Merve Çubuktepe

Tam anlamıyla dopdolu bir ay bizleri bekliyor. Kasım ayında gökyüzü gündemi o kadar yoğun ki yılın sonlarına yaklaşırken bu ay içerisinde önümüzdeki yıl da etkilerini hissedebileceğiniz olaylar yaşayabilirsiniz. Açı tabiatı açısından da güzel bir ay olacak, sert açı yoğunluğu oldukça düşük. Yani Kasım 2018 güzel bir ay olacağa benzer.

En önemli olay tabii ki 8 Kasım 2018’de Jüpiter’in Yay burcuna geçişi. Beklenen an geldi diyebiliriz sanırım. :) Bu transit uzun vadeli bir etkileşim ve retrosuyla birlikte 2 Aralık 2019’a kadar sürecek. Malumunuz Jüpiter Akrep burcunda bekleneni pek vermedi, zira peregrin yani güçsüz durumdaydı. Oysa ki Jüpiter şimdi yönettiği burca geçiyor ve bundan ötürü de etkisi oldukça güçlü olacak. Haritanızda tesir ettiği alanlarda bereket, bolluk ve iyimserlik duygusu gündeme gelebilir. Kimini kariyer, kimini aşk, kimini sağlık konularında gülümsetebilir… Bu güzel etkileşime ayrı bir yazıda burç bazında değineceğim. Herkesin gözü aydın!

Diğer önemli bir olay ise 6 Kasım 2018’de Ay Düğümlerinin Oğlak/Yengeç aksına geçmesi. Duygular, statü, güvenlik duygusu, içe çekilme, otoriterlik gibi kavramların vurgu ve ikilemleri artacaktır. Aynı burçta Ay düğümü sahibi olanlar hizalanma yaşayacağından hayatlarında kadersel olaylar gündeme gelebilir. Aynı yerleşime sahip olanlar haricinde gezegenleri de yine düğümler tarafından tetiklenen kişiler o gezegenin teması ve yönetimi dahilindeki konular hakkında karmik deneyimler yaşayabilirler. Ve unutmadan önümüzdeki Güneş ve Ay tutulmaları da tabii bu burçlarda olacak. Ay düğümleri bu aksta 5 Mayıs 2020’ye kadar kalacak. Bu geçişin detaylarını da ayrıca yazacağım.

Ve çoğunluğa illallah dedirten Venüs retrosu ise 15 Kasım 2018’de sonlanıyor. Ancak iki günü durağan konumda geçirecek yani asıl direkt hareketi 17 Kasım 2018’den sonra başlayacak. Venüs ay sonuna kadar yönettiği Terazi burcunda ileri harekette olacağından duygusal konular başta olmak üzere o çılgın kaostan daha sakin bir düzleme geçebilirsiniz.

Malum bu yıl retro bolluğu tavan yaptı, herkesi artık bıktırdı. Mars, Venüs Retroları ek olarak geldi, Merkür’ün işi retro zaten ve diğer dış gezegenler derken bir ara gökyüzünde retro sayısı altıya kadar çıktı. Venüs retrosu biterken Merkür yılın son şakasını yapmak üzere sahneye çıkıyor. 17 Kasım 2018’de Merkür Yay burcunda retrosuna başlayacak. Bu retro ay boyunca sürerken Merkür de Yay’dan Akrep burcuna dönerek 7 Aralık 2018’e kadar retrosuna devam edecek. Pek tabii ki bu etkileşim Merkür retrosunun tipik özellikleri olan iletişim sorunları, gecikmeler, ulaşımda aksamalar ve Yay burcu sembolizmi sebebiyle de ayrıca seyahatler, ihracat, ithalat, eğitim ve hukuk gibi konularda süreçlerde problemler getirebilir. Bu etkiye de ayrı bir yazıda beğineceğim.

Bu ay 7 Kasım 2018’de Akrep burcunda yeniay ve 23 Kasım 2018’de İkizler burcunda dolunay gerçekleşecek. Özellikle 23 Kasım 2018 İkizler yeniayı müthiş, hem de taze Yay burcunda geçen Jüpiter etkili olacak.

Ve 22 Kasım 2018’de Güneş Yay burcuna geçiyor. Şimdiden tüm Yay burçlarının doğum günlerini kutluyorum, yeni yaşınız güzellikler getirsin. :)

Gökyüzü takvimini detaylı inceleyelim: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

1 Kasım 2018 / Jüpiter üçgen Kiron: Bu uzun vadeli olumlu açı doğrudan “şifa” teması ile alakalı. Haritanızda tesir ettiği alana ruhsal şifa getirebilir. Geçmişin üzüntüleri ve izlerini geride bırakmak adına gerçekten özel bir tesir. Ruhsal çalışmalar yapmak adına da çok uygun.

6 Kasım 2018 / Güneş üçgen Neptün: Bu olumlu açı insana ilham, yaratıcılık ve şefkat duygusu verebilir. Hayalgücünüz artarken affetme duygusu içinizde yükselir. Helalleşme, affetme ve yükten kurtulma adına güzel bir etkileşim. Yaratıcılığınızın tıkandığını düşünüyorsanız çözülme adına tam zamanı.

6 Kasım 2018 / Ay Düğümleri Oğlak/Yengeç Burcunda: Yaklaşık 1,5 yıl sürecek bu etkileşim özellikle haritalarında Ay düğümü hizalanması yaşayanlar için güçlü ve kadersel etkileri beraberinde getirebilir.

6 Kasım 2018 / Uranüs Koç Burcunda: Uranüs retrosuna devam ederken bir süre Koç burcunun son derecelerini ziyaret edecek. 6 Mart 2019’da tekrar Boğa burcuna geçiş yapacak.

7 Kasım 2018 / Akrep Burcunda Yeniay: Çok zorlayıcı etkisi olmayan, duygusal açıdan derinlikli bir yeniay yaşayacağız. Venüs retrosundan yorulanlar için yeni bir başlangıç zamanı.

8 Kasım 2018 / Jüpiter Yay Burcunda: Jüpiter yönettiği burca geçiyor 2 Aralık 2019’a kadar bu burçta kalacak. Güçlü ve şanslı görünen bir etki. Umarım herkesin hayatına güzellikler getirir.

9 Kasım 2018 / Venüs üçgen Mars: Duygusal konularda toparlama, yeni başlayan ilişkiler ve her türlü ikili ilişkide avantajlı bir açı. Retro sıkıntıları açısından iyileştirici olabilir.

11 Kasım 2018 / Güneş üçgen Plüton: Bu açı özellikle kariyer yolculuğu açısından olumlu. İş başvuruları, mülakatlar, çevreye iyi bir intiba bırakmak adına destekleyici. Aynı zamanda referans istemek, destek talep etmek ve insanları ikna etmek adına da güzel bir açı.

15 Kasım 2018 / Mars altmışlık Uranüs: Son derece dinamik ve hatta sportif bir açı. Enerjiniz yükselebilir, kışa girerken kendinizi tazeleyebilirsiniz. Kalıplarınızı kırmak, inisiyatif almak ve hayata canlılık katmak adına son derece olumlu bir tesir.

15 Kasım 2018 / Venüs Durağan Konumda: Venüs retrosu bitti ancak iki gün durağan konumda kalacak, ikaz ışığı sönmeden kemerleri çıkarmıyoruz ve bekliyoruz. :)

16 Kasım 2018 / Mars Balık Burcunda: Mars retrosu sebebiyle Kova burcunda çok uzun bir yolculuk yaptı. Artık Balık burcuna geçiyor. Bakalım her eylemin altında yatan derin ve büyük manayı bulabilecek miyiz?

17 Kasım 2018 / Venüs Retrosu Sona Erdi: Ve sonunda bitti… Bu yılın en zorlu etkilerinden Venüs retrosuna veda ediyoruz. Herkese geçmiş olsun. İyi haber şu: 2019’da Venüs retrosu yok. :)

17 Kasım 2018 / Merkür Retrosu Başlıyor: Bari bir gün mola verseydin dediğinizin farkındayım ancak Merkür bu. Yılın son retrosu ve şakasını yapmak adına Yay burcundan retrosuna başlayacak. Bir sonraki ay Akrep burcuna da uğrayarak retrosunu 7 Aralık 2018’de bitirecek.

20 Kasım 2018 / Mars kare Jüpiter: Biraz dengesiz bir açı. Alınan kararlar, yapılan uygulamalar ve inisiyatifler biraz abartılı olabilir. “Vur dedim öldürdün” durumuna dikkat. Aynı zamanda spor konusunda da sapıtıp lütfen vücudunuzu harap etmeyin, sakatlıklara dikkat.

22 Kasım 2018 / Güneş Yay Burcunda: Tüm Yay burçlarının doğum günlerini kutluyorum, güzelliklerle geçsin yeni yaşınız. :)

23 Kasım 2018 / İkizler Burcunda Dolunay: Bu pek şahane dolunayda Güneş’in yanında Yay burcuna geçmiş Jüpiter de sahnede olacak. Beklentimiz büyük.

26 Kasım 2018 / Güneş kavuşum Jüpiter: Son derece şanslı ve keyifli bir açı. Finansal konular, girişimler ve kariyer atılımları adına Merkür retrosu olsa bile güzel ve destekleyici. Yaşama sevinci ve hayattan keyif alma adına da tetikleyici.

26 Kasım 2018 / Merkür kare Mars: Kısa süreli bir etki, ancak tatlı tatlı konuşurken bir anda harlanan kavga ve küslükler oluşturabilir.

27 Kasım 2018 / Mars altmışlık Satürn: İşini özen ve ciddiyete yapanların kazanabileceği, bir konuda uzun zamandır emek verenlerin sonuç alabileceği bir açı.

27 Kasım 2018 / Merkür kavuşum Jüpiter: Farklı fikirler, geniş bakış açısı, iyimserlik ve neşe. Bu şanslı açı özellikle Merkür retrosuna denk gelip de önemli işi olanlar için gün seçimi açısından güzel bir liman. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir ay geçirmeniz dileğiyle,
Merve Dirağ