Merve Çubuktepe

Sonunda tutulmalar dönemi geldi çattı. Tabii ki bu ayın en önemli olayı saat 19 Kasım 2021 saat 17:51’de gerçekleşecek Boğa burcundaki Ay tutulması olacak. Ayrıca 5 Kasım 2021’de Venüs Oğlak, 6 Kasım 2021’de Merkür Akrep burcuna geçecek. Son derece ciddi, mantık odaklı ve rasyonel bir ay bizleri bekliyor. Duygular devrede olsa da hayatımızdaki birçok konuya sağduyu ve mantıkla yön verebileceğiz. Bir yandan da ezberimizi bozacak gelişmeler gündeme gelebilir, ancak bu durum aslında taşları yerine oturtmak adına gerçekleşecek. 5 Kasım 2021’de Akrep burcunda gerçekleşecek yeniay da bu durumu desteklemekte.

Ayın sonuna yaklaşırken 24 Kasım 2021’de Merkür Yay burcuna geçerken daha felsefi, derin ve aradığımız manaya yaklaşan bir sürece girecek; bir sonraki ay 4 Aralık 2021’de gerçekleşecek Yay burcundaki Güneş tutulmasına hazırlanacağız.

İlk olarak Ay tutulması ile başlarsak eğer 19 Kasım 2021 17:51’de 27 derece Boğa burcunda gerçekleşecek olan bu tutulma Merküryen bir doğaya sahip. Ancak Merkür’ün tutulma anında aldığı açılar oldukça sert. Üzerine Mars-Uranüs karşıtı da etkin. Bu bağlamda inceldiği yerden kopacak etkiler devrede olacak. Aynı zamanda yaşadığımız her neyse onu abartan tesirler de devrede. Ama bunu şöyle anlamak lazım: Bir şeylerle ilgili son noktayı koyamıyor, üşeniyor veya bahaneler buluyorsanız olaylar öyle görünür ve net hale gelecek ki kaçacak yerimiz olmayacak, nihai kararları vermek durumda kalacağız. Tutulma anındaki Satürn-Uranüs karesi de ezberlerin bozulacağını, sarsıcı olsa da değişim dalgasının başlayacağını gösteriyor. İstifalar, ayrılıklar, iş kurmak, evlilik, taşınma gibi radikal kararlar daha yoğun gündeme gelecektir.

Tutulma doğası gereği gıda ve konut fiyatlarında; kurlarda önemli yükselmeler yaşatabilir. Gıdalarda giderek artan fiyatların daha da yükselmesi kaçınılmaz. Tutulma tutumlu olmanın önemini de bizlere hatırlatıyor. Derecesi ülkemiz haritasına tam tutmadığı için büyük bir deprem öngörmüyorum ancak izdüşüm ve derecesi tutan ülkelerde yüksek ölçekte sismik aktiviteler gündeme gelebilir. Şiddet olayları, isyan, patlamalar gibi konular da daha merkezde olacaktır.

5 Kasım 2021’de 12 derece Akrep burcunda bir yeniay gerçekleşecek. Bu yeniay Uranyen doğası gereği oldukça şiddetli ve güçlü tesirler içeriyor. Beklenmedik olanı bekleme vakti. Tüm ezberlerimiz bozulabilir, bildiğimiz her şeyi yeniden sorgulayabiliriz. Gerek bireysel gerek toplumsal düzlemde sarsıcı şok edici gelişmelerin olması mümkün. Bu yeniayın Mars astrokartografi izdüşümü İstanbul’dan dikey bir hat olarak geçtiği için sismik aktivite yaratma ihtimali var. Veya patlamalar. Güvenlik önlemlerinin iyi alınması çok önemli.

5 Kasım 2021’de Venüs Oğlak burcuna geçecek ve uzun süren yolculuğuna başlayacak. Yolculuk süresi oldukça uzun çünkü Aralık 2021’de Venüs retrosu başlayacak. Şimdilik konumuz bu değil, ancak Venüs 6 Mart 2022’ye kadar yani çok uzun bir süre bu burçta hareket edecek.

Venüs Oğlak burcundayken duygusal ve finansal konularda mantık odağı tamamen ön plana çıkar. İlişkilerde statü, ciddiyet, kazanılan paralar, toplumsal imaj ve güç merkezde olacaktır. İlişkiler mıçmıç yapış yapış değil, daha mesafeli yaşanır. Retro öncesinde Venüs Oğlak dönemi güçlü ilişkilerde boyut atlama, evlilik kararları, kalbi boş olanlara gelecek odaklı ilişkiler getirebilir. Finansal açıdan daha tutumlu, kararlı ve yatırım odaklı bir hale geliriz. Bu transitin zor yanı duyguları ifade etmenin zorlaşması, daha soğuk ve mesafeli bir tavrın oluşumudur. Bu sebeple kendimiz veya karşımızdaki kişiler daha soğuk bir hale geldiyse panik yapmamak, kişilerin üzerine gitmemek önemlidir.

6 Kasım 2021’de Merkür Akrep burcuna geçecek. Merkür en araştırmacı, odaklı, dedektif ve hatta saplantılı formuna geçiyor. İçimizdeki stalker uyanabilir, her şeye meraklanıp didik didik edebiliriz. Hatta bunun Ay tutulması etkisiyle dozunun kaçması mümkün. İçimizdeki şüpheci kontrol delisini dizginlememiz önemlidir. Diğer yandan Merkür Akrep dönemi bir şeyleri araştırmak, asıl manayı bulmak, bir konuya tam odaklanıp başarmak, cevabı bilinmeyen soruları yanıtlamak adına ideal zamanlardır. Ayrıca terapi, danışmanlık almak; psikolojik sorunları ve travmaları çözümlemek adına da en faydalı zamanlardan biridir. Son olarak bu dönem bize yalan söyleniyor ve olaylar çarpıtılıyorsa doğruları görmek daha kolaylaşacaktır. Bu süreçte aklımızın yanı sıra sezgilerimize de güvenmek çok önemlidir. Merkür 19 Kasım 2021’e kadar bu burçta kalacak.

19 Kasım 2021 itibariyle Merkür Yay burcuna geçecek. Yani tutulma günü. Ama tutulma anında Merkür Akrep burcunda. Tutulmadan hemen sonra Yay burcuna geçen Merkür bize özgürleşme ve kalıpları yıkma şansı veriyor. Yeni şeyler öğrenmek (özellikle yabancı diller, teoloji, edebiyat, felsefe, astroloji, psikoloji gibi) için harika zamanlardır. Bu formun gölgesi ise fanatizmdir. Kendi fikir ve bilgimize aşırı güvenebilir, farklı düşünenleri hiçe sayabiliriz. Oysa Merkür Yay’ın olgun formu demek herkese hoşgörülü olmak ve anlamaya çalışmaktır. Merkür 13 Aralık 2021’e kadar bu burçta kalacak.

22 Kasım 2021’de Güneş Yay burcuna geçiş yapacak. Tüm Yay burçlarının doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız sağlık, mutluluk ve güzellikler getirsin. Güneş 21 Aralık 2021’e kadar bu burçta kalacak.

Kasım ayının öne çıkan astrolojik gelişmeleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

1 Kasım 2021 / Merkür-Jüpiter Üçgeni: Bu açı kalıbı öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösterir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

2 Kasım 2021 / Merkür-Plüton Karesi: Daha obsesif, takıntılı bir düşünce haline geçebiliriz. Manipülasyona açıklık veya herkesi kontrol altına alma arzusu, entrikalar görülebilir. Yaralayıcı, iddialı, büyüklenmeci demeçler gündeme gelebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

5 Kasım 2021 / Akrep Burcunda Yeniay: Detaylı açıklaması ilk bölümde.

5 Kasım 2021 / Venüs Oğlak Burcunda: Detaylı açıklaması ilk bölümde.

6 Kasım 2021 / Merkür Akrep Burcunda: Detaylı açıklaması ilk bölümde.

6 Kasım 2021 / Merkür-Venüs Altmışlığı: Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır etkisi. Bir şeyleri başarmak, çözmek istiyorsak zekamızı ve aynı zamanda diplomasiyi kullanmamız önemli olacak. Agresif, baskıcı veya blöf içeren iletişim tarzları ters tepebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

10 Kasım 2021 / Merkür-Mars Kavuşumu: Açı kalıbı entelektüel farklılıklar adına çatışmalar getirebilir. Zekâ odaklı savaşlar, keskin ve ukala bir iletişim tarzı daha baskın olabilir. Ancak kendimizi, zeka ve birikimlerimizi aşırı yüceltmek ciddi şekilde ters tepebilir. Kavga eder gibi konuşma tarzı, ani agresyon iletişime yansıyabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

10 Kasım 2021 / Merkür-Satürn Karesi: Fikir ayrılıkları doğabilir veya düşüncelerimizi yansıtmadan içimize gömebiliriz. Kayıpları ve negatifliği içeren haberler alabiliriz. İçsel ve zihinsel baskı ve huzurluk hissi ortaya çıkabilir. Açı kalıbı +- 3 gün etkili.

11 Kasım 2021 / Mars-Satürn Karesi: Bu açı ciddi anlamda bir zorlanma, çatışma etkisi içeriyor. Özellikle de sabit burçlarda gerçekleştiği için uzlaşmak oldukça zor olabilir. Aşırı inat, saplantı veya ben bilirim/ben yeneceğim saplantısı insan ilişkilerine zarar verebilir. Piyasalar adına da zorlayıcı tesirler, ek zamlar, yaptırımlar gündeme gelebilir. Açı kalıbı +- 5 gün etkili.

12 Kasım 2021 / Güneş-Neptün Üçgeni: Ruhani enerjinin en yüksek seviyede olduğu açı kalıplarından biri. Ruhsal çalışmalar ve ibadet adına en güçlü tesirlerden biri Güneş-Neptün kavuşumlarıdır. Ayrıca ilham, yaratıcılık, sezgilerin güçlenmesi gibi konularda destekleyicidir. +-3 gün etkili.

13 Kasım 2021 / Merkür-Uranüs Karşıtı: Bu çatışmalı açı kalıbı gereksiz inat, uç fikirlerin çatışması, “ben haklıyım” inadını temsil ediyor. Herkesin kendine has fikirleri olabilir ve diğer fikri kabul etmeyebilir. Açı kalıbı ani öfke patlaması ve fevri hatalı hareketler getirebilir. Yıkıcı bir isyanı simgeler. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

15 Kasım 2021 / Güneş-Jüpiter Karesi: Bu açı kalıbı finans ve kariyer konusunda hatalı kararlar almaya açıklık yaratabilir. Hızlı ve dürtüsel hareket etmemeliyiz. Egomuz daha nazik olabilir ve iyisiyle kötüsüyle her şeyi abartma eğilimine girebiliriz. +-5 gün etkili.

17 Kasım 2021 / Güneş-Plüton Altmışlığı: Bu açı kalıbı özellikle güçlü destekler almak, nüfuz etmek ve olumlu intiba oluşturmak adına destekleyicidir. Kariyer başta olmak üzere önemli görüşmeler ve yazışmalar, iş kararları için değerlendirilebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

17 Kasım 2021 / Mars-Uranüs Karşıtı: Bu açı olayları iyice öngörülemez ve kaotik yapmakta. Planlar alt üst olabilir, ani gelişmeler bireysel ve makro gündemi sarsabilir. Öfke kontrolünü iyi sağlamak çok önemli olacak, bir anlık gafletlerle bir çuval inciri berbat etme riski var. Bin düşünüp bir söylememiz, eyleme geçmemizde fayda var. +-5 gün etkili.

18 Kasım 2021 / Merkür-Neptün Üçgeni: Yaratıcı çalışmalar, sanatsal ve ruhani faaliyetler için destekleyici. Çevremizle adeta telepati kurduğumuzu hissedebilir, insanların dertlerine merhem olabiliriz. +-3 gün etkili.

19 Kasım 2021 / Venüs-Uranüs Üçgeni: Bu açı kalıbı dinamik ve ruhen canlandırıcı. Zor tesirlerden sonra açı kalıbı bizi tekrar motive edebilir. Özellikle yaratıcılık adına harika bir tesirdir. Duygusal anlamda tatlı sürpriz gelişmeleri gündeme getirebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

19 Kasım 2021 / Boğa Burcunda Ay Tutulması: Detaylı açıklaması ilk bölümde.

21 Kasım 2021 / Merkür-Jüpiter Karesi: Açı kalıbı bizi abartılı ve uç düşüncelere sokabilir. Olumlu veya olumsuz fark etmeden her şeyi daha yoğun, yüksek perdeden ve hatta olduğundan daha fazla hissedebiliriz. Yargı dağıtmak, kesin hükümlerde bulunmakta kaçınmamızdan fayda var. Finansal konulara dair zararlı risklere açık olabiliriz, dikkat. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

21 Kasım 2021 / Merkür-Plüton Altmışlığı: Sözlerimizle etki alanımızı genişletebilir, güçlü duruş sergileyerek dikkatleri toplayabiliriz. Mülakat ve iş görüşmeleri için açı değerlendirilebilir. Oraya koyacağımız fikirler bizi öne çıkarabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

22 Kasım 2021 / Güneş Yay Burcunda: Tüm Yay burçlarının doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız sağlık, mutluluk ve güzellikler getirsin. Güneş 21 Aralık 2021’e kadar bu burçta kalacak.

24 Kasım 2021 / Merkür Yay Burcunda: Detaylı açıklaması ilk bölümde.

29 Kasım 2021 / Güneş-Merkür Kavuşumu: Fikirlerimizi, düşüncelerimizi ve bilgimizi daha fazla ortaya çıkarmak, fark edilmek, saygı duyulmak isteyebiliriz. Hayatımıza yön verecek güçte önemli haberleri duyabiliriz. İnisiyatif alanın kazanacağı, ilham ve başarıyla ödüllendirilebileceği bir etki. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

29 Kasım 2021 / Mars-Neptün Üçgeni: Bu ilham dolu ve aktif açı kalıbı Ay tutulması sonrasında bizi Haziran ayındaki Güneş tutulmasına hazırlamakta. Yüklerimizden arınabilir, iç sesimizi tekrar keşfedebilir ve içimizdeki ilhamla yeni kararlar alıp uygulamak için hazırlanabiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

30 Kasım 2021 / Merkür-Satürn Altmışlığı: Verilen sözler yerine gelebilir. Gerçekçi ve ciddi düşünceler içinde bulabiliriz kendimizi. Olgunlaştırıcı bir etkidir. Devlet bağlantılı, resmiyet içeren işleri halletmek için de kullanılabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

30 Kasım 2021 / Venüs-Neptün Altmışlığı: Bu romantik ve duygusal açı kalıbı kalpleri yumuşatan bir tesire sahip. Ancak adım atmak koşuluyla. Altmışlık olumlu açılar çabayla gelen iyicil etkinin sembolüdür. Yıpranmış ilişkilerde inisiyatif alındığı takdirde barışma ve denge durumu gündeme gelebilir. İlham, yaratıcılık ve üretim adına da destekleyicidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe