Merve Çubuktepe

Bir ileri bir geri sonra tekrar ileri derken 6 Mart 2018’de Koç burcunda seyreden (hatta canımızı yiyen) Merkür sonunda 13 Mayıs 2018 itibariyle Boğa burcuna geçiyor. Bitmek bilmeyen agresif kare açılar ve iletişim problemlerinden hepimiz usanmıştık. Merkür’ün Boğa burcuna geçmesi bu bitmeyecekmiş gibi duran laf kalabalığı ve karışıklıkları düşürmeye başlayacak. Etkisi 30 Mayıs 2018’e kadar sürecek.

Şu anda tabii ki hepimizin astroloji gündemi Uranüs Boğa geçişi, ancak bir alt oktavı olan Merkür’ü de unutmak olmaz. Merkür bu burçta yavaş düşünür, kolay karar vermez ancak kararın geri dönüşü olmaz . Laf ebelikleri ve demogojiye prim verilmez. Saçımı süpürge ettim anlamadılar, ya da çok çalıştım terfimi vermediler gibi konular hep bu transit içerisinde çözülebilir.

En olumlu anlamı insana “Bi’ yerden başla” dedirtmesidir. Bir türlü başlanamayan diyet, alınması gereken kararlar, ağır bir olay sebebiyle hiçbir şey yapmadan oturmak yerine hayata dönmek gibi kavramlar sıralanabilir. Ancak burada bir nokta koyuyorum, zira Merkür Boğa’da gölge yönüyle düşünsel tembelliğe eğilim verir, kişiyi eylemsizliğe yönetilir. “Ne yaparsam yapayım sonuç değişmez” cümlesini tıpkı beyaz şeker, GDO’lu gıdalar ve gazlı içecekler gibi hayatımızdan çıkartmalıyız. (Hem diyet yapıp hem yazmak kolay değil)

Merkür Boğa burcundayken sohbetler çok tatlıdır, biraz nostaljiktir. Ayrıca finans, ülkenin hali en çok da yemek ve diyet konuşulur. Özellikle yıllardır tanıyıp adeta büyük bir ağacın halkaları gibi girerek artan bağlarınız varsa ancak araya hayat koşulları girdiyse bu dostlarınızla bir araya gelmenin tam vaktidir. Ben 17 kere aradım o 14, hem asıl benim mavi elbiseli fotomu beğenmedi, yeni arkadaşlarıyla daha sıkıfıkı, ay üşendim vb yapmak yerine arkadaşınızı arayın ve iki lafın belini kırın. İnanın çok iyi gelecek. :)

Kariyer ve finans konusunda uzun vadeli düşünmeyen, sağlamcı adım atmayan, Çiftlik Bank türevlerine para yatıranlar ayvayı yiyebilir. Adımlarınız sağlam olsun ve hep bir ilerisini düşünün. Daha fazla para kazanma konusunu saplantı haline getirip özellikle alım satım işlemlerinde doğru zamanlamayı kaçırmayın. Tabii ki yatırım tavsiyesi değildir.

Son olarak Merkür Boğa dürüsttür, büyük planlar ve gizli stratejileri temsil etmez. Emek ve kararlılık, sağlam duruş önemlidir. Bundan ötürü de bu süreçte fırsatçıların tel tel döküleceği doğru olanı yapanların ise er ya da geç hakettiklerini alacakları bir dönem bizi bekliyor.

Bu ay 18 Mayıs 2018 Merkür-Satürn üçgeni ve 25 Mayıs 2018 Merkür-Plüton üçgeni olmak üzere iki tane harika görüşme açısı olacak. Çift veya aile meselelerini çözmek, hukuki konular ve iş mülakatları için tercih edilebilir.

Gelelim burçlar üzerindeki etkilerine: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Aylardır Merkür’ün karelerinden gelen hep bir sabır sınavı, öfke kontrolü çabası sizi bekliyor der dururdum. İşte bu etkiden en azından bir iki ay uzaktasınız. Sınav bitti diye tabii sokakta ilk gördüğünüz kişiye dalmayın. Özellikle para konuları bu dönem daha çok ilginizi çekebilir. Karlı ve uzun vadeli bir anlaşmaya imza atabilirsiniz. Özgüveniniz kırıldıysa bu transitte kısa sürede toparlayacaktır. Düşünceleriniz yavaşlar, daha huzurlu hissedebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Burcunuzda adeta havai fişek gösterisi var. Merkür ve üst oktavı adeta assolist Uranüs elele transitlerine başlayacaklar. Bu dönem sizin için yürek ısıtan ve sevimli sürprizlerle dolu olabilir. Bu devrimsel etkiler sizi bir kuaföre götürüp saçınızı, örümcek ağınızı, ipek kirpiğine kadar sıfırdan bir değişime sokabilir. İnsanları şaşırtabilir, içinizdeki gerçek benliğinizi dışarı çıkarabilirsiniz. Çok gerçekçi olmayan kararları iki kere düşünün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: İçinizde birikip birikip söyleyemediklerinizi biraz daha içeride tutabilirsiniz. Merkür Boğa ketumdur kolay konuşmaz. Tabii ki insanın özeli herkesle paylaşılmaz ancak bu aşırı ağzı sıkı olma hali bir süre sizi ruhsal açıdan çok yorabilir. Tam işler hiç yolunda gitmezken beklenmedik bir kişiden cansuyu gibi bir destek görebilir, dua edebilirsiniz. Profesyonel yardım alarak bilinçaltı, ruhsal sorunlarınızı çözme ve anlama zamanıdır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Merkür Boğa geçişini diğer kutlaması gereken burçlardan biri tabii ki Yengeçler. İletişim sorunları, alınganlık, krizler, ay dilinizi tutun vs bu dönem yok. Tam tersi kendinizi özgürleştirin, bol bol sosyalleşin ve durmadan eğlenin. Tabii hızınızı alamayıp sokakta milletle kavga etmeyin. Bu güzel transit vesile ile hem kendinize güveniniz, hem de verimliliğiniz artacaktır. Hayatı çıkarmak, güzel bir mola vermek size çok iyi gelecektir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Kariyer konusunda Mars Kova transiti de yaklaşırken ilk fragman başlıyor. Bu dönemde eğer sert bir çıkış yapacaksanız şayet patronunuza neleri yaptığınızı, ne kadar tasarruf ettiğinzi, ne kadar verim getirdiğinizi vb detaylı bir dosya yaparak gidin. Başarı şansınız artacaktır. Zira bu dönemde sadece lafta kalarak çözüm bulunması imkansız. Bir iş arkadaşıyla yakınlaşma sonucunda hayat tarzınızda değişimler gündeme gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Transitin olumlu etkisi vesilesi ile adeta bir Lotus çiçeği gibi çevrenize bilgelik ve anlayış saçıyorsunuz. Bu dönemde şunun tarifi nedir, en iyi maya hangisi, siyez mi yoksa kızılev mi gibi soruları cevaplayabilirsiniz. İş anlaşmaları imzalamak, dava açmak ve iş görüşmeleri için harika bir zamandır. Sonuçlanmayan bir hukuki mücadeleniz varsa bu dönem hayırlı haber gelebilir. Şöyle egzotik uzak mesafeli bir yolculuğun tam vakti. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Uzun süredir maddi konulara gereken özeni vermediyseniz işte her şeyi toparlama vakti. Bir yatırım danışmanı ile çalışmak faydalı olabilir. Az, öz ancak uzun vadede dolar 10 lira olsa dahi sorun olmayacak yatırımlar yapabilirsiniz. Çok abartılı bir miktar olmamak şartıyla kredi çekmek, alım işlemi yapmak için uygun etkiler de mevcut. Partner/ortağın finansal durumundaki iyileşmeler sizi de mutlu edebilir. Özgüveniniz tazeleniyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: İlişkilerde tam anlamıyla seyirlik olanlara güle güle, ömürlük olanlara merhaba. Bu dönemde genelde ciddi düşünceleri olan evlilik odaklı insanlarla tanışabilirsiniz. Bu tanışma aileler aracılığıyla ya da geleneksel bir şekilde gerçekleşebilir. Bundan hiç çekinmeyin, zira bu durum sizi kalıcı bir mutluluğa yönlendirebilir. Mutlu bir ilişkisi olanlar için ise artık kanape alsak ne renk olur, sen L şekil kanepe sever misin gibi evlilik odaklı konuşmalar vakti. :) Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Sağlık konusunda transit özelliklerinin tam tersini öneri olarak yazacağım. Hayır; tatlı, çikolata, hamur işi yok, bugün bari evden çıkmayayım yok, hamağa yatayım hiç yok. Anlaşılabileceği gibi transit insanı biraz rehavete sokup oradan da dolaba yönlendiriyor. Bu duruma direnin ve siz kazançlı çıkın. Diğer yandan sonuçsuz bir rahatsız işin ehli bir hekim tarafından net bir şekilde teşhis edilebilir; kalıcı iyileştirici tedavi başlayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Tam da burcunuzu olumlu etkileyen üstüne üstlük aşk evinden geçen bir transite ne denir? Yalnız unutmayın özellikle ilk günler Uranüs de sahnede. Bu da aşkta her türlü çılgınlık, risk alma, pembe dizi etkisini beraberinde getirir. Aslında çok ciddi ve cool bilirdik dedikleri Oğlakları bu aralar gözleri kalpli smiley olarak görebiliriz. Çocukların el melekelerini geliştirmeleri, toprak ve bahçede zaman geçirmeleri onlara da çok iyi gelecektir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Ailede turşu suyu kavgası çıkmış, bir taraf "limon, diğer taraf “sirke” diye bağırıyorsa taraf tutmayın “turşu yemiyorum” deyin ikisi birden size çatsın. :) Şaka bir yana transit süresince özellikle anne-babalarda aslında çok basit bir konudan zıt fikirler çatışabilir. Sizden hakem olmanızı isteyebilirler. Ancak bunu alışkanlık haline getirmeyin, insanlar kendi sorunları kendileri çözmek sorundalar. Üstelik tekrarlanan bu durum size ruhsal yük olur. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Balıklar için son derece iyicil doğada, çok fazla insanla işbirlikleri yapabilecekleri keyifli bir dönem başlıyor. Akrabalarınızla aranızı iyi tutmak bu süreçte çok önemli olabilir, beklenmedik bir yardım alabilirsiniz. Yakın çevrenizle birlikte kampa gitmek, birşeyler okumak, izlemek ve bol sohbet bu dönem ekstra tatlı olacaktır. Ayrıca insanlara ilham verebilir, hayatlarına somut ve doğru bir adım atmalarına vesile olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Dirağ