Begüm Minkis

Talih, neşe ve finans gezegeni Jüpiter 11 Mayıs 02:22 itibariyle Koç burcuna geçiş yapıyor. Jüpiter Koç burcu seyrinde pek çok kişi kendi kendinin patronu olarak kahramanlık rolüne bürünebilir. Ateş elementinde ilerleyecek Jüpiter tutkularımızın peşinden gitmemizi istiyor. Eylemsel, motivasyonlu ve girişimci davrandığımız takdirde ödül alacağız. Yalnız şunu da belirtmeliyiz ki en doğru rekabet etrafımızla değil kendimizle olandır. Kendimizi aşmamız adına verilen bu fırsatı iyi değerlendirdiğimiz takdirde büyük zenginliğe ulaşarak gerçek bir kahraman olabileceğiz. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Jüpiter’in Yunan mitolojisinde bilinen adı Zeus’tur. Zeus yıldırımları ile meşhur, hükmetmeyi seven ve gücü elinde bulunduran bir tanrıdır. Zeus bu gücü içinde ayrıca abartı ve aşırı davranışlara da sahip nerede ne yapacağı belli olmayan bir tanrıdır. Jüpiter toplumsal gezegenler sınıfında zaman yöneticisidir. Önemli olayların tespiti için Jüpiter’in transitleri ve burç değişimi ilk sırada astrolojik olarak incelenmektedir.

Koç burcu burçlar kuşağında birinci sıraya mensuptur. Dünya’da fiziksel olarak nasıl şartlarda var olduğumuz, nasıl hayatta kaldığımız ve ilkel dürtülerle nasıl baş ettiğimiz Koç burcu ile ilgilidir. Öncü niteliğe mensup Koç burcunda ilerleyecek Jüpiter bizi daha iyi bir seviyeye ulaştırmak için çabalayacak. Tüm insanlığın sistemini ve inançlarını geliştirerek daha panoramik bir bakış açısına ulaşmamıza yardımcı olacak. Bilgece ve vizyoner adımlar attırabilir. Jüpiter’in en son Koç burcundaki seyri 6 Haziran-9 Eylül 2010 ve 22 Ocak-3 Haziran 2011 aralıklarında gerçekleşmişti. Jüpiter oniki yılda bir aynı burca tekrar geri dönerek kendisini hatırlatmaktadır.

Jüpiter’in Koç transiti & retro takvimini yakından incelersek:
11 Mayıs 02:22 Jüpiter Koç Burcunda (0 derece Koç)
27 Temmuz 23:37 - 29 Temmuz 23:37 Jüpiter Durağan Konumda (8 derece Koç)
29 Temmuz 23:38 – 28 Ekim 08:09 Jüpiter Koç Burcunda Retro harekette (8-0 derece Koç)
28 Ekim 08:10 Jüpiter Balık Burcunda (29 derece Balık)
28 Ekim 08:10 – 23 Kasım 02:01 Jüpiter Balık Burcunda Retro harekette (29-28 derece Balık)
23 Kasım 02:02 – 24 Kasım 02:02 Jüpiter Durağan Konumda (28 derece Balık)
24 Kasım 02:03 Jüpiter İleri harekette (28 derece Balık)
20 Aralık 2022 17:33 – 17 Mayıs 2023 20:19 Jüpiter tekrardan Koç Burcunda (0-29 derece Koç)

Jüpiter 0 derece Koç burcuna tam üç kere gelecek. 11 Mayıs, 28 Ekim ve 20 Aralık tarihleri tüm dünyada önemli tohumların atıldığı, değişim sinyallerinin çaldığı güçlü başlangıçları temsil edebilir. Haritasında Jüpiter’i Koç burcunda olan 1964, 1975, 1987 ve 1999 yıllarında doğan kişiler 12 yıllık yeni Jüpiter döngüsüne girerek haritalarının tetiklendiği alanlarda yeni ve temiz sayfa açabilir.

Jüpiter Koç burcunda seyahat ederken tüm dünyada üretim ve imalat sektörünün hız kazanmasını izleyebiliriz. Liderler, siyasetçiler ve başkanların yenilikçi öncü fikirleri Jüpiter Koç burcundaki seyri sırasında en çok konuşulacaklar arasında olacaktır. Metal sanayi, serbest meslek, imalat, üretim, askeri ve cerrahi alanlarda büyüme ve gelişme yaşanabilir. Yeni ve faydalı fikirler büyük girişimcileri doğurabilir. Jüpiter Koç burcunda aşırı sıcak ve kuraklık ile de ilişkili. 2021 kışı ne kadar soğuk ve uzun sürdüyse yaz ayları da bir o kadar sıcak ve uzun sürebilir. Aşırı sıcaklık bitkilerin kurumasına, mahsullere zarar verebilir.

Jüpiter gezegeninin abartı ve aşırı yönleri tetiklemesinden yukarılarda bahsetmiştik. Dünya ve sağlık astrolojisine göre yangınlar, ateşli hastalıklar, kan ile ilgili sorunlar, mahsullerin kuruması ve vitamininin azalması, grevler, terör saldırıları, su sorunları ve askeri hareketlilikler Jüpiter Koç burcunda ilerlerken yaşanacak problemler arasında bulunuyor.

Maalesef bazı devlet liderleri ve ülkeler arasında şiddetli çatışmalar, isyanlar gündeme gelebilir. İş gücü yetersiz olan bazı ülkelerde refah seviyesinde büyük düşüş olurken bazılarında üretimin artması sayesinde yükselişler olabilir. Ekonomisini ayakta tutmak ve işçi isteyen bazı ülkeler dışardan iş sebepli göçler alabilir. Ülkeler arasında sınır ihlalleri ve saldırılar görülebilecek diğer zorlayıcı etkilerden.

Bireysel yaşantımızda da etrafımız ile anlamsız rekabete gider ve huysuz davranışlarda bulunursak Jüpiter Koç’un gölge yönlerini çalıştırmış ve ilişkilerde büyük anlaşmazlıkları tetiklemiş oluruz. Koç burcu yıkıcı, benmerkezci, dikbaşlı ve saldırgan yönleri ile de öne çıktığından gelecek aylarda ilişkilerin ayarı bu sebeplerden bozulmaya çok müsait gözüküyor. Hayatın her alanında empati yapabilen, tarafsız ve objektif davranabilen kişiler bu süreci daha kontrollü ve başarılı biçimde yönetebilecektir.

Jüpiter Koç transitinin burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Sizin döneminiz başlıyor. İçinizdeki çocuğu daha rahat ifade edeceğiniz bu süreçte eğer abartıya kaçmaz ve doğru yerlerde risk alırsanız büyük başarılar elde etmeniz olası. Popülariteniz artabilir ve çevreden yaptıklarınız ile takdir toplayabilirsiniz. Dış görüntü, sağlık konularında bazı takıntılarınız olabilir. Hormonal dengesizlikler hızlı biçimde bölgesel yağlanmanıza neden olabileceğinden sağlığınıza dikkat etmelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Gizli düşmanlar, kontrol dışı kayıplardan korunacağınız ve arkanızda görünmeyen bir desteği hissedeceğiniz bir sürece giriyorsunuz. İlhamınız ve yaratıcılığınız güçlenebilir. En önemlisi iç huzurunuzda artış yaşayabilirsiniz. İnsanlara yardım etmek, çevreye ihtiyaç sahibi insanlar ve hayvanlara karşı fedakarlık duyguları yükselişe geçebilir. Konumunuz ne olursa olsun daha mütevazı davranışlara eğilim gösterebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Kariyerinizde gösterdiğiniz çabanın mali düzlemde de faydasını görmeye başlayabilirsiniz. Sosyal çevrenizden iş sebebiyle kurduğunuz bağlantılardan büyük faydalar elde etmeniz olası. Projeler ve grup faaliyetleri içinde size de katkısı olan işler yapabilir ve yeni yüzlerle tanışabilirsiniz. Büyük maddi kaynaklar elde etmek ve toplu kazançları yatırımlara değerlendirmek için verimli bir süreçten geçmeniz mümkün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Kariyer hayatınızda yükseliş çanları çalıyor. Daha güçlü bir amaca hizmet etmek isteyebilir sorumluluklarınızı arttırabilirsiniz. Toplumsal statünüzü daha iyi aşamaya taşınabilir. Kimileriniz mülk alabilir, evlenebilir veya aile ilişkilerini daha iyi forma sokabilir gözüküyor. Bu süreçte kaçınmanız gereken şey potansiyelinizi doğru değerlendirerek adım adım ilerlemek, güzel gelişmeler karşısında kibir ve abartılı tutumlara girmemek olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Transitten olumlu yönde etkilenenler arasındasınız. Kendi işinizi yapıyorsanız daha büyük ticari girişimler gerçekleştirebilirsiniz. Henüz eğitim süreciniz devam ediyor ise derslere konsantrasyonunuz artabilir. Alanınızda uzmanlaşmanız ve takibinde başarılı bir mezuniyet süreci geçirmeniz olası. Hukuksal süreçlerde adalet sizin yanınızda olabilir. Bu dönemde vizyonunuz ve dünya görüşünüz genişleyebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Ekonominiz doğru hamleler gerçekleştirdiğiniz ve sadece benim param demediğiniz takdirde iyileşebilir. Bilhassa ortak yatırımlar, miras ve başkalarının yardımları ile ek mali kaynaklar cebinize girebilir. Okült ve ezoterik alanlara ilginizin artması mümkün. Araştırmacı yönünüz ön plana çıkmasıyla detay gerektiren işlerde başarı sağlayabilir gözüküyorsunuz. Psikolojik bunalımlardan korunabilir ve ruhsal açıdan iyimser bir hale bürünebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: İlişkiler perspektifinde sizi geliştiren pozitif gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Bilhassa kendi alanınızdan çıkarak birlik duygusu ile hareket eder başkalarına da destek verirseniz eşiniz, sevgiliniz veya ortağınız ile ilişkinizi iyileştirmeniz ve bir üst seviyeye taşımanız olası gözüküyor. Hisse senetleri, iş birlikleri ve danışmanlıklar sayesinde maddi faydalar görebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: İşinizin bereketi artabilir. İşsizseniz iş bulabilirsiniz. Daha alt kademelerde çalışsanız bile iyi ilişkiler sayesinde bundan zevk duymanız olası gözüküyor. Kendinizi yeni bir alanda geliştirebilir çıraklık yapabilirsiniz. Bir diğer odağınız ise sağlık ve günlük yaşam düzeniniz olacak. İlgilenmenizi gerektiren pek çok sorumluluk içinde ayağınıza taş takılmayabilir. İşlerinizi hızlı biçimde görerek her işe yetişebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Cesaretiniz ve yaratıcılığınız artıyor. Hamile kalabilir veya çocuğunuzla ilgili yüz güldüren olumlu gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Bekarsanız hızlı ve tutkulu biçimde gelişecek yeni flörtlere açık olmanız gerekiyor. Yaşam canlılığınız aşk ve arkadaşlarınız sayesinde yükselebilir. Spekülatif yatırımlar, hobiler ve girişimcilik sayesinde kazancınızı yükseltebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Taşınma, mülk satın alma ve miras hak edişleri gibi konularda önünüz açık. Kimileriniz evlilik vesilesiyle yeni bir ev kurabilir. Aile hayatınızı daha iyi bir aşamaya taşımanız, küslüklerin bitmesi, hastalıkların şifalanması veya yeni bir bebeğin doğumu ile ortama neşe gelmesi söz konusu olabilir. Bu dönemde sorun yaşamamak için duygularınızı ve iç dünyanızı çevrenize açıkça yansıtmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Ticaret, eğitim ve teknoloji temalarında şansınız açık gözüküyor. Hayırlı iş anlaşmaları yapabilirsiniz. Yeni model otomobil veya motosiklet alabilirsiniz. Başarmak istediklerinizde yalnız olmayacaksınız. Kardeş ve kuzenlerden gelecek destekler mental olarak sizi iyi hissettirebilir gözüküyor. Aradığınız fırsatlar gözünüzü açtığınız takdirde çok yakınlarda olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Maddi kaynaklarınız gelişip büyümeye elverişli bir ortamda olacak. İnsanların gözünde değeriniz ve öneminiz artabilir. Kendi değerinizi kendiniz belirleyebilmelisiniz. Kariyerde desteklenmeye devam edeceksiniz. Maaş zammı veya daha iyi şartlarda iş değiştirmeniz mümkün. Bu dönemde işlerinize başkalarının işinize burnunu sokmasına izin vermeden kendi ekonominizi kendiniz planlamalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis