Merve Çubuktepe

Mayıs 2019 özünde oldukça dengeli ve yapıcı gökyüzü olaylarına ev sahipliği yapacak bir ay. Özellikle de astrolojik açıdan Haziran 2019’da vites yükseltip Temmuz 2019’da tutulmalar dönemi ve ikinci Merkür retrosunu yaşayacağımızı düşünürsek bu ay bize isteklerimizi yapma, hayatımızı düzenleme ve işlerimizi yoluna koymak adına güzel fırsatlar sunuyor. Ay boyunca Merkür ve Venüs’ün yönettiği burçlara geçiş yapacak olması da gökyüzünde daha “derli toplu” ve “olması gerektiği gibi” çalışan etkilerin bizimle olacağını göstermekte.

1 Mayıs 2019’da Satürn retrosu başlıyor. Ve Satürn Retro konumda 19 Eylül 2019’a kadar kalacak. Bu süre boyunca elbette sürekli problem çıkarmasını bekleyemeyiz. Ancak aşikar ki Satürn bireyin haritasında hangi evde Retro gerçekleştiriyorsa genelde o konular yavaşlama, sabır sınavları ve engeller görülebilir. Diğer yandan Satürn retroda sorunları çözmek, sistemi güçlendirmek ve dağınık bir şeyi düzenli hale getirmek de Retro sonrasında kalıcı istikrar ve denge oluşturur.

5 Mayıs 2019 saat 01:45’te Boğa burcunda bir yeniay meydana gelecek. Olumlu açılarla bezeli bu yeniay baharın esas habercisi olarak karşımıza çıkmakta. Yeniay anında Güneş-Ay kavuşumu hem Satürn hem de Neptün ile olumlu açı içerisinde olacak. Üstelik yeniay formasyonu Ay düğümleri ile de uyumlu halde. Bu bağlamda yeni ve taze bir başlangıç yapmak, bir konuda hayırlısıyla yola çıkmak, öncesinden tohumlarını serptiğiniz bir amacın ilk filizlerini görmek adına harika etkiler altında olacağız.

6 Mayıs 2019’da Merkür Boğa burcuna geçiş yapacak. 21 Mayıs 2019’a kadar bu burçta etkin. Merkür bu burçta sakin, tutarlı ancak inatçıdır. Sözler nettir, ancak yeniliklere kapalı olma ve kendi düşünsel şablonumuza uygun olmayan olaylarda aşırı katı olabiliriz.

19 Mayıs 2019 saat 00:11’de Akrep burcunda bir dolunay meydana gelecek. Dolunay anında Güneş-Merkür kavuşumu etkin yani “Merküryen” bir dolunay yaşayacağız. Gökyüzünde Boğa burcunda tam dört gezegen bulunurken, aynı zamanda Venüs-Uranüs kavuşumu da etkin olacak. Bu bağlamda bu dolunay ağır ağır giden ancak emeği verilmiş, sabır ve sevgiyle odaklanılmış konularda hızlı bir büyüme etkisi oluşturabilir. Gerek duygusal gerek dünyevi konularda kalıcı ve gelecek odaklı güzel sonuçlar görebiliriz. Boğa yeniayı tohumu çatlatırken Akrep dolunayı ise meyve vermeyi sembolize etmekte.

15 Mayıs 2019’da Venüs Boğa burcuna geçiş yapacak. Venüs bu burçta 9 Haziran 2019’a kadar yolculuğunu sürdürecek. Venüs’ün zararlı konumda olduğu Koç burcundan çıkıp yönettiği Boğa burcuna geçmesi de gökyüzünün enerjisinin ve dolaylı olarak da bizim enerjimizin dengelenmesi adına çok önemli ve olumlu. Bu formda Venüs aşkta kalıcılık, sadakat ve gelecek odağı oluşturur. Aynı zamanda doğru kullanımında elimizi hangi işe atarsak, tabiri caizse “aşk” ile yaparsak verim ve bereket alabiliriz.

21 Mayıs 2019 itibariyle ise Merkür İkizler burcuna geçerek 7 Haziran 2019’a kadar bu burçta kalacak. Merkür’ün yönettiği burca geçişi de oldukça olumlu ve önemli. Bu da gerek insan ilişkileri gerek tüm iş ilişkileri, mülakatlar ve sınav süreçlerinde akıcılık; çalışan ve zekasını kullananın kazanması adına destekleyici.

21 Mayıs 2019’da Güneş İkizler burcuna geçiş yapacak. Zodyağın en kıpır kıpır, hareketli ve yerinde duramayan burcu Güneş’i misafir edecek. Yöneticisi olan Merkür’ün yani Cıva elementinin sembolü –Cıva gibi her daim harekette olan- tüm İkizler burçlarının doğum günlerini kutluyorum. Yeni yaşınız güzellikler getirsin, enerjiniz her daim baki kalsın. :)

Gökyüzü etkilerini detaylı inceleyelim: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

1 Mayıs 2019 / Satürn Retrosu: Satürn 19 Eylül 2019’a kadar sürecek retrosuna başlıyor. Satürn Retroları hangi evimize denk geliyorsa o konuda bizden ekstra disiplin, sabır ve kararlılık bekler. Bu alanlarda zaman zaman yavaşlamalar görülebilir. Ancak bir düzendeki sorunları tespit, çözüm ve akabinde Retro sonrası en mükemmel şekilde yeni düzene geçiş adına da bize güzel bir fırsat sunar. Satürn Retroları her konuda kalıcılık sınavları oluşturabilir.

1 Mayıs 2019 / Merkür-Satürn Karesi: Bu açı kalıbı geçici olarak iletişimde pürüz, özellikle yaşça büyük kişiler ve otorite figürleri ile anlaşmazlık oluşturabilir. Ufak konularda büyük küslük dönüşümü risklerine karşı çocuksu tavırlardan kaçınılmalıdır.

3 Mayıs 2019 / Merkür-Jüpiter Üçgeni: Bu şanslı tesir özellikle finans ve ticaret adına pozitiftir; karlı işler ve yatırımlar yapmak adına destekleyici. Aynı zamanda sınav ve mülakatlar için de çok güzel bir etkileşim oluşturur.

3 Mayıs 2019 / Merkür-Plüton Karesi: Bu kısa vadeli açı kalıbı anlık duygusal patlamalar ve sert sözlerin açığa çıkmasını sağlayabilir. “Bin düşün bir konuş” sözü ile özdeş bir açıdır. Güç savaşları, “patron kim”, “benim dediğim olacak” yaklaşımlarından kaçınılmalıdır.

5 Mayıs 2019 / Yeniay Boğa Burcunda: Birbirinden farklı ve uyumlu açılara sahip bu yeniay Mayıs ayını iyi geçirmemiz, gerek duygusal gerek dünyevi konularda adım attığımız bir işte ilk nefesi, ilk tohumun çatlamasını görmek adına çok bereketli bir enerjiye sahip.

6 Mayıs 2019 / Mars-Jüpiter Karşıtı: Bu açı kalıbı kişinin olayları daha abartılı görmesi ve şiddetli tepkiler vermesini sağlayabilir. Davranışlarda aşırılık görülebileceğinden konu ne olursa olsun anlık ve içgüdüsel hareket etmemek önem taşıyor. Finans adına da ne kadar bereket ve şans sizinle olsa da gereksiz risklerden, acele hareketlerden kaçınılmalıdır.

8 Mayıs 2019 / Merkür-Uranüs Kavuşumu: Bu güçlü kavuşum açısı beklenmedik sürprizlere açık çok dinamik bir etki taşıyor. Üşendiğiniz konularda bir anda harekete geçebilir, hatta eylemsiz kalmak isteseniz dahi koşullar sebebiyle siz de buna uyum sağlayabilirsiniz. Yaratıcı ancak mantıklı fikirler oluşturmakta destekleyici olan bu açı kalıbı ilham bulmak, mevcut sorunları alışılagelmedik ancak çok etkili şekilde çözmek adına destekleyicidir.

9 Mayıs 2019 / Güneş-Neptün Altmışlığı: Bu olumlu açı kalıbı ilham ile enerjiyi birleştirir. Bir konuda esin bulmak, içinizdeki yetenekleri ortaya çıkarmak; sağ-sol beyni eş zamanlı kullanmak adına harika bir etkidir.

9 Mayıs 2019 / Venüs-Jüpiter Üçgeni: Astrolojinin en güzel açılarından biri olan bu kalıp gökyüzünün iki iyicil gezegeninin güçlerini birleştiriyor. Bu açı kalıbı bireysel şansın yanı sıra duygusal konulara dair harika gelişmeleri de gündeme getirebilir. Nişan ve evlilik için harika bir zamandır. Aynı zamanda bereketi arttıran finansal açıdan da güçlendirici tesirleri söz konusudur.

9 Mayıs 2019 / Venüs-Plüton Karesi: Bu açı kalıbı tutku, kıskançlık ve fevriliği sembolize eder. Duygusal yoğunluk kişinin kendini kontrol edememesi, ani ve abartılı tepkiler vermesine sebep olabilir. Aşkta tutku ve ihtiras söz konusu olsa da aniden bir şeylerin patlaması riski olduğundan mantığı kaybetmemek önemli görünüyor.

11 Mayıs 2019 / Güneş-Satürn Üçgeni: Bu açı kalıbı bir işin ciddileşmesi, kalıcılık ve gelecek vaadi adına olumludur. Gerek kariyer gerek ilişkilerde altı dolu olan konularda boyut atlama ve ilerleme görülebilir. Bir işe odaklanıp kararlılıkla çözmek ve en iyi hale getirmek adına destekleyici olan bu açı kişiye aynı zamanda zorluklardan pes etmeme gücünü getirir.

14 Mayıs 2019 / Güneş-Plüton Üçgeni: Bu olumlu açı kalıbı insanlar üzerinde iyi ve güçlü intiba bırakmak, sizden konum ve deneyim olarak güçlü kişilerle işbirliği yapmak adına pozitiftir. Bir insanı etkilemek ve ikna adına da harika bir tesir.

14 Mayıs 2019 / Venüs-Mars Altmışlığı: İkili ilişkiler adına en güzel tesirlerden biri olan bu açı flört ve çekimi beraberinde getiriyor. Açının etkisi altında yeni aşklar filizlenebilir veya mevcut bir ilişki gelecek odaklı hale gelebilir. Uyumu da temsil eden bu açı hayatımızı daha iyi organize etmemiz ve bir ahenk oluşturmamız adına da destekleyicidir. Finansal konularda küçük ancak verimli adımlar atabiliriz.

15 Mayıs 2019 / Venüs Boğa Burcunda: Venüs yönettiği Boğa burcuna geçerek 9 Haziran 2019’a kadar bu burçta kalacak. Bu formda Venüs aşkta kalıcılık, sadakat ve gelecek odağı oluşturur. Aynı zamanda doğru kullanımında elimizi hangi işe atarsak, tabiri caizse “aşk” ile yaparsak verim ve bereket alabiliriz.

16 Mayıs 2019 / Merkür-Neptün Altmışlığı: İlham ve yaratıcılıkla alakalı olan bu açı hem içimizdeki farklılığı ortaya çıkarmamızı, hem de varolan problemlere etkili ve kalıp dışı çözümler bulmamızı sağlıyor. Sanatsal yetenekleriniz varsa onları canlandırmak, hayatınıza daha fazla müzik ve estetik değerleri sokmak adına güzel bir etkileşim.

16 Mayıs 2019 / Mars Yengeç Burcunda: Mars düşük konumda olduğu Yengeç burcuna geçiş yapacak, 2 Temmuz 2019’a kadar bu burçta yolculuğunu sürdürecek. Transit boyunca normalden daha fazla duygusal kararlar vermeye açık olabiliriz. Hayati meselelerde kesinlikle şahsi duygularla keskin kararlar verilmemeli.

16 Mayıs 2019 / Merkür-Neptün Altmışlığı: Bu açı kalıbı ilham, sanatsal duyarlılık ve kalplere dokunan sözleri dile getirme adına güçlüdür. Yaratıcılığınızın durdurduğunu hissediyorsanız çok daha canlanmış hissedebilirsiniz.

17 Mayıs 2019 / Merkür-Satürn Üçgeni: Bu açı kalıbı bir işi ciddiyetle yapmak, sorun çözmek ve kararlılıkla sağlam bir yapı oluşturmak adına pozitif, iş görüşmeleri için çok uygun.

18 Mayıs 2019 / Merkür-Plüton Üçgeni: İşbirlikleri yapmak, sizden konum olarak güçlü kişilerden destek almak adına güçlü etkiler getiren bu tesir aynı zamanda önemli görüşmeler ve imzalar adına da ideal bir zamanlama oluşturuyor. Bu açı kalıbı aynı zamanda insanlar üzerinde olumlu iz bırakmak adına da pozitiftir. İnsanları etkileyebilir ve fikirlerinizi kabul ettirebilirsiniz.

18 Mayıs 2019 / Venüs-Uranüs Kavuşumu: Çok güçlü ve hızlı bir etkileşime sahip bu kavuşum açısı özellikle aşkta baş döndüren ve heyecanlı gelişmeleri gündeme getirebilir. Hiç beklemediğiniz bir anda ayaklarınızın yerden kesilmesi mümkün. Mevcut bir ilişkide sorunları çözmek ve daha bağlı bir şekilde ilerlemek adına da destekleyicidir. Finans adına ani ve güzel gelişmeler gündeme gelebilir, ancak koşullar ne kadar iyi olursa olsun hızlı ve riskli atılımlardan kaçınmakta fayda var.

19 Mayıs 2019 / Dolunay Akrep Burcunda: Bu dolunay ağır ağır giden ancak emeği verilmiş, sabır ve sevgiyle odaklanılmış konularda hızlı bir büyüme etkisi oluşturabilir. Gerek duygusal gerek dünyevi konularda kalıcı ve gelecek odaklı güzel sonuçlar görebiliriz. Boğa yeniayı tohumu çatlatırken Akrep dolunayı ise meyve vermeyi sembolize etmekte.

20 Mayıs 2019 / Satürn-GAD Kavuşumu: Karmik açıdan önemli bir etkileşim. Haritanızda özel bir etkileşimi varsa bu açının etkin olduğu günler boyunca hayatınızda önemli yüzleşmeler, tesadüfler ve etkisi ileride de devam edecek kadersel olaylar gündeme gelebilir.

21 Mayıs 2019 / Güneş İkizler Burcunda: Güneş İkizler burcuna geçiyor ve tabii ki tüm İkizler burçlarının doğum günü kutlu olsun! :)

21 Mayıs 2019 / Merkür İkizler Burcunda: Merkür’ün yönettiği burca geçişi de oldukça olumlu ve önemli. Bu da gerek insan ilişkileri gerek tüm iş ilişkileri, mülakatlar ve sınav süreçlerinde akıcılık; çalışan ve zekasını kullananın kazanması adına destekleyici.

21 Mayıs 2019 / Güneş-Merkür Kavuşumu: Merkür yönettiği burçta Güneş’in kalbine yerleşip “cazimi” konumuna geçeceğinden yılın en önemli Merkür-Güneş kavuşumlarından birisi bu olacak. Saat 16:06’da kesinleşecek bu kavuşum niyetler, önemli bir işe başlamak ve önemli konuşmalar adına çok güçlü.

22 Mayıs 2019 / Mars-Uranüs Altmışlığı: Doğası gereği dinamik ve güçlü bir açı kalıbı. Ancak ikisi de “sakin” burçlarda meydana gelecek. Hayatımızda su gibi bir akışkanlık getirmek, hayatta bizi beş duyuyla da mutlu edecek ortamı oluşturmak ve kendimize daha güzel bir yaşam olanı oluşturmak adına güzel bir tesir. Bir konuda inisiyatif alarak devrimsel değişimler oluşturabilirsiniz.

24 Mayıs 2019 / Güneş-Kiron Altmışlığı: Bu açı kalıbı ruhsal şifa adına olumludur. Aynı zamanda Güneş İkizler burcunda olduğundan tam bir “dök içini rahatla” etkisi. Gerek dostlar, gerekiyorsa profesyonel destek alarak ancak sorunları içimizde tutmayıp konuşarak çözebileceğimiz bir etki.

28 Mayıs 2019 / Neptün-Juno Üçgeni: Bu yumuşak ve romantik etkileşim özellikle platonik giden ilişkilerde kartların açılması veya hali hazırda süren ilişkilere daha yoğun ve duygusal katman eklenmesini sağlayabilir.

30 Mayıs 2019 / Juno-KAD Kavuşumu: Juno iyicil Kuzey Ay Düğümü ile kavuştuğu için bu açı kalıbı söz, nişan ve evlilik gibi konular için çok uygun. Bu etkileşim altında başlayan ilişkiler de çok hayırlı ve gelecek odaklı bir enerjiye sahip olabilir.

30 Mayıs 2019 / Merkür-Neptün Karesi: Kısa vadeli ve sert bir açı kalıbı. Bu açı etkin olduğu üç gün boyunca dikkat dağınıklığı, konsantrasyon zorluğu ve unutkanlık oluşturabilir. Ayrıca sözler çarpıtılabileceğinden her konuyu kim söylerse söylesin teyit etmek önemli.

30 Mayıs 2019 / Venüs-Neptün Altmışlığı: En güzel ve romantik açı kalıplarından biri. Juno irtibatları ile eş zamanlı oluşması da ayrıca harika. Bir ilişkinin boyut atlaması, evlenme teklifleri, bir ilişkide sorunları kalıcı çözmek ve romantik sürprizler adına çok güzel bir etkileşim. Ayrıca barışma ve kavuşma gibi konular adına da çok uygun.

31 Mayıs 2019 / Venüs-Satürn Üçgeni: Bu açı kalıbı bir önceki açılarla birleşiyor, ancak asıl anlamı ilişkilerde kalıcılık, sağlamlık, kök salma ve gelecek odağı. Bu bağlamda bir ilişkiyi sağlam temeller üzerinde oturma ve güven duygusu da söz konusu. Finansal anlamda da karlı ve ayakları yere basan yatırımlar yapmak adına destekleyici. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe