Merve Çubuktepe

2020 yılının devam bölümleri niteliğindeki Ocak ve Şubat aylarını takiben en sonunda gökyüzünün tonu değişmeye başlıyor, daha aydınlık ve umutlu bir hale geliyor. Açısal irtibatları daha gerilimli ve yoğun olan bu aylardan sonra çok daha sakin, huzurlu ve dengeleyici tesirlere sahip bir aya giriş yapıyoruz. Mart 2021 açısal irtibatlar bakımından olumlu açı kalıplarının baskın olduğu, ayrıca romantik ve keyifli gelişmelere açık bir ay.

En önemlisi de bu ay sert açı sayısı gerçekten çok düşük. :) Ay boyunca üçgen ve altmışlık olumlu açıların dansını izleyeceğiz. Yani daha az kafa şişiren, rahatlatan ve ferah bir ay bizleri bekliyor. Üzerimizde hissettiğimiz baskının azaldığını ve hareket alanımızın arttığını fark edebiliriz.

Venüs ve Neptün’ün olumlu açıları aya damgasını vurduğundan ötürü duygusal ve ruhsal anlamda da olumlu gelişmelere açık bir aydayız. İlişkiler, söz, nişan, evliliğe ve ruhsal çalışmalara uygun olabilecek tarihleri ayrıca belirttim.

Mart ayının önemli etkilerini incelersek eğer, ilk olarak Merkür geçtiğimiz ay retrosunu bitirdi ve 13 Mart 2021’de gölge fazdan çıkacak. Merkür’ün gölge dönemi hiçbir zaman retrosu veya durağan konumu gibi etkili değildir ancak iletişim, haberleşme, anlaşma gibi tüm kavramların eski akışkanlığına doğru ilerlemesi özellikle gölge fazın bitişi itibariyle çok daha güçlü hale gelir.

Bu ay birçok gezegen burç değiştiriyor. 4 Mart 2021’de Mars İkizler Burcuna geçiş yapacak. Mars Boğa burcundayken hem gökyüzündeki baskın sabit yerleşimleri sert bir şekilde tetikliyor hem de enerjisi oldukça yavaş kalıyordu. Şimdi Mars hem daha aktif bir pozisyonda olduğu İkizler burcuna geçecek hem de Satürn’le olumlu temaslarda bulunacak. Belirsizliklerin azaldığı, hızlı ve dinamik zamanlar bizi bekliyor. Burada anahtar cümle “Ağlamayan çocuğa meme verilmez”. Yani bir derdimiz, talebimiz varsa şayet bunu dile getirmek çok önemli olacak. Mars İkizler burcunda bazen diller sivrileşir, laf dalaşları artar. İşleri her zaman sakin ve net tondan konuşmak, laf kalabalıklarından uzak durmak da elimizi güçlendirecektir. Mars, 23 Nisan 2021’ye kadar bu burçta seyahat edecek.

Mars İkizlerin de gücünü elimize alarak artık söz söyleme, şarkı söyleme zamanı. Üşendiğimiz, elimizin gitmediği veya “Ya yapamazsam?” dediğimiz her şey adına harekete geçme zamanındayız. Merkür de bu hafta ana gölge fazdan çıkıyor, önümüzdeki hafta son gölge fazı da tamamen bitecek. Yani hayat hızlanıyor, akışkan ve gerçek temposuna ulaşıyor.

16 Mart 2021’de Merkür Balık burcuna geçiş yapacak. Merkür Kova burcunda retro hareketi sebebiyle de uzun zaman geçirmişti, en sonunda burç değiştiriyor. Gökyüzünün romantik, hayalperest havasına uygun bir şekilde Merkür Balık etkisi de bizi ilham ve duygusal düşünce tarzına götürmekte. Hayallere dalmak, ilham ve yaratıcılık artışı görülebilir. Ancak bazen de pembe bulutlar içerisinde kendimizi olmayacak ihtimallere fazla kaptırabiliriz, dikkat. İkinci bir kişinin yorumu bu süreçlerde çok önemlidir. Sanatsal faaliyetler, yaratıcılık gerektiren her konu için harika bir etkidir. Sezgilerimiz maksimum güçte çalışabilir. Merkür, 4 Nisan 2021’e kadar bu burçta kalacak.

21 Mart 2021’de Venüs Koç burcuna geçiş yapacak. Venüs takvimi başa sarıyor ve zodyağın ilk burcu olan Koçta yeni yolculuğuna başlıyor. Baharın heyecanı, dinamizmi ve duygusal sıcaklığını hissetmeye başlayacağız. Yeni ve birden gelişen aşklara tanık olabiliriz, duygular çok hızlı gelişebilir. Ancak bir yandan da duyguların saman alevi gibi yanıp sönme ihtimali olabileceğinden olayların gelişmesine zaman vermekte fayda var. Diğer yandan Venüs Koç dönemleri bireylerin ısrarcılık veya sabırsızlıklarından ilişkilerde hata yaptıkları dönem olabiliyor. Hız her zaman iyi bir şey değildir… Ve bir şeyler ısrar etmeden kendiliğinden oluyorsa güzeldir. Venüs, 14 Nisan 2021’e kadar bu burçta seyahat edecek.

20 Mart 2021’de Güneş Koç burcuna geçiş yapacak. İlkbahar ekinoksu, baharın başlangıcı ve doğanının uyanışını kutlayacağız. Astrolojik anlamda bu evre aslında “yeni yıl” demektir zira Güneş zodyağın ilk burcuna giriş yaparak yeni bir dönem başlatır. Tüm Koçların doğum günleri kutlu olsun, sağlıklı ve mutlu bir yeni yaş dilerim!

14 Mart 2021’de yılın en romantik açı kalıplarından Venüs-Neptün kavuşumu kesinleşiyor. Yılın en romantik açı kalıplarından biri. Bu açı kalıbı koşulsuz sevgi, romantizm ve kendini adamakla doğrudan alakalıdır. Söz, nişan, evlilik tarihleri için çok uygundur. (11-15 Mart 2021 aralığı özellikle değerlendirilebilir) Açı kalıbı yeni aşk ilişkileri veya mevcut bir ilişkinin ciddiyete binmesi gibi etkileri beraberinde getirebilir. Barışma ve affetmek adına da güçlü bir tesir söz konusudur.

13 Mart 2021’de Balık Burcunda bir yeniay meydana gelecek. Yeniay 23 derece Balık burcunda, Neptün ve Venüs kavuşumlu. Yılın en romantik etkilerinden biri diyebiliriz. Yeni aşklar, duyguların dile gelmesi, barışma ve affetme adına çok güzel tesirler taşıyor. Zira bir gün sonrasında önceki paragrafta belirttiğim Venüs-Neptün kavuşumunu içeren bir yeniay. Ruhsal anlamda son derece güçlü bu tesir aynı zamanda hayır işleri ve ruhsal çalışmalar adına çok uygundur. Yeniayın tesir ettiği alanda ruhsal aydınlanmalar ve yeni farkındalıklar yaşayabiliriz.

28 Mart 2021’de Terazi burcunda bir dolunay meydana gelecek. İlkbahar ekinoksunun hemen sonrasında dengeyi bulmak adına yola çıkıyoruz. Dolunay anında Güneş, Venüs ve Chiron tam kavuşumda. Bu ay belirttiğim gibi son derece duygusal etkiler içeriyor. Bazı gönül yaraları tamir olacaktır, ancak bazı yaraların da kabuğu düşerken eskinin acı etkisi sonlanıyor ve kalbini yeniliklere açmak isteyenler için yeni bir dönem başlıyor. Dolunay özellikle kalbi boş olanlar için aniden duyguların yükselmesi ve ani hatalı muhakemeler getirebilir, hiçbir konuda karar vermek için aceleci olmamalıyız. Özellikle de tüm insan ilişkilerinde öfkeyle kalkanın zararla oturabileceği bir dolunay.

Mart ayının öne çıkan astroloji gelişmeleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

3 Mart 2021 / Venüs-Uranüs Altmışlığı: Açı kalıbı özellikle duygusal anlamda hoş ve sevimli sürprizleri beraberinde getiriyor. Hiç akla gelmeyen yeni ve sürpriz aşklar da söz konusu olabilir. Finansal anlamda emek verilen konularda yatırımların karşılığının alınması gündeme gelebilir. Çizgi dışı imaj değişimleri için de destekleyici bir kalıptır.

4 Mart 2021 / Mars İkizler Burcunda: Detaylı açıklaması ilk bölümde. Transit 4 Mart-23 Nisan 2021 aralığında gerçekleşecek.

5 Mart 2021 / Merkür-Jüpiter Kavuşumu: Bu açı kalıbı her türlü finans işlemleri, kariyer girişimleri, mülakatlar, başvuru, iş kurma, işe giriş gibi konularda ziyadesiyle etkilidir. Bir konuda bilgilenmek, eğitim almak, uzmanlaşmak adına da etkilidir. Makro ölçekte ise Kova burcunda bir kavuşum olduğu için daha fazla tepkisellik, protesto, mevcut düzen ve sistemin sorgulanması adına da tepkileri beraberinde getirecektir.

11 Mart 2021 / Güneş-Neptün Kavuşumu: Ruhani enerjinin en yüksek seviyede olduğu açı kalıplarından biri. Ruhsal çalışmalar ve ibadet adına en güçlü tesirlerden biri Güneş-Neptün kavuşumlarıdır. Ayrıca ilham, yaratıcılık, sezgilerin güçlenmesi gibi konularda destekleyicidir. Bu açı kişiyi aldanmaya açık hale getirebildiğinden gerçekçiliği elden bırakmamak çok önemlidir, illüzyonlara kapılmamak çok önemli.

13 Mart 2021 / Balık Burcunda Yeniay: Detaylı açıklaması ilk bölümde.

14 Mart 2021 / Venüs-Neptün Kavuşumu: Yılın en romantik açı kalıplarından biri. Bu açı kalıbı koşulsuz sevgi, romantizm ve kendini adamakla doğrudan alakalıdır. Söz, nişan, evlilik tarihleri için çok uygundur. (11-15 Mart 2021 aralığı özellikle değerlendirilebilir) Açı kalıbı yeni aşk ilişkileri veya mevcut bir ilişkinin ciddiyete binmesi gibi etkileri beraberinde getirebilir. Barışma ve affetmek adına da güçlü bir tesir söz konusudur.

16 Mart 2021 / Merkür Balık Burcunda: Detaylı açıklaması ilk bölümde. Transit 16 Mart-4 Nisan 2021 tarihleri arasında etkili.

16 Mart 2021 / Güneş-Plüton Altmışlığı: Bu açı kalıbı özellikle güçlü destekler almak, nüfuz etmek ve olumlu intiba oluşturmak adına destekleyicidir. Kariyer başta olmak üzere önemli görüşmeler ve yazışmalar, iş kararları için değerlendirilebilir.

18 Mart 2021 / Venüs-Plüton Altmışlığı: Mart ayı boyunca duygusal anlamda birçok olumlu açı gözlemleyeceğiz. Bu açı da onlardan biri… Açı kalıbı tutkulu aşklar, bağlanma ve ilişkilerin güçlenmesi gibi konularda destekleyici durumda. Sosyal hayat ve kariyerde iyi giyim, imaj ve stil sahibi olmak da olumlu etkiler bırakabilir.

20 Mart 2021 / Güneş Koç Burcunda: Tüm Koçların doğum günü kutlu olsun! Mutlu ve sağlıklı harika bir yaş dilerim! Ve İlkbahar Ekinoksunuz kutlu olsun!
[caltoaction]

21 Mart 2021 / Venüs Koç Burcunda: Detaylı açıklaması ilk bölümde. Transit 21 Mart-14 Nisan 2021 tarihleri arasında etkili.

22 Mart 2021 / Merkür-Uranüs Altmışlığı: Yaratıcılığı körükleyerek zihinsel aktiviteyi arttıran bu açı kalıbı her türlü iş başvurusu, iş kurma, mülakat, önemli sunum ve toplantılar için ideal. Yeni bir eğitime başlamak adına da harika bir etkileşim. Sorunlara hızla ve yaratıcı bir şekilde çözüm bulunabilir.

22 Mart 2021 / Mars-Satürn Üçgeni: İki zorlu gezegenin en güzel ortaklıklarından biri. Bu açı kalıbı İkizler-Kova burçları arasında gerçekleşecek. Fikirlerimizi gerçeğe dönüştürmek, teoriden pratiğine başarıyla geçmek adına harika bir etkileşim. Sabır ve disiplinle ele aldığımız bir işi yeterli eforu gösterdiğimiz takdirde başarıyla sonuçlandırabilir, emeklerimizin karşılığını alabiliriz.

24 Mart 2021 / Merkür-Mars Karesi: Mart ayının nadir sert açılarından biri. Kavgacı, haddini aşan ve sivri dilli bir tarz gündeme gelebilir. İstemeden dahi olsa kontrolden çıkmak ve kalp kırmak mümkün. Yazılı veya sözlü iletişimin dozunun çok iyi ayarlanması önemli.

26 Mart 2021 / Güneş-Venüs Kavuşumu: Duygusal, canlı ve çekici bir etkileşim. Ay boyunca süren Venüs tesiri bu açıyla devam ediyor. Kalbi boş olanlar için çekim ve flört gündeme gelebilir. Diğer yandan imaj değiştirmek, bakım ve estetik işlemleri için de güzel bir açı kalıbı. Sadece bir miktar alışveriş çılgınlığı ve gereksiz harcama yaptırabilir.

26 Mart 2021 / Mars-KAD Kavuşumu: Mars İkizler burcunda Kuzey Ay Düğümüyle kavuşuyor. Bu da haklı olduğumuz bir konuda eğer susmaz, hakkımızı araştırıp doğru adımları atıp doğru soruları sorarak ararsak eğer hakkımızı alabileceğimizi gösterir. Sessiz kalmak yerine harekete geçmek bize beklenmeyen destekler de getirebilir.

28 Mart 2021 / Venüs-Chiron Kavuşumu: Duygusal ve ruhsal konularda ruhsal çalışmalar, ibadet ve her türlü şifa odaklı eylem adına pozitif bir açı kalıbı. Eski bir ruhsal veya duygusal travma çözümlenebilir.

28 Mart 2021 / Terazi burcunda dolunay: Detaylı açıklaması ilk bölümde.

29 Mart 2021 / Güneş-Chiron Kavuşumu: Bu açı kalıbı da her türlü ruhsal çalışma için çok uygundur. Özellikle de ebeveyn, eril figürlerle alakalı travmaları çözmek adına etkilidir. Otorite figürlerine karşı normalden daha hassas olabiliriz.

30 Mart 2021 / Merkür-Neptün Kavuşumu: Mart ayının en ruhani enerjisi yüksek açılarından biri. Zaten önceki açılar da öyle. Özellikle bu açı kalıbı en güçlü olanlardan biri ve tüm çalışmalar için değerlendirilebilir. Hayal gücümüz çok yüksek çalışabilir, sanatsal ve yaratıcı üretime açık olabiliriz, ilham perileri adeta bizim için mesai yapabilir. Sadece dalgınlık, unutkanlık görülebileceğinden her şeyi not alıp, ajandayla ilerlemekte fayda var.

30 Mart 2021 / Venüs-Satürn Altmışlığı: Bu pozitif açı kalıbı sağlam ve ciddi ilişkiler kurmak adına destekleyicidir. Aynı zamanda söz, nişan ve evlilik tarihi olarak da kullanılabilir. Zira bir ilişkinin boyut atlaması ve köklenmesini simgeler. Diğer yandan mantıklı ve iyi çalışılmış yatırımlardan kazanç sağlamak da mümkündür.

31 Mart 2021 / Güneş-Satürn Altmışlığı: Bu açı kalıbı her türlü iş görüşmesi, mülakat, başvuru, iş değişimi, iş kurma gibi konularda pozitif etkilidir. Yaşça büyük ve otorite figürlerinden de destek alabilirsiniz. Zam veya yeni görev istemek gibi konularda da olumlu bir tesir. Ayrıca çevremize ciddi ve saygın bir intiba da bırakabiliriz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe