Berrak Nilhan Karaca

2 Mart 2018’te Başak burcunda bir dolunay bizleri bekliyor. Bu dolunay, Balık burcunun modern yöneticisi Neptün ile sert bir karşıt açı yapacak. Aynı zamanda Kiron, Merkür ve Venüs de dolunay anında Balık burcunda olacak. Dolayısıyla Balık burcundaki bu kadar güçlü enerjinin karşısında Ay’ın tek başına konumlanması hepten kritik bir hal alacak. (Burç bazında analizlerimizi yazının devamında bulabilirsiniz)

Ay, Başak burcunda çok kuvvetli değildir. Bu nedenle kendi özelliklerini rahatlıkla sergileyemez. Başak burcundaki Ay’ın endişeli, kuruntulu, kılı kırk yaran bir hali vardır. Başak burcundaki Ay her şeyi planlamak ve düzene sokmak ister. Bunun için gerekirse en ufak detaylarla dahi uğraşır. Bu tavrın arkasında kontrol arzusu vardır. Eğer her şeyi kontrol edebilirse hata ihtimalini minimize edebileceğini ve böylece mükemmeli yakalayabileceğini düşünür. Mükemmellik arzusu burada anahtar kelime olarak görülebilir. Bu nedenle eleştiri deyince akla Başak burcu gelir. Pozitif yönüyle bakıldığı zaman Başak burcu gerçekçi, pratik, organize, verimli, sistematik ve üretkendir.

Diğer tarafta Balık burcu büyük resmi gören, olaylara bütüncül olarak yaklaşan ve detaylarla neredeyse hiç işi olmayan bir burçtur. O evrenin güçlü akışını hisseder ve kendini ona bırakır. Gerçek dünyanın günlük uğraşları onun yaşamının bir parçası değildir. Daha büyük bir şeye odaklanmıştır. Eğer bu yaklaşım abartılırsa en ufak bir baskı karşısında kaçmak ve olaylar karşısında gerçekçi olmayan bir tutum sergilemek söz konusu olabilir. Pozitif ifadesiyle Balık burcu yaratıcı, idealist, sezgileri yüksek ve hassas bir burçtur. Dolunay anında Balık burcundaki Güneş’in balık burcunun yöneticisi Neptün ile kavuşumu tüm bu özellikleri güçlü bir şekilde gösterebileceğini ifade eder.

Dolunay anında Oğlak burcundaki Satürn, adeta bir hakem gibi, hem Ay’a hem de Güneş’e pozitif açıyla irtibat kuracak. Ayrıca dolunay haritasının yükselen burcu da Oğlak olacak. Dolayısıyla bu dolunay bizim hedeflediğimiz ve başarmak istediğimiz bir konuyla alakalı olacak. Dolunay anında yükselen burç ta Oğlak olacağı için dolunay aksı haritanın 3-9 ekseninde konumlanacak. Dolayısıyla bu dolunay aynı zamanda iletişim, seyahatler, eğitim ve bilgiyle alakalı konuları da kapsayacak. Neptün’ün dolunaya güçlü etkisi yanlış anlaşılmalara, gerçeği yansıtmayan sözlere, kafa karışıklıklarına açık etkiler altında olacağımızı gösteriyor. Yola çıkmadan önce çıktığımız yolun veya yola çıktığımız kişilerin güvenilir kişiler olup olmadığından emin olmamız gerekiyor.

En nihayetinde, bu dolunayı en iyi şekilde değerlendirebilmek için, Balık ve Başak burcunun enerjilerini sentezlememiz gerekecek. Aynı zamanda bu çorbaya Satürn’ü de eklemek lazım. Bunu yapabilmek için:

• Geleceğimize dair inancımız olmalı; fakat hayallerimizi gerçekleştirebilmek için önce üzerimize düşeni yapmayı bilmeliyiz.
• Hayaller ile gerçekler arasındaki köprünün adı disiplindir. Bulanıklaşan aklı temizleyip hedefe odaklanmak bize başarı getirecektir.
• Aklı temiz tutabilmek için Başak burcunun iyi analiz eden, detaycı yapısını devreye sokmak gerekebilir.
• Karşımıza çıkan herkese ve her kişiye gözü kör bir şekilde güvenmektense, bu kişi ve durumlara gerçekçi bir şekilde bakmak daha doğru olabilir.

Burç bazında yorumlara gelirsek: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

Koç: Her hangi bir akut sağlık problemi ile karşılaşmanız halinde bu probleme teşhis konulması zorluklar olabilir. Bu sağlık problemi daha ziyade mide ve sindirim sisteminde kendini gösterebilir. Tabii ki bu durum daha ziyade haritanız da destekliyorsa ortaya çıkacaktır. Veya stres ve endişenin sindirim sistemini etkilemesi söz konusu olabilir. Dolunay civarındaki günlerde keyifli madde ve bağımlılık yapıcı madde kullanımına karşı dikkatli olmakta da fayda var. Bu dolunay aynı zamanda çalışma hayatınızda başarmak istediğiniz bir konuyu gündeme getirebilir. Bu konunun belli bir sonuca ulaşması veya en görünür halini alması söz konusu olabilir. Tabii çalışma hayatınızla alakalı bu amacınızı gerçekleştirebilmek için hem disiplinli bir şekilde elinizden geleni yapmanız hem de çalışma arkadaşlarınıza güvenebileceğinizden emin olmanız, güvendiğiniz kişilerle yola çıkmanız veya bu kişilerle aranızdaki iletişimin gerçekleri yansıtan, yalın bir iletişim olduğundan emin olmanız daha iyi olabilir. Ve tabii ki her şeyden önce yaptığınız işin en derin hayallerinize hizmet eden bir iş olduğundan emin olmanızı tavsiye ederim. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Boğa: Aslında dolunaya Satürn dâhil olacağı için aşk hayatınız açısından olumlu etkiler altında olduğunuzu söyleyebilirim. Uzun dönemli olabilecek bir ilişki karşınıza çıkabilir; fakat bu ilişkiye, yani karşınızdaki kişiye pembe gözlüklerle bakmadığınızdan, söylediklerini duymak istediğiniz gibi algılamadığınızdan emin olmanız gerekir. Neptün’ün romantik ve şairane tarafı güzeldir; fakat aynı zamanda aldanmaya da açık bir enerji yaratır. Bu kişiyle arkadaş çevrenizde, katıldığınız sosyal bir organizasyonda veya bir grupta karşılaşabilirsiniz. Eğer hali hazırda bir ilişkiniz varsa bu ilişkiyle alakalı romantik ve uzun vadeli kararlar alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İkizler: Birçok gezegen kariyer evinizden geçiş yaparken geleceğinizle alakalı ideallerinize yoğun bir odaklanma söz konusu. Dolunayın Başak burcunda olmasının ise iki anlamı olabilir. Ya kariyerinize bu kadar odaklandığınız için ailenizi biraz ihmal ettiniz ve bununla alakalı bir endişe doğdu. Ya da gelecek ideallerinizi gerçekleştirmek için gerekli olan temel adımları atmanız gerekmekte. Bunu yaparken hayalci bir yaklaşım yerine üzerimize düşeni yaptığınızdan emin olmanız lazım. Kariyerinizle alakalı kafanızı karıştıran, yolunuzu bulanıklaştıran etmenler var ise biraz daha detaylara inerek düşünmek, bulunduğunuz durumu iyi analiz etmek daha doğru bir yaklaşım olabilir. Her halükarda hedefe odaklanmak ve gerekli emeği vermek önemli görünmektedir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Yengeç: Bir kere her şeyden önce bilgi ve iletişim anlamında hassas bir takım dengelerin içinden geçiş yapıyorsunuz. Size söylenenlerin, edindiğiniz bilgilerin gerçeği yansıttığına emin olmanız gerekiyor. Kafa karışıklıkları ve aldanmalara açık bir dönemdesiniz. Bir sözleşme, anlaşma imzalamanız gerekiyorsa güvendiğiniz bir kişiye veya bilirkişiye maddeleri bir kontrol ettirmeniz faydanıza olabilir. Diğer taraftan kardeşleriniz, yakın çevreniz ve akrabalarınızla alakalı bir takım konular en görünür halini alabilir veya belli bir sonuca erebilir. Bu noktada evli Yengeçlerin eşleri arabulucu bir rol oynayabilir. Dolunay’ın Zosma sabit yıldızı ile kavuşum yapması seyahate çıkan Yengeçlerin midelerine dikkat etmesi gerektiğini söylüyor. Eğitim ve ticaret konularında da daha önceden atılan adımlar meyvelerini verebilir; fakat bu noktada üzerinize düşen sorumlulukları yaptığınızdan emin olmanız oldukça önemli. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Aslan: Yapmayı düşündüğünüz bir yatırım varsa paranızı güvenebileceğiniz kanallara aktardığınızdan emin olmanız önemli. Neptün’ün dolunayla bağlantısı açıkçası her türlü hile hurdaya açık bir etki yaratıyor. İdealleri gerçekleştirmeye giderken eldeki bulgurdan olmamak lazım. Diğer taraftan dolunayın 6. Evinizdeki Satürn ile bağlantısı iş hayatınızda verdiğiniz emeğin maddi karşılığını almak isteyebileceğiniz bir dönemde olduğunuzu gösteriyor. Birçok gezegen haritanızın 8. Evinde olduğu için doğal olarak borçlarla, alacak verecek konularıyla alakalı bir baskı mevcut. Gelirinizdeki bir iyileşme sizi bu anlamda rahatlatabilir diye düşünüyor olabilirsiniz. Veya maddi durumunuzu dengeleyebilmek için her şeyi akışına bırakmak yerine gelir ve gider dengenizi iyi oturtmaya çalışmak, gerekirse detaylı bir analiz yapmak, kılı kırk yararak düşünmek ve bu şekilde karar almak daha iyi olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Başak: Dolunay haritasına nereden bakarsam bakayım sizin için yaşadığınız ilişkiye gerçekçi gözlerle bakmanızın daha iyi olacağıyla alakalı bir sonuç çıkarıyorum. Romantik Balık burcunda ve haritanızın ikili ilişkiler ve evlilikle alakalı 7. Evinde Merkür’den tutun da Neptün’e kadar birçok gezegen geçiş yapıyor. Haritanızın aşk evinden de Satürn geçiş yapmakta. Tüm bunlar karşınıza uzun vadeli olabilecek, aynı zamanda ideallerinize de uygun bir ilişkinin çıkabileceğini gösteriyor. Dolunay civarındaki günlerde bu gelişmeler en belirgin halini alabilir. Dolunaylar aslında bitişleri de temsil eder; fakat bu dolunayın Satürn ile olumlu bağlantısı aslında olan bir ilişkinin veya kıvılcımın daha sağlam bir hal alabileceğini gösteriyor. Olan ilişkinize eğer çok hayalperest gözlerle bakıyorsanız, bugüne kadar çok gerçekçi bir değerlendirmede bulunmadıysanız, tabii ki bu dolunay biraz soğuk duş etkisi de yapabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Terazi: Çalışma hayatınızın oldukça yoğun olduğu bir dönemden geçiş yapıyorsunuz. İş hayatınız anlamında olumlu etkiler olduğu kadar zorlayıcı etkilerin de altındasınız. Bu dolunay her şeyden önce iş hayatınızda bugüne kadar fark etmediğiniz, perde arkasından dönen bir konuyu ortaya çıkarabilir. Başka bir bakış açısıyla geleceğiniz için, hayatınızın temelleri için ideallerinizi gerçekleştirmek üzere gerekli sorumlulukları almanız gereken bir dönemden geçiş yapıyor olabilirsiniz. Her halükarda içinde bulunduğunuz koşulları net bir şekilde analiz edip gerçekçi adımlar atmanız sizin için daha iyi olacaktır. Sağlık problemi yaşayan Terazi’ler, özellikle de ırsi veya psikolojik problemler yaşayanlar, dolunay etkisiyle tanı ve tedavi arayışlarını arttırabilirler. Doğru tanı konduğu takdirde iyileşmeniz için olumlu enerjiler mevcut. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Akrep: Gelecek planlarınızla alakalı bir takım konular en görünür halini almakta. İdeallerinize giden yolda küçük detaylarla uğraşma ve ideallerinize ulaşmak için emek verme dönemindesiniz. Bu idealleri gerçekleştirebilmek için içinde bulunduğunuz durumu iyi analiz etmeniz, gerçekçi düşünmeniz ve iyi organize olmanız gerekebilir. Diğer taraftan bu dolunay bir arkadaşınızla ilişkinize spot ışıklarını döndürebilir. Arkadaşça olduğunu düşündüğünüz bir ilişki duygusal ve uzun ömürlü bir ilişkiye dönebilir. Bu anlamda ciddi konuşmalar yapılabilir. Fakat karşınıza çıkan ilişki fırsatına gerçekçi gözlerle baktığınızdan emin olmanız önemlidir. Romantizmin büyüsüne fazla kapılmayın derim, aldatıcı olabilir. Tabii siz Akreplerin sezgileri kuvvetlidir. Kül yutmayacağınızı varsayıyorum. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Yay: Kariyeriniz ve geleceğinizle alakalı ideallerinizi gerçeğe dönüştürmek için genel olarak büyük resimle ilgilenen yönünüzü bir kenara bırakıp daha detaycı, daha kılı kırk yaran bir yaklaşım sergilemeniz söz konusu. İdeallerinizi gerçekleştirebilmek için sadece geleceğinize olan inancınızı korumanız ve iyimser bir yaklaşım sergilemeniz yetmez; bunun için emek vermek de gereklidir. Kariyerinizde birlikte yola çıktığınız kişilerin sözlerine güvenilir kişiler olduğundan da emin olmanızı tavsiye ederim. Veya karşınıza kariyerinizle alakalı bir fırsat çıkarsa bu fırsatı da gerçekçi bir gözle değerlendirmeniz önemlidir. Çok büyülü, pırıltılı bir teklifle karşılaşmanız durumunda önce bir frene basmanızı tavsiye ederim. Teklifin içerisinde gerçeği yansıtmayan bir şeyler olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Oğlak: Dolunay sizi öncelikle bilgi ve iletişimle alakalı konularda etkileyecek. Hem size gelen hem de sizden çıkan bilgilerin gerçeği tam olarak yansıttığına emin olmakta fayda var. Biraz yanlış anlaşılmalara, bilgi kirliliğine, tutulamayacak vaatlere ve gerçeği yansıtmayan sözlere açık bir dönemdesiniz. Onun dışında medya, inançlar, yayımcılık, dış ticaret ve eğitimle ilgilenen Oğlak’lar bu konularda daha önceden adım attıkları şeylerin en görünür hale geldiğini veya belli bir sonuca ulaştığını görebilirler. Bu konularda gerçekleştirmek istediğiniz idealleriniz için emek vermeniz, içinde bulunduğunuz durumu gerçekçi bir şekilde analiz etmeniz, iyi organize olmanız ve üretken olmanız gerekebilir. Emek verdiğiniz bu konuların olumlu sonuçlarını görebileceğiniz bir dolunay yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Kova: Bütçe durumunuzu dengeye oturtmak için gerçekçi düşünmeniz, durumunuzu net bir şekilde analiz etmeniz gerekmekte. Maddi anlamda bir işbirliği, ortaklık fırsatı doğar ise karşı tarafın gerçekten güvenilir biri veya kurum olup olmadığını iyi değerlendirmek lazım. Neptün dolandırıcılıkla yakından ilgili bir gezegendir. Çıktığınız yoldan eliniz boş dönme ihtimaliniz mevcut. Eğer karşı tarafın gerekten güvenilir olduğuna inanırsanız o zaman maddi anlamda ideallerinizi gerçekleştirmek için gerekli fırsatı yakalayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Balık: Sizin için etkileri hayli olumlu bir dolunay. Zaten birçok gezegen sizin burcunuzdan geçiş yapıyor ki bu şartların kontrolünün sizin elinizde olduğunu gösterir. Balık burcundaki Venüs-Merkür kavuşumu aşk ve ilişkilerle alakalı huzurdan ve sevgiden yana kararlar almayı beraberinde getirir. Üstüne bir de haritanızın evlilik ve ikili ilişkiler evinde Satürn’den olumlu açı alan bir dolunay gerçekleşecek. Bu durumda birçok göstergenin uzun vadeli olabilecek bir ilişkinin gündeme gelmesi, ilişkilerle alakalı önemli kararlar ve dönüm noktalarını gösterdiğini söyleyebilirim. Tabii bu aynı zamanda kariyerinizle alakalı bir ortaklık konusu da olabilir. Kariyerinizde daha iyisini yapabilmek adına işbirliklerine daha açık olabilirsiniz. Veya önemli bir rakibiniz, müşteriniz hakkında biraz analiz yapmanızı gerektirecek, durumu gerçekçi bir gözle değerlendirmenizi talep edecek gelişmeler de gündeme gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.