Merve Çubuktepe

zorlu açıların birbirini kovaladığı haftalardan sonra biraz daha soluk alabileceğimiz güzel bir haftaya giriyoruz. haftanın hatta uzun dönemin en önemli olayı 9 eylül cuma günü jüpiter’in zararlı olduğu başak burcundan çıkarak terazi burcuna geçişi olacak. dengeyi, uyumu ve diplomasiyi temsil eden terazi burcu ile jüpiterin büyüten etkisi bir arada olması gökyüzündeki savaşçıl ve agresif etkileri bir nebze azaltacak.

ancak gene de eklemek lazım ki jüpiter bir yandan uranüs bir yandan da plüton ile gergin etkileşimde olacak. öncü gruplarda gerçekleşecek bu yapı son derece dinamik bir etkiye işaret ediyor.

jüpiter büyüme ile ilgilidir, uranüs ise devrimi, hızı ve beklenmeyeni temsil eder. plüton ise derinlerde yatan güç ve güçsüzlükle ilgili sınav ve dönüşümlerle. yani bu üç kavram arasında dönüşüme uğrayacağımız bir dönem başlıyor. eğer dönüşümden korkmaz isek jüpiter kendi içsel devrimimizi yaratmamızı ve içsel olarak "büyümemizi" sağlayacaktır.

önemli olan bir detay da bu dönemde huzur ve kelime anlamıyla dengeyi tutturmanın, ölçülü olmanın çok önemli olduğu. zira adaleti kendimiz sağlamak isterken bir kefeye çok yaslanırsak dengeleri bozabilir ve çevremizdeki uyuma zarar verebiliriz. tüm yükleri üzerine almak da başkasının üzerine yıkmak da aynı şekilde etki yaratacaktır bu durumlarda. bundan ötürü ani ve düşüncesiz (uranüs karesi) ya da korku dolu (plüton karesi) davranmak yerine kendimizi ve akabinde çevremizi nasıl büyütürüm sorusu ile ilgilenmeliyiz.

bu süreçte yasalar, yargı, üniversiteler, dış ilişkiler ve ticaret önemli olacaktır. ülkemiz açısından zorlu bir dönemin ardından gelen kalkınma konusunda jüpiter destekleyici görünüyor. ancak yukarıda belirttiğim koşullarda ise özellikle bu konularla ilgili krizler devam edebilir. bu bağlamda diplomasiyi elden bırakmamak ve barışçıl yolları seçmek en doğrusu olacaktır.

büyümenin, refahın ve zenginliğin gezegeni jüpiter’in terazi burcunda hepimize şans getirmesi dileğiyle. özellikle de terazi, kova, aslan ve koç burcunda gezegenleriniz varsa bu noktalarda olumlu etkiler yaşayabilirsiniz. aynı zamanda jüpiter doğum haritanızda terazi burcunun yönettiği hangi alana (eve) giriş yapıyorsa burada da yumuşatan ve rahatlatan etkiler gözlemleyebilirsiniz.