Begüm Minkis

Sanki bir ay değil de bir yıl gibi geçen, içerisine acı ve zorlu olayları sığdıran Ekim ayını nihayet uğurluyoruz. Kasım ayı dönüşüm ve değişimi iliklerimize kadar hissedeceğimiz, taze umutlara kapı açan özel bir yapıya sahip. 30 Kasım’da gerçekleşecek İkizler Ay tutulması ile de tutulmalar mevsimini açıyoruz. 5 Kasım’da Merkür, 14 Kasım’da Mars, 30 Kasım’da ise Neptün ileri hareketine başlıyor. Yaşamın hızla akmaya başlamasıyla yeni girişimlerde bulunabiliyoruz. 15 Kasım’da bereketli Akrep yeniayı ayın ikinci yarısında özel başlangıçlar yapmamızı sağlayacak. 21 Kasım’da ise yaşam enerjimiz Güneş Yay burcuna geçerek hayatı daha renklendirecek.

10 Kasım’da Merkür Akrep burcunda seyretmeye başlayacak. 1 Aralık 2020’ye kadar seyahati devam edecek. Derin, sezgisel ve kuşkucu bir doğaya bürünebiliriz. Gizli olanın cazibesine kapılarak daha araştırmacı davranabiliriz. Okült konular, psikoloji ve sırlar ilgimizi çekebilir. Finansal planlama yapmak için iyi bir dönemdir.

13 Kasım’da Jüpiter ve Plüton Oğlak burcunun 22 derecesinde kavuşuyor. Bu kavuşum 2020 yılında toplam üç kez öne çıkıyor. İlki 4 Nisan, ikincisi 30 Haziran olmak üzere sonuncusu 13 Kasım’da meydana gelerek birçoğumuzun hayatlarında büyük dönüşüm ve kırılma noktalarına sahne hazırlayacak. Geçtiğimiz ayları bir kılavuz gibi dikkate alırsak bizleri nasıl bir final sahnesinin beklediğine dair işaretleri görebiliriz. Pandemi sürecinin farklı boyut kazanması mümkündür. Salgının yayılma hızı ve üzücü sonuçlarında artış yaşanabilir. Öte yandan yer altı kaynakları, madenler, ekonomi, devlet adamları, büyük firmalar ve devletler arası ilişkilerde tüm dünyayı etkisi altına alacak çarpıcı olaylar öne çıkabilir.

14 Kasım’da Mars ileri pozisyona geçiş yapıyor. Yaklaşık iki aydır üzerimizdeki rehavet, bıkkınlık ve yorgunluk hissi bitiyor. Yaşam artık daha hızlı akmaya başlıyor. Net ve kararlı bir şekilde hayata dört elle sarılarak mücadeleye devam ediyoruz.

Güneş’in 14 Kasım Plüton, 15 Kasım Jüpiter ile altmışlık açıları kesinleşecek. Bu açılar eşliğinde 15 Kasım’da Akrep burcunda Jüpiter ve Neptün etkili bir yeniay deneyimleyeceğiz. Adeta küllerimizden tekrardan doğacağımız, korkuları yeneceğimiz, kontrolü baştan aşağıya tekrardan sağlayacağımız günlere gireceğiz. Net, gerçek ve kararlı bir duruş bu yeniayın kilit noktası. Uzun zamandır beklenilen, emek verilen konularda şanslı başlangıçlar yapabiliriz. Karda yürüyüp izini belli etmemeye çalışan insanların da foyaları artık ortaya çıkabilir.

21 Kasım’da Venüs Akrep burcunda hareket etmeye başlıyor. 15 Aralık’a kadar devam edecek transit ile aşk ve para konularında önemli dönüşümleri ortaya çıkaracağız. İlişkiler konusuna ya hep ya hiç mantığı ile yaklaşım gösterebiliriz. Yeni başlayan birlikteklerde tutku ve çekim yüksek olabilir. Kontrol hırsı ve kıskançlık ise ilişkilerde bazı sorunlara zemin hazırlayabilir.

21 Kasım’da Güneş artık Yay burcunda geçiyor. 21 Aralık’a kadar transit devam edecek. Zodyağın en eğlenceli, iyimser ve neşelisi Yay burçlarını doğum gününü kutlar, sağlıklı ve başarılı yeni bir yaş dilerim. Temas ettiği noktayı parlatan, öne çıkaran Güneş’in bu seyahati karamsarlıktan ayrılarak hayatı daha pozitif yönleri ile görmeye başlayacağımıza işaret ediyor. Üniversiteler, yurt dışı, yabancılar, medya ve haberleşme öne çıkarken ahlak ve dürüstlük en temel meselelerimiz haline gelebilir.

30 Kasım’da hayaller gezegeni Neptün düz hareketine başlıyor. Doğru yanlış, hayal gerçek çatışmasını bitirerek bulanık suların daha berraklaştığı bir sürece adım atıyoruz. Artık her şey daha net görünerek bizleri ilerlememiz gereken yola sokmaya müsait olacaktır.

Ve son olarak Kasım ayının hiç şüphesiz en önemli olayı 30 Kasım 2020’de İkizler burcunun 8 derecesinde Neptün etkili bir Ay Tutulması olacak. Aldebaran ve Antares kraliyet yıldızlarının etkili olduğu tutulma ile artık İkizler ve Yay ekseninin tam merkezine giriş yapıyoruz. Ay Tutulması “Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol.” demekte bizlere. Ön yargıların ve fanatik tutumların alt üst olmaya başlayacağı, bilenin ve doğruyu savunanın değer kazanacağı bir dönem açılıyor. Eğitim sistemine dair önemli gelişmelerin ve fikir kirliliğinin ortaya çıkacağı bir dönem bizleri bekliyor. Yeni akımlar ortaya çıkabilir. İkizler ve Yay ekseni kolayca bilginin yayıldığı internet, televizyon/radyo ve sosyal medya platformlarında da önemli yenilik, karar ve olayları ortaya çıkarabilir.

Kasım ayının öne çıkan astrolojik etkileşimleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

1 Kasım 2020 / Merkür-Satürn Karesi: İletişimde tıkanıklık, engellenme ve yanlış anlaşılmaları doğuran bir açıdır. Kendimizin bile kabul etmeyeceği şeyleri başkasına dikte etmek pek hoş olmayabilir. Otorite, patron ve aile büyükleri ile önemli konuşmalar için uygun değildir.

6 Kasım 2020 / Merkür-Satürn Karesi: Merkür’ün ileri konuma geçmesiyle tekrardan gerçekleşen açı iletişimde tıkanıklık, engellenme ve yanlış anlaşılmaları doğurabilir. Geçmiş problemlerle yüzleşerek yeni fikirlere adapte olmak, büyük yargılardan kaçınmak gerekebilir.

9 Kasım 2020 / Venüs-Mars Karşıtlığı: Eril ve dişil denge arasında yaşanacak fikir ayrılıkları, agresyon ve kıskançlıklar görülebilir. İlişkiler tutkulu ve hızlı gelişen tarzda olabilir. Mevcut birlikteliklerde aranan heyecan ortaya çıkabilir. Ayrıca istediğimiz tarzda bir ilişki içerisinde olup olmadığımızı sorgulayabiliriz.

10 Kasım 2020 / Güneş-Neptün Üçgeni: Yaratıcılık, romantik paylaşımlar, yardımlaşma, merhametin yükseleceği zamanlar. Kreatif işlerle uğraşanlar için son derece destekleyici etkiler söz konusu. Kendimize ve çevreye karşı duyarlılığımız artabilir.

10 Kasım 2020 / Merkür Akrep Burcunda: Derin, sezgisel ve kuşkucu bir doğaya bürünebiliriz. Gizli olanın cazibesine kapılarak daha araştırmacı davranabiliriz. Okült konular, psikoloji ve sırlar ilgimizi çekebilir. Finansal planlama yapmak için iyi bir dönemdir.

13 Kasım 2020 / Jüpiter-Plüton Kavuşumu: Birçoğumuzun hayatlarında büyük dönüşüm ve kırılma noktalarına ortam hazırlayacak. Pandemi sürecinin farklı boyut kazanması mümkündür. Salgının yayılma hızı ve olumsuz sonuçlarında artış yaşanabilir. Öte yandan yer altı kaynakları, madenler, ekonomi, devlet adamları, büyük firmalar ve devletler arası ilişkilerde tüm dünyayı etkisi altına alacak çarpıcı olaylar öne çıkabilir.

13 Kasım 2020 / Venüs-Kuzey Ay Düğümü Üçgeni: Evlilik, ilişki ve ortaklıklarda ileriye dönük hayırlı adımlar atılabilir. Uyumlu birliktelikler başlayabilir.

14 Kasım 2020 / Güneş-Plüton Altmışlığı: Baba, eş, patron ve otorite figürlerinden güçlü destekler alabiliriz. Önemli başarılar ortaya çıkabilir. Farkındalığımızın artacağı ve ufak çaplı kişilik dönüşümü yaşayacağımız bir etki ortaya çıkabilir.

15 Kasım 2020 / Güneş-Jüpiter Altmışlığı: Kendimize olan inancımızın yükselmesi çeşitli başarılara ortam hazırlayabilir. Güçlü insanlardan maddi destekler alabiliriz. Terfi, ödül ve takdirler alınabilir.

15 Kasım 2020 / Akrep Burcunda Yeniay: Adeta küllerimizden tekrardan doğacağımız, korkuları yeneceğimiz, kontrolü baştan aşağıya tekrardan sağlayacağımız günler başlayacak. Net, gerçek ve kararlı bir duruş bu yeniayın kilit noktası. Uzun zamandır beklenilen, emek verilen konularda şanslı başlangıçlar yapabiliriz. Karda yürüyüp izini belli etmemeye çalışan insanların da foyaları artık ortaya çıkabilir.

15 Kasım 2020 / Venüs-Plüton Karesi: İlişkiler ve maddi değerlerimizde değişimi derinden hissedebiliriz. Tutku, kıskançlık ve saplantı hissi artabilir. İsteklerimiz, beğenilerimiz ve ilişki yaşama şeklimizde dönüşümler meydana gelebilir.

16 Kasım 2020 / Venüs-Jüpiter Karesi: Aşırı para harcayabiliriz. Para piyasalarında iniş çıkışlar görülebilir. Aşırılık ve abartılı davranışlarla haklıyken haksız duruma düşmeye eğilim gösterebiliriz. Yapamayacağımız şeyler için vaadler vermekten kaçınmalıyız.

17 Kasım 2020 / Merkür-Uranüs Karşıtlığı: Bakış açımızda ani değişimler ortaya çıkaran olaylar gelişebilir. Beynimizi yoran bir konuya tam zıt bir cepheden bakmaya başlayarak aydınlanma yaşayabiliriz. Sıra dışı, ilgi çekici fikirler aklımıza gelebilir.

19 Kasım 2020 / Güneş-Satürn Altmışlığı: Uzun vadede verim getirecek başlangıçlar yapılabilir. Geçmişte verilen emeklerin karşılığı alınabilir. Saygılı, ağır başlı ve ölçülü davranışlarda bulunmak isteyebiliriz.

19 Kasım 2020 / Venüs-Satürn Karesi: İlişkilerde ani bir gerçek ile yüzleşebiliriz. Maddi sorumluluklar ağır gelebilir. Kendimizi değersiz hissedebiliriz. Sağlam olmayan ilişkiler ayrılık kararı alabilir.

21 Kasım 2020 / Venüs Akrep Burcunda: Ya hep ya hiç mantığı ile ilişkilere yaklaşım gösterebiliriz. Yeni başlayan birlikteliklerde tutku ve çekim yüksek olabilir. Kontrol ve kıskançlık ise ilişkilerde bazı sorunlara zemin hazırlayabilir.

21 Kasım 2020 / Güneş Yay Burcunda: Karamsarlıktan ayrılarak hayatı daha pozitif yönleri ile görmeye başlayacağımıza işaret ediyor. Üniversiteler, yurt dışı, yabancılar, medya ve haberleşme öne çıkarken ahlak ve dürüstlük en temel meselelerimiz haline gelebilir.

24 Kasım 2020 / Merkür-Neptün Üçgeni: Empati yoluyla görünenin arkasındaki duyguları ön plana alarak hareket edebileceğimiz bir süreç. Hayır işleri yapılabilir. Sezgiler ve yaratıcılıkta artış görülebilir.

27 Kasım 2020 / Merkür-Plüton Altmışlığı: Ticari konular ve eğitimde yeni kararlar alınabilir. Önceden fark edemediklerimizi görmeye başlayabiliriz. Etkileyici ve dönüştürücü sohbetler edebiliriz. Bakış açımızı pozitif yönde değiştirecek bazı gizli olaylar ortaya çıkabilir.

27 Kasım 2020 / Venüs-Uranüs Karşıtlığı: Evlilik, ortaklık ve ilişkilerde şok edici ayrılık ve barışmalar gündeme gelebilir. Alışılmışın dışında farklı isteklerimiz yüzeye çıkabilir. Daha orijinal fikirleri kılavuz edinerek olaylara çok farklı tepkiler verebiliriz.

29 Kasım 2020 / Merkür-Jüpiter Altmışlığı: Başvuru, eğitim, mülakat, ticari işlemler, anlaşmalar için destekleyici bir açı kalıbıdır. Keyifli seyahatler gerçekleştirebiliriz.

30 Kasım 2020 / Merkür-Satürn Altmışlığı: Uzun vadeli ortaklık ve işlere girebiliriz. Kararlı davranışlar sergileyebiliriz. Fikirlerimiz aile, otorite ve patronlardan onay alabilir. Tecrübe sahibi insanlar bizlere yol gösterebilir.

30 Kasım 2020 / İkizler Ay Tutulması: Ön yargıların ve fanatik tutumların alt üst olmaya başlayacağı, bilenin ve doğruyu savunanın değer kazanacağı bir döngü açılıyor. Eğitim sistemine dair önemli gelişmelerin ve yoğun fikir kirliliğinin ortaya çıkacağı bir dönem bizleri bekliyor. Yeni akımlar ortaya çıkabilir. İkizler ve Yay ekseni daha geniş ve kolayca bilginin yayıldığı internet, televizyon/radyo ve sosyal medya platformlarında da önemli yenilik, karar ve olayları ortaya çıkarabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir ay dileğiyle,
Begüm Minkis