Merve Çubuktepe

Bu haftanın en önemli astrolojik olayı 7 Ocak 2017’ye kadar etkisi sürecek olan Venüs’ün Kova burcuna geçişi olacak. Malumunuz Venüs Oğlak burcundayken daha ciddi, daha maddi değerler odaklı etkiler içinde kimi zamanda aşk ve ilişkiler konusunda daha karamsar iken şimdi yepyeni bir faza geçiyoruz.

Venüs Kova burcundayken özgürlük ve kalıpların dışına çıkma teması önem kazanır. Özellikle ilişkilerde ve sevgi alışverişinde bu konudaki talebimiz artar. Mevcut ilişkiler tekliyorsa kaçma hissi oluşabilir. Asıl kaçmak istediğimiz şey ise sıradanlıktır. Bu yüzden kendimizi daha farklı insanlara ve topluluklara doğru çekilir hissederiz.

Öte yandan Kova bir hava burcu elementi olduğundan fiziksel çekimden ziyade zeka ve entelektüellik karşı cinste asıl aradığımız özellik haline gelir. Bu dönemde hiç size uymadığını düşündüğünüz insanlara aşık olabilirsiniz! Ya da sürekli yanyana tekdüze giden ilişkinize de isyan edebilirsiniz. Bu tür hisler geçici olabilir, ondan ötürü bir anda köprüleri yakmak ya da ilişkiye balıklama atlamak yerine biraz daha temkinli olmanızı öneriyorum. Özellikle 19 Aralıktan sonra Merkür Retrosu da başlayıp hatlar iyice karışacak.

Şunu da unutmamak lazım, “ben” bilinciniz güçlenecektir. Yani eğer sizi esir alan ya da alışkanlıktan devam eden ilişkilerinizden kurtulup Gerçekten ben ne istiyorum, İçimdeki farklılıkları nasıl ifade edebilirim gibi soruların cevaplarını bulabilirsiniz. Bu dönem ayrıca yaratıcılığı yansıtmak, farklı insanlarla tanışmak ve farklı hobiler denemek için idealdir. Ayrıca güzellik konusunda da cesaret edemediğiniz stilleri denemek, saç ve makyaj tarzınızı farklılaştırmak adına da uygun bir etkidir. Tabii sonra pişman olmamak koşuluyla :) Yine de bu tür değişiklikleri alıştıra alıştırma yapmanızı öneririm.

24 Aralıktan sonra Venüs şans ve bereket gezegeni Jüpiter’le olumlu açı yapacak, aynı zamanda Satürn ve Uranüsle de altmışlık olumlu açısı olacak. Bunlar oldukça şanslı etkilerdir. Sabırla çalışıp uğraştığınız bir konuyla ilgili bereketli ve kazançlı sonuçlar gelebilir, ilişkiler kısmında ise beklenmedik ve özellikle arkadaş gibi gördüğünüz bir kişiyle ilişki yaşayabilirsiniz. Gene de suların durulması için Merkür Retrosunun 9 Ocak 2017deki bitişini hatta bir hafta sonrasını bekleyin. Gökyüzündeki diğer açıların da etkisiyle zemin kaygan ondan ötürü temkinli olmak şart.

Bu etki sadece Güneş burcunuzu değil haritanızdaki Kova burcunun düştüğü evi ve diğer gezegenlerinizi de ilişkiler, finans ve arkadaşlık açısından özellikle etkileyecektir.

Genel olarak değerlendirirsek bu dönemde en temkinli olması gerekenler Akrep, Boğa ve Aslan burçları olacak. Özellikle Aslan burçları çok çok dikkat! Çünkü Venüs Kova özellikle ilişkiler ve finans konularında dengenizi bozabilir, sizi sonradan pişman olabileceğiniz radikal kararlara yönlendirebilir.

Ve tabii ki Kovalar için güzelleşme ve parlama zamanı! Bu dönemde çevrenize yaydığınız etki artacak ve daha çok dikkat çekeceksiniz. Aşkta şansınız açılacaktır. :) Benzer olumlu etkilerden İkizler, Terazi, Koç ve Yay burçları da faydalanacak.

Kişisel haritanızdaki Venüs Kova etkisini buradan bize danışarak öğrenebilirsiniz.