Merve Çubuktepe

Mayıs 2022 Nisan’da ilk bölümünü izlediğimiz bir macera filminin devam filmi gibi diyebiliriz. Sadece Akrep burcundaki Ay tutulması değil, Jüpiter’in Koç burcuna geçişi ve Merkür retrosu da aya damgasını vuracak diğer çok önemli olaylar. Özetle çok çok yoğun bir gündem bizleri bekliyor.

Tutulmalar bir yandan hayatımıza dışarıdan gelen büyük önemli değişimleri tetiklerken Merkür retrosu bir miktar elimizi ayağımıza dolandırabilir, özeleştiri yapmak zorunda kalabiliriz. Bir nevi bir taraf kendine doğru çekiyor ve hatta dönüştürürken, Merkür retro da adeta zamanı yavaşlatıyor.

Jüpiter Koç burcundaki kısa yolculuğunda hem bireysellik duygumuzu arttıracak hem de zaman bizi fazla gözü kara, iddialı ve büyümekten ziyade şişmeye doğru yönlendirebilir. Adımları son derece dikkatle, planlayarak ve her oluşan yeni olayı analiz ederek ilerlemek oldukça önemli.

16 Mayıs 2022 saat 07:13’te 25 derece Akrep burcunda Ay tutulması meydana gelecek. Bu tutulma oldukça ilginç ve kadersel tesirlere sahip. Zira tutulma anında Kuzey Düğüm Güneş, Güney Düğüm de Ay ile kavuşumda olacak. Tam olarak ne ekersek onu biçeceğimiz bu tutulmada aç gözlülük, hırs ve kine yenilenlerin tepetaklak oluşunu; doğruluk, düzen ve netliğin yolundan gidenlerin ise beklenmedik yükselişlerini görebiliriz. Tutulmaya Plüton da destek verdiği için en kesin görünen güç dengeleri dahi bu süreçte değişebilir. Merkür İkizler burcunda retro olacağı için kurlar, kripto piyasalarda büyük dalgalanmalar görebiliriz. Ülkemiz açısından son derece kritik olan bu tutulma erken seçimin habercisi olabilir.

Her halükârda iktidar ve muhalefet arasındaki zıtlaşma daha da büyüyecek. Toplumsal kutuplaşmanın daha da artacağı bu dönemde kurların +-3 aylık dönemde yine çarpıcı dalgalanış ve yükselişini görebiliriz. Özellikle sağlık, bürokrasi, memuriyet gibi konularda aksaklıklar, grevler gündeme gelebilir. Bu dönemde sahte haberler, manipülatif politikalar, gerçeğin çarpıtılmasına dair çok fazla olaya tanık olabiliriz.

Merkür 9 Mayıs – 4 Haziran 2022 aralığında durağan ve retro hareketini gerçekleştirecek ve 4 derece İkizler burcu ile 29 derece Boğa burcu arasında hareket edecek.

Bu yılın ikinci Merkür retrosunun takvimi şu şekilde:
Merkür Durağan Konumda: 9 Mayıs 2022 14:48 – 11 Mayıs 2022 14:48 (4 derece İkizler)
Merkür Retro Dönemi: 11 Mayıs 2022 14:49 – 2 Haziran 2022 11:00 (4 derece İkizler)
Merkür Durağan Konumda: 2 Haziran 2022 11:01 – 4 Haziran 2022 11:00 (29 derece Boğa)
Merkür İleri Harekette: 4 Haziran 2022 11:01 (29 derece Boğa)

Merkür retro dönemi ve tutulmalar dönemi etkisiyle ilişkiler, barışmalar, bir şans daha vermek adına birçok fırsat ve geçmişten gelen haberler, insanlar gündemimizde yer alacaktır. Özellikle Merkür ilişki göstergelerinizden geçiyor, olumlu açı yaparak retro yapıyorsa bu tür şeyler yaşama ihtimaliniz yüksektir.

Retro dönemleri iletişim problemlerinin maksimumda olduğu zamanlardır. Bu sebeple dolaylı ifadelerden kaçınmak çok önemlidir, her şeyi çocuğa anlatır gibi net ve tane tane ifade etmeye özen göstermekte fayda var. Aynı zamanda üşengeçlik ve odaklanmakta zorluk görülebilir. Aynı anda beş işe odaklanmak yerine tek işi tek tek sırayla ele almak verimliliğinizi arttıracaktır. Her şeye yetişmeye zorunda olmadığımızı, süper kahraman olmadığımızı hatırlayarak gerektiğinde mola vermeyi bilmemiz ruhsal enerjimizi güçlendirecektir.

Bu retroda tüm iletişim kanallarındaki denge noktasını arayacağız. Kimi mevcut ilişkisini, kimi işini masaya yatıracak. Kimi ise uzun süre sonra bir şans verdiği kişi ile yeni dönemin nasıl olduğunu görecek. Ancak her halükârda İkizler-Boğa karışım etkisi iki tarafın da adım atması ve bir orta yol bulması demektir. Özellikle 23 Mayıs 2022’de Merkür Boğa burcuna kısa bir süre geri dönerken bu durumu daha çok hissedebiliriz. Bundan dolayı konu ne olursa olsun mutlaka katılımcı olmak, eli taşın altına koymak aradığınız çözümü bulmak adına faydalı olabilecektir.

30 Mayıs 2022 saat 13:30’da 9 derece İkizler burcunda bir yeniay meydana gelecek. Bu yeniayda olaylar hakkında direk bir yargı vermekten kaçınan, empati kuran ve iki tarafı da anlamaya çalışan kişiler bu dönemde çok daha fazla avantaj elde edebilir. Ezberler, kalıplar ve dogmalardan uzak durmalı, hemen yargıç kesilmemeliyiz. Bilgiye sahip olmak, bilgiyi yorumlamak ve öğrenme sürecinin asla bitmemesi gibi kavramlar çok önemli.

Kararsızlık ve Merkür retrosu da yeniayda en önemli motiflerden biri. Zira İkizler çift vücutlu bir burçtur, hava elementindendir ve bu sebeple ikilem oluşturabilir. Aşk, kariyer ya da hayatın pek çok alanında nereye gideceğimizi bilemeyebiliriz. İki yoldan hangisi doğru diye salt yoğun duygusallıkla değil mantıkla bakıp karar vermek önemli görünüyor.

Duygu sömürülerine, sürekli aynı hataları yapan kişilere tolerans göstermek yerine ileriye bakmakta fayda var. Kaybetme korkusu, tüm seçenekleri elde tutma düşüncesi gibi hareketler olumsuz sonuçlar doğurabilir. Ve son olarak yeniay ülkemiz haritasının on ikinci evinde gerçekleşeceğinden siyasi ve toplumsal gündemi, hatta gelecek yıl seçim sürecini etkileyecek ölçekte önemli olaylar, gizli bilgiler ortaya çıkabilir.

Mayıs ayının öne çıkan astrolojik gelişmeleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

1 Mayıs 2022 / Venüs-Jüpiter Kavuşumu: Bu açı özellikle de duygusal konulara taze bir rüzgar getirmekte. Önemli olan karşımızdakileri taleplerle boğmamak. Aynı zamanda ufkumuzu aşacak insanlarla yollarımız kesişebilir. Alım satım ve imza işleri gibi konularda avantajlıdır. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

1 Mayıs 2022 / Venüs-Plüton Altmışlığı: Bu olumlu açı kalıbı duyguları güçlendiren, tutkuyu ve bağlılığı arttıran nitelikte bir yapı. Sevdiklerimize sahip çıkabilir, daha fazla kenetlenebiliriz. Tutku duyduğumuz bir işe kendimizi adamamız ve bu konuya tüm gücümüzle odaklanmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

2 Mayıs 2022 / Venüs Koç Burcunda: Venüs yüceldiği Balık burcundan Koç burcuna geçiş yapacak. İlişkilerde bireysellik ihtiyacının ve cinsel tansiyonun artışı, ilk görüşte aşklar, aşk ve tutkuyu karıştırmak, bir anda ayrılıp bir anda barışmak gibi durumlar sıkça görülebilir. İlişkide sürekli talep eden, ya da istediğimizi alınca aniden giden taraf olmak mümkündür. Zaman zaman tamamen dürtüsel ve fevri hareketlerimizden kendimiz de zarar görebiliriz, dikkat. Venüs 29 Mart 2022’ye kadar bu burçta kalacak.

4 Mayıs 2022 / Jüpiter-Plüton Altmışlığı: Güç dengelerinin değişimine şahit olacağız. İnsanları ezmeden, ayrıştırmadan, bütüncül yaklaşımlar sergileyen kişilerin yükselişi ve başarılarına şahit olabiliriz bu süreçte. Açı kalıbı +-15 gün etkili.

4 Mayıs 2022 / Mars-Uranüs Altmışlığı: Bu olumlu açı kalıbı yeterli irade ve kararlılık gösterdiğimizde bizi yaratıcı çözümlere ulaştırıyor. Çok daha enerjik ve üretken hissedebiliriz. Ailevi ve maddi konuları çözümlemek adına ideal bir tesirdir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

5 Mayıs 2022 / Güneş-Uranüs Kavuşumu: Yaşam enerjimizin karşılaşılan olaylar vesilesiyle yön değiştirmesi mümkün. Artık farklı ve yeni olanı denemek isteyebiliriz. İçimizdeki farklılık, isyankâr ruh ve yaratıcılık dışarı taşabilir. Eğer sınırlarımız çok zorlandıysa ani tepkiler verebiliriz. Açı kalıbı+-5 gün etkili.

6 Mayıs 2022 / Merkür-Venüs Altmışlığı: Bir şeyleri başarmak, çözmek istiyorsak zekamızı ve aynı zamanda diplomasiyi kullanmamız önemli olacaktır. Agresif, baskıcı veya blöf içeren iletişim tarzları ters tepebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

7 Mayıs 2022 / Güneş-Mars Altmışlığı: Kararlılık, çalışkanlık için destekleyici süreçler. Hedeflerimize odaklanırken, kendimizden emin hissedebilir ve tüm enerjimizi ortaya koyabiliriz. Motivasyonumuz çevreye de örnek olabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

9 Mayıs 2022 / Merkür Durağan Konumda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

11 Mayıs 2022 / Jüpiter Koç Burcunda: Jüpiter kısa bir süre Koç burcunda seyahat edecek olan ve bu evrede inisiyatif almak, sıfırdan başlamak isteyenlerin ve özellikle girişimcilerin gücünü arttırıyor. Kendi işini, sistemini ve düzenini kurmak isteyenler için müthiş bir itici güç. Bireysel ve makro düzlemde bireysellik vurgusu daha da artarken insanlardaki bencillik ve kişisel isteklerinin ön plana çıkışı daha da artabilir. Kişisel hırs ve çıkarların olumlu veya olumsuz insanın gerçek yüzünü gösterdiğini unutmamalıyız. Jüpiter bu burçta 28 Ekim 2022’ye kadar kalacak.

11 Mayıs 2022 / Merkür Retrosu Başlıyor: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

15 Mayıs 2022 / Güneş-Satürn Karesi: Otorite figürleri ve yaşça büyük kişilerle çatışmaya açıklık görülebilir ve reddedilmiş gibi hissedebiliriz. Özgüven dalgalanmaları olabilir ve onay ihtiyacımız artabilir. Sınırları çok zorlamamak ve ısrarcılıktan kaçınmakta fayda vardır. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

15 Mayıs 2022 / Güneş-Neptün Altmışlığı: Bu açı kalıbı ruhsal açıdan güçlü ve yoğundur. İçimizdeki ruhani yöne dönmek, kendimizle bütünleşmek ve ilhamı bulmak adına destekleyici bir tesir. Sanatsal ve ruhsal yeteneklerimiz güçlenebilir. Bu konulardaki tüm çalışmalar için çok uygundur. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

16 Mayıs 2022 / Akrep Burcunda Ay Tutulması: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

18 Mayıs 2022 / Mars-Neptün Kavuşumu: Bu açı kalıbı yavaş ama kararlı ilerlemenin getirdiği ahenkli zafer duygusu ile alakalıdır. Bir şeyi yavaş ama adım adım kararlılıkla en iyi hale getirmek, ilham ve yaratıcılığı kullanarak güzel bir sonuç almak mümkün olabilir. Dalgınlık, aldanma ve manipülasyonlara karşı dikkat. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

19 Mayıs 2022 / Güneş-Plüton Kavuşumu: Kendimiz kullanıyorsak dahi gücün sınırlarını iyi belirlemeliyiz. Diğer yandan aşırı taviz vermek de bizi aciz duruma düşürebilir. Dengeler tüyden daha hafif ve hassas olabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

20 Mayıs 2022 / Merkür-Jüpiter Altmışlığı: Öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösterir. Yatırımlar, başvuru, yasal işlemler ve imzalar için çok uygundur. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

22 Mayıs 2022 / Güneş İkizler Burcunda: Tüm İkizler burcu okuyucularımızın doğum günleri kutlu olsun. Yeni yaşınız sağlık, mutluluk ve huzur getirsin. :)

22 Mayıs 2022 / Güneş-Merkür Kavuşumu: Fikirlerimizi, düşüncelerimizi ve bilgimizi daha fazla ortaya çıkarmak, fark edilmek, saygı duyulmak isteyebiliriz. Hayatımıza yön verecek güçte önemli haberleri duyabiliriz. İnisiyatif alanın kazanacağı, ilham ve başarıyla ödüllendirilebileceği bir etki. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

23 Mayıs 2022 / Güneş-Jüpiter Altmışlığı: Şans ve başarıyı hissedeceğimiz gelişmeler olabilir. Özellikle eril figürlerden gelecek destekler mümkün. İşe başlamak, iş kurmak, terfi etmek, yüksek kazançlar elde etmek adına da destekleyici bir açı. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

23 Mayıs 2022 / Merkür Boğa Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

23 Mayıs 2022 / Merkür-Plüton Altmışlığı: Sözlerimizle etki alanımızı genişletebilir, güçlü duruş sergileyerek dikkatleri toplayabiliriz. Mülakat ve iş görüşmeleri için açı değerlendirilebilir. Oraya koyacağımız fikirler bizi öne çıkarabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

24 Mayıs 2022 / Merkür-Mars Altmışlığı: Zihnimizi işimize yarayacak şekilde pratik şekilde kullanabiliriz. İletişim kurarken akışkanlık başarı getirebilir. Fikirlerimizi ateşli bir şekilde savunabilir, çaba gösterdiğimiz ve inisiyatif aldığımız takdirde sorunları çözebiliriz. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

24 Mayıs 2022 / Venüs-Satürn Altmışlığı: Bu pozitif açı kalıbı sağlam ve ciddi ilişkiler kurmak adına destekleyicidir. Aynı zamanda söz, nişan ve evlilik tarihi olarak da kullanılabilir. Zira bir ilişkinin boyut atlaması ve köklenmesini simgeler. Diğer yandan mantıklı ve iyi çalışılmış yatırımlardan kazanç sağlamak da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

25 Mayıs 2022 / Mars Koç Burcunda: Bu transit bir şeyleri başlatmak, keşfetmek, özgürleşmek ve kazanmak için ideal bir etki yaratır. Bağımsızlık duygusu çok önemlidir. Bu dönemde kimsenin işimize karışmasını istemeyip aşırı şekilde kendi istek ve kararlarımıza odaklanabilir, abartırsak önemli uyarıları kaçırıp hatalı kararlar da alabiliriz. Cesaretle körlüğü karıştırmamak son derece önemlidir. Gölge yön olarak bir anda gaza gelip onlarca işe başlayıp hepsini yarım bırakmak da mümkündür. Yani cesaretin yanında kararlılık ve odaklanma da başarıya giden yolda son derece önemli olacaktır. Mars 5 Temmuz 2022’ye kadar bu burçta kalacak.

26 Mayıs 2022 / Merkür-Plüton Üçgeni: Bu açı kalıbı etkili konuşmak, insanlar üzerinde güçlü intiba kurmak adına destekleyicidir. Önemli görüşme, toplantı, destek talebi ve başvuru gibi konularda değerlendirilebilir. +-3 gün etkili.

27 Mayıs 2022 / Venüs-Plüton Karesi: İlişkilerde kontrol takıntısı, kıskançlık ve saplantı kaynaklı sorunlar artabilir. Platonik, imkânsız aşklara meyil riski veya bir şeyin olmayacağını kabul edememe durumu görülebilir dikkat. Sert yüzleşmeler yaşanabilir. Kazanç ve iktidar hırsı da uçlara gidebilir. +-5 gün etkili.

28 Mayıs 2022 / Venüs Boğa Burcunda: Venüs Boğa burcundayken kurulan ikili ilişkiler ve ortaklıklar sağlam temellere oturmaya meyillidir. Belirsizliklerden ziyade eli yüzü düzgün ilişkilerin oluşmasına çok daha meyilli bir etkileşim söz konusudur. Sadakat ve bağlılık bu dönemde anahtar kelimedir ilişkilerde; nitekim haritanızdaki etkilere göre de bu konuda sizi tatmin etmeyen bir ilişkiniz varsa tutulmaların da etkisiyle yollar hızla ayrılabilir. Sağlam ilişkiler kalıcı olarak yapılanır ve güçlenir. Venüs 18 Haziran 2022’ye kadar bu burçta kalacak.

29 Mayıs 2022 / Mars-Jüpiter Kavuşumu: Başarma azmi ve hırs artar. Ölçülü rekabet bizi arzuladığımız noktaya taşıyabilir. Girişimler bolluk getirebilir ve hızlı para akışı sağlayabiliriz, ancak aynı hızla harcamamaya dikkat etmeliyiz. Eylemleri abartmamaya dikkat etmeli, vücudumuzu aşırı zorlamaktan kaçınmalıyız. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

30 Mayıs 2022 / İkizler Burcunda Yeniay: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu, huzurlu ve sağlık bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe