Merve Çubuktepe

Yılın sonuna yaklaşırken yine son derece yoğun bir gündem bizleri beklemekte. 8 Kasım 2022’de Boğa burcunda gerçekleşecek Ay tutulması tüm ezberleri bozmak üzerine kurulu bir yapıya sahip. Eski ve yeni arasındaki çatışma tüm aya damgasını vuracak. Gökyüzü hareketleri sebebiyle kontrolümüz dışında gelişebilecek birçok olay gündeme gelebilir. Burada bize düşen ise adaptasyon ve yeni yollar bulmak. Ay boyunca Mars retrosu etkin olacağı için tutulmayla birlikte insan ilişkilerinde işler oldukça karışık. Hakkımızı aramamız gerekebilir, aynı zamanda çevremizdeki çürük yumurtalar ayıklanabilir. Ayın sonlarında doğru Merkür ve Venüs Yay burcuna geçerken gökyüzündeki Akrep baskın havayı değiştirdiği için daha iyimser ve makro bir bakış açısı geliştirebiliriz. 24 Kasım 2022’de Yay burcunda gerçekleşecek yeniay da daha dinamik ve olumlu tesirleri beraberinde getiriyor.

İlk olarak ayın en önemli olayı olan Ay tutulması ile başlayalım. 8 Kasım 2022 saat 14:01’de 16 derece Boğa burcunda Ay tutulması meydana gelecek. Yılın en zorlu ve kritik tutulması bu diyebiliriz. Dünya genelinde finans alanı başta olmak üzere büyük türbülanslar yaratabilir. İlişkiler konusunda ani başlangıç ve bitişlere de ev sahipliği yapması da mümkün. Diğer yandan ülkemiz haritası üzerindeki en önemli ve zorlayıcı tutulma da bu olacak.

Öncelikle bu tutulmanın derecesi 1994 krizi tutulmasına çok yakın, bu bağlamda ekonomik açıdan çok ciddi sıkıntılar, kurların aşırı yükselişi, ekonomik darboğazın daha da sıkılaşması gibi durumlar maalesef görebiliriz. En önemlisi bu tutulma Satürn-Uranüs-Güneş-Ay-Merkür-Venüs gibi büyük bir sabit T-Kare formasyonu oluşturuyor. Küresel anlamda Rusya-Ukrayna başta olmak üzere dış siyaseti daha da dalgalı hale getiren bu tutulma özellikle diplomatik ilişkilerdeki gerilimi daha da körükleyebilir.

Ayrıca küresel ölçekte de etkin olan enflasyon, gıda ve enerji fiyatlarındaki artış, enerji krizi gibi konuların giderek daha da gündeme geleceğini, özellikle 2023 itibariyle küreselde bu konuda giderek boyutu artan daha da sıkı yaptırımların uygulandığını görebiliriz. Boğa burcu vurgusu sebebiyle kıtlık teması da tüm dünyada giderek daha da fazla önem kazanacak bir konu olarak karşımıza çıkıyor maalesef. Bu yüzden tutumluluk, parayı çarçur etmemek, geri dönüşüm ve tasarruf her şeyden daha fazla önem kazanıyor.

Umalım ki hiç olmasın ancak uzun yıllardır en fazla büyük deprem riski veren tutulma bu diyebiliriz. Tutulma izdüşümünün geçtiği İstanbul, Tekirdağ, İzmit, Bursa birincil risk alanları. İkincil risk alanları ise İzmir ve Muğla olarak görünüyor. Ekonomik veya fiziki bu tutulma bir deprem oluşturma gücünde maalesef. Dünyada da büyük ölçekte deprem, patlama, kazalar görebiliriz. Nitekim bu yazıyı yazarken Güney Kore ve Hindistan’da çok kişinin hayatını kaybettiği kazalar gerçekleşti. İnşallah daha fazla sıkıntı yaratmaz.

İlişkiler bazında incelersek eğer bu tutulma oldukça sarsıcı gelişmelere açık durumda. Tutulma anında Mars retrosu da etkin olduğu için ilişkiler adına kriz ve kopuşları beraberinde getirebilir. İkili ilişkilerde kontrolümüz dışında gelişen olaylar gündeme gelebilir. Değerli ve değersiz olanı bu süreçte daha net görebiliriz. Zira tutulma döneminde etkin olacak sert Venüs-Satürn-Uranüs temasları da özellikle 1-8 Kasım 2022 aralığında ilişkiler adına en riskli zamanlar diyebiliriz.

Tutulma anında Merkür Akrep burcunda ve Güney Ay Düğümü ile kavuşumda. Bu durum bizi daha takıntılı ve odaklı bir ruh haline sokuyor. Bu tesir bir konuya odaklanıp onu en derinlemesine şekilde anlayıp en iyi forma getirmek için idealdir. Ancak belirttiğim gibi saplantı da yaratabilir. Özellikle bir konuya aşırı takma, sürekli takip etme ve gözetleme isteği; meyilli bünyelerde obsesif kompulsif bozuklukların şiddetinin artması gibi ve depresyon durumlar gündeme gelebilir. Eğer ruhsal anlamda çıkmazda hissediyorsanız lütfen bir uzmandan psikolojik danışmanlık alın ve bunu ertelemeyin.

Önemli transitlere göz atarsak eğer 16 Kasım 2022’de Venüs Yay burcuna geçecek. Venüs Akrep transitinin tutkulu, saplantılı ve manyetik enerjisinden çıkıp daha eğlenceli, uçarı, özgür ve macera dolu bir tesire geçiyoruz. Venüs Yay dönemleri insanların sıkıştırma ve dayatmalara en az toleranslı olduğu zamanlardır. Mars retrosu da etkin olacağı ilişkilerde aşırı kıskançlık ve baskı çok ters tepebilir. Ufkumuzu açan, hayat felsefimize uyan kişiler ve hatta yabancılar daha fazla ilgimizi çekebilir. Venüs 10 Aralık 2022’ye kadar bu burçta kalacak.

17 Kasım 2022 itibariyle Merkür Yay burcuna geçecek. Yay burcuna geçen Merkür bize özgürleşme ve kalıpları yıkma şansı veriyor. Yeni şeyler öğrenmek (özellikle yabancı diller, teoloji, edebiyat, felsefe, astroloji, psikoloji gibi) için harika zamanlardır. Bu formun gölgesi ise fanatizmdir. Kendi fikir ve bilgimize aşırı güvenebilir, farklı düşünenleri hiçe sayabiliriz. Oysa Merkür Yay’ın olgun formu demek herkese hoşgörülü olmak ve anlamaya çalışmaktır. Merkür 7 Aralık 2022’ye kadar bu burçta kalacak.

22 Kasım 2022’de Güneş Yay burcuna geçiş yapacak. Tüm Yayların doğum günleri şimdiden kutlu olsun. Yeni yaşınız sağlık, mutluluk ve huzur getirsin. :) Güneş 22 Aralık 2022’ye kadar bu burçta kalacak.

Jüpiter 23-25 Kasım 2022 aralığında durağan konumda kaldıktan sonra 25 Kasım 2022 itibariyle ileri hareketine geçecek. Jüpiter’in direkt harekete dönüşü zorlu Mars retro sürecinde bereket, büyüme ve genişleme konusunda hafifletici bir etmen olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle 25-29 derece arasında Yengeç, Akrep, Balık, Boğa ve Oğlak burcunda önemli yerleşimleri olan kişiler bu iyicil etkiden maksimum faydalanabilirler.

Ve ayın sonuna geldiğimizde tutulmalardan sonraki ilk önemli gökyüzü olayını deneyimleyeceğiz. 24 Kasım 2022 saat 01:57’de 1 derece Yay burcunda bir yeniay meydana gelecek. Yeniay anında Venüs ve Merkür kavuşumda geniş bir mesafeden olsa da yeniaya destek veriyorlar. Sert tutulmalardan sonra bu yeniayın doğasının iyicil ve yapıcı olduğunu söyleyebiliriz.

Ancak… Yeniay anında Antares sabit yıldızı yeniayın yöneticisi Merkür ve ek olarak Venüs ile de kavuşumda olduğu için yine de tedbirleri elden bırakmamak gerek. Zira bu yıldız aşırılıklarla alakalıdır ve imtihanlı bir yıldızdır. Hemen tüm önlemleri bırakıp risklere atılmak, uçlara savrulmak sıkıntı çıkarabilir. En önemlisi Antares insanları “hediyelerle” sınar. Yani elimize geçen bir güç, şans gibi görünen bir kavramı iyice incelemek, şımarmamak ve tevazulu olmak gerekir. Güç zehirlenmelerine, yargı dağıtmaya ve her şeyi ben bilirim demeçlerine karşı korunaklı olmakta fayda vardır.

Yeniay vesilesi ile özellikle yurtdışı, hukuk, ticaretle alakalı beklentilerimiz varsa iyi haberler alabiliriz. Eğer çok acelemiz yoksa şayet önemli atılımlarımızı Ocak 2023’ün ikinci yarısına almakta fayda var. Bir konuda uzmanlaşmaya başlamak, eğitim almak için de etkin bir yeniay bizleri bekliyor. Yayınlar, sosyal medya ve akademik konularda da yeniay elimizi güçlendirebilir.

Yeniay anında Mars retro ve yeniay haritasının tepe noktasında. Demek ki çok sert demeçler, laf dalaşmaları ve rekabet ortamı bizleri bekler. Neyi nasıl söyleyeceğimiz çok çok önemli olacak. Gündem değiştirebilecek gaflar ve ifşalar duyabiliriz. Özellikle dini ve yasal konularda ülke gündeminde önemli ve sert gelişmeler yaşanabilir. Yargı krizleri, inançla ilgili tartışmalar merkeze oturabilir. Hoşgörü ve anlayış bu süreçte herşeyden önemli olacak. Bu durum global ölçek için de geçerli. Dinsel alanlara saldırılar veya bir ideolojiye bağlı kişilere karşı ayrımcılık gibi durumlar görülebilir.

Yine de yatırımlar ve kariyer girişimleri konusunda özellikle yeniay anında destekleyici pozisyondaki Jüpiter olumlu tesirler yaratıyor. Özellikle Merkür retrosu başlamadan 25-30 Kasım 2022 aralığı bu konular için avantajlı olabilir.

Kasım ayının öne çıkan astrolojik gelişmeleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

3 Kasım 2022 / Venüs-GAD Kavuşumu: Bu açı kalıbı duygusal konulara dair karmik ve keskin dönemeçleri gösteriyor bize. Çok büyük yüzleşmeler gündeme gelebilir. Aşk ve tutkunun gücü sınanacaktır. Aşk her güçlüğü yener. Tabii eğer bu gerçek bir aşk ise. İşte aşk başta olmak üzere sevginin ne kadar güçlü olup olmadığını gerçekten görebileceğimiz tesirler bizleri beklemekte. Venüs’ün Satürn ve Uranüs ile sert temasları kötü giden ilişkilerde keskin sonlanmalar meydana gelebilir. Aynı zamanda büyük skandallar, ifşalar, kadın haklarıyla alakalı konular ve protestolar gündeme gelebilir.

6 Kasım 2022 / Venüs-Uranüs Karşıtı: Bu açı kalıbı artan gerilimli tesirler sebebiyle ilişkilerde ani kopmalar getirebilir. Bıçak kemiğe dayandıysa eğer ani ayrılık ve boşanmalar söz konusu olabilir. Diğer yandan ilk başta çok alakasız bulduğumuz sürpriz aşk haberleri de görebiliriz. Finansal konular adına çok dalgalı bir etki, her an her şey olabileceğinden büyük finansal risklerden kaçınmakta fayda var. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

7 Kasım 2022 / Venüs-Satürn Karesi: Duygusal blokajlara son derece açık bir tesir. Gerek karşımızdaki kişilerden istediğimiz yakınlık veya sıcaklığı göremeyebilir ya da bizzat kendimiz duygusal yönümüze daha uzak hissedebiliriz. Bu dönemler tüm insan ilişkilerinde geçici bir soğukluk yaratabilir, koşulları çok zorlamamak ve sürekli iletişim talebinde bulunmamakta fayda vardır. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

8 Kasım 2022 / Boğa Burcunda Ay Tutulması: Detaylı açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

8 Kasım 2022 / Güneş-Merkür Kavuşumu: Kendimizi doğrudan ifade edebileceğimiz bu açı kalıbı içimizdekileri dile getirmeyi destekler. Önemli yazışma, konuşma ve anlaşmalar adına ideal bir tesirdir. Söylemlerimizin egomuzun gölgesinde kalmamasına dikkat etmeliyiz. Analitik düşünerek süregelen bir sorunu çözmemiz mümkündür. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

9 Kasım 2022 / Güneş-Uranüs Karşıtı: Beklenmeyeni bekleyin mottosu bu açı kalıbını temsil eder. Güvenli bölgeler, kontrol altında tuttuğumuzu düşündüklerimiz bir anda değişebilir; dışsal ve kaotik olaylarla karşılaşabiliriz. Bu sebepten ötürü ezberlerimizi bozmak, farklı şeyler denememiz çok önemli görünüyor. Bu açı kalıbı ani duygusal patlama ve terk hissi de getirebilir, dürtüsel değil uzun vadeli düşünmek gerek. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

9 Kasım 2022 / Merkür-Uranüs Karşıtı: Bu çatışmalı açı kalıbı gereksiz inat, uç fikirlerin çatışması, “ben haklıyım” inadını temsil ediyor. Herkesin kendine has fikirleri olabilir ve diğer fikri kabul etmeyebilir. Açı kalıbı ani öfke patlaması ve fevri hatalı hareketler getirebilir. Yıkıcı bir isyanı simgeler. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

10 Kasım 2022 / Merkür-Satürn Karesi: Fikir ayrılıkları doğabilir veya düşüncelerimizi yansıtmadan içimize gömebiliriz. Kayıpları ve negatifliği içeren haberler alabiliriz. İçsel ve zihinsel baskı ve huzurluk hissi ortaya çıkabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

10 Kasım 2022 / Venüs-Neptün Üçgeni: Bu kalıbı romantizm ve ilham doludur. Özellikle barışma, kavuşma, duyguların dile gelmesi ve şefkatin artması konusunda destekleyicidir. Bir süredir içiniz çekilmiş gibi hissediyorsanız yenilik ve güzellikler için aradığınız ilhamı bulmanız mümkündür. Affetmek ve yardımlaşmak da bu açı kalıbının tesirinin daha da etkili olmasını sağlar. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

11 Kasım 2022 / Güneş-Satürn Karesi: Otorite figürleri ve yaşça büyük kişilerle çatışmaya açıklık görülebilir ve reddedilmiş gibi hissedebiliriz. Özgüven dalgalanmaları olabilir ve onay ihtiyacımız artabilir. Sınırları çok zorlamamak ve ısrarcılıktan kaçınmakta fayda vardır. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

12 Kasım 2022 / Merkür-Neptün üçgeni: Yaratıcı çalışmalar, sanatsal ve ruhani faaliyetler için destekleyicidir. İlham ve yaratıcılık artar. Edebi şeyler yazmak, konuşmak ve kalplere dokunmak için ideal bir açı kalıbıdır. Aynı zamanda sezgiler güçlenir. Ruhsal çalışmalar için çok uygun bir etki. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

13 Kasım 2022 / Venüs-Plüton Altmışlığı: Bu olumlu açı kalıbı duyguları güçlendiren, tutkuyu ve bağlılığı arttıran nitelikte bir yapı. Sevdiklerimize sahip çıkabilir, daha fazla kenetlenebiliriz. Tutku duyduğumuz bir işe kendimizi adamamız ve bu konuya tüm gücümüzle odaklanmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

15 Kasım 2022 / Güneş-Neptün Üçgeni: Ruhani enerjinin en yüksek seviyede olduğu açı kalıplarından biri. Ruhsal çalışmalar için verimli, yoğun ve aydınlatıcı bir tesir oluşturur. Ayrıca ilham, yaratıcılık, sezgilerin güçlenmesi gibi konularda destekleyicidir. İçgüdülerimiz, sezgilerimiz ve hatta rüyalarımız bu süreçte bize yol gösterebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

15 Kasım 2022 / Merkür-Plüton Altmışlığı: Sözlerimizle etki alanımızı genişletebilir, güçlü duruş sergileyerek dikkatleri toplayabiliriz. Mülakat ve iş görüşmeleri için açı değerlendirilebilir. Oraya koyacağımız fikirler bizi öne çıkarabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

15 Kasım 2022 / Venüs-Jüpiter Üçgeni: Ayın en güzel açı kalıplarından biri. İki iyicilin beraberliği tesir ettiği alanlarda iyileşme ve canlanma sağlayabilir. Özellikle yatırım, alım satım gibi işlemler için çok uygun bir zamandır. Duygusal konularda sorunların çözülmesi, iyi giden bir sürecin çiçeklenmesi gündeme gelebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

16 Kasım 2022 / Merkür-Jüpiter Üçgeni: Bu açı kalıbı öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösterir. Her türlü finansal işlem, kariyer atılımları, iş kurmak, başvurular gibi konular için ideal bir etkidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

16 Kasım 2022 / Venüs Yay Burcunda: Detaylı açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

17 Kasım 2022 / Merkür Yay Burcunda: Detaylı açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

18 Kasım 2022 / Güneş-Plüton Altmışlığı: Bu açı kalıbı özellikle güçlü destekler almak, nüfuz etmek ve olumlu intiba oluşturmak adına destekleyicidir. Kariyer başta olmak üzere önemli görüşmeler ve yazışmalar, iş kararları için değerlendirilebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

19 Kasım 2022 / Mars-Neptün Karesi: Davranışlarımız ve taleplerimizle yanlış algı oluşturmamaya dikkat etmeliyiz. İdeallerimiz ve çabaladığımız şeyler arasında tezatlıklar olduğunu fark edebiliriz. Boşa kürek çekme riski verir. Bir şeyler tökezliyorsa, ısrarla olmuyorsa bırakmak faydalıdır. Bir anlık duygu ile hayata geçirilen eylemlerde yanılgıya düşme riski yüksektir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

21 Kasım 2022 / Güneş-Jüpiter Üçgeni: Bu açı kalıbı refah, cömertlik, sıhhate iyileşme ve hoş görüyü simgeler. Zorlu açılar içeren bir haftada olacağız ama bugün haftanın en iyi günü diyebilirim. Özellikle finansal konular, eğitim, hukuk ve resmi makamlarla ilgili işlemler adına tüm gün değerlendirilebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

22 Kasım 2022 / Güneş Yay Burcunda: Tüm Yayların doğum günleri şimdiden kutlu olsun. Yeni yaşınız sağlık, mutluluk ve huzur getirsin. :) Güneş 21 Aralık 2022’ye kadar bu burçta kalacak.

22 Kasım 2022 / Merkür-Venüs Kavuşumu: Bu açı kalıbı her türlü iletişim faaliyeti adına ahenkli ve özgür bir ortam oluşturuyor. Bir şeyler okuyup öğrenmek, toplumsal vazifelerle alakalı harika bir tesirdir. Önemli konuşmalar, imzalar ve faaliyetler için ideal bir etki. Açı kalıbı. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

23 Kasım 2022 / Jüpiter Durağan Konumda: Detaylı açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

24 Kasım 2022 / Yay Burcunda Yeniay: Detaylı açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

25 Kasım 2022 / Jüpiter Retrosu Sona Erdi: Detaylı açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

25 Kasım 2022 / Merkür-Chiron Üçgeni: Sözcüklerin gücüyle iyileşme sağlamak mümkündür. Ruhu arındıran konuşmalar yapılabilir, sorunlara çözüm bulunup uzlaşma sağlanabilir. Bu açı kalıbı bize çözümün susmanın veya sineye çekmenin değil düşünerek ve konuşarak bulunacağını gösterir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

26 Kasım 2022 / Venüs-Chiron Üçgeni: Kalp kırıklıklarına iyileşme gelebilir, barışma ve uzlaşma gündeme gelebilir. Bu açı kalıbı saf sevginin iyileştirici gücünü simgeler. Aynı zamanda bereketi paylaşmak, kendimizden zor durumda olan kişilere yardım olmakta fayda vardır. Zira güzellikler paylaştıkça büyür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

28 Kasım 2022 / Mars-Satürn Üçgeni: İki zorlu gezegenin en güzel ortaklıklarından biri. Bu açı kalıbı İkizler-Kova burçları arasında gerçekleşecek. Fikirlerimizi gerçeğe dönüştürmek, teoriden pratiğine başarıyla geçmek adına harika bir etkileşim. Sabır ve disiplinle ele aldığımız bir işi yeterli eforu gösterdiğimiz takdirde başarıyla sonuçlandırabilir, emeklerimizin karşılığını alabiliriz. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

29 Kasım 2022 / Merkür-Mars Karşıtı: Kavgacı, haddini aşan ve sivri dilli bir tarz gündeme gelebilir. İstemeden dahi olsa kontrolden çıkmak ve kalp kırmak mümkün. Yazılı veya sözlü iletişimin dozunun çok iyi ayarlanması önemli. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

30 Kasım 2022 / Merkür-Satürn Altmışlığı: Verilen sözler yerine gelebilir. Gerçekçi ve ciddi düşünceler içinde bulabiliriz kendimizi. Olgunlaştırıcı bir etkidir. Devlet bağlantılı, resmiyet içeren işleri halletmek için de kullanılabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe