Merve Çubuktepe

Bir ayı daha geride bıraktık ve önümüzde alışık olmadığımız nitelikte bir yenisi uzanıyor. İnsanoğlu olarak inanılmaz bir adaptasyon yeteneğine sahibiz ve koşullar ne olursa olsun bir şekilde uyum sağlamayı başarıyoruz. Bizi en dayanıklı kılan özelliklerden biri de bu zaten. Öncelikle Mayıs, Ocak 2020’den beri oldukça puslu seyreden gökyüzüne ilk kez ışık vermeye başlıyor diyebiliriz. Bence en önemli özelliği bu. Bir kere 4 Mayıs 2020’de Ay Düğümleri İkizler/Yay aksına geçiyor. Bu geçişin etkilerini detaylı olarak yazmıştım. Ancak en önemli özelliklerinden biri Covid-19 sürecinde artık düşüş ve yavaşlama işaretini veren faktörlerden biri olmasıydı. Ayrıca bu ay Venüs, Jüpiter, Satürn tam üç gezegen retroya geçecek. Retro lafından pek hoşlanmıyoruz ancak retro yavaşlamak, durmak anlamına da gelmektedir ve bu bağlamda da salgının seyrinin yavaşlaması; normal hayata geçişe bir adım daha yaklaşacağımızı düşündürüyor bu etkiler.

Sürecin en başından beri yazdığım yazılarda Mayıs ve Temmuz 2020’nin öneminden bahsetmiştim. Hakikaten de Mayıs ortası gibi gelecek düşüş, Haziran-Temmuz 2020 kademeli normalleşme süreçleri ile umuyoruz ki bu dönemden sonra dikkatli de olsak normal hayat bizleri bekliyor. Yakın gelişme olarak İngiltere Haziran 2020’de aşının son halini üreteceğini açıkladı.

Ve tabii ki bu yazdıklarımı tek söyleyen ben değilim, gökyüzü lisanı esasen tektir ve anlam değişmez. Birçok konusuna hakim meslekdaşım da aynı yorumu yaptı. Yani incelemek isteyen her göz için net olan bu bilgileri tek bir kişinin “ben bildim” demesine mal etmek doğru olmaz, bunu yapmak da esasen yeni Ay Düğümü geçişi sembolizmi ile doğrudan alakalı. GAD Yay; kibir, bilgiyi tek tekele alma, fanatizm ve kof derinlik anlamına gelirken, KAD İkizler bilginin herkese yayılması, anlaşılır ve pratik olması, “Ben oldum” demek yerine sürekli öğrenen ve kendini geliştirenin yükseleceği bir dönemi simgeler. Bu yüzden de küçük dağ, plato ve çeşitli yer şekillerini kendilerinin yarattığını iddia eden kişilerin bu anlamda yaşayacağı düş kırıklıkları, hatalı bilginin yerini gerçek bilginin alması, yeni ve güçlü seslerin çıkması gibi etkileri hayatın her alanında görebileceğiz. Bu süreç 1,5 yıl civarı sürecek.

Gelelim Retro şenliğine… 11 Mayıs 2020’de Satürn, 13 Mayıs 2020’de Venüs ve 14 Mayıs 2020’de Jüpiter retro harekete geçiyor. Tüm süreçleri burç bazında tek tek detaylı alacağız. Ancak kısaca özetlemek gerekirse Satürn ve Jüpiter Retroları bir yavaşlama etkisi. Biraz da “Sal gitsin” mesajı taşıyor. Tabii bunu komple salıp her şeyi bırakmak olarak yorumlayamayız ancak sıkı sıkıya bağlı olduğumuz belki de çok tedirginlik içerisinde olduğumuz süreçlerde daha yavaş ve sakin olabileceğiz. Enerjimizi daha idareli kullanacağız.

Peki tabii ki zamanın işaretleyicileri olan bu ikilinin sınavları da vardır. Aşırı tutturma, sınırları bilmeme veya aşırı özgüven, aşırı insanlardan kaçış, yabanileşme veya sosyallikten artık kafayı yeme… Aklınıza gelebilecek her konuda aşırılık bu süreçlerde zorlayıcı olacaktır. Nerede aşırıya kaçıyorsak orada bunun aksi yönde gelişimimiz adına sınavlar yaşayabiliriz. Bir insanın günde 10 tabak yemesi de bir kaşık makarna yemesi de aşırılıktır. İşte Satürn-Jüpiter ikilisi yaşamın her anlamında bu dengelemeyi yapacaklar. Hayat ve süreçler ağırlaşabileceğinden aşırı tez canlılık, ısrar ve tutturma ters tepebilecektir. Soğukkanlılık bir kazanç olacaktır.

Ve herkesin merakla beklediği Venüs retrosu… Eski sevgili şenliklerinin en tepeye çıktığı yer. Açıkçası bu yıl İkizler burcunda olması ve açılarıyla baktığımızda bu bir şenlik midir tartışılır… Genelleme yapmayalım, her haritaya göre dinamik farklı olsa da genel doku çok çok özel koşullar olmadıkça “Aynı suyla iki kere yıkanılmaz” mesajı vermekte. Ayrıca bir kişiyle tekrar denemek istiyorsanız bu istek kalbi mi yoksa hırs odaklı mı –Ör:Kapıma gelecek- bunu düşünmek lazım. 13 Mayıs-25 Haziran 2020’de etkin olacak bu retro sırasında esasen evlenmesinden boşanmasına sözünden ilişki başlangıcına hiçbir konuda çok hayati kararlar almanızı önermem. Bu konuyu zaten çok detaylı ayrı bir yazıda inceleyeceğim.

7 Mayıs 2020’de Akrep Burcunda Dolunay, 22 Mayıs 2020’de İkizler burcunda bir Yeniay meydana gelecek. Akrep dolunayı olumlu bir doğaya sahip. Özellikle dolunay anında Güneş’e eşlik eden Merkür’ün açıları çok iyi durumda. Hayatınızda 23 Nisan 2020 Boğa burcunda Yeniay ile önemli aydınlanma ve çözümlemeler yaşıyorsanız özellikle bu dolunay itibariyle çok net, ferahlamış ve kararlı hissedebilirsiniz.

İkizler yeniayında açıkçası Venüs retrosu, üstelik Venüs-Neptün karesi olduğu için Venüs retrosu heyecanı ile ilk düş kırıklıkları gelebilir. İnsanlar gerçek yüzlerini gösterebilir veya maskeleri düşebilir, ikili oynuyorlarsa saflarını belli eder ya da hata yapabilirler. Aslında bu iyi bir şey çünkü Venüs retrosu içinde olsak da kimin ne olduğunu görmek adına aslında elimize bir fırsat geçecek. Diğer yandan bu etkileşim tatlı dille, kurnazlıkla kandırılma getirebilir, dolandırıcılıklara karşı da dikkatli olunmalı.

12 Mayıs 2020 Merkür İkizler burcuna geçiş yapacak. Merkür yönettiği İkizler burcunda hızlı, pratik, zeki, nüktedan ve eğlenceli. Tabii biraz da sinirli ve kararsız. İletişim trafiğimiz oldukça yükselecek, zihinler fikirlerle dolacak ve bir şeyler öğrenen kendini geliştiren her geçen gün daha fazla ön plana çıkabilecek.

13 Mayıs 2020’de Mars Balık burcuna geçiş yapacak. Mars’ın oldukça sakin bir formu olan bu yapıda yine bir yavaşlama, olayları akışına bırakma tesiri söz konusu. Sadece kararsızlık ve kafa karışıklığı görülebilir eylemlerimizde. İkilemde kalabiliriz. Bir bilene sormakta fayda olacak. Bir şeyi kurtarmak için hırs yapıp kurban psikolojisine düşmemek gerekir.

20 Mayıs 2020’de Güneş İkizler burcuna geçiş yapacak. Tüm İkizler burcu okurlarımın doğum günleri kutlu olsun, yeni yaşınız sağlık ve mutluluk getirsin. :)

28 Mayıs 2020’de Merkür Yengeç burcuna geçiş yapacak. Merkür İkizlerin hızlı enerjisinden daha duygusal ve geçmiş odaklı bir düşünsel yapıya geçiyoruz. Gökyüzünde çok fazla sayıda retro olduğundan aklımız hep geçmişte, özellikle de güzel anılarda olacak, kötüyü pek hatırlamayacağız. Bu durum da Venüs retrosu ile sentezlendiğinde duygusal anlamda muhakeme hataları getirebilir. Sorulması gereken soru: “Bir önceki turda bu ilişki neden bitti? Karşı taraf bu durumun değiştiğine dair sözel ifade dışında somut bir şey sundu mu?” Aynı zamanda bu konum içinizdeki şairi dışarı vurmak, bolca yazmak, etkileyici konuşmak ve yaratıcılık artışı adına pozitiftir.

Mayıs 2020 Gökyüzü Takvimi: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

1 Mayıs 2020 – Merkür/Uranüs Kavuşumu: Bu açı kalıbı isyankar, yaratıcı bir düşünce tarzını benimser. “Farklı bir şeyler yapmak lazım” mottosudur. Özellikle 23 Nisan 2020 Boğa yeniayındaki uyandırıcı etkiden sonra aklınıza sayısız fikir ve hedef gelebilir. Şimdi size düşen bunları önem sırasına koyduktan sonra yol haritası çizmek.

4 Mayıs 2020 – Venüs/Neptün Karesi: Aldatma ve aldatılma açıları içerisinde en meşhurlarından biridir. Pembe bulutlardan aşağı inip gerçekçi olma zamanıdır. Hiçbir şey göründüğü gibi olmayabilir, pembe, beyaz her renk yalan hava uçuşabilir. Ama unutmayın ki sizin de olayları yanlış anlama ihtimaliniz var. Duyguların sesini kısıp tamamen mantıkla olaylara yaklaşılması gereken bir açı.

4 Mayıs 2020 – KAD İkizler/GAD Yay Geçişi: doğru olmaz, bunu yapmak da esasen yeni Ay Düğümü geçişi sembolizmi ile doğrudan alakalı. GAD Yay; kibir, bilgiyi tek tekele alma, fanatizm ve kof derinlik anlamına gelirken, KAD İkizler bilginin herkese yayılması, anlaşılır ve pratik olması, “Ben oldum” demek yerine sürekli öğrenen ve kendini geliştirenin yükseleceği bir dönemi simgeler. Bu yüzden de küçük dağ, plato ve çeşitli yer şekillerini kendilerinin yarattığını iddia eden kişilerin bu anlamda yaşayacağı düş kırıklıkları, hatalı bilginin yerini gerçek bilginin alması, yeni ve güçlü seslerin çıkması gibi etkileri hayatın her alanında görebileceğiz. Bu süreç 1,5 yıl civarı sürecek.

7 Mayıs 2020 – Akrep Burcunda Dolunay: Akrep dolunayı olumlu bir doğaya sahip. Özellikle dolunay anında Güneş’e eşlik eden Merkür’ün açıları çok iyi durumda. Hayatınızda 23 Nisan 2020 Boğa burcunda Yeniay ile önemli aydınlanma ve çözümlemeler yaşıyorsanız özellikle bu dolunay itibariyle çok net, ferahlamış ve kararlı hissedebilirsiniz.

9 Mayıs 2020 – Merkür/Plüton Üçgeni: Bu açı kalıbı güçlü kimselerden destek almak, karşı taraf üzerinde etkileyici bir intiba bırakmak adına pozitiftir. Önemli toplantı, sınav, mülakat ve imza gibi konularda kullanılabilir.

10 Mayıs 2020 – Merkür/Jüpiter Üçgeni: Bu açı kalıbı finansal anlamda pozitiftir. Yatırımlar konusunda süreci iyi takip ediyor ve konuya hakimseniz avantaj getirebilir. Yine önemli toplantı, sınav, mülakat ve imzalar için de destekleyicidir.

11 Mayıs 2020 – Satürn Retrosu Başlıyor: Bir yavaşlama etkisi. Biraz da “Sal gitsin” mesajı taşıyor. Tabii bunu komple salıp her şeyi bırakmak olarak yorumlayamayız ancak sıkı sıkıya bağlı olduğumuz belki de çok tedirginlik içerisinde olduğumuz süreçlerde daha yavaş ve sakin olabileceğiz. Enerjimizi daha idareli kullanacağız.
11 Mayıs 2020 – Merkür/Mars Karesi: Bu açı kalıbı ani patlayıcı konuşma, pot kırma veya durup durup en sonunda içindeki çok agresif bir şekilde dışarı vurma şeklinde tezahür edebilir. Öfkemiz aklımızın önüne geçebilir veya aşırı radikal tavırlar sergileyebiliriz. Ani küslük veya kaçış psikolojisinden, “Bana ne oynamıyorum” demekten uzak durulmalıdır.

12 Mayıs 2020 – Merkür İkizler Burcunda: Merkür yönettiği İkizler burcunda hızlı, pratik, zeki, nüktedan ve eğlenceli. Tabii biraz da sinirli ve kararsız. İletişim trafiğimiz oldukça yükselecek, zihinler fikirlerle dolacak ve bir şeyler öğrenen kendini geliştiren her geçen gün daha fazla ön plana çıkabilecek.

12 Mayıs 2020 – Merkür/Satürn Üçgeni: Bu açı kalıbı bir öncekini dengeler nitelikte. Merkür’ün İkizler burcuna geçişi ile tekrar analitik ve çok yönlü düşünmeye başlıyor; üstelik bunu somut ve başarılı bir şekilde ortaya koymak adına destek görüyoruz. Bizden daha tecrübeli kişilerden destek alabiliriz. Bu açı kalıbı da önemli toplantı, mülakat, imza vb konularda kullanılabilir.

13 Mayıs 2020 – Mars Balık Burcunda: Mars’ın oldukça sakin bir formu olan bu yapıda yine bir yavaşlama, olayları akışına bırakma tesiri söz konusu. Sadece kararsızlık ve kafa karışıklığı görülebilir eylemlerimizde. İkilemde kalabiliriz. Bir bilene sormakta fayda olacak. Bir şeyi kurtarmak için hırs yapıp kurban psikolojisine düşmemek gerekir.

13 Mayıs 2020 – Venüs Retrosu Başlıyor: Eski sevgili şenliklerinin en tepeye çıktığı yer. Açıkçası bu yıl İkizler burcunda olması ve açılarıyla baktığımızda bu bir şenlik midir tartışılır… Genelleme yapmayalım, her haritaya göre dinamik farklı olsa da genel doku çok çok özel koşullar olmadıkça “Aynı suyla iki kere yıkanılmaz” mesajı vermekte. 13 Mayıs-25 Haziran 2020’de etkin olacak bu retro sırasında esasen evlenmesinden boşanmasına sözünden ilişki başlangıcına hiçbir konuda çok hayati kararlar almanızı önermem.

14 Mayıs 2020 – Jüpiter Retrosu Başlıyor: Aklınıza gelebilecek her konuda aşırılık bu süreçlerde zorlayıcı olacaktır. Nerede aşırıya kaçıyorsak orada bunun aksi yönde gelişimimiz adına sınavlar yaşayabiliriz. Bir insanın günde 10 tabak yemesi de bir kaşık makarna yemesi de aşırılıktır. Hayat ve süreçler ağırlaşabileceğinden aşırı tez canlılık, ısrar ve tutturma ters tepebilecektir. Soğukkanlılık bir kazanç olacaktır.

15 Mayıs 2020 – Güneş/Plüton Üçgeni: Bu açı kalıbı ön plana çıkmak; karizmatik bir imaj, karşımızdakini ikna etmek adına pozitifir. Manyetik bir çekim ve etkileme gücü söz konusudur. Cinsel çekim enerjisi de oluşturabilir veya otoriter/yaşça büyük bir kişi normalden daha çekici gelebilir.

17 Mayıs 2020 – Güneş/Jüpiter Üçgeni: Finans adına ayın en güzel tesirlerinden biri. Harita da destekliyorsa uygun şekilde yatırım yapmak, maddi açıdan kazanç sağlamak, beklenen bir paranın gelmesi, borç kapama veya gelir artışı görülebilir.

20 Mayıs 2020 – Güneş İkizler Burcunda: Tüm İkizler burcu okurlarımın doğum günleri kutlu olsun, yeni yaşınız sağlık ve mutluluk getirsin. :)

22 Mayıs 2020 – İkizler Burcunda Yeniay: İnsanlar gerçek yüzlerini gösterebilir veya maskeleri düşebilir, ikili oynuyorlarsa saflarını belli eder ya da hata yapabilirler. Aslında bu iyi bir şey çünkü Venüs retrosu içinde olsak da kimin ne olduğunu görmek adına aslında elimize bir fırsat geçecek. Diğer yandan bu etkileşim tatlı dille, kurnazlıkla kandırılma getirebilir, dolandırıcılıklara karşı da dikkatli olunmalı.

25 Mayıs 2020 – Mars/Uranüs Altmışlığı: Bu dinamik açı kalıbı yazın enerjisini taşıyor. Daha motive, yaratıcı ve coşkulu hissedebiliriz. Çözümlere yaratıcı ve farklı açılardan yaklaşabiliriz. Son derece üretken ve keyifli bir açıdır, insanın üzerindeki ölü toprağının silkelenmesini sağlar.

28 Mayıs 2020 – Merkür Yengeç Burcunda: Merkür İkizlerin hızlı enerjisinden daha duygusal ve geçmiş odaklı bir düşünsel yapıya geçiyoruz. Gökyüzünde çok fazla sayıda retro olduğundan aklımız hep geçmişte, özellikle de güzel anılarda olacak, kötüyü pek hatırlamayacağız. Kendimize bunu hatırlatmamız önemli. Aynı zamanda bu konum içinizdeki şairi dışarı vurmak, bolca yazmak, etkileyici konuşmak ve yaratıcılık artışı adına pozitiftir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe