Merve Çubuktepe

Yılın en olaylı ve her türlü değişme açık ayına geldik. Bu ayın en önemli özelliği tutulmalar dönemine girecek olmamız. 26 Mayıs 2021’de Yay burcunda Ay Tutulması meydana gelecek. Bunun yanı sıra 29 Mayıs-21 Haziran 2021 aralığında Merkür İkizler burcunda retro hareketini gerçekleştirecek.

Bitmedi bolluk, bereket ve genişlemenin gezegeni Jüpiter 14 Mayıs 2021’de Balık burcuna geçiş yapacak. Jüpiter’in yönettiği Balık burcuna geçişi dünyayı saran zorlu koşulların hafiflemesi adına iyicil bir tesir olabilir. Tüm bu önemli etkileri detaylı olarak inceleyelim.

Tutulmalar astrolojide en önemli ve güçlü olaylardan kabul edilir. 26 Mayıs 2021 saat 14:14’te 5 derece Yay burcunda bir Ay tutulması meydana gelecek. Ay tutulmaları kuvvetli netleşme, kapanma ve sonlanma etkisi yaratırlar. Tutulma anında Güneş’in hayırlı Kuzey Düğüm ile kavuşumda olması pozitif, ancak Jüpiter ile kare sert açı yapacak. Yani oldukça taşkın, duygu ve hareketlerimizi kontrol etmekte zorlandığımız bir etki bu. Şişen egoların balon gibi patlayabileceği; üstünkörü veya sığ bilgilerle kendini üstün kılmaya çalışanların epey zor duruma düşebileceği bir tutulma bizleri bekliyor. Jüpiter tutulma anında Balık burcunda olduğu için ruhani konular, duygularla alakalı da abartılı tavırlar ve bunun sonucunda yapılan hatalar gündeme gelebilir. Uzağı çok iyi görebilirken burnumuzun ucundakini fark etmekte zorlanabiliriz.

Merkür-Neptün ve Venüs-Neptün kareleri de tutulma anında devrede olduğu için aşk ve insan ilişkilerinde boş hayallerin yıkılması, kandırılma gibi konularda tetikte olmak eğer yanlış bir durum söz konusu ise bununla yüzleşerek toksik veya yanlış olan her şeyle aramıza mesafe koymak faydalı olacaktır. Bunu yapmazsak Ay, bu esnada Nemesis asteroidiyle kavuşumda olduğu için sonradan öç alma, kin ve intikamla dolmak gibi yıkıcı duygularla çevrelenebiliriz. Baştan doğru kararları almak bu süreçte çok önemli. Tutulmalar tesirlerini genelde günü gününe oluşturmaz etkisini +-3 aya kadar yayar.

Güzel bir haber olarak kısa bir süreliğine Jüpiter yönettiği Balık burcunda 14 Mayıs-28 Temmuz 2021 aralığında seyredecek. Bu hareket esnasında 20 Haziran 2021’de Jüpiter durağan konumda, 22 Haziran 2021’de ise 19 Ekim 2021’e kadar sürecek retrosuna başlayacak. Bu bağlamda Jüpiter’in Balık burcunda en etkin olduğu dönemler 14 Mayıs-19 Haziran 2021 aralığı diyebiliriz.

Jüpiter yönettiği burçta olduğu için bu esnada bolluk, bereket, huzur ve bütünleşme gibi tesirleri daha sağlıklı bir şekilde yayar. Haritamıza Jüpiter’in temas ettiği alanlarda canlanma, şükür ve yeterlilik duygusunu daha fazla hissedebiliriz. İçimizdeki ruhsal yön ile daha fazla bütünleşmemiz mümkündür. Pandemi konusunda Mart 2022 asıl önemli eşik olmakla birlikte, özellikle Mayıs sonu itibariyle normal hayata daha yakınsayan, vakaların hafiflediği bir yaz dönemine adım atabiliriz. (Bu kalıcı bir durum değil, ama hafifleme olabilir; düzelme için en erken yıl sonu diyebiliriz ülke haritasının aldığı tesirlere göre)

Merkür, 4 Mayıs 2021’de İkizler burcuna geçecek. Bu burçta uzun süre kalacak zira bu ay belirttiğim gibi yılın ikinci Merkür retrosu gerçekleşecek. Her türlü önemli iş, görüşme, alım gibi işlemleri retro öncesinde yani 4-28 Mayıs 2021 aralığında tamamlamak daha faydalı olacaktır. (Hatta gölge dönemi pas geçersek 4-21 Mayıs aralığı en idealdir) Zira Merkür yönettiği burç olan İkizlerde ve güçlü konumda. Merkür retrosuyla birlikte 11 Temmuz 2021’e kadar bu burçta yolculuğunu sürdürecek.

Merkür bu yıl ikinci retro hareketini durağan dönemleriyle birlikte 29 Mayıs-24 Haziran 2021 aralığında gerçekleştirecek.

Retro takvimini inceleyelim öncelikle:

Merkür Durağan Konumda – 29 Mayıs 2021 01:34 - 24 derece İkizler burcunda

Merkür Retrosu Başlıyor – 31 Mayıs 2021 01:32 - 24 derece İkizler burcunda

Merkür Durağan Konumda – 22 Haziran 2021 01:00 - 16 derece İkizler burcunda

Merkür İleri Harekete Geçiyor – 24 Haziran 2021 01:00 - 16 derece İkizler burcunda

Merkür retrosu bu ayın sonuna gelecek, yani asıl etkisini Haziran 2021’de deneyimleyeceğiz. 29-31 Mayıs 2021 aralığında Merkür durağan konumda olacak ve ayın son gününde ise retro harekete geçecek. Öncesinde de gölge dönemi de etkin tabii. Bu bağlamda Mayıs ayının son haftası itibariyle iletişim problemleri, gecikme ve yavaşlamalara açık bir düzlem var. Ayrıca dedikodu trafiği artışı, yanlış haberler, az bilip çok konuşanlar, büyük gaflar gündeme gelebilir. Süreç boyunca yazılı ve sözlü iletişim tarzına çok dikkat etmek, dedikodudan uzak durmak ve bilgimizin ötesindeki konularda iddialı olmamak mühim görünüyor. İkizler burcu bilgi ve veriyle alakalı olduğu için sosyal medya platformlarının çöküşü, kullanıcı bilgilerinin çalınması, veri kayıpları gibi konular gündeme gelebilir; dolandırıcılık artabilir. Güvenlik önlemlerimizi iyi almalıyız.

Venüs, 9 Mayıs-2 Haziran 2021 aralığında İkizler burcunda seyredecek. Mayıs ayının çoğunluğunda İkizler burcunda yolculuğunu sürdürecek olan Venüs flört ve çekim dönemini açıyor. Mizah, zekâ ve nüktedan konuşmalar ön plana çıkacaktır. Sadakat vurgusu daha düşüktür, keyifli zaman geçirme ve paylaşım ön plandadır. Bu dönemde yeni başlayan ilişkiler için hızlı kararlar almak yerine anı yaşamak ve büyük beklentilerden kaçınmak daha faydalıdır. Kapanma ile iyice düşen ve durağanlaşan enerjimiz bu transit etkisi ile tekrar canlanabilir.

Ay tutulmasından önce 11 Mayıs 2021 saat 21:59’da 21 derece Boğa burcunda bir yeniay gerçekleşecek. Yeniay anında kraliyet yıldızları ön planda. Kuzey Düğümle iyicil yıldız Aldebaran, Güney düğümle zorlayıcı yıldız Antares kavuşum yapacak. Tam bir karma ve hesaplaşma yeniayı. Yani tüm davranışlarımızda iyisiyle kötüsüyle Ay tutulması öncesinde yüzleşeceğimiz tesirler devrede olacak. Doğru davranmış olanların Ay ve Güneş’in olumlu açıları ışığında önünde yeni kapılar açılabilir; ilham ve güç beraberinde gelebilir. Yeniay ve dolunaylar +-7 gün özellikle etkili olurlar.

20 Mayıs 2021’de Güneş İkizler burcuna geçecek. Tüm İkizler burçlarının doğum günleri kutlu olsun, yeni yaşınız keyif, bilgi, mutluluk ve sağlıkla geçsin. :) Güneş 21 Haziran 2021’e kadar bu burçta kalacak.

Mayıs ayının öne çıkan astroloji gelişmeleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

2 Mayıs 2021 / Merkür-Plüton Üçgeni: Bu açı kalıbı etkili konuşmak, insanlar üzerinde güçlü intiba kurmak adına destekleyicidir. Önemli görüşme, toplantı, destek talebi ve başvuru gibi konularda değerlendirilebilir. +-3 gün etkili.

3 Mayıs 2021 / Venüs-Neptün Altmışlığı: Bu romantik ve duygusal açı kalıbı kalpleri yumuşatan bir tesire sahip. Ancak adım atmak koşuluyla. Altmışlık olumlu açılar çabayla gelen iyicil etkinin sembolüdür. Yıpranmış ilişkilerde inisiyatif alındığı takdirde barışma ve denge durumu gündeme gelebilir. İlham, yaratıcılık ve üretim adına da destekleyicidir. +-5 gün etkili.

3 Mayıs 2021 / Merkür-Jüpiter Karesi: Açı kalıbı bizi abartılı ve uç düşüncelere sokabilir. Olumlu veya olumsuz fark etmeden her şeyi daha yoğun, yüksek perdeden ve hatta olduğundan daha fazla hissedebiliriz. Yargı dağıtmak, kesin hükümlerde bulunmakta kaçınmamızdan fayda var. Finansal konulara dair zararlı risklere açık olabiliriz, dikkat. +-3 gün etkili.

3 Mayıs 2021 / Güneş-Satürn Karesi: Otorite figürleri ve yaşça büyük kişilerle çatışmaya açık olduğumuz bu etki vesilesi ile zaman zaman reddedilmiş veya anlaşılmıyormuş gibi hissedebiliriz. Özgüvende dalgalanmalar olabilir ve onay ihtiyacımız artabilir. Kariyer, finans ve ailevi meseleler başta olmak üzere bu dönemde bu konularda sınırları çok zorlamamak ve ısrarcılıktan kaçınmakta fayda vardır. +-5 gün etkili.

4 Mayıs 2021 / Merkür İkizler Burcunda: Merkür retrosuyla birlikte 11 Temmuz 2021’e kadar sürecek İkizler burcundaki uzun yolculuğuna başlıyor, detaylı açıklaması ilk bölümde.

6 Mayıs 2021 / Venüs-Plüton Üçgeni: Bu olumlu açı kalıbı duyguları güçlendiren, tutkuyu ve bağlılığı arttıran nitelikte bir yapı. Sevdiklerimize sahip çıkabilir, daha fazla kenetlebiliriz. Tutku duyduğumuz bir işe kendimizi adamamız ve bu konuya tüm gücümüzle odaklanmamız da mümkündür. +-5 gün etkili.

8 Mayıs 2021 / Venüs-Jüpiter Karesi: Bu açı kalıbı aşırı harcama, israf, hatalı yatırım kararlarına açıktır. Har vurup harman savurmaktan kaçınmalıyız. Ani dolduruşa gelmemeli ve bütçemizin durumu ile çelişmemeliyiz. Bu açı bazen arkadaşça duyguları dahi büyük bir duygu gibi yorumlamamıza sebep olabilir, işaretleri iyi okumalıyız. +-5 gün etkili.

9 Mayıs 2021 / Venüs İkizler Burcunda: Venüs 2 Haziran 2021’e kadar bu burçta seyahat edecek. Detaylı açıklama ilk bölümde.

10 Mayıs 2021 / Merkür-KAD Kavuşumu: Merkür iyicil Kuzey Düğümü ile kavuşum yapacak. Ruhsal çalışmalar, önemli konuşma, yazışma, başvuru ve ticari girişimler için güzel bir etkileşim. +-3 gün etkili.

11 Mayıs 2021 / Boğa Burcunda Yeniay: Saat 21:59’da 21 Boğa burcunda bir yeniay meydana gelecek. Detaylı açıklama ilk bölümde.

12 Mayıs 2021 / Mars-Uranüs Altmışlığı: Bu olumlu açı kalıbı yeterli irade ve kararlılık gösterdiğimizde bizi yaratıcı çözümlere ulaştırıyor. Çok daha enerjik ve üretken hissedebiliriz. Ailevi ve maddi konuları çözümlemek adına ideal bir tesirdir. +-5 gün etkilidir.

12 Mayıs 2021 / Merkür-Satürn Üçgeni: Ciddiyetle bir kararı uygulamak, üstler ve yaşça büyüklerden destek almak; uzlaşmak gibi konular adına destekleyici. Aklı selim ve mantıklı kararlar almak, doğru adımlar atmak adına harika bir açı. Mülakat, toplantı, sunum ve başvurular adına da avantajlı. +-3 gün etkili.

13 Mayıs 2021 / Güneş-Neptün Altmışlığı: Bu açı kalıbı ruhsal açıdan güçlü ve yoğundur. İçimizdeki ruhani yöne dönmek, kendimizle bütünleşmek ve ilhamı bulmak adına destekleyici bir tesir. Sanatsal ve ruhsal yeteneklerimiz güçlenebilir. Bu konulardaki tüm çalışmalar için çok uygundur. +-5 gün etkili.

14 Mayıs 2021 / Jüpiter Balık Burcunda: Jüpiter yönettiği Balık burcuna geçiyor. Retrosuyla birlikte bu burçta 28 Temmuz 2021’e kadar kalacak. Detaylı açıklama ilk bölümde.

17 Mayıs 2021 / Güneş-Plüton Üçgeni: Bu güçlü açı kalıbı çatışmalardan muzaffer ayrılmak, ikna gücü, aradığımız destekleri bulmak ve karizmatik bir imaj adına destekleyicidir. Kendimizi daha güçlü, kararlı ve kontrollü hissedebiliriz. +-5 gün etkili.

17 Mayıs 2021 / Venüs-KAD Kavuşumu: Bu iyicil açı kalıbı duygusal konularda beklenmedik keyifli sürprizleri beraberinde getirebilir. Yeni flört ve çekimler söz konusu olabilir. Ayrıca birlikte başarmak, ekip çalışmaları için çok uygundur. +-5 gün etkili.

20 Mayıs 2021 / Venüs-Satürn Üçgeni: Açı kalıbı ciddi, kalıcı ve gelecek odaklı ilişkiler kurmak konusunda destekleyicidir. Venüs İkizler burcunda olsa dahi elle tutulur, net ve tutarlı süreçlerle karşılaşabiliriz. Sevgi ve kararlılıkla ele aldığımız meselelerden zaferle çıkmak mümkündür. +-5 gün etkili.

20 Mayıs 2021 / Güneş İkizler Burcunda: Tüm İkizler burçlarının doğum günleri kutlu olsun, yeni yaşınız keyif, bilgi, mutluluk ve sağlıkla geçsin. :) Güneş 21 Haziran 2021’e kadar bu burçta kalacak.

21 Mayıs 2021 / Güneş-Jüpiter Karesi: Bu açı kalıbı finans ve kariyer konusunda hatalı kararlar almaya açıklık yaratabilir. Hızlı ve dürtüsel hareket etmemeliyiz. Egomuz daha nazik olabilir ve iyisiyle kötüsüyle her şeyi abartma eğilimine girebiliriz. +-5 gün etkili.

23 Mayıs 2021 / Merkür-Neptün Karesi: Açı kalıbı bizi yanılgılar ve illüzyonlar konusunda uyarıyor. Çevremizde büyük bir bilgi kirliliği olabilir, her haberi hemen doğru olarak kabul etmemeli ve araştırmalıyız. Tutarsızlıklar tespit edersek sorgulamamız gerekir. Dolandırıcılık, yalan gibi konulara açıklık söz konusu. +-3 gün etkili.

26 Mayıs 2021 / Yay Burcunda Ay Tutulması: Saat 14:14’te 5 derece Yay burcunda bir Ay tutulması meydana gelecek ve yaz tutulmalar dönemine adım atacağız. Detaylı açıklama ilk bölümde.

27 Mayıs 2021 / Venüs-Neptün Karesi: Bu açı kalıbı duygusal ilişkiler başta olmak üzere aldanma, aldatılma, bir şeylerin aşırı idealize edilmesinden gelebilecek düş kırıklıklarına işaret ediyor. Ay tutulması ile etkisi birleştiğinden ötürü yanlış kişilere güvendiysek gerçekleri görebilir ve bu kişilerle yollarımızı ayırabiliriz. Duygusal türbülanslar ve hatalı kararlara açıklık olduğundan mantık odaklı ilerlemek çok önemli olacaktır bu süreçte. +-5 gün etkili.

29 Mayıs 2021 / Merkür-Venüs Kavuşumu: Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır etkisi. Bir şeyleri başarmak, çözmek istiyorsak zekamızı ve aynı zamanda diplomasiyi kullanmamız önemli olacak. Agresif, baskıcı veya blöf içeren iletişim tarzları ters tepebilir. +-3 gün etkili.

29 Mayıs 2021 / Merkür Durağan Konumda: Saat 01:34’te Merkür durağan konuma geçecek.

31 Mayıs 2021 / Merkür Retrosu Başlıyor: Saat 01:34’te 24 derece İkizler burcunda Merkür retro hareketine başlayacak. 22 Haziran 2021 saat 01:00’de 16 derece İkizler burcunda tekrar durağan konuma geçecek ve 24 Haziran 2021 saat 01:00’de Merkür retrosu sona erecek.

31 Mayıs 2021 / Mars-Neptün Üçgeni: Bu ilham dolu ve aktif açı kalıbı Ay tutulması sonrasında bizi Haziran ayındaki Güneş tutulmasına hazırlamakta. Yüklerimizden arınabilir, iç sesimizi tekrar keşfedebilir ve içimizdeki ilhamla yeni kararlar alıp uygulamak için hazırlanabiliriz. +-5 gün etkili. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe