Merve Çubuktepe

Yavaş yavaş yılın sonuna yaklaşırken nihayet retro ve tutulmalardan kurtulduğumuz ilk aya adım atıyoruz. Kasım ayında Yay burcu ve Mars gezegeninin vurgusunu bol bol hissedeceğiz. Makro düzlemde Yay burcu inançlar ve fanatizm, Mars ise eylem ve savaşla ilgilidir. Dünya üzerinde sular kaynamaya devam ederken dini ve ideolojik konular sebebiyle kutuplaşmalar daha da artacak gibi görünüyor. Bireysel düzlemde ise hayat felsefemizi gözden geçirme, iyi olduğumuz bir konuda uzmanlaşma, gerekiyorsa dogmalarımızı kırıp daha geniş bir bakış açısı ile bakma zamanı. Zira 13 Kasım 2023’te gerçekleşecek Akrep burcundaki yeniay bizleri adeta yeni bir başlangıç için hazır kılarken eğer cesaret ile dayanışmayı birleşitirirsek önemli zaferler kazanabiliriz.

İlişkiler hattında tutulmaların sarsıntılı etkileri geride kalmaya başlayacak ve Venüs 8 Kasım 2023’te Terazi burcuna geçerken hala şansı olan kopmuş ilişkilerde barışmalar veya zaten altı dolan ilişkilerde güçlenme etkileri görebileceğiz. Ayın son günleri oldukça hareketli olacağı için her konuda şimdiden bir B planı hazırlamakta fayda var.

Yepyeni bir aya başlarken, bu ay birçok gezegen burç değiştirecek. Sırayla tüm transitleri analiz edeceğim. Ancak öncesinde en önemli konuya odaklanalım. Bu ay iki tane güçlü yeniay ve dolunay Kasım ayına damgasını vuracak.

13 Kasım 2023 12:27’de 20 derece Akrep burcunda bir yeniay meydana gelecek. Tutulmalardan döneminden sonraki ilk yeniayı deneyimleyeceğiz. Yeniay anında Ay-Güneş kavuşumuna çok güçlü bir şekilde Mars eşlik edecek. Bu yeniay Mars’ın etkisi gereği oldukça şiddetli ve güçlü tesirler içeriyor. Yaz retrolarla geçti, çok yavaş ve verimsizdi. Sonra güçlü tutulmalar bizi yordu, her şeyi daha da karıştırdı. Ancak artık sular duruluyor ve gerçekten bir şeyler yapma vakti geldi. Bu yüzden belki bekledik, belki engelledik belki de üşendik ancak artık harekete geçme zamanı. Aklımıza koyduğumuz şeyi iyi bir şekilde planlayıp; kararlılık, inanç ve tutkuyla hayata geçirirsek zafer kazanmamız mümkündür. Özellikle bir şeyleri başlatmak adına bu yeniayın hilal fazı olan 16-19 Kasım 2023 arasını değerlendirebiliriz.

Mars etkisi biraz daha gergin bir atmosfer oluşmasına sebebiyet verebilir. Gerek bireysel gerek toplumsal düzlemde sarsıcı şok edici gelişmelerin olması mümkün. Burada bize düşen gaza gelmemek, provoke olmamak, kışkırtılsak dahi kontrolsüz tepkiler vermemektir. Zira bir şeyleri zorlayan, bilerek kaosa sürükleyen kişiler bu yeniaydan sonra yaptıklarının sonuçlarıyla yüzleşecek.

Yeniay anında Mirzam yıldızı oldukça baskın durumda. Mirzam, haberci ve yol gösteren demektir. Bu süreçte topluma etki edecek önemli kanaat önderleri sivrilebilir. Bir konuda ilerlemek istiyorsak eğitmen ve yol gösterici olarak gördüğümüz kişilerin bilgeliğinden faydalanabiliriz. Aynı zamanda bazı kadersel olaylar kötü insanların sakladığı yüzlerini açığa çıkarırken uykuda olan kalabalıkların uyanmasını sağlayabilir. Yeniay +7 gün etkili.

27 Kasım 2023 saat 11:16’da 4 derece İkizler burcunda bir dolunay meydana gelecek. Akrep yeniayı gibi bu dolunay da Mars etkili ancak bu sefer çok daha sert bir konum olan Yay burcu sembolizmi aktif olacak. Dolunay anında değişken T-Kare dediğimiz sert bir açı kalıbı aktif, iki kötücül gezegen Mars ve Satürn son derece zorlayıcı tesirler oluşturuyorlar. Son derece kaotik ve ezber bozan bir dolunay yaşayacağız. Münakaşalar, kutuplaşma ve çatışmalar artabilir. Yıpranmış bazı ilişkiler inceldiği yerden kopabilir, ülke ve küresel anlamda büyük söz düelloları, skandallar ve çok çarpıcı demeler duyabiliriz. Savaş atmosferi daha da sert ve acımasız hale gelebilir.

Koşullar bir anda değişebileceği için adaptasyon yeteneğimize güvenmemizde fayda vardır. Bu süreçte bir şeylere aşırı takan, saplanan veya inat eden kişiler ciddi krizler deneyimleyebilirler. Unutmayalım ki esnemeyen dal kırılır…

Dolunay anında Jüpiter ile Regulus yıldızı paralel konumda olduğu için finansal açıdan piyasa ve kurlarda yükseliş görebiliriz, ancak bunlar balon etkiler de olabilir. Bu yüzden yatırım konularında çok dikkat etmek lazım. Özellikle dolandırıcılara karşı çok çok dikkatli olmakta fayda var. Ülkemizde bir süredir gündeme yerleşen dolandırıcılık ve kara para aklama gibi konularda da şok edici gelişmeler gündemi sarsabilir.

Dolunayın etkisini iyicil kullanmak için bir konuda yeterli cesareti gösterip konfor alanımızın dışına çıkarsak eğer dolunay bu kararımızın meyvelerini toplamamızı sağlayabilir. Akıl ile cesaret birleştiğinde zafer kaçınılmaz olabilir bu süreçte. Unutmayalım ki talih aklını kullanan cesur kişileri ödüllendirir. Dolunay +7 gün etkili.

Yazının başında belirttiğim gibi bu ay birçok gezegen burç değiştirecek. Sırasıyla Venüs, Merkür, Güneş ve Mars arka arkaya burç değiştiriyor. Bu da gökyüzünün ve tabii biz kolektifin de enerjisinin değişmesi demek. Venüs Teraziye; Merkür, Güneş ve Mars ise Yay burcuna geçecek. Yani gökyüzünde ateş elementinin gücü yükseliyor. Bu hem aylardır durağan giden yaşam akışının bir anda hızlanması, aynı zamanda bir miktar da hararet, gerilim ve dürtüsellik demek. Sırasıyla gezegen geçişlerini inceleyelim.

Venüs 8 Kasım 2023 itibariyle yönettiği Terazi burcuna geçiş yapacak. Venüs bu burçta yönetici ve kuvvetli durumdadır. Estetik, güzellik, kişisel bakım, çevreyi güzelleştirme etkisidir. İlişkilerde sertlik, gerilim, iniş çıkışlar pek hoş karşılanmaz. Asıl huzur ve uyum ihtiyacı ortaya çıkar. Venüs Terazi dönemleri ilişkilerdeki sorunları çözmek adına ideal zamanlardır. Ancak unutmamalı ki tam tersi fevri tavırlar, sertlik, kışkırtma gibi davranışlar da çok ters teper. Kişisel bakım, estetik, imaj değişikliği gibi konular için de ideal bir transittir.

Venüs Terazi uyum ve barış demektir, ancak unutmamak lazım ki uyumlu olmak demek her şeyi sineye çekmek demek değildir. Venüs Terazi transitinin gölgesi de sürekli kötü polis olmaktan korkmak, huzursuzluk çıkacak korkusu ile her şeye uyumlanmak, kişinin o şekilde düşünmese dahi sırf ağzının tadı kaçmasın diye onaylamadığı bir görüşü kabul edip susması gibi yan etkiler de görülebilir. Bu tür bastırılmış davranışlardan sonradan daha yoğun patlayabilir veya ileride daha sıkıntı yaratacak olaylar zincirlerini oluşturabilir. Bu yüzden uyumlu olalım derken dilsiz olmaktan kaçınmak önemlidir. Zira Terazi burcu uyum ve barış anlamına gelse de en çok “denge” demektir. Venüs bu burçta 4 Aralık 2023’e kadar bu burçta kalacak.

10 Kasım 2023 itibariyle Merkür Yay burcuna geçecek. Yay burcuna geçen Merkür bize özgürleşme ve kalıpları yıkma şansı veriyor. Yeni şeyler öğrenmek, bir eğitime başlamak veya uzmanlaşmak için) için harika zamanlardır. Özellikle yabancı diller, teoloji, edebiyat, felsefe, astroloji, psikoloji gibi konular Yay burcu temasına çok uygundur.

Bu formun gölgesi ise fanatizmdir. Kendi fikir ve bilgimize aşırı güvenebilir, farklı düşünenleri hiçe sayabiliriz. Oysa Merkür Yay’ın olgun formu demek herkese hoşgörülü olmak ve anlamaya çalışmaktır. Maalesef dini ve ideolojik fanatizmin dünyayı kana buladığı bir dönemden geçiyoruz. Merkür Yay döneminde bu tür radikal ve ayrıştırıcı söylemler daha da artabilir, kutuplaşma daha da büyüyebilir. Merkür Yay belirttiğim gibi hoşgörü ve en önemlisi de bilgelik demektir. Ayrıştırmak yerine Yay burcunun asıl sembolü olan makroya ve evrensel değerlere odaklanmak asıl çözümdür. Merkür 1 Aralık 2023’e kadar bu burçta kalacak.

22 Kasım 2023’te Güneş Yay burcuna geçiş yapacak. Keşfetmenin, makronun, hoşgörü ve bilgeliğin burcu olan Yay’a geçen Güneş’in gücü hepimize birlik ve hoşgörüyü getirsin. Güneş Yay dönemleri herkes için bir konuda uzmanlaşmak, eğitim almak, yabancı dil öğrenmek ve önemli seyahatler için ideal zamandır. Tüm Yayların doğum günleri şimdiden kutlu olsun. Yeni yaşınız sağlık, mutluluk ve huzur getirsin. :) Güneş 22 Aralık 2023’e kadar bu burçta kalacak.

24 Kasım 2023’te Mars Yay burcuna geçiş yapacak. Mars bu burçta fanatik, dediğim dedik ve yargı dağıtmaya açık bir haldedir. Bir yandan da son derece korkusuz ve kişisel alanının dışına taşma eğilimindedir. Bu sebeple bu enerjiyi ateşleyici bir güç olarak düşünebiliriz. Ancak benim dediğim her şey doğru diyerek körlemesine ya da deli cesaretiyle hareket etmek sıkıntılı sonuçlar doğurabilir. Zira Mars bu ay Satürn ve Uranüs ile de sert açılar yapacak. Cesaret ile deliliği birbirinden ayırmamız çok önemli. Maalesef özellikle ayın sonuna doğru dünya ve ülke genelinde gerek askeri gerek siyasi tansiyon daha da yükselebilir. Uluslararası ilişkilerde sular daha da kaynarken, din ve ideolojiler üzerinden ayrışma hali daha da artabilir. Ancak unutmayalım ki konu ne olursa olsun körlemesine, düşünmeden ve kibirle atılan adımların sonu er ya da geç facia ile bitecektir. Mars 4 Ocak 2024’e kadar bu burçta yolculuğunu sürdürecek.

Son olarak 5 Kasım 2023’te Satürn retrosu sona eriyor. 3-5 Kasım 2023 arasında durağan konumda kaldıktan sonra 5 Kasım 2023 saat 10:04 itibariyle tekrar ileri hareketine başlayacak. Satürn’ün uzun süren retrosunu bitirmesi yeniden yapılanma, kural ve yasaların uygulanması, düzen sağlanması gibi konularda destekleyici olacak. İrade gerektiren konularda daha kontrollü olabileceğiz. Hayat düzenimizde değişiklikler yapmak istiyorsak bu sürece 5 Kasım 2023 sonrasında başlayabiliriz.

Kasım ayının öne çıkan astrolojik gelişmeleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

3 Kasım 2023 / Satürn Durağan Konumda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

3 Kasım 2023 / Güneş-Jüpiter Karşıtı: Bu açı kalıbı finans ve kariyer konusunda hatalı kararlar almaya açıklık yaratabilir. Hızlı ve dürtüsel hareket etmemeliyiz. Gereksiz harcama ve riskli yatırımlardan kaçınmakta fayda var. Piyasalarda balon etkili ancak yatırımcıların aklını çelecek yükselişler gündeme gelebilir. Egomuz daha nazik olabilir ve iyisiyle kötüsüyle her şeyi abartma eğilimine girebiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

4 Kasım 2023 / Venüs-Neptün Karşıtı: Bu açı kalıbı duygusal ilişkiler başta olmak üzere aldanma, aldatılma, bir şeylerin aşırı idealize edilmesinden gelebilecek düş kırıklıklarına işaret ediyor. Ay tutulması ile etkisi birleştiğinden ötürü yanlış kişilere güvendiysek gerçekleri görebilir ve bu kişilerle yollarımızı ayırabiliriz. Duygusal türbülanslar ve hatalı kararlara açıklık olduğundan mantık odaklı ilerlemek çok önemli olacaktır bu süreçte. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

4 Kasım 2023 / Merkür-Uranüs Karşıtı: Bu çatışmalı açı kalıbı gereksiz inat, uç fikirlerin çatışması, her konuda haksız olsa dahi haklı olma iddiasını temsil ediyor. Herkesin kendine has fikirleri olabilir ve diğer fikri kabul etmeyebilir. Açı kalıbı ani öfke patlaması ve fevri hatalı hareketler getirebilir. İfadeler ve eylemlerimizin dürtüsel olmasından kaçınmalı, bir şeyleri gereksiz yere de bastırmamalıyız. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

5 Kasım 2023 / Satürn Retrosu Sona Erdi: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

6 Kasım 2023 / Venüs-Plüton Üçgeni: Bu olumlu açı kalıbı duyguları güçlendiren, tutkuyu ve bağlılığı arttıran nitelikte bir yapı. Sevdiklerimize sahip çıkabilir, daha fazla kenetlenebiliriz. Sadece insanlara aşırı yapışmamak, kontrol ve takip saplantısına kapılmamakta fayda var. Cinsel enerji artışı görülebilir. Tutku duyduğumuz bir işe kendimizi adamamız ve bu konuya tüm gücümüzle odaklanmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

7 Kasım 2023 / Merkür-Neptün Üçgeni: Bu açı altında yaratıcı projelerde, sanatsal ifadelerde ve hayal gücünü gerektiren işlerde ilham ve başarı getirebilir. Rüyalar daha canlı ve sembolik hale gelebilir ve iç dünyamızın derinliklerine daha kolay erişebiliriz. Bu dönemde, içsel bir yolculuğa çıkmak, meditasyon yapmak veya yaratıcı uğraşlarla meşgul olmak için uygun bir zamandır. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

8 Kasım 2023 / Venüs Terazi Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

9 Kasım 2023 / Merkür-Plüton Altmışlığı: Sözlerimizle etki alanımızı genişletebilir, güçlü duruş sergileyerek dikkatleri toplayabiliriz. Mülakat, başvuru, imzalar ve iş görüşmeleri için açı değerlendirilebilir. Oraya koyacağımız fikirler bizi öne çıkarabilir. Bir konuya odaklanmak için de destekleyici bir tesirdir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

10 Kasım 2023 / Merkür Yay Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

10 Kasım 2023 / Merkür-Satürn Karesi: Fikir ayrılıkları doğabilir veya düşüncelerimizi yansıtmadan içimize gömebiliriz. Kayıpları ve negatifliği içeren haberler alabiliriz. İçsel ve zihinsel baskı ve huzursuzluk hissi ortaya çıkabilir. Fikir ve eylemlerimiz blokajlarla karşılaşabilir veya kabul ettirmek için ekstra mücadele gerekebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

12 Kasım 2023 / Mars-Uranüs Karşıtı: Bu açı olayları iyice öngörülemez ve kaotik yapmakta. Planlar alt üst olabilir, ani gelişmeler bireysel ve makro gündemi sarsabilir. Öfke kontrolünü iyi sağlamak çok önemli olacak, bir anlık gafletlerle bir çuval inciri berbat etme riski var. Bin düşünüp bir söylememiz, eyleme geçmemizde fayda var. Patlama, terör saldırısı, sismik aktivite ve krizleri tetikleyebilir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

13 Kasım 2023 / Akrep Burcunda Yeniay: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

13 Kasım 2023 / Güneş-Uranüs Karşıtı: Beklenmeyeni bekleyin mottosu bu açı kalıbını temsil eder. Güvenli bölgeler, kontrol altında tuttuğumuzu düşündüklerimiz bir anda değişebilir; dışsal ve kaotik olaylarla karşılaşabiliriz. Bu sebepten ötürü ezberlerimizi bozmak, farklı şeyler denememiz çok önemli görünüyor. Bu açı kalıbı ani duygusal patlama ve terk hissi de getirebilir, dürtüsel değil uzun vadeli düşünmek gerek. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

15 Kasım 2023 / Merkür-Venüs Altmışlığı: Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır etkisi. Bir şeyleri başarmak, çözmek istiyorsak zekamızı ve aynı zamanda diplomasiyi kullanmamız önemli olacak. Bir şeyleri severek öğrenmek, geliştirmek için harika bir etkidir, aynı zamanda küslük ve soğuklukları gidermek adına destekleyicidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

17 Kasım 2023 / Mars-Neptün Üçgeni: Bu açı kalıbı yavaş ama kararlı ilerlemenin getirdiği ahenkli zafer duygusu ile alakalıdır. Bir şeyi yavaş ama adım adım kararlılıkla en iyi hale getirmek, ilham ve yaratıcılığı kullanarak güzel bir sonuç almak mümkün olabilir. Sanatsal faaliyetler, yang enerjili aktif ruhsal çalışmalar, spor faaliyetleri için çok uygun bir tesirdir. Açı kalıbı +- 7 gün etkili.

17 Kasım 2023 / Güneş-Neptün Üçgeni: Ruhani enerjinin en yüksek seviyede olduğu açı kalıplarından biri. Ruhsal çalışmalar için verimli, yoğun ve aydınlatıcı bir tesir oluşturur. Ayrıca ilham, yaratıcılık, sezgilerin güçlenmesi gibi konularda destekleyicidir. İçgüdülerimiz, sezgilerimiz ve hatta rüyalarımız bu süreçte bize yol gösterebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

18 Kasım 2023 / Güneş-Mars Kavuşumu: Bu açı kalıbı oldukça gergin bir doğaya sahip. Agresyon, fevri çıkışlar, kazalar, sakatlıklar ve ego krizlerine açık etkiler söz konusu; çok dikkat. Diğer yandan doğru kullanılırsa spora başlamak, bir işe heves ve gayretle girişip tamamlamak adına da olumlu etkilere sahiptir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

21 Kasım 2023 / Güneş-Plüton Altmışlığı: Bu açı kalıbı özellikle güçlü destekler almak, nüfuz etmek ve olumlu intiba oluşturmak adına destekleyicidir. Kariyer başta olmak üzere önemli görüşmeler ve yazışmalar, iş kararları için değerlendirilebilir. İkna çabaları, destek alma ve güç birlikleri için de uygun bir tesirdir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

22 Kasım 2023 / Mars-Plüton Altmışlığı: Sözlerimizle etki alanımızı genişletebilir, güçlü duruş sergileyerek dikkatleri toplayabiliriz. Mülakat ve iş görüşmeleri için açı değerlendirilebilir. Oraya koyacağımız fikirler bizi öne çıkarabilir. Gücü doğru, kararlı ve dürüst bir şekilde kullanarak büyük zafer kazanılabilir. Spora başlamak için de çok uygun bir açıdır. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

22 Kasım 2023 / Güneş Yay Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

22 Kasım 2023 / Venüs-Chiron Karşıtı: Kalp kırıklıklarına işaret eden bu açı yüksek beklentileri sorgulamamıza sebebiyet vermekte. Duygusal konularda çok hızlı kararlar almak veya bir şeylerin hızla sonuca varmasını beklemek, bu konularda çok ısrarcı olmak sıkıntılı sonuçlar getirebilir. İkili ilişkilerde aşırı alınganlık, kıskançlık ve talepkârlıktan kaçınmalıyız. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

23 Kasım 2023 / Güneş-Satürn Karesi: Otorite figürleri ve yaşça büyük kişilerle çatışmaya açıklık görülebilir ve reddedilmiş gibi hissedebiliriz. Özgüven dalgalanmaları olabilir ve onay ihtiyacımız artabilir. Sınırları çok zorlamamak ve ısrarcılıktan kaçınmakta fayda vardır. Baba veya ağabey ile iletişim daha zorlu hale gelebilir bu süreçte. Sosyalleşmekten kaçınabilir ve biraz daha depresif hissedebiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

24 Kasım 2023 / Mars Yay Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

25 Kasım 2023 / Mars-Satürn Karesi: İki malefik(kötücül) gezegenin birleşik etkisi stresi yüksek, zaman zaman eyleme geçmekte zorlandığımız veya kısıtlanabileceğimiz durumları işaret etmekte. Bu anlarda belirttiğim gibi bir şeyleri hiç alışık olmadığımız şekilde gerçekleştirmek en iyi çözüm olabilir. Yerimizde sayıp kalmak veya karanlığa küfretmek yerine bir mum yakmayı tercih edebiliriz. Maalesef terör olayları, askeri hareketlilik ve sert yaptırımlar da gündeme gelebilir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

27 Kasım 2023 / İkizler Burcunda Dolunay: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

27 Kasım 2023 / Merkür-Neptün Karesi: Açı kalıbı aldanma, aldatılma, kandırılma, kendini yanıltıma gibi sayısız konuya ev sahipliği yapabilen bu açı kalıbı gözümüzün açık olması gerektiğine işaret eder. İnsan en kolay kendini kandırır, bu yüzden acı da olsa gerçekleri her daim rasyonel bir şekilde ele almalı, duygu sömürüsü veya laf kalabalığı yapan kişilere prim vermemeliyiz. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

29 Kasım 2023 / Venüs-GAD Kavuşumu: Duygusal konularda kadersel tesadüfler veya tesadüfler gündeme gelebilir. Miadı dolan ilişkiler sonlanabilir. Karmik açıdan güçlü bağları olan kişilerin aşkları yeşerebilir. Bu açı kalıbı aynı zamanda bağ kesmek, duygusal ve ruhsal açıdan arınmak adına da çok uygundur. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe