşliğinde şifalanabilirsiniz. Bu süreçte sizi yoran bazı gerçeklerle yüzleşmeniz gerekebilir. Okült konulara ilginiz artabilir veya bu konulara profesyonel anlamda odaklanmak isteyebilirsiniz. Finansal açıdan yeni yatırım imkanları, kaynaklar önünüze gelebilir. Kar elde edebilirsiniz. Eş/ortaklık gelirlerinizde de artış yaşanabilir. Miras davalarında mücadele etmeniz gerekse de sonucunda haklarınızı alabilirsiniz. Yaşamın getirdiği krizlerden daha kolay sıyrıldığınızı, ihtiyaçlarınız için destek veren bir elin hemen yakınınızda olduğunu fark edebilirsiniz. Size huzursuzlu veren bir sağlık sorununuz var ise başarılı bir operasyon ile kökten kurtulabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Her türlü ilişkiden yana kısmetli bir dönem geçirebilirsiniz. Karşınıza ciddi, olgun ve yaş farkı olan insanlar girebilir. Geleceğinizde olmayan insanlar ile yollarınız arka arkaya ayrılabilir. Bazı insanların size düşmanlık yaptığını fark ederek yakın dostluklarınızı gözden geçirmeniz ve elemeler yapmanız muhtemel. Öte yandan profesyonel yaşamınızda size katkı sağlayacak yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Sağlam ilişkisi olanlar evlilik yolunda ilerleyebilir. Ortaklık kurmak ve ekip çalışmalarına adapte olabilmek için verimli bir süreç görünmekte. Bu süreçte müşterilerle de yoğun iletişim kurmak zorunda kalabilirsiniz. Dava/duruşmalarda başarılı sonuçlar almanız da mümkün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Gündelik hayatınızda bir düzensizlik, karmaşıklık ve belirsizlik hakim ise adeta bir yapboz gibi yeniden yapılandırmanız mümkün. Çoğunlukla boş durmak istemeyecek, bir şeylere katkı sunmaktan zevk duyacaksınız. Çalışkan ve üretkenlik sçok çeşitli fırsatları kendinize çekmenizi sağlayacaktır. Bu sebeple aktif kalmaktan fayda sağlayacağınız bir süreç olacak diyebilirim. Sağlığınızda aksattığınız bir nokta var ise kendisini gösterebilir. Bu durum ise kuvvetle muhtemel çözümlü bir dert olacağı için tedavisi hemen arkasından gelebilir. Diyet, spor ve doğru beslenme üzerine uğraşlar verebilirsiniz. İş sebebiyle evinizi daha uygun bir lokasyona taşıyarak rahatlamanız da mümkün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Hayatın keyifli yönleri ile ilgilenmek isteyebilirsiniz. Aşkta daha istekli duruşunuz dikkat çekebilir fakat rolleri abartmamak kaydıyla yavaş sakin ilerleyen sürece adapte olmayı öğrenmeniz gerekebilir. İş ortamından başlayan aşklar gündeminize gelebilir. Yaratıcı çalışmalar, hobiler, tatil ve eğlencelerin en az biri hayatınızın çoğunluğunu kaplayabilir hatta kimileriniz bunları mesleğe dönüştürebilir. Çocuk yapma kararı verebilirsiniz veya çocuğunuzla ilgili eğitim/evlilik/sağlık vb. gündemleri ile daha yakından ilgilenebilirsiniz. Moda, teknoloji sebebiyle harcamalar yapmanız olasıdır. Kripto para gibi dijital yatırımlar gündeminize girebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Aile ve ev hayatınızla daha yakından ilgilenmeye başlıyorsunuz. Emlak, gayrimenkul, ev dekorasyonu vb. konular gündeminize oturabilir. Ailenizin sağlığı ile ilgilenmeniz gerekebilir veya sizden maddi beklentilerinde artış görebilirsiniz. Uzak akrabalardan gelecek ev/toprak mirasından fayda sağlayabilirsiniz. Ailevi konularda geçmişten gelen yükler veya iç sıkıcı olaylar kalıcı bir çözülme olabilir. Hamilelik planlıyorsanız destekleyici etkiler altında olabilirsiniz. Kimileriniz kendisini evi, çocuğu ve eşine çok fazla adayabilir. Bekarlar ise evlenerek yuvanın sorumluğunu alabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Yakın çevre ile iletişiminizin artacağı bir süreç geçireceksiniz. İş sebebiyle çok sayıda insan gündelik yaşantınıza dahil olabilir. Varsa şayet kardeşlerinizin hayatında gerçekleşebilecek köklü değişimlere siz de eşlik edebilirsiniz. Kendi işinizi yapıyorsanız teknoloji, sosyal medya gibi konularla ilgili çözümlemeniz gereken gündemler ortaya çıkabilir. Sözünüz daha fazla dinlenir hale gelirken müşteri ilişkileriniz de canlanacaktır. Araba alım satımı gibi alanlara ilgi duyabilirsiniz. Mecburi sebeplerden gerçekleştireceğiniz seyahatler gündeme gelebilir. Eğitim süreci ilerleyenler de zihnen güçlü hissedebilir ve daha çok araştırma yaparak bunları yazıya da dökebilirler. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Yeteneklerinizi paraya dökmek için şartlar çok uygun olacaktır. İş arıyorsanız iyi şartları olan bir iş fırsatı karşınıza çıkabilir. Maddi yönden sorumluluk almanız ve diğer insanlara yardımda bulunmanız gerekebilir. Gerekli çalışma ile kalıcı bir gelir kaynağı oluşturabilirsiniz. Elektronik/elektrik, teknoloji, yazılım üzerine işleri olanlar kendi işlerini kurabilir veya yeni projeler başlatabilir. Daha çok kazandıracak yeni fikirler üzerine odaklanabilirsiniz veya halihazırda olan birikimlerinizi uzun vadeli yatırımlara dönüştürebilirsiniz. İş hayatınızda da uzun zamandır beklediğiniz zam/terfi konuları gündeme gelebilir. Sahip olduğunuz değerlerin artışı ile özgüveninizde de bir tazelenme yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Burcunuzda hareket edecek Jüpiter ve Satürn hayatınızda önemli dönüşümler yaşamanıza vesile olacak. Uzun zamandır istediğiniz bir araba, ev için girişim yapabilirsiniz. Kimileriniz sağlam bir ilişkiyi evlilikle taçlandırabilir, ve hatta arzu edenler çocuk sahibi olabilir. Bu dönemde sağlığınıza ekstra önem vermeniz gerekecektir. Yaptıklarınız daha çok konuşulabilir. Yeteneklerinizi size maddi fayda sağlayacak şekilde kullanmanız için şartlar ideal. Size, hatta belki kişiliğinize zarar veren alışkanlıklarınız varsa bunları bertaraf ederek yeni bir imaj çizebilirsiniz. Sosyal çevrenizde daha çekici ve popüler görünebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Üzerinizde yıllarca biriktirdiğiniz üzüntü , stres ve korkularınızla yüzleşerek şifalanmaya başlıyorsunuz. İç dünyanıza bir ferahlık ve tazelik gelebilir. Arkanızdan dönen işler, sinsi insanlar size zarar veremeden foyaları ortaya çıkabilir. Bu süreçte problemli insanları hayatınızdan uzaklaştırmak isteyebilirsiniz. İlhamınız ve sezgileriniz güçlenecektir. Hastane çalışanları, doktorlar ve yaratıcı işlerle ilgilenenler daha şanslı olaylarla karşılaşabilir bu dönem. Jüpiterin burcunuza geçip yeni dönemi başlatmadan önceki temizlik ve arınma dönemindesiniz. Tüm gereksiz şeyleri hayatınızdan kolaylıkla uzaklaştırarak yeni bir sayfa açmak için hazırlık yapacaksınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis