Merve Çubuktepe

Mart ayında kavuşum açılarının sayısı dikkat çekici düzeyde yüksek. Kavuşum açıları nötr açılardır. Bu da Mart ayı boyunca çoğu olayda seçimlerimizin normalden daha fazla önem taşıyacağı anlamına geliyor. Hal böyleyken inisiyatif alırken davranışlarımızın sonuçlarını çok dikkatli hesaplamakta fayda olacak. Küçük görünen bir olay domino etkisi gibi olumlu veya olumsuz çok daha fazla olayı tetikleyebilir.

2 Mart 2022 saat Balık Burcunda yeniay gerçekleşiyor. Bireysel düzlemde duyguların dile gelmesi, barışma ve affetme adına çok güzel tesirler taşıyor. Ruhsal anlamda son derece güçlü bu tesir aynı zamanda hayır işleri ve ruhsal çalışmalar adına çok uygundur. Yeniayın tesir ettiği alanda ruhsal aydınlanmalar ve yeni farkındalıklar yaşayabiliriz. Toz pembe hayallere dalmadan her şeyi olduğu gibi görmeye ve verimli zaman yönetimine odaklanmak önemli olacak. Yeniayda en çok ihtiyaç duyacağımız noktalar; denge kurmayı öğrenmek, açgözlülükten kaçınmak ve doğru zamanda hamle yapmak olacak. Abartılar, kibirli nüanslar veya rehavet ise sorunların hızlı büyümesine neden olabilir. Yeniayın makro etkilerini daha önce paylaştığımız yazımızdan okuyabilirsiniz. Etkisi +-7 gün sürecek.

6 Mart-5 Nisan 2022 arasında Venüs Kova burcunda seyahat edecek. Bu dönemde rutinleşmiş ilişkilerde sıkıntılar görülebilir, zira tekdüze ve sıkıcı olan her şeye karşı alerjik hissedeceğimiz bir dönem bizi bekliyor. İlişkilerde kendi beklentileriniz, kişisel özgürlüğünüz de önem kazanacaktır. Bu süreçte sizi baskılayan ya da kendinizi tam olarak ifade etmenizi engelleyen kişiler varsa onlara karşı durmanız hatta zaman zaman duygusal patlamalar yaşamanız mümkündür. Burada dikkat edilmesi gereken kaçış ve isyan temasının boyutudur. Haliyle her geleneksel yapıyı sıkıcı diye yok saymak sonradan sizi eksik hissettirebilir.

Diğer yandan Venüs Kova dönemi imaj konusunda radikal değişimleri de getirebilir. Çok farklı ve modern tarzları deneyebilirsiniz. Ancak tabii sonradan pişman olmamak için ne kadar “farklı” olmak istediğinize iyi karar vermelisiniz.

6 Mart-15 Nisan 2022 arasında Mars Kova burcunda seyahat edecek. Bu süreçte bireysel alanımızı inşa etmek, fikirlerimizin doğruluğunu ispatlamak ve gelecek güzel günlere ulaşmak için mücadele vermemiz olası. Kova burcu sabit nitelikte olan bir burç olduğundan kararlarımızdan kolaylıkla vazgeçmek istemeyeceğiz. Eylemlerimizde tutarlılık söz konusu olacaktır. Öte yandan zaten var olan sorunlu bir düzenin çabalar karşılığında bile çözüme ulaşmaması kimileri için gemileri kolaylıkla yaktıracaktır. Bu nedenle insan ilişkilerinde patronluk taslayan tavırların desteklenmeyeği bir süreç yaşayacağız. Bize karşı sınırlarını aşan insanlara sessizliğimizi bozarak gerekli cevapları vermek isteyebiliriz.

10-27 Mart 2022 arasında Merkür Balık burcunda seyahat edecek. Merkür Balık etkisi de bizi ilham ve duygusal düşünce tarzına götürmekte. Hayallere dalmak, ilham ve yaratıcılık artışı görülebilir. Ancak bazen de pembe bulutlar içerisinde kendimizi olmayacak ihtimallere fazla kaptırabiliriz, dikkat. İkinci bir kişinin yorumu bu süreçlerde çok önemlidir. Sanatsal faaliyetler, yaratıcılık gerektiren her konu için harika bir etkidir. Sezgilerimiz maksimum güçte çalışabilir.

18 Mart 2022 saat 20:34’te 27 derece Başak burcunda Dolunay anında Neptün sahnede olacak. Sevdiğimiz bir şeyleri öğrenmek ve ustalaşmak adına büyük bir fırsat söz konusu. Materyal ve ruhani olan başta çatışabilir, ancak sonra sentezleyebiliriz. Dolunay anında Güneş-Neptün kavuşumu da affetme, barışma, merhamet ve hayır işleri gibi konularda vurgu yapıyor. Mantığı bırakmadan kalbimizdeki buzları eritmek, affetmek ve gerekiyorsa geride bırakmak mümkün. Ayrıca Jüpiter-Merkür kavuşumu da ticari girişimler konusunda avantajlı. Etkisi +-7 gün sürecek.

20 Mart-20 Nisan 2022 arasında Güneş Koç burcunda seyahat edecek. Bütün Koçların doğum günü kutlu olsun, sağlıklı ve mutlu harika bir yaş dilerim. :)

27 Mart-11 Nisan 2022 arasında Merkür Koç burcunda seyahat edecek. Aklımıza her geleni söylemek, hemen harekete geçmek isteyeceğimiz, kolaylıkla motive olabileceğimiz bir süreç. En coşkulu öyküleri ve yaratıcı fikirleri bulabiliriz. Zihinsel olarak temizlenmek ve yeni konular öğrenmek adına da destekleyici bir süreç olacaktır. Dikkat etmemiz gereken konu ise şartlar zorlaştığında patavatsızlık, kaba ve buyurgan iletişimden kaçınmak olacak.

Mart ayının öne çıkan astrolojik gelişmeleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

2 Mart 2022 / Merkür-Satürn Kavuşumu: Kova burcunda gerçekleşecek bu açı kalıbı ciddi ancak son derece kalıpları da zorlayan bir düşünce formunu temsil ediyor. Yaratıcı, hatta uçuk ancak uygulanabilir fikirler ve buluşlar gündeme gelebilir. İş görüşmeleri, başvurular ve önemli konuşmalar için etkin bir açı. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

2 Mart 2022 / Güneş-Uranüs Altmışlığı: Bu iyicil açı kalıbı içimizdeki yaratıcılığı dışarı vururken aynı zamanda hayatımıza keyifli sürprizleri de getirebilir. Bir konuda görünür olmak takdir ve ilgi toplamak adına da destekleyicidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

2 Mart 2022 / Balık Burcunda Yeniay: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

3 Mart 2022 / Venüs-Plüton Kavuşum: Açı kalıbı doğası gereği yoğun ve tutkulu olsa da Oğlak burcunda gerçekleştiği için duygusaldan çok materyal dünyayla alakalı tutkuları sembolize ediyor. Çok istenen bir şeyi almak, hayatı daha lüks kılmak, sosyal statüyü yükseltmek, mantık ve maddiyat odaklı ilişkilere yönelim isteği artabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

3 Mart 2022 / Mars-Plüton Kavuşum: Makro düzlemde bu açı kazalar, patlamalar, terör olayları ve yangınlarla alakalıdır. Trafikte, günlük hayatta güvenliğimize daha fazla dikkat etmemiz gerekebilir. Ani öfke, krizleri, cinnet gibi davranışlara, suç olaylarına açıklık oluşturur. Bu açı dipte uyuyan bastırılmış bir duyguyu aniden tetikleyebilir, sonradan yaptıklarımızdan pişman olabiliriz, dikkat. Açı +-7 gün etkili.

5 Mart 2022 / Güneş-Jüpiter Kavuşum: Bu açı kalıbı finansal konularda şansa işaret eder. Bir şeyler almak, satmak, gelir artışı, iş başvurusu, iş bulmak veya kurmak; bir yerden destek almak ve eğitime başlamak gibi konular adına pozitif bir etkileşim. Açı +-5 gün etkili.

6 Mart 2022 / Venüs Kova Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

6 Mart 2022 / Venüs-Mars Kavuşumu: İlişkilerde rutinin dışında karşılaşacağımız olumlu veya olumsuz sürprizler öne çıkıyor. Geleneksel yapılardan özgürleşmek isteyebiliriz. Ani ilişki veya evlilik kararları verilebilir. İlişkilerde agresyon veya aşırı tutku görülebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

6 Mart 2022 / Mars Kova Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

10 Mart 2022 / Merkür Balık Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

13 Mart 2022 / Güneş-Neptün Kavuşumu: Ruhani enerjinin en yüksek seviyede olduğu açı kalıplarından biri. Ayrıca ilham, yaratıcılık, sezgilerin güçlenmesi gibi konularda destekleyicidir. Bu açı kişiyi aldanmaya açık hale getirebildiğinden gerçekçiliği elden bırakmamak çok önemlidir, illüzyonlara kapılmamak çok önemli. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

17 Mart 2022 / Merkür-Neptün Altmışlığı: Bu açı kalıbı yaratıcılık ve ilham getiren bir etkidir. Zihnin sınırları genişlerken kişinin üretme ve hayal etme kapasitesi artar. Yazmak, ruhsal çalışmalar gibi konular için ideal bir etkidir. Açı kalıbı +- 3 gün etkili.

18 Mart 2022 / Venüs-Chiron Altmışlığı: Duygusal ve ruhsal yaralanmaları iyileştirmek adına etkin bir açı kalıbı. Meseleleri kavga etmek yerine sevgi ve anlayışla çözmek daha kolay olacaktır. Küslükler sona erebilir, uzlaşma ve denge geri gelebilir. Açı kalıbı +- 3 gün etkili.

18 Mart 2022 / Güneş-Plüton Altmışlığı: Bu açı kalıbı özellikle güçlü destekler almak, nüfuz etmek ve olumlu intiba oluşturmak adına destekleyicidir. Kariyer başta olmak üzere önemli görüşmeler ve yazışmalar, iş kararları için değerlendirilebilir. Açı kalıbı +- 5 gün etkili.

18 Mart 2022 / Başak Burcunda Dolunay: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

19 Mart 2022 / Venüs-Uranüs Karesi: Bu açı kalıbı artan gerilimli tesirler sebebiyle ilişkilerde ani kopmalar getirebilir. Bıçak kemiğe dayandıysa eğer ani ayrılık ve boşanmalar söz konusu olabilir. Diğer yandan ilk başta çok alakasız bulduğumuz sürpriz aşk haberleri de görebiliriz. Finansal konular adına çok dalgalı bir etki, her an her şey olabileceğinden büyük finansal risklerden kaçınmakta fayda var. Açı kalıbı +- 5 gün etkili.

20 Mart 2022 / Güneş Koç Burcunda: Bütün Koçların doğum günü kutlu olsun, sağlıklı ve mutlu harika bir yaş dilerim. :)

21 Mart 2022 / Merkür-Jüpiter Kavuşumu: Ticari anlamda son derece etkili bir açı kalıbı. Her türlü finansal işlem, iş kurma, yatırım, alım satım gibi konular adına destekleyici. Özellikle online yatırım ve dijital paralar gibi konularda avantaj getirebilir. Bir eğitime katılmak, tez, roman yazmak gibi konular adına da harika bir etkileşim. Açı kalıbı +- 3 gün etkili.

22 Mart 2022 / Mars-Uranüs Karesi: Bu açı olayları iyice öngörülemez ve kaotik yapmakta. Planlar alt üst olabilir, ani gelişmeler bireysel ve makro gündemi sarsabilir. Öfke kontrolünü iyi sağlamak çok önemli olacak, bir anlık gafletlerle bir çuval inciri berbat etme riski var. Bin düşünüp bir söylememiz, eyleme geçmemizde fayda var. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

23 Mart 2022 / Merkür-Neptün Kavuşumu: Özellikle bu açı kalıbı en güçlü olanlardan biri ve tüm çalışmalar için değerlendirilebilir. Hayal gücümüz çok yüksek çalışabilir, sanatsal ve yaratıcı üretime açık olabiliriz, ilham perileri adeta bizim için mesai yapabilir. Sadece dalgınlık, unutkanlık görülebileceğinden her şeyi not alıp, ajandayla ilerlemekte fayda var. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

26 Mart 2022 / Merkür-Plüton Altmışlığı: Sözlerimizle etki alanımızı genişletebilir, güçlü duruş sergileyerek dikkatleri toplayabiliriz. Mülakat ve iş görüşmeleri için açı değerlendirilebilir. Oraya koyacağımız fikirler bizi öne çıkarabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

27 Mart 2022 / Merkür Koç Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

28 Mart 2022 / Venüs-Satürn Kavuşumu: Bu açı kalıbı duygusal ve maddi konularda kendi özgürlük ve isteklerimizi merkeze alırken kişisel sınırlarımızı da çizmemizi desteklemekte. Daha anlayışlı, herkesi düşünen çoğulcu bir yapı söz konusudur. Duygusal veya maddi konularda herkesin menfaati ve kişisel isteklerini dikkat almak önemli olacaktır. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe