Merve Çubuktepe

Bu ay yılın çoğunda ilk Merkür retrosuna ev sahipliği yapacağından ötürü daha çok geçmiş odaklı bir dokuya sahip. Ay boyunca önemli gökyüzü olayları Retro sembolizmi ile birleşecek. Bundan dolayı sürekli bir şeyleri irdeleyebilir ve sıklıkla yüzleşmeler yaşayabiliriz. Özellikle bir süredir devam eden, belki de kısırdöngüye giren konuları Mart ayında masaya yatırıp ay sonuna rahatlamış bir şekilde yolumuzda ilerlememiz mümkün.

Mart ayına damgasını vuracak Merkür retrosu durağan konumla birlikte 5-28 Mart 2019 aralığında etkili olacak. Ancak ay boyunca Merkür gölge fazda da kalacağından ötürü ay boyunca hayati önemli kararlar alma aşamasında biraz temkinli olmamızda fayda var. Veya geçmişten gelen bir insan, bir iş gibi bir kavram Retro sırasında çok cazip gelirken, sonrasında aynı etkiyi vermeyebilir. Merkür tüm ay Balık burcunda seyahat edeceğinden doğru karar verme ve muhakeme konusunda biraz zorlanabiliriz. Aşırı hayalcilik veya haddinden fazla olumlama duygusu gündeme gelebilir. Bundan dolayı önemli bir kavşaktaysak eğer başka bir gözün de yorumunu almakta fayda var.

Ay boyunca Merkür retrosunun olması elbette hayatın durması anlamına gelmiyor. Yarım kalan işleri bitirmek adına harika bir zamandır. Ayrıca aylık takvimde özellikle uygun açıların olduğu günlerde Retro döneminde yapmak zorunda olduğunuz konular varsa doğru zamanlamayı seçip bu dönemi fırsata da çevirebilirsiniz.

6 Mart 2019’da Balık burcunda bir yeniay gerçekleşecek. Merkür retrosunun başlangıcını haber veren eşzamanlı bu gökyüzü etkileşimi ay boyunca yaşayacağımız çözümleme sürecinin işaretini vermekte. Aynı zamanda manevi açıdan çok yüksek etkilere sahip yerleşimler de dikkat çekiyor. Balık sembolizminin getirdiği tinsel etki ile bu ay çok daha yoğun bir şekilde ruhsal yönümüzü keşfedebilir ve yaşamın sonsuz enerjisi ile bütünleşebiliriz.

6 Mart 2019’da Uranüs Boğa burcuna geçiş yapacak. 8 Temmuz 2025’e kadar sürecek bu uzun transit oldukça önemli. Zira Uranüs artık kalıcı olarak Boğa burcuna geçti. Geçtiğimiz yıl adeta bir filmin fragmanı gibi bazılarımızın hayatına dokundu. Bu geçiş kalıcı olduğundan asıl film şimdi başlıyor diyebiliriz. Uranüs haritada temas ettiği alanda özellikle hayat tarzı, para kazanma biçimi, hayattan alınan keyifler ve yatırımlarla ilgili köklü değişimler getirebilir. Makro ölçekte ise doğal yaşama dönüş, farklı mesleklerle para kazanmak, sevdiğin işi yapmak için girişimciliğin artması ve özellikle büyükşehir hayatından sıkılarak farklı bir hayat oluşturmaya karar verme gibi konuları daha fazla hayatımıza sokacaktır.

1-26 Mart 2019’da Venüs Kova burcunda seyahat edecek. Venüs’ün en sıradışı ve özgür formlarından biri olan Kova etkisi, Merkür Retro dönemiyle birleştiğinde ilişkilerde çok vıcık vıcık bağlantılara karşı hassasiyet oluşturur. Anı yaşamak ve keyif almak daha fazla önem kazanır. Tüm insan ilişkilerinde kalıplar zorlanabilir ve aydınlanmalar yaşanabilir. Kabul etmek lazım ki evlilik gibi gelecek odaklı ve ciddi konulara odaklanmak adına pek uygun bir zaman dilimi değildir. Aşka farklı bir gözle bakmak, çarpıcı imaj değişimleri için etkili bir zamandır.

26 Mart 2019 itibariyle Venüs Balık burcuna geçiş yapacak. Yüceldiği konuma geçen Venüs burada Kova formundan çok farklı durumda olacak. Çok yoğun, ilahi aşk seviyesinde duygulardan bahsedilebilir. Asıl bu dönemden sonra karşılıklı bağlılık ve güçlü duygular daha fazla önem kazanacaktır. Kalbi boş olanlar ise ruh eşlerini dahi bulabilirler.

21 Mart 2019’da Terazi burcunda bir dolunay gerçekleşecek. Bu dolunay bu yıl üst üste gerçekleşecek iki Terazi dolunaydan ilki. Başak dolunayı gibi bu dolunay da 0 derecede gerçekleşeceğinden yoğun bir başlangıç enerjisine sahip. Bu dolunay da özellikle Retro döneminde kurduğumuz sağlıklı dengelerin korunması ve Retro sonrası dönemde de meyve vermesi adına destekleyici.

21 Mart 2019’da Güneş Koç burcuna geçiş yapacak. İlkbahar ekinoksunu deneyimleyecek ve astrolojik açıdan “yeni yıla” gireceğiz. Tüm Koç burçlarının doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız güzellikler getirsin. :)

Gökyüzü etkilerini detaylı inceleyelim: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

1 Mart 2019 / Venüs kare Uranüs: Venüs Oğlak burcunun son derecesindeyken kesinleşen bu açı kalıbı Merkür retrosu arifesinde aşk adına beklenmedik ve daha çok zorlayıcı olmaya açık sürprizler getirebilen bir etkiye sahip. Fevri davranışlardan kaçınmakta fayda var.

1 Mart 2019 / Venüs Kova Burcunda: Venüs bu burçta 1-26 Mart 2019 aralığında kalacak. Venüs’ün en özgürlükçü ve sıradışı formu olan Kova burcu ilişkilerde basmakalıp yaklaşımlar ve aşırı ısrara karşı bir hassasiyet oluşturur. Tüm insan ilişkilerinde kişisel alan ve istekler ön planda olacaktır, eşitlik ve adalet duygusu ayrıca çok önemlidir. İlişkilerde kalıpları yıkmak adına uygun bir zamandır.

5 Mart 2019 / Merkür Durağan Konumda: Merkür bir gün boyunca durağan pozisyonda bekleyerek retroya hazırlanacak. Durağan konum esasen hareket kabiliyeti adına retrodan bile zordur. Bundan dolayı çok önemli olayları mümkün mertebe bu güne denk getirmemekte fayda var.

6 Mart 2019 / Uranüs Boğa Burcunda: 08.07.2025’e kadar sürecek bu uzun vadeli transit etkisini zamana yayar, genelde bir anda bir etki oluşturmaz. İlk olarak 0 derece başta olmak üzere ilk üç derecede Güneş, Yükselen, Ay ve önemli kişisel gezegen yerleşimleri olanlar tesir alacaklar.

6 Mart 2019 / Balık Burcunda Yeniay: Yeniay Mart ayının dokusunu adeta kısa film gibi bize özetlemekte. Var olan sorunlardan kaçmak yerine onları çözmek için harekete geçmek, bu hemen yapılmayacaksa bile Retro sonrasında yapmak adına içtenlikte niyet etmek önemli. Yeniayın ruhsal enerjisi çok yüksek olduğundan ibadet etmek, meditasyon, niyet, zikr ve dua gibi tüm eylemler için çok uygun.

6 Mart 2019 / Merkür Retrosu Başlıyor: Merkür Balık burcunda 29°-11° dereceleri arasında Retro hareketini gerçekleştirecek.

7 Mart 2019 / Güneş kavuşum Neptün: Yeniaydan sonra gökyüzünde ruhsal anlamda en güçlü etkileşimlerden biri Balık burcunda gerçekleşecek bu açı kalıbı ile hayata geçecek. Ruhsal çalışmalar yapmak ve akışa bırakmak adına çok uygun bir etki.

9 Mart 2019 / Güneş altmışlık Satürn: Merkür retrosunda hayatın durmadığını biliyoruz, işte bugün ve bu açı kalıbı Merkür retrosu zamanına denk gelen önemli bir iş, imza, görüşme vb gibi bir konunuz varsa değerlendirmek için çok uygun.

10 Mart 2019 / Mars üçgen Neptün: Yaratıcılığı tavana çıkaran bu etkileşim ilham ile mantığı birleştirerek harika sonuçlar almayı sağlayabilir. Bir süredir bir konuda ilerleyemiyor veya ilham perilerinizi bir türlü bulamıyorsanız bu açı tekrar onlara kavuşmanızı sağlayabilir.

11 Mart 2019 / Venüs üçgen Juno: Hava burçlarında gerçekleşen bu üçgen aşk adına Retro yağmuruna yakalanmadan sağlıklı ilişki kurmak adına pozitif etkilere sahip. Sorunları küserek veya kaprisle değil konuşarak çözmek adına destekleyici.

13 Mart 2019 / Güneş altmışlık Plüton: Bu açı kalıbı da Merkür retrosuna denk gelen önemli bir iş, imza, görüşme vb varsa en iyi şekilde değerlendirmek adına çok uygun.

14 Mart 2019 / Güneş kare Jüpiter: Bu açı kalıbı aşırı abartı, iddialaşma, olayları olduğundan artı veya eksi çok daha yoğun deneyimleme durumu getirebilir. Merkür retrosu etkisi aslında pireyi deve yapma riski vardır. Bir bardak suda fırtına koparmaktan kaçınmak lazımdır. Finansal konularda risk kesinlikle önerilmez.

14 Mart 2019 / Mars üçgen Satürn: Toprak burçlarında gerçekleşecek bu güzel üçgen açı özellikle ay boyunca odağını koruyan, mantığın sesini dinlemeyi seçen kişilere desteklerini sunuyor. İşbirlikleri yapmak ve sizden yaş/deneyim olarak daha yukarıda kişilerden fikir almak adına pozitiftir.

15 Mart 2019 / Güneş kavuşum Merkür: Merkür Retro konumda “cazimi” pozisyona geçecek ve Güneş’in kalbine oturacak. Geçmişi şifalandırmak, niyet etmek ve ruhsal tüm çalışmalar adına çok anlamlı olan bu açı kalıbı saat 04:47’de kesinleşiyor.

16 Mart 2019 / Merkür kare Jüpiter: Bu kısa vadeli gerilimli açı ilgili gün içerisinde finans konuları başta olmak üzere riskli kararlar açısından zorlayıcıdır. Önemli imzalar atmak, büyük yatırım alım satım kararları gibi konular tavsiye edilmez.

16 Mart 2019 / Merkür altmışlık Plüton: Merkür-Jüpiter karesinin etkisini bir miktar düşürse de açının zorlayıcılığı sürüyor. Ancak bu açı kalıbı özellikle bir şeyleri araştırmak ve gerçekleri ortaya çıkarmak adına çok etkilidir.

18 Mart 2019 / Merkür altmışlık Mars: Bu açı kalıbı esasen olumlu bir açı olsa da açının oluştuğu sırada Merkür düşük konumda olduğu Balık burcunda Retro, Mars ise zararlı olduğu Boğa burcunda. Yani çok doğru gibi görünen hatalı kararlar aldırma riski var, dikkat.

20 Mart 2019 / Mars üçgen Plüton: Merkür Retro döneminde süreci yine avantaja çevirebileceğimiz bir açı kalıbı. Bu güçlü açı özellikle cesaret ile kararlılığı birleştirenler için harika bir yol arkadaşı olabilir.

20 Mart 2019 / Merkür altmışlık Satürn: Bu olumlu açı kalıbı Mars-Plüton üçgeni ile birleşince günü gerçekten bir Merkür retrosunda olabilecek en verimli zamanlardan birine dönüştürüyor.

21 Mart 2019 / Güneş Koç Burcunda: Mevsim değiştiriyor ve ilkbahar ekinoksunu kutluyoruz. Astrolojik açıdan “yılbaşı”, ilk burca giriş zamanı. Tüm Koç burçlarının yeni yaşları kutlu olsun, 2019 güzellikler getirsin. :)

21 Mart 2019 / Terazi Burcunda Dolunay: Bu yıl iki kere aynı burçta (Terazi) dolunay gerçekleşecek. Bu dolunay serinin ilki. 0° derece Terazi burcunda gerçekleşecek dolunay Retro döneminde yaşadıklarımızı analiz etme, gerekiyorsa defterleri kapama ve ileriye doğru gitme enerjisi taşımakta.

21 Mart 2019 / Venüs altmışlık Jüpiter: İki iyicilin uyumlu beraberliği gökyüzündeki karmaşık ve belirsizliklere açık atmosferi bir miktar yumuşatmakta. Aynı zamanda bu açı kalıbı Merkür retrosuna denk düşen finansal kararlar ve atılımları yapmak adına pozitif.

21 Mart 2019 / Venüs kare Mars: Bir önceki açı olumlu olmakla birlikte bu kare açı özellikle ikili ilişkilerde en ufak meseleden her türlü uyuyan gerilimi uyandırabilir. Halı altına süpürülenler ortaya çıkabilir, dikkat.

22 Mart 2019 / Güneş kavuşum Kiron: Bu güzel kavuşum geçmişi ve şu anı şifalandırmak adına kuvvetli bir tesire sahip. Kendimizi sevmek, doğru şekilde “önce ben” demeyi bilmek adına anlamlı.

23 Mart 2019 / Juno kare Neptün: Bu açı kalıbı özellikle Merkür Retro dönemi coşkusu ile tekrar deneme yapılan ilişkilerde eğer aşırı büyük beklentiler varsa ya da sorunları çözmek adına hiçbir şey yapılmamışsa düşkırıklıklarını tetikleyebilir.

24 Mart 2019 / Merkür kavuşum Neptün: Merkür’ün Retro konumda yapacağı bu son açı oldukça önemli. Ruhsal açıdan çok güçlü bir etkileşim. Ruhumuzu şifalandırabilir ve içimizdeki derinlikleri keşfedebiliriz. Aynı zamanda unutmamak lazım ki bu açının tuzağı kendini kandırma durumudur. Gerçekleri itmemeli aksine kucaklamalıyız.

26 Mart 2019 / Venüs Balık Burcunda: Venüs yüceldiği Balık burcuna geçiş yaparak ayın son günlerinde duygusal açıdan çok daha yoğun ve duygusal bir enerji oluşturacak. Retronun son zamanlarında beklenmedik kavuşma ve barışmalar gündeme gelebilir.

27 Mart 2019 / Venüs altmışlık Uranüs: Bu uyumlu açı kalıbı duygusal açıdan beklenmedik güzel sürprizleri gündeme getirebilir, sessiz kalan duygular bir anda dile gelebilir.

28 Mart 2019 / Plüton kavuşum Güney Ay Düğümü: Karmik açıdan çok yoğun olan bu etkileşim sadece özel etki alan haritalar üzerinde kadersel önemli olayları, büyük tesadüfleri ve çok büyük dönüşümleri tetikleyebilir. Hayatınızda size zarar veren veya yoran kişi/kavramlar temizlenebilir.

31 Mart 2019 / Mars İkizler Burcunda: Mars’ın zararlı konumda olduğu Boğa burcundan çıkıp İkizler burcuna geçişi hareket enerjisinin artışına işaret ediyor. Özellikle de çenemizle savaşmak konusunda. :) Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe Dirağ