Merve Çubuktepe

Yılın en önemli ve kritik etkilerine sahip dönemlerinden birine giriş yapıyoruz. Bu ay özellikle Mars’ın açıları karşımıza en önemli konu olarak çıkıyor. 2020’nin özellikle Jüpiter-Satürn-Plüton odaklı etkileri bu yılın zorlu ve dönüştürücü doğasını oluşturuyor. Şubat ayında Corona virüsünün dünyada giderek yayılması, ülkemizi yasa boğan şehitlerimiz, depremler, mülteci krizi ve askeri operasyonlar yankılarını bu aya da taşıyor. Zira hiçbir şey bitmiş değil. Hatta bitiş çizgisi yakınımızda değil. Ay boyunca askeri ve siyasi gelişmelerde çatışmalı ve sert gündemler görebiliriz. Sağlık adına ise virüs vakasının etkileri ve yayılımı daha da artabilir. Ancak yine de yılın en önemli etkilerinden biri olan 22 Mart 2020 Satürn Kova Geçişi virüsün yayılımını durduracak en azından yavaşlatacak tedavi ve koruma sistemi oluşturabilir diye ümit ediyoruz. Satürn yapılandırma, sınırlandırma ve sistem; Kova burcu ise icatlarla alakalı olduğundan umuyorum ki en azından böyle bir güzel haber alırız. Yine de nerede yaşarsak yaşayalım hiçbir şeyi şansa bırakmamak, gerekli tüm bireysel önlemleri almamız mühim.

22 Mart – 3 Temmuz 2020 aralığında Satürn Kova burcunda hareket edecek. Kısa bir süre olsa da Satürn, Kova burcunun ilk derecelerine geçiş yapıyor; aslında bu 2021 yılının fragmanı da diyebiliriz, zira önümüzdeki yıl Jüpiter ve Satürn ikilisini kesintisiz Kova burcunda hareket ederken göreceğiz. Satürn Oğlak etkisi oldukça bunaltıcı, insanı disipline sokan, duygular değil tamamen mantık odağına çeken oldukça sert bir tesir. Ki bu sürece Plüton ve Jüpiter de etki ediyor. Satürn’ün Kova burcunda yolculuğunda ise fikirler, bireysel haklar, aydınlanma, “Böyle gelmiş böyle gider” düsturunun tersine “Bir fikrim var” gibi yaklaşımlarla kabuğunu kırma temasını görebiliriz. Satürn engelleme, baskı ve sınırlar demektir; ancak bazen bir tohumun çatlaması adına da – bir nevi sabır taşının çatlaması gibi – baskının en son noktaya gelmesi gerekebilir. Burada iki olasılık var: Kaçıp gitmek (pes etmek) veya “başka bir ihtimal daha var” demek. Hangisini seçeceğimiz tamamen bize kalmış. Ancak unutmamak gerekli ki pes etmeyeni yavaş da olsa kalıcı bir başarı ile ödüllendirecek tesirler söz konusu.

4-11 Mart 2020 aralığında Merkür Kova burcunda retro hareketini gerçekleştirecek. Merkür retro konumda 4 Mart 2020 itibariyle Kova burcuna geçiş yapacak. Durağan hareketi tamamladıktan sonra Merkür 11 Mart 2020 saat 06:59 itibariyle tekrar ileri hareketine geçecek**. Tabii Merkür’ün gölge fazdan çıkışı ve tam hıza geçmesi zaman alacak. 16 Mart 2020’de ana gölge fazdan çıkarken 31 Mart 2020 itibariyle ise tam temposuna kavuşuyor. Merkür Balık retrosu çok daha sisli, zihin dağıtan ve kafa karıştıran bir doğadaydı. Merkür Kova retroya rağmen daha fazla odaklanma, bazen uçlara gidiş olsa da olayları bir mantık zincirine oturtabilme ve tarafsızlık adına bize bir avantaj oluşturuyor. Bu bağlamda retroda savrulduysak, içimizde de aksine dönme isteği varsa tekrar toparlanmak mümkün.

5 Mart-4 Nisan 2020 aralığında Venüs Boğa burcunda hareket edecek. Zararlı olduğu Koç burcundan, yöneticisi olduğu Boğa burcuna geçişi ilişkilerde iniş çıkış, saman alevleri yerine daha ayakları yere basan ve net bir atmosfer oluşturabilir. Hayaller, tutkulardan ziyade dünyevi gerçekler ve emek de ilişkileri değerlendirmekte önemli olacaktır. Bu konularda sınıfı geçen ilişkilerde köklenme, sorun varsa iyileşme görülebilir.

Mars açıları ay sonunda etkin hale geliyor. 20 Mart 2020’de Mars-Jüpiter, 23 Mart 2020’de Mars-Plüton ve 31 Mart 2020’de Mars-Satürn kavuşumu kesinleşecek. Mars’ın bu hareketi tüm gezegenlerin birbirleri arasındaki faaliyetini de tetikliyor. Mars en temel olarak askeri konularla alakalıdır. Bu bağlamda bu konularda çok önemli ve tansiyonu yüksek gelişmeler yaşanabilir. Dünya genelinde savaş, şiddet ve yıkım teması çok büyük tepkiler çekebilir. Diğer yandan çok katı yaptırımlar, ekonomik dalgalanmalar, acil durum planları görebiliriz. İyicil etkisi ise tüm planını yapmış, net, sınırları belirlemiş, duygulardan bocalamayan kararlı bünyelerin güç bulması, hedeflerine adım adım kararlı bir şekilde yürüyerek kazanım sürecine başlayabilmesidir.

9 Mart 2020’de Başak burcunda dolunay meydana gelecek. Bu bir Neptünyen dolunay. Merkür retrosu etkisi ile girdiğimiz rüyadan uyanıyoruz diyebiliriz. Dalgalanma, odaklanma bozukluğu, kararsızlık ve depresyon… Başak burcunda dolunay kaçtığımız gerçekler varsa gösterirken bir yandan da “Kendin için faydalı olanı bul ve uygula” diyor. Çevremizdeki illüzyonların çöküşü acı veya tatlı tüm gerçekleri gösterirken aynı zamanda artık başkaları uğraşmak yerine kendimize dönmemiz, bütüne hayırlı olmak istiyorsak önce kendimiz için hayırlı olanı menfi ya da müspet uygulamamız gerektiğini gösteriyor.

24 Mart 2020’de Koç burcunda yeniay meydana gelecek. Bu yeniay çok daha dengeli bir doğaya sahip. Ay düğümleri ile olumlu görünüm kuruyor ve yeniay anında olumlu açı kalıpları çok daha baskın durumda. Koç burcu da yeniay da temiz bir başlangıç ve beyaz sayfalarla alakalıdır. Yeniayın tesir ettiği alanda hayatımıza taze kan gelebilir, canlanma ve yenilik görülebilir.

20 Mart 2020’de Güneş Koç burcuna geçiş yapıyor. Resmi olarak bahar mevsimin başlangıcı, ilkbahar ekinoksundayız. Tüm Koç burçlarının doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız güzellikler getirsin.

Mart 2020 Gökyüzü Takvimi: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

03.03.2020 / Venüs-Satürn Karesi: Ekonomik anlamda gerek yaşadığımız sarsıcı olaylar gerek dünyada Corona başta olmak üzere oluşan piyasalarda panik sebebiyle zorlayıcı durumlar oluşturabilir. Yatırımları yapar hatta paramızı harcarken dahi çok dikkatli düşünmemiz, hiçbir risk almamamızda fayda var. İlişkiler adına bu görünüm soğukluk, iletişim kopukluğu getirebilir.

04.03.2020 / Merkür Kova Burcunda: Durağan hareketle birlikte Merkür 11 Mart 2020 saat 06:59’a kadar Kova burcunda retro harekette olacak. Merkür Balık retrosu çok daha sisli, zihin dağıtan ve kafa karıştıran bir doğadaydı. Merkür Kova retro da olsa daha fazla odaklanma, bazen uçlara gidiş olsa da olayları bir mantık zincirine oturtabilme ve tarafsızlık adına bize bir avantaj oluşturuyor. Bu bağlamda retroda savrulduysak eğer içimizde de aksine dönme isteği varsa tekrar toparlanmak mümkün.

05.03.2020 / Merkür-Venüs Altmışlığı: Bu açı kalıbı sağduyulu, mantıklı ve anlayışlı bir iletişim modelinin faydalı olacağını gösteriyor. Aynı zamanda güzel ve etkili iletişim kurmak adına da pozitiftir. Duygusal konularda çözüm oluşturabilir.

05.03.2020 / Venüs Boğa Burcunda: Zararlı olduğu Koç burcundan, yöneticisi olduğu Boğa burcuna geçişi ilişkilerde iniş çıkış, saman alevleri yerine daha ayakları yere basan ve net bir atmosfer oluşturabilir. Hayaller, tutkulardan ziyade dünyevi gerçekler ve emek de ilişkileri değerlendirmekte önemli olacaktır. Bu konularda sınıfı geçen ilişkilerde köklenme, sorun varsa iyileşme görülebilir.

08.03.2020 / Güneş-Neptün Kavuşumu: Tinsel enerjisi çok güçlü bir açı kalıbı. Ruhsal çalışmalar, ibadet ve sanatsal faaliyetler adına çok güçlü bir açı kalıbıdır. Ayrıca kabullenme, bir şeyleri geride bırakma, bağ kesme gibi konular adına da destekleyicidir.

08.03.2020 / Venüs-Uranüs Kavuşumu: Bu kavuşum açısı duygusal konularda beklenmedik başlangıç veya bitişler oluşturabilir.

09.03.2020 / Başak Burcunda Dolunay: Bu bir Neptünyen dolunay. Merkür retrosu etkisi ile girdiğimiz rüyadan uyanıyoruz. Başkaları uğraşmak yerine kendimize dönmemiz, bütüne hayırlı olmak istiyorsak önce kendimiz için hayırlı olanı menfi ya da müspet uygulamamız gerektiğini gösteriyor.

10.03.2020 / Merkür Durağan Konumda: Merkür Kova burcunda saat 03:54 itibariyle; 11.03.2020 saat 06:59’a kadar durağan konumda kalacak. Durağan dönem Merkür retrosundan daha da güçlü olabilir. Önemli kararlar, imzalar, ilk adımlar, başlangıçlar gibi konularda tercih edilmez.

11.03.2020 / Güneş-Jüpiter Altmışlığı: Bu iyicil açı kalıbı finansal açıdan pozitiftir, aynı zamanda kişinin güçlü ve hayırlı kişilerden destek almasını sembolize edebilir. Ruhen de zenginleşme, görünürlük söz konusu olabilir.

**11.03.2020 / Merkür Retrosu Sona Eriyor: Durağan hareketi tamamladıktan sonra Merkür saat 06:59 itibariyle tekrar ileri hareketine geçecek. Tabii Merkür’ün gölge fazdan çıkışı ve tam hıza geçmesi zaman alacak. 16 Mart 2020’de ana gölge fazdan çıkarken 31 Mart 2020 itibariyle ise tam temposuna kavuşuyor.

14.03.2020 / Mars-Neptün Altmışlığı: Bu iyicil açı kalıbı yaratıcılık ile eylemi birleştirirken, aynı zamanda merhamet, kabullenme ve ileri gidiş adına kuvvetli bir tesir oluşturuyor.

14.03.2020 / Güneş-Plüton Altmışlığı: Bu açı kalıbı güçlü kişilerden destek almak, çevremizdeki kişilerde etkileyici bir intiba oluşturmak, iz bırakmak ve ikna gücü adına oldukça güçlü bir etkiye sahip. Özellikle kariyer atılımları adına avantajlı bir etkileşim.

20.03.2020 / Güneş-Satürn Altmışlığı: Bu olumlu açı kalıbı da bir işi sabır ve ciddiyetle yapıp başarı kazanmak, adım adım hedeflere ulaşmak adına destekleyicidir. İnsanlara ciddi ve saygın bir izlenim verebilir. Bir konuda disipline girmek ve sistem oluşturmak adına da destekleyicidir.

20.03.2020 / Güneş Koç Burcunda: Resmi olarak bahar mevsimin başlangıcı, ilkbahar ekinoksundayız. Tüm Koç burçlarının doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız güzellikler getirsin.

20.03.2020 / Mars-Jüpiter Kavuşumu: Mars’ın üçlü açı kombinasyonun ilk halkası. Bu kavuşum doğru kullanıldığı takdirde hayırlı ve etkili sonuçlar getirebilir. Adil, duygulardan etkilenmeden, net bir şekilde kurallara saygı duyarak ilerlemek başarı sağlayabilir. Ancak aynı zamanda kontrolsüz büyüme, abartı, hedefe giden yolda her şey mübah duygusu getirebilir.

22.03.2020 / Satürn Kova Burcunda: Satürn’ün Kova burcunda yolculuğunda fikirler, bireysel haklar, aydınlanma, “Böyle gelmiş böyle gider” düsturunun tersine “Bir fikrim var” yaklaşımı ile kabuğunu kırma temasını görebiliriz. Satürn engelleme, baskı ve sınırlar demektir; ancak bazen bir tohumun çatlaması adına da – bir nevi sabır taşının çatlaması gibi – baskının en son noktaya gelmesi gerekebilir. Transit 3 Temmuz 2020’ye kadar etkin.

23.03.2020 / Mars-Plüton Kavuşumu: Bu açı kalıbı oldukça sert ve kritik etkiler taşıyor. Yıkıcı etkiye açık olan bu açı aşırı despotluk, zalimlik ve baskı oluşturabilir. Bu amansız enerji empati kaybı ve insanları hiçe saymayı getirebilir. Ancak bu rüzgara aşırı kapılanların da hiç beklemedikleri anda çöküş ve hatta yok oluşunu görebiliriz.

24.03.2020 / Koç Burcunda Yeniay: Bu yeniay çok daha dengeli bir doğaya sahip. Ay düğümleri ile olumlu görünüm kuruyor ve yeniay anında olumlu açı kalıpları çok daha baskın durumda. Koç burcu da yeniay da temiz bir başlangıç ve beyaz sayfalarla alakalıdır. Yeniayın tesir ettiği alanda hayatımıza taze kan gelebilir, canlanma ve yenilik görülebilir.

28.03.2020 / Venüs-Jüpiter Üçgeni: İki iyicilin üçgen olumlu açısı astrolojik açıdan en olumlu etkilerden biri kabul edilir. Bu açı kalıbı esasen baskın olan zorlu açı kalıplarının sert etkilerine de bir miktar yumuşatıcı tesir gösterebilir. Açı kalıbı özellikle duygusal konularda güzel gelişmeler, bir sevginin filizlenmesi, sorunların çözümü gibi etkiler getirebilir. Akıllı hamlelerle finansal kazançlar söz konusu olabilir.

29.03.2020 / Venüs-Plüton Üçgeni: Bu açı kalıbı saklı tutkuları açığa çıkarırken duyguların dışarı vurulmasını sağlayabilir. Aynı zamanda duygusal konular haricinde bir işin peşinden tutkuyla ilerleme ve kararlılık da oluşturabilir. Bir insanı etkileme ve iz bırakma adına destekleyici bir açı kalıbıdır.

30.03.2020 / Mars Kova Burcunda: Mars yönettiği Oğlak burcundan çıkış yaparak Kova burcuna geçiş yapacak. Eylemlerimizde daha isyankar, iddialı ve yenilikçi olabiliriz. Baskıya çok gelemeyeceğimiz ve kişisel hak, alanımızın her şeyden olumlu olacağı bir süreç bizleri bekliyor.

31.03.2020 / Mars-Satürn Kavuşumu: İki malefik gezegenin kavuşumu astrolojide hayırlı kabul edilmez. Kısıtlayıcı koşullar, engeller, bir şeylerin kontrol dışında sona ermesi, gücün azalması gibi konular gündeme gelebilir. Oğlak burcunda olan bu kavuşum konu ne olursa olsun bizden soğukkanlı ve stratejik yaklaşım talep eder. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe