Merve Çubuktepe

Yılın en ilginç, en değişik ve en çarpıcı ayına geldik. 5 Mayıs 2023’te Akrep burcunda çok güçlü bir Ay tutulması ile bu aya başlayacağız. Hayatımızda değişimin kaçınılmaz olduğu bir noktaya gelmiş bulunuyoruz. Buna direnmek yerine değişimi kabul etmek yolumuzu açacaktır. Çünkü hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı bir döneme adım atıyoruz. Krizlerden fırsatlar ve büyük dönüşümler gündeme gelebilir. Ayrıca 16 Mayıs 2023 itibariyle Merkür retrosu sona erecek. Bu yüzden Mayıs’ın son iki haftası daha net, akıcı ve belirleyici olacaktır. Önemli işlerimizi daha çok bu zamanlara denk getirebiliriz. Son olarak 7 Mayıs 2023’te Venüs Yengeç, 20 Mayıs 2023’te Mars Aslan burcuna geçiş yapacak.

Ayın hatta yılın en önemli gökyüzü olaylarından biri ile başlayalım. **5 Mayıs 2023 saat 20:33’te 14 derece Akrep burcunda bir Ay tutulması gerçekleşecek.**Tutulma anında Uranüs vurgusu var, bu tam anlamıyla bir değişim ve isyan enerjisi. Bu sebeple de kişisel alanları sıkıştırılan, yoksullaştırılan ve ötekileştirilen herkesin dikkat çekici tepkiler verebileceği çok kuvvetli tesirler mevcut. Hayatımızda değişimin kaçınılmaz olduğu bir noktaya geliyoruz. Buna direnmek yerine değişimi kabul etmek yolumuzu açacaktır. Çünkü hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı bir döneme adım atıyoruz.

Tutulma anında Güneş ile Menkar yıldızının kavuşumda olması baskı, sertlik ve “benim dediğim olur” tavrını beraberinde getirebilir. Ancak Uranüs’ün de etkisiyle ne kadar baskı yapılırsa o kadar sert ve güçlü karşı tepkisi olacaktır. Zalimlik yerine nezaket ve bütünlük kazanacaktır.

Duygusal açıdan tutulmayı incelemek gerekirse, bu ana Venüs-Neptün karesi de eşlik ediyor. Bu açı özellikle düş kırıklıkları ve beklentilerin karşılanmaması ile ilgilidir. Merkür retrosu ile de birleşince duygusal kaosa açıktır. İlişkiler konusunda ani ve net kararlar vermemekte fayda vardır. Aşırı ve temeli olmayan beklentiler düş kırıklığı ile sonuçlanabileceği için gerçekçi olmak önemlidir. Duygusal konularda gol yemeyelim, dikkatli olalım.

Ay ile Zuben Elgenubi yıldızının kavuşumu ise tutulmanın karmik açıdan gücünü vurguluyor. Özellikle ay boyunca negatif karma yaratmamaya büyük özen göstermeliyiz. Bu evrede “ne ekersen onu biçersin” düsturu baskın olacaktır. İnsanları kıskanan, manipüle eden, komplo kuran zararlı kişilere karmik açıdan tokat gibi geri dönüşler olabilir, büyük yüzleşmeler yaşanabilir.

Ay tutulmasının Sabian sembolü “Gülen çocuklar beş kum tepesi üzerinde oynuyor”. Bu sembol kendimizi dürüstçe ifade etmenin önemini vurgular. İmalar ve dolaylı ifadelerden kaçınmak önemlidir. Beş duyuyu ve varlığımızı etkin bir şekilde kullanmayı unutmamız, hayatın yoğun temposu içerisinde kendimizi iyi etmeye odaklanmamız önemlidir.

Ülkemiz haritasına çok güçlü etkilere sahip olan bu tutulma krizlerle gelen şok dalgaları ve dönüşümü ile piyasaları daha da karıştırabilir. Tutulma seçimlerden kısa bir süre önce gerçekleşecek. Söylemler giderek sertleşirken seçim zamanı oldukça gergin bir atmosferde olacağız. Ülkeyi çok büyük bir değişim ve dönüşümün beklediği kesin. Yeni bir dönem bizleri bekliyor ama kendimize gelmemiz adına biraz zaman gerekecek, krizleri aşa aşa dönüşerek yeni bir döneme yelken açacağız. Son olarak maalesef deprem riski mevcut diyebiliriz. Özellikle tutulmanın yaklaştığı +-1 aylık dönemde Marmara ve Batı Egede sismik hareketlilik görülebilir. Umarım hiçbir şey olmadan atlatırız.

Venüs 7 Mayıs 2023’te Yengeç burcunda giriş yapıyor. Venüs bu burçta huzurlu ve uyumludur. Venüs İkizler’in flörtöz enerjisinden daha sevecen, aidiyet ve bağlılık odaklı bir forma geçiyoruz. İçimizdeki anaç veya babacan duygular artabilir. Diğer taraftan sert etki alıyorsanız daha alıngan, mızmız ve sürekli biri benimle ilgilensin moduna geçebilirsiniz. Bu kısma biraz dikkat etmekte fayda var. Venüs Yengeç dönemleri genelde daha uzun soluklu ilişkilere müsait ilişkiler için uygun bir zamandır. Sağlıklı ilişkilerde aile kurma, evlenme veya çocuk sahibi olma arzusu yükselir. Tabii transitin yarısı Merkür retro döneminde gerçekleşeceği için bu tür kararlar almak adına mümkünse retrodan sonra yani 17 Mayıs 2023 ve sonrasında harekete geçmek daha faydalı olacaktır. Venüs 5 Haziran 2023’e kadar bu burçta kalacak.

Merkür bu ay retro hareketteki yolculuğunu tamamlayacak. Merkür retrosu 16 Mayıs 2023 saat 16:17’de sona erecek. Ancak yine de bir hafta boyunca gölge dönem etkisi devrede olacaktır. Bu yapacaklarımızı acele etmeden sakin ve sırayla ele almamız faydalı olur.

Merkür’ün bu ayki hareketleri şu şekilde:
Merkür Retro Dönemi: 22 Nisan – 14 Mayıs 2023 11:00 (15-5 derece Boğa)
Merkür Durağan Konumda: 14–16 Mayıs 2023 (5 derece Boğa)
Merkür İleri Harekette: 16 Mayıs 2023 06:17 (5 derece Boğa)

Retro sürerken inatçılıktan veya değişimden korkarak hatalı kararlar alma riskli vardır. Özellikle de konut fiyatları, kiralar, araç ve diğer tüm günlük hayatla ilgili ürünlerde fiyat artışları maalesef özellikle retro bitene kadar dikkat çekici şekilde devam edecektir. Boğa burcu gıda ile de alakalı olduğu için özellikle gıda fiyatlarında daha da can sıkıcı gelişmeler söz konusu olabilir. Bu konular retro bitişinden sonra bir tık yumuşayabilir.

Her Merkür retrosu gibi bu dönemde iletişimi net kurmak, anlaşmak ve orta yolu bulmak daha zordur. Ayrıca verileri, kişisel bilgileri ve tüm yazışmaları kayıtlı tutmakta fayda vardır. Mümkünse önemli işlerimizi 17 Mayıs 2023 ve sonrasına denk getirmemiz daha çok verim almamızı sağlar. Merkür özellikle Mayıs ayının son haftası hızına ulaşarak kendine gelmiş olacak, bu yüzden de en verimli ve hareketli hafta bu dönem diyebiliriz.

Tam Merkür retrosu bittiği gün 2023’ü doğrudan etkileyecek çok önemli bir gökyüzü olayı gerçekleşecek. 16 Mayıs 2023’te Jüpiter Boğa burcuna geçiş yapıyor. Bu yolculuğunda özellikle tarımın, toprağın ve doğanın gücüne vurgu yapıyor. Bu evrede mülk alım satım, arsa, tarla almak, organik tarım, bitkiler yetiştirmek gibi temalar avantaj getirecektir. Geleneksel yatırım metotları daha fazla avantaj getirebilir. Bu evre doğru kararlar verildiği takdirde kazanç sağlamak ve refahı arttırmak adına çok güzel bir tesirdir.

Transit özellikle toprak burçları Boğa, Başak ve Oğlak burcunda Güneş, Yükselen, Ay gibi önemli yerleşimleri olan kişilere sağlık, şans ve bereket konusunda destek getirebilecektir. İkincil desteği de haritasında Yengeç ve Balık burcu vurgusu olanlar alacak. Jüpiter Boğa etkisi geçici bir dengeleme yaratabilir ancak bir yandan da kaynak israfını ve doğa dengesindeki dalgalanmayı simgelediği için iklim krizi, kıtlık gibi temaların etkisi de maalesef giderek artacak gibi görünüyor. Satürn Balık transiti de bu tesirleri daha da zorlu hale getirecek. Jüpiter 26 Mayıs 2023’e kadar bu burçta kalacak.

Jüpiter aşağıdaki zaman diliminde durağan ve retro konumda kalacak:
4 Eylül 2023 – 31 Aralık 2023 (15 derece Boğa – 5 derece Boğa)

19 Mayıs saat 18:53’te Boğa burcunda 28 derecede bir yeniay meydana gelecek. Tutulmalar döneminden sonraki ilk yeniaya tanık olacağız. Yeniay anında artık Merkür retro değil bu da harekete geçmek adına iyicil tesirler barındırıyor. Özellikle yeniayın açılıp hilal fazına döndüğü 22-25 Mayıs 2023 arasını önemli işlerinizi ele almak adına en etkin şekilde kullanabilirsiniz.

Yeniay anında Ay ve Güneş’e Mars, Neptün ve Plüton’un destek vermesi oldukça olumlu. Demek ki rehavet döneminden çıkarak enerji topluyoruz. Ayrıca retro döneminde ara verdiğimiz, yavaşlayan veya üşendiğimiz konuları ele almak adına harika bir fırsat. Kalıcı, sağlam ve verimli yapılar kurabiliriz. Özellikle finans, mülk alım satım gibi işlemlerde güzel fırsatlar yakalayabilirsiniz. Sadece yeniay anında Mars-Jüpiter karesi ve Mars-Plüton karşıtı olduğundan aşırı hırs, yıkıcı davranış, büyük risk ve harcamalardan kesinlikle kaçınmalıyız.

Bir not olarak yeniay anında Venüs açısız. Merkür retrosu bitti biliyorum ama açısız Venüs duygusal konularda yön bulmakta zorlanmanın göstergesidir. Bu yüzden ilişkilerde emin olmadan kritik kararlar vermemeniz önemlidir, zira sinyalleri bazen yanlış anlama ihtimali mümkündür.

Yeniayın Sabian sembolü “Eski bir bankta çalışan iki geveze ayakkabı tamircisi.” Bu sembol iç dünyamızdaki artı ve eksilerin savaşını simgeler. Bir konuyu enine boyuna değerlendirmemiz çok önemlidir. Karar alırken muhakkak analitik, tarafsız ve net olmak gerekir.

20 Mayıs 2023’te Mars Aslan burcuna geçiş yapacak. Mars Yengeç daha temkinli ve çekimser olduğumuz zamanlardır. Oysa Mars Aslan da işler değişir, dikkat çekmek ve fark edilmek ister; bundan da çekinmeyiz. Egomuz daha ön plana çıkar, cesaretimiz ve liderliğimiz artar ancak bir yandan da onay ve beğeni ihtiyacımız artacağı için daha kırılgan hale gelebiliriz. Ego çatışmaları, kişisel savaşlardan uzak durmamız çok önemli. Liderlik yapmak, inisiyatif almak için çok güzel etkilerdir, bir krizi iyi yöneterek görünürlük sağlanabilir. Mars bu burçta 10 Temmuz 2023’e kadar kalacak.

21 Mayıs 2023’te Güneş İkizler burcuna geçiş yapacak. Güneş iletişim, haberleşme, öğrenme, merak ve zekayı temsil eden İkizler burcuna geçiyor. Yeni bir şeyler öğrenmek, paylaşmak ve kendimizi ifade etmek adına harika zamanlar. Tüm İkizler burcu okuyucularımızın doğum günü kutlu olsun ve yeni yaşınız size güzellikler getirsin!

Mayıs ayının öne çıkan astrolojik etkileşimleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

2 Mayıs 2023 / Güneş-Merkür Kavuşumu: Fikirlerimizi, düşüncelerimizi ve bilgimizi daha fazla ortaya çıkarmak, fark edilmek, saygı duyulmak isteyebiliriz. Hayatımıza yön verecek güçte önemli haberleri duyabiliriz. İnisiyatif alanın kazanacağı, ilham ve başarıyla ödüllendirilebileceği bir etki. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

2 Mayıs 2023 / Plüton Retrosu Başlıyor: Plüton 12 Ekim 2023’e kadar sürecek uzun retrosuna başlıyor. Plüton tekrar bu retroda Oğlak burcuna dönecek. Özellikle Temmuz-Ekim arasında politik gerilim ve baskı, baskıya tepkiler; miadı dolan sistemlerin tekrar hayata geçme çabası gibi konuları gündemde görebiliriz.

4 Mayıs 2023 / Venüs-Neptün Karesi: Bu açı özellikle düş kırıklıkları ve beklentilerin karşılanmaması ile ilgilidir. Merkür retrosu ile de birleşince duygusal kaosa açıktır. İlişkiler konusunda ani ve net kararlar vermemekte fayda vardır. Aşırı ve temeli olmayan beklentiler düş kırıklığı ile sonuçlanabileceği için gerçekçi olmak önemlidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

5 Mayıs 2023 / Venüs-Jüpiter Altmışlığı: Bu açı iyimserlik, neşe, maddi avantajlar, sevgi ve güzelliği ölçülü bir şekilde büyütme ile bağlantılıdır. Ufak fırsatlardan bile mutluluk yakalayabilir ve değerlendirmek isteyebiliriz. Güzelleşmek, bakım ve imaj değişikliği adına olumlu etkidir. İlişkilerde bozulan dengeleri onarmak az çabayla dahi mümkün olabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

5 Mayıs 2023 / Akrep Burcunda Ay Tutulması: Açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

7 Mayıs 2023 / Venüs Yengeç Burcunda: Açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

9 Mayıs 2023 / Güneş-Uranüs Kavuşumu: Yaşam enerjimizin karşılaşılan olaylar vesilesiyle yön değiştirmesi mümkün. Artık farklı ve yeni olanı denemek isteyebiliriz. İçimizdeki farklılık, isyankâr ruh ve yaratıcılık dışarı taşabilir. Eğer sınırlarımız çok zorlandıysa ani tepkiler verebiliriz. Açı kalıbı+-5 gün etkili.

12 Mayıs 2023 / Merkür-Satürn Altmışlığı: Bu açı disiplin ve kararlılıkla alakalıdır, odaklanmayı kolaylaştırır. Duygulardan ziyade mantıkla düşünmek önemlidir. Merkür retrosu sebebiyle yarım kalan, önceden başlanan konuları ciddiyetle ele alarak en iyi hale getirebiliriz. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

13 Mayıs 2023 / Merkür-Venüs Altmışlığı: Bir şeyleri başarmak, çözmek istiyorsak zekamızı ve aynı zamanda diplomasiyi kullanmamız önemli olacaktır. Yarım kalan şeyleri tamamlamak ve öz eleştiri yapmak adına gücü kendimizde bulabiliriz. Agresif, baskıcı veya blöf içeren iletişim tarzları ters tepebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

13 Mayıs 2023 / Venüs-Satürn Üçgeni: Bu pozitif açı kalıbı sağlam ve ciddi ilişkiler kurmak adına destekleyicidir. Aynı zamanda söz, nişan ve evlilik tarihi olarak da kullanılabilir. Zira bir ilişkinin boyut atlaması ve köklenmesini simgeler. Diğer yandan mantıklı ve iyi çalışılmış yatırımlardan kazanç sağlamak da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

14 Mayıs 2023 / Merkür Durağan Konumda: Açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

15 Mayıs 2023 / Mars-Neptün Üçgeni: Bu açı kalıbı yavaş ama kararlı ilerlemenin getirdiği ahenkli zafer duygusu ile alakalıdır. Bir şeyi yavaş ama adım adım kararlılıkla en iyi hale getirmek, ilham ve yaratıcılığı kullanarak güzel bir sonuç almak mümkün olabilir. Açı kalıbı +- 7 gün etkili.

16 Mayıs 2023 / Merkür Retrosu Sona Erdi: Açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

16 Mayıs 2023 / Jüpiter Boğa Burcunda: Açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

18 Mayıs 2023 / Jüpiter-Plüton Karesi: Güç dengelerini tamamen değiştirecek olan bu etki çok güçlü hatta kontrolsüz bir dönüşüm enerjisine sahip. Özellikle finansal kararlarda çok dikkatli olunmasında fayda vardır, zira domestik ve global piyasalarda çok büyük dalgalanmalar ve hatta iflaslar görülebilir. Tutumluluk ve akıllı yatırımlar bu süreci iyi yönetmemizi sağlar. Açı kalıbı aynı zamanda despotizm ve kontrol takıntılarını arttırabilir, ancak bu konuda diretmek ve baskıyı artırmak çok ciddi bir şekilde ters tepebilir. Açı kalıbı +- 30 gün etkili.

18 Mayıs 2023 / Güneş-Neptün Altmışlığı: Bu açı kalıbı ruhsal açıdan güçlü ve yoğundur. İçimizdeki ruhani yöne dönmek, kendimizle bütünleşmek ve ilhamı bulmak adına destekleyici bir tesir. Sanatsal ve ruhsal yeteneklerimiz güçlenebilir. Bu konulardaki tüm çalışmalar için çok uygundur. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

19 Mayıs 2023 / Merkür-Satürn Altmışlığı: Verilen sözler yerine gelebilir. Gerçekçi ve ciddi düşünceler içinde bulabiliriz kendimizi. Olgunlaştırıcı bir etkidir. Devlet bağlantılı, resmiyet içeren işleri halletmek için de kullanılabilir. Yeni işlere planlı ve kararlı bir şekilde başlamak adına ideal bir tesirdir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

19 Mayıs 2023 / Boğa Burcunda Yeniay: Açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

20 Mayıs 2023 / Mars Aslan Burcunda: Açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

21 Mayıs 2023 / Mars-Plüton Karşıtı: Makro düzlemde bu açı kazalar, patlamalar, terör olayları ve yangınlarla alakalıdır. Trafikte, günlük hayatta güvenliğimize daha fazla dikkat etmemiz gerekebilir. Ani öfke, krizleri, cinnet gibi davranışlara, suç olaylarına açıklık oluşturur. Bu açı dipte uyuyan bastırılmış bir duyguyu aniden tetikleyebilir, sonradan yaptıklarımızdan pişman olabiliriz, dikkat. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

21 Mayıs 2023 / Güneş İkizler Burcunda: Tüm İkizler burcu okuyucularımızın doğum günü kutlu olsun ve yeni yaşınız size güzellikler getirsin.

21 Mayıs 2023 / Güneş-Plüton Üçgeni: Bu güçlü açı kalıbı çatışmalardan muzaffer ayrılmak, ikna gücü, aradığımız destekleri bulmak ve karizmatik bir imaj adına destekleyicidir. Kendimizi daha güçlü, kararlı ve kontrollü hissedebiliriz. +-5 gün etkili.

22 Mayıs 2023 / Güneş-Mars Altmışlığı: Kararlılık, çalışkanlık için destekleyici süreçler. Hedeflerimize odaklanırken, kendimizden emin hissedebilir ve tüm enerjimizi ortaya koyabiliriz. Motivasyonumuz çevreye de örnek olabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

23 Mayıs 2023 / Mars-Jüpiter Karesi: Bir önceki açının etkisini daha yükselten bu tesir dalgalanmayı yükseltiyor. Açı kalıbı sebebiyle finansal anlamda da hatalı kararlar vermeye açığız. Diğer yandan aşırı yargılayıcı, ayrıştırıcı ve sürekli yargı dağıtan bir ruh haline girmek de mümkün. Bu tür insanlara daha fazla maruz kalabiliriz. Fevri her türlü hareketten kaçınmalı bu ay. Açı kalıcı +-7 gün etkili.

25 Mayıs 2023 / Venüs-Chiron Karesi: Kalp kırıklıklarına işaret eden bu açı yüksek beklentileri sorgulamamıza sebebiyet vermekte. Duygusal konularda çok hızlı kararlar almak veya bir şeylerin hızla sonuca varmasını beklemek, bu konularda çok ısrarcı olmak sıkıntılı sonuçlar getirebilir. İkili ilişkilerde aşırı alınganlık ve kıskançlıktan kaçınmalıyız. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

26 Mayıs 2023 / Venüs-Uranüs Altmışlığı: Bu açı kalıbı dinamik ve ruhen canlandırıcı. Zor tesirlerden sonra açı kalıbı bizi tekrar motive edebilir. Özellikle yaratıcılık adına harika bir tesirdir. Duygusal anlamda tatlı sürpriz gelişmeleri gündeme getirebilir. Aşk ve duygularda beklenmedik güzel gelişmeler, ilham ve estetik duygusu canlanabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

28 Mayıs 2023 / Güneş-Satürn Karesi: Otorite figürleri ve yaşça büyük kişilerle çatışmaya açıklık görülebilir ve reddedilmiş gibi hissedebiliriz. Özgüven dalgalanmaları olabilir ve onay ihtiyacımız artabilir. Sınırları çok zorlamamak ve ısrarcılıktan kaçınmakta fayda vardır. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu, umutlu ve değişim dolu bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe