Merve Çubuktepe

Kariyer astrolojisine dair danışanlarımızdan sık sık sorular alıyoruz. Bu yazıda bilgilendirme amacı ile özellikle onuncu eve odaklanacağım. Onuncu ev doğum haritasında en önemli evlerden biridir, bu evin girişi MC olarak adlandırılır aynı zamanda haritanın tepe noktasıdır. Özellikle tepe noktasına yakın derecelerde gerçekleşen tutulmalar, transitler ve diğer gökyüzü olayları da kişi açısından çok önemli ve hatta zaman zaman kadersel önemde kabul edilir.

Kişinin kariyerinde hangi işlere uygun olduğu, aynı zamanda kariyer yolculuğunda ne gibi destek ve kösteklerle karşılaşacağı da bir çok göstergeye bakılarak bulunur. Bunlar sırasıyla onuncu evi hangi burcun kestiği, bu evi hangi gezegen(ler)in yönettiği, meslek noktası, meslek almuteni ve en güçlü kariyer ile alakalı gezegenin tespitidir. Tüm bu bilgiler sentezlenerek kişinin meslek rotası tespit edilir. Transitler ve dönüş haritaları gibi öngörü teknikleriyle de kişiyi gelecekte ne gibi koşulların beklediği, hangi zaman diliminde adım atması, hangi zaman diliminde ise daha dikkatli olması gerektiği incelenir.

Gelin onuncu evde gezegenlerin kişinin kariyer yolculuğunda nasıl etkiler getirdiğine bakalım. Şayet onuncu eviniz boş ise bu kariyer konusunda problem ya da eksiklik yaşayacağınız anlamında gelmez. Bu durumda kariyer evi girişini hangi burç kesiyorsa o burcun yönetici gezegenini okumalısınız.

GÜNEŞ:
Güneş’in onuncu evde yerleşimi kişinin toplum önünde gözönünde bulunması, aynı zamanda ün kazanması açısından önemli bir gösterge olarak kabul edilebilir. Kişi kariyer basamaklarını çok hızlı çıkabilir, herkesten hızlı yükselerek önemli makamlara gelebilir. Bu yerleşim özellikle iyi konumdaysa her daim yöneticilerinden destek almasını, aynı zamanda bu desteklerle güçlü konumlara gelmesini de temsil eder. Onuncu evde çok iyi durumda yerleşmiş bir Güneş ülke hatta dünya çapında ün, itibar ve bilinirliği de beraberinde getirebilir. Zorlu ifadelerinde ise güç savaşları, entrikalar ve yöneticilerle çekişmeler görülebilir. Uygun koşullar sağlandığı takdirde üst düzey mevkilere çıkma, bir konuda otorite olma, yöneticilik gibi görevler de gelebilecektir. Güneş aynı zamanda sahne sanatları ile de yakınen alakalıdır. Kişinin ayrıca güçlü bir beşinci evi varsa, sahne sanatları, oyunculuk gibi meslek seçimlerinden de ün ve başarı sağlanabilir. Kişi kolayca fark edilir ve oldukça dikkat çeker. Güneş ile alakalı meslekler: Üst düzey yönetici, kendi işinin patronu, siyasetçi, bürokrat. Aktör, aktrist, tiyatrocu. Siyasetçi. Bir grubun lideri. Marka yüzü. Devlet kurumlarında memurluk ve yöneticilik. Doktor ve Fizyoterapist. Doğum haritanızda bulunan astrolojik göstergeleri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AY:
Onuncu evde yerleşen Ay kişinin hayatında kadın ve aile temasının baskın olmasını getirebilir. Kişi kadın odaklı bir sektörde çalışabilir, aynı zamanda kariyerinde kadınlarla çok içiçe olması gerekebilir. Mantık odaklı mesleklerden ziyade ruhsal tatmin ve gerçekten ruhu zenginleştirecek işi yapmak da çok önemli görülmektedir. Ay özellikle de hassas açılara sahipse sevmediği işi yapan kişi kendini bir süre sonra ruhsal açıdan bıkkın ya da mutsuz hissedebilir. Diğer yandan Ay ile anne arasında da bağlantı olduğundan, annenin karar ve istekleri de kişinin kariyer yolculuğunda çok önemli olabilir. Bu dengenin korunması, kişinin hayalleri ile annesinin hayalleri arasında seçim yapmak zorunda kalmaması da önemlidir. Ay iyi açılar alıyorsa, yerleşimi güçlü durumdaysa sezgisel alınan kararlar kişiye zaman zaman beklenmedik olumlu başarıların da kapısını açabilir. Ay ile alakalı meslekler: Kadın ve aile odaklı tüm sektörler: Bakım, giyim, hijyen, gıda. Deniz ile alakalı meslekler: Denizcilik, balıkçılık, su ürünleri ile alakalı çalışmalar. Oteller ve tüm butik faaliyetler. Bakım evleri ve aynı zamanda korunmaya muhtaç kişilerle uğraşma. Emlakçılık, gayrimenkul danışmanlığı. Doğum haritanızda bulunan astrolojik göstergeleri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

MERKÜR:
İletişim ile ilgili tüm faaliyetleri temsil eden Merkür onuncu evde yerleştiğinde kişinin hayatında ikili diyaloglar ve tüm iletişim süreçlerinin çok önemli olacağını gösterir. Kariyerde hızlı iniş çıkışlar, zaman zaman dalgalanmalar görülebilir. (Özellikle Merkür sert açılar altındaysa) Diğer yandan kişinin yazılı ve sözlü ifadesi çok güçlüdür, hele Merkür iyi açılar alıyorsa bu vesile ile hem çevresini, hem de otorite figürlerini etkileyerek önemli başarılar edinebilir. Retro bir Merkür kariyer çıkışı konusunda zaman zaman gecikmeleri beraberinde getirebilir, bu durumda Merkür’ün ikincil ilerletme haritasındaki gidişatına bakılmalıdır. Merkür aynı zamanda ticareti de temsil ettiğinden kişisel girişimler, kendi işini kurmak da bu yapıya uygun olabilir. Bir arı gibi çalışarak, sürekli hareket ve iletişim halinde olarak kişi içindeki stratejisti uyandırmalıdır. Merkürü güçlü bir kimse ilerleyen zamanda insanları da yetiştirmeye başlayabilir, kişilerin bilgisini ve deneyimini yükseltecek bir rehber gibi de davranabilir. Merkür ile alakalı meslekler: Gazetecilik, yazarlık, yayıncılık, bloggerlık ve muhabirlik. Kişisel girişimler, her türlü ticari faaliyetler. Kendi işinin patronu olmak. Politikacılık ve siyasi faaliyetler. Reklamcılık ve her türlü iletişim faaliyeti. Akademisyenlik. Astrolog. Çevirmen. Satış ve pazarlama uzmanı. Avukat. Doğum haritanızda bulunan astrolojik göstergeleri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

VENÜS:
İyicil Venüs’ün onuncu evde olması genel olarak kariyer açısından şanslı bir gösterge olarak kabul edilir. Özellikle de Venüs iyi açılar altındaysa kişi kariyer yolculuğunda otorite figürlerinden destek görebilecek ve daha iyi yerlere gelebilecektir. Güzellik, estetik ve keyif duygusunu hissetmek yapılan işten tatmin olmak açısından çok önemlidir. Kişi aynı zamanda güzellik ve cazibesini kullanarak kariyer konusunda insanların üzerinde güçlü bir etki bırakarak, fark atabilir. Bunu aynı zamanda tarzı, giyim kuşamı ve davranışları ile güçlendirir. Venüs, Neptün gibi sanatsal faaliyetlerle de alakalıdır. Kişi doğuştan sanatsal kabiliyete sahip olabilir, maharetli ellerini kullarak fark yaratabilir. Cemiyet hayatı, sosyalleşme ve gösterişli yerlerde çalışma isteği de beraberinde gelebilir. Aynı zamanda Venüs’ün yerleşimi kişinin ortaklıklar aracılığı ile büyümesi de sağlar, bireysel işlerden ziyade ortaklık ile gelişim, insanlarla başarıyı paylaşarak büyüme de söz konusu olabilir. Bir not olarak özellikle gerilimli açıdaki bir Venüs kariyer evindeyken kişiyi ileride zor duruma düşürecek gönül ilişkileri ile sınayabilir. Olumlu ifadesinde iş yerinden biri ile evlilik gelebilir. Venüs ile alakalı meslekler: Tasarımcı, mimar, sanatçı, ressam, grafiker, model. Moda, eğlence ve güzellikle alakalı tüm sektörler. Estetisyen, diyetisyen, güzellik uzmanı. Terzi, kuyumcu, butik sahibi. Doğum haritanızda bulunan astrolojik göstergeleri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

MARS:
Onuncu evde yerleşen Mars kişinin kariyer yolculuğunda sürekli hareket halinde olması, aynı zamanda önemli mücadeler içerisinde olacağını gösterir. Mars’ın açıları iyi durumda ise kişi zorluklardan pes etmeyen, adeta bir savaşçı kimliği ile tamamen kendi çabası ve iradesi ile istediği noktaya gelir. Bu konumda kişinin çalışma hayatında birlikte çalıştığı kimseler ve otorite figürlerinden destek alması pek kolay değildir, bilakis zaman zaman bu kişilerle çatışma, ya da bu kişilerle mücadele ederek o kişilere rağmen başarıya ulaşmak söz konusudur. Kişinin iş hayatında münakaşalar ve güç savaşları çok yoğun yaşanabilir. Aynı zamanda kişi bilinçsizce sürekli bir rekabetin içerisine çekilir, tekdüze bir çalışma hayatını da çok sıkıcı bulabilir. İyi açılar alan bir Mars bu tür rekabetin içerisinde muzaffer olma, kendine güven ve tatmin duygusunu beraberinde getirir. Diğer yandan bu yerleşim özellikle Mars güçlü bir konumdaysa kişiyi çok hırslı, zaman zaman sadece kariyer odaklı ve hatta acımasız hale getirebilir. Kariyer saplantısına karşın zaman zaman kişinin diğer istekleri ile alakalı dengenin de kurulması önem taşır. Kişi için fark edilmek, takdir görmek ve ün sahibi olma arzusu çok yoğun yaşanır. Bu gerçekleşmediğinde agresyon ve ters davranışlar gündeme gelebilir. Mars ile alaklı meslekler: Cerrah, asker, komando, polis, güvenlik sektörü, ağır sanayi ve demir çelik ile alakalı meslekler. Fitness eğitmenliği. Sporcu. Atlet. Dövüş sanatları uzmanı. Marangoz. Heykeltıraş. Zanaatkar. Doğum haritanızda bulunan astrolojik göstergeleri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

JÜPİTER:
Büyük iyicil Jüpiter’in kariyeri temsil eden onuncu evde yerleşimi çok şanslı kabul edilir. İyi açılar alan ve kuvvetli bir Jüpiter kişinin kariyer hayatı boyunca şanslı olması konusunda destek olur, kişiyi fırsatlara açık bir duruma getirir. Kişinin kariyerinde akıcı, hızlı ve kolayca akıp giden bir gelişim görülür. Kişi çalışma çevresinden destek alır ve onların da nüfuzu ile daha da iyi yerlere gelebilir. Güneş gibi Jüpiter’in onuncu evde bulunması toplum önünde olmak, şöhret ve güçlü mevkilere çıkmakla bağdaştırılır. Kişi kariyer planını doğru yaparsa seçtiği branşta olabilecek en yüksek noktaya çıkabilir. Burada dikkat edilmesi gereken gerilimli açılara sahip bir Jüpiter’in kişiyi zaman zaman kariyer konusunda aşırı abartı, ego şişmesi ve çevresini görmemesi gibi durumlara sürüklemesi olarak çıkar. Her parıldayan şeyin altın olmadığı, pohpohlayıcı konuşan herkesin sürekli doğruyu söylemediği gerçeğini hatırlamak gerekir. Zira beklenmedik hızla çıkılan basamaklar kişinin zaman zaman başını döndürebilir. Bu yerleşim iyi durumdaysa meslek vesilesi ile finansal güce ulaşma ve zenginlik de beraberinde gelebilecektir. Kişi doğru yatırımlar yaparak servetini daha da büyütebilir. Jüpiter ile alakalı meslekler: Avukat, hukukçu, yargıç. Bankacı, borsacı, finansçı, yatırım uzmanı, maaliyeci. Finans ile alakalı tüm sektörler. Diplomat. Uluslararası ilişkiler uzmanı. Filozof. Yoga eğitmeni. Guru. Din adamı. İlahiyatçı. Doğum haritanızda bulunan astrolojik göstergeleri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

SATÜRN:
Kariyer evinde yerleşen Satürn ilk izlenimde kişiler için çok şanssız bir durummuş gibi görülse de böyle yorumlamak doğru değildir. Satürn yerleştiği eve sürekli sorun ve felaketleri getirmez. Ancak kabul etmek lazım ki onuncu evinde Satürn olan kişiler genelde hiçbir şans faktörü olmadan bulundukları yere tırnakları ile kazıya kazıya gelmiş insanlardır. Kariyer hayatlarında üst bir makamdan destek ya da çok şanslı rastlantılara pek yer yoktur. Başarıları sabır, kararlılık, irade ve temposu düşmeyen bir çalışma disiplini ile gelir. Satürn’ün bu konumu özellikle de gerilimli açılar altındaysa kişinin gençlik yıllarında kariyer açısından yavaş bir seyir, zaman zaman engelleme ve mobbinge uğrama gibi etkileri beraberinde getirebilir. Ancak unutmamak lazımdır ki kariyer yolculuğu zorlu bir maratondur, Satürn de uzun vadeli dayanıklılığı ödüllendiren bir gezegendir. Kişi özellikle belirli bir olgunluğa ulaştığında çevresideki çok görkemli ve büyük yapılar bir anlık dalga ile çökerken tam tersi stabil ve güçlü kalabilir, hatta krizlerle daha güçlü hale gelebilir. Zira bu yerleşime sahip kişiler en ufak şeyleri bile değerlendirip verim sağlama konusunda yeteneklidirler. Kişi için mesleği ve başarıları hayati öneme sahiptir, bazen bu istek uç noktalara gidip diğer konuları gözardı etmeye sebep olabilir. Satürn ile alakalı meslekler: Tüm mühendislik dalları. Tarım ve hayvancılıka alakalı sektörler. (Organik tarım vb) Devlet memuru. Toprak, petrol ve metallerle alakalı iş dalları. Sanayici. Kanaat önderi. Yasa koyucu. Alim. Bir konuda üstad kişi. Eğitmen. Doğum haritanızda bulunan astrolojik göstergeleri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

URANÜS:
Onuncu evde yerleşen Uranüs’ün varlığı kişinin kariyer yolculuğuna büyük bir hareketlilik ve dinamizm getirir. Kişi çok sık iş değiştirebilir, mesleği sebebiyle rutin hayatında sürekli büyük değişiklikler olabilir. Aynı zamanda kariyer konusunda beklemedik olaylar ve sürprizlere de kişi oldukça açıktır. Kişi kariyerinde çok sert u dönüşleri yapabilir, mesela bir anda kurumsal bir kariyeri varsa bunu bırakarak çok daha farklı ve kişisel bir rotaya gidip hayallerini kovalayabilir. Sert açılara sahip bir Uranüs kariyer konusunda istikrarsızlık getirebilir. Ancak olumlu ifadesinde büyük bir yaratıcılık, kalıpdışı düşünme, işinde fark yaratma, herkesten sıyrılarak dikkat çekme gibi etmenler de görülür. Ezber bozan bu kişiler kariyer konusunda geleneksel meslek ve düşünce kalıplarından pek hoşlanmazlar, her daim odakları gelecektir. Uranüs ile alakalı meslekler: Teknoloji ve bilişimle alakalı tüm sektörler. Yazılımcı. Bilgisayar mühendisi. Astrolog. Sosyal medya fenomeni. Yayıncı. Elektrik ve enerji ile alakalı tüm sektörler. Aktivist. Sosyal sorumluluk gönüllüsü. Doğum haritanızda bulunan astrolojik göstergeleri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

NEPTÜN:
Kariyer evinde iyi açılara sahip bir Neptün kişiye büyük bir hayalgücü, sanatkar bir ruh ve yaratıcılığı getirir. Kişinin doğuştan sanatsal melekeleri çok güçlüdür, bir işi icra ederken ilham duygusunun beslenmesi ve içerisindeki yaratıcılığın ifade edilmesi çok önemlidir. Neptün’ün varlığı özellikle de zorlu açılar altındayken kariyer adına uyuşukluk, bocalama ve ya da hatalı kararlar almayı da getirebilir. Bu açıdan dikkat edilmesi gereken bir gezegendir, zira kişiyi zaman zaman bir sis perdesi içine sokup çevresinde olan biteni algılamasını engelleyebilir. Diğer yandan kabul etmek lazım ki güçlü, açısal bağlantıları fazla bir Neptün’e sahip bir kişi özellikle doğru bir alanda çalışıyorsa emsallerinden sıyrılacak yaratıcılıkta, aynı zamanda insanları da ilham ve olumlu duygularla dolduracak eserleri ortaya koyar. Kişinin içerisinde güçlü bir şefkat, anlayış ve merhamet duygusu vardır; kariyerinde insanlara yardım etme isteği de çok önemli bir motivasyon kaynağıdır. Neptünyen kariyer yönelime sahip kişilerin tabii ki “Aşırı merhamet maraz getirir” sözünü hatırlamaları lazımdır. Neptün ile alakalı meslekler: Müzisyenlik, müzik ile alakalı tüm sektörler, dans, tiyatro, sanatla alakalı tüm branşlar, moda, tasarım. Şair ve yazar. Deniz ile alakalı sektörler, armatörlük ve denizcilik. Şifacı. Kahin. Ruhsal çalışmaları seçen bir kişi. Doğum haritanızda bulunan astrolojik göstergeleri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

PLÜTON:
Kişinin onuncu evinde Plüton bulunuyorsa kariyer hayatı boyunca güç savaşları önemli bir yer tutacaktır. Kişi zaman zaman aşırı güç, zaman zaman da tam tersi acizlik hissi ile sınanabilir. Bu yerleşim aynı zamanda güçlü arzu ve ihtirasları da beraberinde getirebilir. Kariyer başarısı zaman zaman saplantı haline gelebilir, kişi kariyerinde başarı kazanmak adına her şeyi göze alabilir. Bu istek zaman zaman aşırı acımasız ve baskıcı bir tavır sergilemeye sebep verebilir. Olumlu ifadesinde ise kariyer vesilesi ile ruhsal dönüşüm yaşamak, kendi iç dengesini sağlamak ve seçtiği branşta bir otorite olabilme yeteneği söz konusudur. Kariyerinde Plüton etkisi yaşayan insanlar arasında sıkça küllerinden yeniden doğma ya da artık o kişi bitti iş yapamaz derken çok daha güçlü bir şekilde iş hayatına dönüş gibi temalar da görülür. Olgunlaşma evresinde çalışma hayatındaki insanlara da yol gösterme, onların ruhsal dönüşümlerine yardımcı olma ve kendilerini anlamaları konusunda rehber olma etkisi de görülür. Plüton ile alakalı meslekler: Madenler ve yeraltı ile alakalı tüm sektörler. Maden, petrol, jeoloji, jeofizik ve kimya mühendisi. Dedektif. Adli tıp uzmanı. Araştırmacı. Psikiyatrist. Psikolog. Casus. Okültist. Arkeolog. Doğum haritanızda bulunan astrolojik göstergeleri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Dirağ