Merve Çubuktepe

Önemli bir döneme adım atıyoruz. 7 Mart 2023 itibariyle Satürn Balık burcuna geçiş yaptı. Bu transit uzun vadeli ve kalıcı bir yapılandırma sürecini beraberinde getirecek. Satürn 2020’den beri Kova ve sabit burçta yerleşimleri olan kişileri çok sert bir şekilde zorladı. Ancak bunu sadece kötü bir olay olarak görmek doğru değil, zira şimdi öğrenilenlerin meyvesinin toplanacağı yeni bir dönem başlıyor. Ülkemizin haritası da Uranüs Boğa’nın da etkisi ile son üç yıldır çok yoğun bir değişim sürecinde. Bu transite ay sonunda Plüton Kova geçişi de eklenecek. Özetle hangi burçtan olursak olalım çok değişik bir dönem bizleri bekliyor. Satürn 14 Şubat 2026’ya kadar bu burçta kalacak.

Satürn Balık burcunda inançlar konusunda ciddi bir yapılandırmayı beraberinde getirecektir. Dini sömürüler, inanç ticareti; astroloji ve diğer ruhsal disiplinlerin kötüye kullanılması gibi konularda üç yıl sürecek çok sert bir geçiş süreci bizleri beklemekte. İnsanların iyi niyetini kullanan, inanç ve hayallerini suistimal eden, bundan gelir ve güç kazanan kişiler ciddi şekilde duvara toslayabilir. Mesela her gökyüzü olayında felaket olacak diye sayıklayan, sözde “kehanetleriyle” insanları korkutan kişiler bir noktaya kadar kitleleri manipüle edebilir ancak bir yerde kimsenin onlara inanmadığı an gelecektir. Aynı durum “şifa” maskesi altında yapılan maddi manevi sömürüleri de kapsıyor. Daha yalın, net ve duru bir inanç yoluna doğru ilerleyeceğiz.

Makro düzlemde Satürn Balık geçişi ülkemiz haritasını doğrudan ilgilendirmekte. 2023 yılı boyunca retro hareketiyle Satürn ülke haritasının MC (tepe noktasını) tetikleyeceği. Ülkelerin haritasında MC iktidar, ülkenin başındaki kişi, siyasi yönetim düzeni ile doğrudan alakalıdır. Bu konuların ön planda olduğu birkaç yıla yayılan bir süreç bizi bekliyor. Özellikle de başkanlık sisteminden parlamenter sisteme geçişin vurgusu bu şekilde oluşabilir.

Her şeyi dini hassasiyetlerle çözümlemek, “kader” diyerek önlemleri hiçe saymak, sadece “dindar” görünenin kazanması gibi konular bu transitin karmik sınav süreci diyebiliriz. Neptün Balık dönemi (hala sürüyor) Plüton Oğlak, Satürn Oğlak ve Kova transitleriyle bu konularda ciddi bir deformasyon yarattı ancak şimdi zamanın dokusu değişiyor. Plüton Kova ve Satürn Balık döneminde bu konulardaki ezberlerin artık işe yaramayacağını ve insanların bir uyanışa geçeceğini söyleyebiliriz.

Bireysel düzlemde hangi konuda “uykuya” dalmışsak eğer sur borusu çalacaktır. Bu pek yumuşak bir etki değildir, eğer bir konuda kendimizi kandırıyor veya gönüllü kurban rolüne soyunmuşsak eğer soğuk duş etkisi ile uyanabiliriz. Transit sürecinde inançlarımızı, hayata bakışımızı, bütünlük ve birlik bilincine dair önemli sorgulamalar yapabilir, hayata dair yeni bir bakış açısı kazanabiliriz.

Satürn’ün 2026’ya kadar Balık burcunda sürecek astrolojik yolculuğuna göz atalım:
Satürn Balık Burcunda: 7 Mart 2023 – 16 Haziran 2023 (0° Balık – 7° Balık)
Satürn Durağan+Retro Hareket: 16 Haziran 2023 – 5 Kasım 2023 (7° Balık – 0° Balık)
Satürn Direkt Hareket: 5 Kasım 2023 – 28 Haziran 2024 (0° Balık – 19° Balık)
Satürn Durağan+Retro Hareket: 28 Haziran 2024 – 16 Kasım 2024 (19° Balık – 12° Balık)
Satürn Direkt Hareket: 16 Kasım 2024 – 25 Mayıs 2025 (12° Balık – 29° Balık)
Satürn Koç Burcunda: 25 Mayıs 2025 – 12 Temmuz 2025 (0 Koç ° – 1° Koç)
Satürn Durağan+Retro Hareket: 12 Temmuz 2025 – 29 Kasım 2025 (1° Koç - 25° Balık)
Satürn Direkt Hareket: 29 Kasım 2025 – 14 Şubat 2026 (25° Balık – 29° Balık)
Satürn Koç Burcunda: 14 Şubat 2026

Bu tabloya göz attığımızda Satürn’ün ülke üzerindeki en önemli fonksiyonunu 5 Kasım 2023 – 28 Haziran 2024 arasında gerçekleştireceğini söyleyebiliriz. Bu esnada Satürn ülkenin MC tepe noktasına ve en önemli evlerden biri olan onuncu eve giriş yapacak. Yönetim, meclis düzeni, iktidarın yapısı, dünya önündeki imajımız, birlik ve inançlarla alakalı yaklaşımlara dair köklü bir değişim süreci bu dönemde gerçekleşecek. İlgili yıllarda Satürn ülkemizin Güneş’ine de destek vereceği için 2023-2026 yılları ekonomik ve sosyolojik açıdan yavaş ancak iyicil bir toparlanma sürecine dönüşebilir.

Bireysel olarak son yıllarda yaşayacağımız en önemli yüzleşme, kendine dönüş, kaçtığımız konularla dürüstçe karşı karşıya gelerek öz eleştiri yapmak; hayat görüşü ve inançları yapılandıracağımız en önemli dönemlerden 16 Haziran – 5 Kasım 2023, 28 Haziran – 16 Kasım 2024 ve 12 Temmuz – 29 Kasım 2025 arası olacak.

Bu geçişteki en önemli dönemler ve majör açı kalıpları ise şu şekilde:

19 Haziran 2023 Jüpiter-Satürn Altmışlığı: Bir şeyleri çaba gösterdiğimiz takdirde yapılandırmak ve en iyi hale getirmek adına harikulade bir süreç. En kötü görünen işler bile rayına oturmaya başlayabilir. Farklı güçler ve görüşler uyum içerisinde çalışabilecek hale gelebilir, tek gereken biraz çaba. Açı kalıbı +-15 gün etkili.

20 Ağustos 2024, 25 Aralık 2024 ve 15 Haziran 2025 Jüpiter-Satürn Karesi: Nerede ne yapacağımızı bilemeyebilir, hatalara açık olabiliriz. Stratejik olmamız ve duygusal yaklaşımlardan uzak durarak ölçülü olmayı bilmemiz gereken bir dönem. Açı kalıpları +- 15 gün etkili.

4 Nisan 2024, 12 Ağustos 2025 ve 20 Ocak 2026 Satürn-Uranüs Altmışlığı: Satürn transiti boyunca oluşacak en güzel açı kalıbı tartışmasız budur. Satürn-Uranüs’ün yıllar süren sert temasları hem birey hem de toplumları çok yordu. Bu açı kalıbı yeniliğin, değişimin, farklılık ve özgürlüklerin önünün açılmasını, bu uğurda verilecek emeklerin karşılığının görülmesini vurgulamakta. Açı kalıbı +-30 gün etkili.

Satürn Balık Geçişinin Burçlar Üzerindeki Etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Satürn transit boyunca iç dünyanız, ruhsal eğilimleriniz ve derinliklere attığınız konuları açığa çıkaracak. Bu süreçte zaman zaman psikolojik açıdan daha hassas hissedebilirsiniz. Ruhsal, psikolojik veya astrolojik destekler almak; bu konuları öğrenmek adına çok uygun bir zamandır. Sıhhat konusunda daha hassas olmanız mühim, kontrollerinizi ihmal etmemelisiniz. Para kazanma konusunda çekindiğiniz veya daha önce pek kullanmadığınız yetenek ve hayallerinizi öne çıkarmanın tam zamanı. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Satürn transit boyunca sosyal çevreniz, insan ilişkileri, ait hissettiğiniz topluluklara dair sizi önce sorgulamaya sonra da yapılandırma sürecine itecek. Bu süreçte bazı kişi ve gruplarla yollarınızı ayırabilirsiniz. Transitin olumlu etkisi ile hayatınıza çeki düzen vermek, maddi ve manevi anlamda yeni bir döneme adım atmanız mümkün. Tabii ki konfor alanınızdan çıkmak kaydıyla. Benliğinizi, istek ve hayallerinizi yoluna koymak adına yeni bir açıdan bakma ve cesur olma vakti. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Satürn transiti zaman zaman değişken burç olduğunuz için sizi zorlayabilir. Bu süreçte en önemli aksiyon almanız gereken konu ise kararsızlık. Satürn geçişi boyunca kararsızlık veya çekimserlik size müttefik olmayacaktır. Daha keskin ve net olmanız gereken bir döneme giriyorsunuz. Kariyer ve toplumsal statünüzle alakalı mücadele etmeniz gerekebilir, bu konularla alakalı çarpıcı değişimler yaşayabilirsiniz. Düşmanlarınız varsa yüzleşerek, stratejik bir şekilde dengeleri lehinize çevirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Satürn transiti su burcu olması sebebiyle sizin için genelde destekleyici tesirler taşıyacak. Uzun süredir bir şeyler yavaş gidiyor, kördüğüm oluyor veya çözümsüz kalıyorsa yavaş yavaş işler değişmeye başlayabilir. Transit boyunca eğitim ve ufkunuzu genişletmek adına ne kadar yatırım yaparsanız o kadar ileri gidebilirsiniz. Yurtdışı fırsatlarını değerlendirebilirsiniz. Sosyal medya, ticaret ve hukuk konularında mantıklı ayrıca iyi hesaplanmış adımlar yavaş ama kalıcı bir başarı getirebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Satürn transiti finans ve yatırım konularında zorlayıcı olabilir. Bu sebepten ötürü transit boyunca yatırım ve harcamalar konusunda dengede kalmanız çok önemli. Riskli yatırımlar ve aşırı harcamalar gibi konulardan uzak durmalısınız. Mal paylaşımı, nafaka ve ortak yatırımlarla alakalı konularda pürüzler çıkabilir. Ruhsal konulara ilginiz artabilir ancak bu konuda saplantıya girmemelisiniz. Kariyerinize yepyeni bir soluk getirerek tüm dengeleri değiştirmeniz mümkün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Satürn transiti ilişkiler hattınızda etkili olacak. Kabul etmek lazım ki bu transit ciddi olmayan veya altı boş ilişkileri ortadan kaldırma eğilimindedir. Ayrıca hayatınızda sizi zorlayan, toksik etkiler bırakan ve sürekli bir şeyler yapıp sonra kurban rolüne geçen kişileri de daha iyi görmenizi sağlar. Diğer yandan Satürn transitleri ciddi ve altı dolu ilişkilerin boyut atlaması ve evliliğe dönüşmesi ile de doğrudan alakalıdır. Dost, düşman, hasım, sevgili veya eş kimin ne renk olduğu ortaya çıkacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Satürn transiti sağlık ve rutinler hattınızda etkili olduğu için tüm dönem boyunca sağlığınıza ekstra özen göstermeniz önemli olacaktır. Özellikle de hormonlar, ayaklar, salgılar, meme, üreme organları ve cilt sorunları (başta akne ve yağlanma) ile ilgili. Satürn düzeni sembolize ettiği için hayat rutininizde aksayan kısımları reforme etmek ve yeni bir düzen yaratmak adına doğru bir zamandır. İş ortamında ait olduğunuz ekip değişebilir veya siz kendiniz o yapıdan kopmak isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Satürn transiti su grubunda olduğu için olumlu tesirleri size taşımakta. Özellikle de duygusal konulara dair ciddi ve derinlikli bir yaklaşım oluşuyor. Eğer aşkta yüzünüz gülmediyse bu dönem sadece heyecan değil ciddiyet ve kalıcılığın da gelmesini sağlayabilir. Çocuk sahibi olma konusunda emin değilseniz birkaç kere düşünmenizi öneririm. Çocuğunuz varsa bu süreçte kuşak farklılığı sebebiyle anlaşmak ve ortak bir nokta bulmak normalden daha zor olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Satürn transiti hane ve aile ile ilgili konularda ciddi bir yapılandırmayı beraberinde getiriyor. Yay değişken burç olduğu için nasıl bir düzen, ev ve aile yapısı isteyeceğinize dair ciddi sorgulamalar içine girebilir, akabinde kalıcı ve iddialı aksiyonlar alabilirsiniz. Yepyeni bir düzen kurmak, aileden ayrı yaşamak, evlenmek veya işler iyi gitmiyorsa boşanmak, şehir veya ülke değiştirmek bu süreçte gündeme gelebilir. Ebeveynlerinizle orta yolu bulmakta ve anlaşmakta daha fazla zorlanabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Satürn transiti iletişim ve insan ilişkileri konusunda çaba gösterildiği takdirde destekleri beraberinde getirmekte. Süreç boyunca daha fazla konuşmanız, ön plana çıkmanız ve öğrendiklerinizi insanlara iletmenizde fayda var. Yakın çevre, kardeş ve akrabalarla alakalı zaman zaman pürüzler, hatta yol ayrılıkları gündeme gelebilir. Duygusal konularda ortak zevkler veya sizin çevrenize uzak olmayan kişilerle altı dolu yakınlaşmalar gündeme gelebilir. Seyahatlerinizi önceden ve iyi planlamalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Satürn transiti burcunuzdan ayrıldı ve Balık burcuna geçti. Aslında bu üç yıldır süren yorucu bir dönemin de kapanışının sembolü. Yaşadıklarınız, kaybettikleriniz ve kazandıklarınızı değerlendirerek artık yepyeni bir döneme adım atıyorsunuz. Daha bilge, dengeleyici ve bütünsel bakacağınız bir dönem sizleri beklemekte. Bu süreçte özdeğerinizi yerden yere vurmak veya yüceltmek yerine orta yolu bulmak faydalı olacaktır. Finansal konularda akış yavaş olabilir ancak risk almaktan kaçınmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Satürn transiti burcunuza geçiş yapıyor ve Şubat 2026’ya kadar burcunuzda kalacak. Hayatınızda nadiren gerçekleşecek büyüklükte bir dönüşüm ve yapılanma sürecine adım atmış bulunmaktasınız. Bu süreç bazen yorucu, bazen kayıplı ve bazen de bıktırıcı olabilir. Ancak bu evre sadeleşmenizi, kendinizle yüzleşerek en iyi versiyonunuzu yaratma konusunda destek olacak. Korkularınızdan, batıl inançlarınızdan sıyrılarak hayallerinizi ve isteklerinizi cesaretle adım adım inşa etme süreci sizleri bekliyor. Sağlığınız normalden hassas olabilir, kontrolleri ihmal etmemelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Çubuktepe