Merve Çubuktepe

Yılın astrolojik açıdan en güzel aylarından birine geldik. Zorlu geçen tutulmalar ve retro döneminden sonra dolu dolu, harika transit ve gökyüzü olaylarıyla bezeli bir mayıs ayı bizleri bekliyor. 8 Mayıs 2024’te Boğa yeniayının şahane etkisiyle başlayacağımız bu güzel ayda, Venüs ve Mars müttefiklerimiz olacak. Hareket enerjimizin artacağı, belirsizliklerin solup canlılık ve yeniliğin hayatımıza sirayet edeceği bir döneme adım atıyoruz. Ayın sonunda doğru da 23 Mayıs 2024’te Venüs, 26 Mayıs 2024’te Jüpiter İkizler burcuna geçerken gökyüzünde Hava elementinin gücü artacak. Düşünceler ve iletişim trafiği hızlanırken gökyüzünün enerji dengesi tekrar tanımlanacak. Hayalleri gerçeğe dönüştürmek, sıkıntılı günleri geride bırakmak ve tekrar umudu yeşertmek adına güzel bir aya hoş geldiniz!

8 Mayıs 2024 saat 07:21’de 18 derece Boğa burcunda bir yeniay meydana gelecek. Tutulmalar dönemi ve zorlu Akrep dolunayından sonra ilk kez bu kadar güzel ve yapıcı tesirde bir gökyüzü olayı bizleri bekliyor. Yeniay anında Güneş-Ay kavuşumuna Venüs, Uranüs ve Jüpiter üçlüsü eşlik etmekte. Durağan, belirsiz veya soluk giden her şeyi canlandırmak, bereketlendirmek ve ivme kazandırmak adına harika bir yeniay yaşayacağız. Emek verdiğimiz konularda belirgin ve hayırlı gelişmeler gündeme gelebilir. Finansal konularda özellikle mülk alım satım, arsa ve tarım gibi konularda en ideal tesirlere sahip gökyüzü olaylarından biri Boğa burcundaki iyicil gökyüzü olaylardır, bu da tam olarak onlardan biri.

Yeniay haritasında neredeyse hiç olumsuz açı yok. Epeydir böyle bir sahne görmemiştik, iyi oldu. Yeniaya Satürn bile destek veriyor, yani düşünün o kadar iyi bir etkiden bahsediyoruz. :) Hayallerimizi hayata geçirmek adına tek gereken şey kararlılık, irade ve hedefimize doğru adım atmak. Yere sağlam basar ve gerçekten istersek gerisi gelecektir.

İlişkiler düzleminde de Venüs yönettiği Boğa burcunda yeniay ile kavuşumda olduğu için son iki aydır sert gökyüzü etkileriyle hallaç pamuğu gibi atılan ancak özünde sağlam olan ilişkiler tekrar tamir olmaya başlayabilir. Kalbi boş olanlar için ciddi ve altı dolu bir ilişki gündeme gelebilir. Yeniayın Hilal fazına açıldığı 11-13 Mayıs 2024 arası yeniaydan sonra bir şeylere başlamak adına en ideal zaman olacak. Yeniay toplamda +-7 gün etkili.

Merkür 15 Mayıs 2024’te Boğa burcuna geçiş yapacak. Fikirlerimiz, düşüncelerimiz daha sağlam, kalıcı bir formda olacak. Uyumlu, sakin, naif bir iletişim dili kullanabiliriz. Verdiğimiz sözleri gerçekleştirme olasılığımız yükselebilir. Geleneksel düşünce tarzına daha yakın olurken parasal konularda bolca hesap kitap yapmak isteyebiliriz. Finansal konular, para biriktirme ve mülklere daha fazla odaklanacağımız bir zamandır. Gölge yönüyle sabit fikirlilik, önyargı, konfor alanına saplanma, kişinin zararına olsa da bir konuya aşırı takılma ve değişime kapalılık görülebilir. Bu evrede çelişkili ifadeler normalden fazla ters tepebilir, iletişimde netlik ve direkt ifade ekstra önem kazanır. Merkür bu burçta 3 Haziran 2023’e kadar kalacak.

Güneş 20 Mayıs 2024’te İkizler burcuna geçiş yapacak. Güneş bu burçtayken iletişim, zeka ve analitik düşünce ön plana çıkar. Mental süratimiz artarken birden fazla konuyla ilgilenmek isteyebiliriz. Öğrenme, keşfetme, daha fazla konuşma ve yazma isteği artar. Aynı zamanda ticari girişimleri daha parlak hale getirmek, çevreyi genişletmek adına da destekleyici tesirler söz konusudur. Gölge yönüyle her şeyi çabucak halletme ve hâkim olma isteği, tatlı su kurnazlığı ve odak bozukluğu görülebilir. Tüm İkizler burcu okuyucuların doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız güzellikler getirsin. Güneş 20 Haziran 2024’e kadar bu burçta kalacak.

23 Mayıs 2024’te 2 derece Yay burcunda bir dolunay meydana gelecek. Bu dolunay biraz çalkantılı tesirler içeriyor, zira Güneş ile tam 29 derecede Venüs-Jüpiter ve 23 derecede Uranüs kavuşum içerisinde. Duyguların çok uçlarda yaşanabileceği bir dolunay bizleri bekliyor. Bir anda âşık olup evlenen de küt diye boşanan da doğru yatırım kararlarıyla çok kazanıp bir anlık gafletle batıp her şeyini kaybedeni, yani her uçta insan profilini görebiliriz. Salınımı yüksek ve riskli enerjiler bekliyor. Dengeler bir anda değişebileceği için hiçbir konuda abartmamak, uçlara savrulmaktan kaçınmak çok önemli olacak.

Dolunay Yay burcunda olduğu için fazla optimist, risk almaya aşırı açık hissedebiliriz. Faydalı ve doğru riskleri iyi değerlendirmek güzeldir, ancak ötesine taşmak hele hele doyumsuzca her şeyin daha fazlasının peşinden koşmak her şeyi kaybetmekle sonuçlanabilir.

Bu dolunay esasen rulete benziyor. Bir anda şans yüzümüze gülebilir, harita iyi açı alıyorsa hayatımızın aşkıyla hiç beklenmedik anda tanışabiliriz. Veya tam tersi bir gaflet ve kibir anına yenik düşüp değer verdiğimiz bir şeyi kaybettirecek davranışlar içine düşebiliriz. Olumlu yönde bakarsak eğer, gerçekçi hayaller kurup onları en iyi şekilde işler ve hayata geçirirsek beklentimizin de ötesinde bir başarıya ulaşabiliriz. Dolunay t+-7 gün etkili.

Venüs 23 Mayıs 2024’te İkizler burcuna geçiş yapacak. Aşkta girişken, flörtöz, konuşkan, kendimizi sözlü ve güçlü ifade edebilen bir sürece adım atıyoruz. İlişkilerde zekâ ve entelektüel kapasite çok önemlidir; bu konularda uyumsuzluk ileride sıkıntı oluşturabilir. Bu dönem, bir kişiye ömür boyu bağlayıcı söz vermek zor olabilir. İki kişi arasında kalınma ihtimali vardır. Kaçamaklar, laf oyunları, aldatmalar bu dönemde daha sık görülebilir, dikkat. Bir sonraki evre olan Venüs Yengeç dönemine kadar (17 Haziran 2024 ve sonrası) evlilik gibi hayati kararları almadan önce düşünüp gözlem yapmakta fayda vardır. Venüs 17 Haziran 2024’e kadar bu burçta kalacak.

26 Mayıs 2024’te Jüpiter İkizler burcuna geçiş yapacak. Ayın son günlerine geldiğimizde aslında ayın ve yılın en önemli gökyüzü etkilerinden biri karşımıza çıkıyor. Jüpiter Boğa burcunda yolculuğunu tamamladıktan sonra İkizler burcundaki yeni evresine adım atacak ve bir yıl boyunca bu burçta yolculuğunu sürdürecek.

Jüpiter İkizler dönemlerinde iktisadi, felsefi ve ilmi konulara ilgi artar. Merak duygusu arttığı için bilginin yayılması kolaylaşır. Ayrıca İkizler burcunun temsil ettiği pazarlama, eğitim, iletişim ve her türlü ticari girişimde başarı şansı ekstra artar. Pratik, hızlı ve farklı çözümlerle farklılaşmak mümkündür. Sosyal medya ve diğer medya kanallarında yepyeni trendler oluşabilir. Çok karmaşık, edebi ve gizemli yapılardan ziyade sade, yalın bir nevi “hap” gibi bilgi ilgi çekecektir.

Gölge yönüyle bu evre inanç ve trendlerin çok hızlı değişip, bir an çok yükselip sonra kaybolduğu bir evredir, kalıcı iz bırakmak nispeten zordur. Ayrıca az bilgiyle çok ahkam kesme, kibirli duruş ve bunun ciddi şekilde ters tepmesi gibi durumlar sıkça karşımıza çıkacaktır. Yani bir konuda uzman olmayan kişiler bir süre ilgili branştan kar etse bile çok hızlı şekilde yetersizlikleri ifşa olabilir. Bu yüzden Jüpiter İkizler dönemleri bir konuda başarılı olmak istiyorsak uzmanlaşmanın şart olduğu zamanlardır.

Transitin olumlu doğasından özellikle İkizler burcu başta olmak üzere Hava burçları Terazi ve Kova, Ateş grubu burçları Koç ve Aslan yerleşimi baskın olanlar özellikle faydalanacaktır. Jüpiter 10 Haziran 2025’e kadar bu burçta kalacak.

Mayıs ayının öne çıkan astrolojik gelişmeleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

1 Mayıs 2024 / Venüs-Plüton Karesi: İlişkilerde kontrol takıntısı, kıskançlık ve saplantı kaynaklı sorunlar artabilir. Platonik, imkânsız aşklara meyil riski veya bir şeyin olmayacağını kabul edememe durumu görülebilir dikkat. Sert yüzleşmeler yaşanabilir. Kazanç ve iktidar hırsı da uçlara gidebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

3 Mayıs 2024 / Mars-Plüton Altmışlığı: Cesaret, kararlılık, dönüşüm isteğini eğer hayata geçirebilirsek makro koşullar da bize yardım etmeye başlayacaktır. İçimizdeki savaşçının ayağa kalkması ruhumuzu ve hayatımızı da daha güzel bir hale sokabilir. Bozuk veya sorunlu yapıları dirayetle onarmak mümkündür. Sadece biraz çaba ve dirayet göstermek yeterli. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

5 Mayıs 2024 / Venüs-Juno Üçgeni: Bu açı kalıbı ilişkileri güçlendiren, özellikle de ciddiyet getiren doğada bir yapıya sahiptir. Evlilik teklifleri veya nişan, nikah tarihi gibi konular için de harika bir tesirdir. Bu bağlamda özellikle 4-5 Mayıs 2024 bu tür konular için son derece uygun. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

7 Mayıs 2024 / Merkür-Chiron Kavuşumu: Egomuzun oldukça hassas olacağı bu dönemde geçmiş ve şimdi iç içe geçebilir. Özellikle tüm insan ilişkilerinde geçmişe dayalı olumsuz referanslarla karar verme eğilimimiz artabilir. Bu açı kalıbı her türlü ibadet ve ruhsal şifa çalışması için idealdir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

7 Mayıs 2024 / Güneş-Satürn Altmışlığı: Bu açı kalıbı bir şeyleri ciddiyet, kararlılık ve kesinlikle ele almak adına idealdir. Yeterli emeği verir ve odaklanırsak başarı söz konusudur, görünürlük artar. Sağlık sorunları düzelebilir. Üstlerimiz, yaşça büyükler ve ebeveynlerimizden destek görebiliriz. İnsanlara ciddi ve etkileyici bir intiba bırakmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

8 Mayıs 2024 / Boğa Burcunda Yeniay: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

13 Mayıs 2024 / Güneş-Uranüs Kavuşumu: Yaşam enerjimizin karşılaşılan olaylar vesilesiyle yön değiştirmesi mümkün. Artık farklı ve yeni olanı denemek isteyebiliriz. İçimizdeki farklılık, isyankâr ruh ve yaratıcılık dışarı taşabilir. Eğer sınırlarımız çok zorlandıysa ani tepkiler verebiliriz. Açı kalıbı+-5 gün etkili.

13 Mayıs 2024 / Venüs-Satürn Altmışlığı: Bu pozitif açı kalıbı sağlam ve ciddi ilişkiler kurmak adına destekleyicidir. İlişkileri olgunluk, sağduyu ve anlayışla ele almak faydalı olacaktır. Çocuksu tavırlar yerine olgun yaklaşım önemlidir. Eğer doğru adımlar atılırsa bu açı kalıbı bir ilişkinin boyut atlaması ve köklenmesini simgeler. Diğer yandan mantıklı ve iyi çalışılmış yatırımlardan kazanç sağlamak da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

15 Mayıs 2024 / Merkür Boğa Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

17 Mayıs 2024 / Merkür-Plüton Karesi: Daha obsesif, takıntılı bir düşünce haline geçebiliriz. Manipülasyona açıklık veya herkesi kontrol altına alma arzusu, entrikalar görülebilir. Yaralayıcı, iddialı, büyüklenmeci demeçler gündeme gelebilir. Sözcükleri enine boyuna tartıp öyle kullanmakta fayda var. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

18 Mayıs 2024 / Venüs-Uranüs Kavuşumu: Bu açı kalıbı da kavuşum açısı ve bu sebeple nötr durumda. Beklenmedik çok önemli duygusal konular başta olmak üzere insan ilişkilerinde haber alabilirsiniz. Duygusal konularda sürprizlere açık olmak lazım. Makroda kadınların daha fazla ses çıkarması, haklarını savunması gibi eylemler giderek artabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

18 Mayıs 2024 / Güneş-Jüpiter Kavuşumu: Bu açı kalıbı finansal konularda şansa işaret eder. Bir şeyler almak, satmak, gelir artışı, iş başvurusu, iş bulmak veya kurmak; bir yerden destek almak ve eğitime başlamak gibi konular adına pozitif bir etkileşim. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

20 Mayıs 2024 / Güneş-Neptün Altmışlığı: Bu açı kalıbı ruhsal açıdan güçlü ve yoğundur. İçimizdeki ruhani yöne dönmek, kendimizle bütünleşmek ve ilhamı bulmak adına destekleyici bir tesir. Sanatsal ve ruhsal yeteneklerimiz güçlenebilir. Bu konulardaki tüm çalışmalar için çok uygundur. Hayır işi yapmak bereketi çoğaltırken negatif karmayı temizleyebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

20 Mayıs 2024 / Güneş İkizler Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

22 Mayıs 2024 / Güneş-Plüton Üçgeni: Bu güçlü açı kalıbı çatışmalardan muzaffer ayrılmak, ikna gücü, aradığımız destekleri bulmak ve karizmatik bir imaj adına destekleyicidir. Kendimizi daha güçlü, kararlı ve kontrollü hissedebiliriz. Kariyer başta olmak üzere önemli görüşmeler ve yazışmalar, iş kararları için değerlendirilebilir. Kendimizi olumlu anlamda dönüştürme ve gelişme şansı söz konudur. Çaba gösterirsek sağlığımızı dengeleyebilir, korkuları yenebilir veya zararlı bir alışkanlığı bırakabiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

23 Mayıs 2024 / Yay Burcunda Dolunay: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

23 Mayıs 2024 / Venüs-Jüpiter Kavuşumu: Bu açı kalıbı iki iyicil gezegenin güçlerini birleştirmesini sembolize eder. Bir konuda inisiyatif alarak maddi manevi kazanımlar sağlamak mümkündür. Ezber bozmak, yeni bir şey denemek asıl iyileşme ve bereketi getirebilecektir. Sadece açı kalıbının doğası gereği aşırı ısrar, dik başlılık ve sabırsızlık işleri daha karmaşık hale getirebilir, dikkat. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

23 Mayıs 2024 / Venüs-Neptün Altmışlığı: Bu romantik ve duygusal açı kalıbı kalpleri yumuşatan bir tesire sahip. Ancak adım atmak koşuluyla. Altmışlık olumlu açılar çabayla gelen iyicil etkinin sembolüdür. Yıpranmış ilişkilerde inisiyatif alındığı takdirde barışma ve denge durumu gündeme gelebilir. İlham, yaratıcılık ve üretim adına da destekleyicidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

23 Mayıs 2024 / Venüs İkizler Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

24 Mayıs 2024 / Jüpiter-Neptün Altmışlığı: Bu majör açı kalıbı iki güçlü gezegenin olumlu sinerjisini içeriyor. Hayallerimizi gerçeğe dönüştürmek adına çok güçlü destekler alacağız. Aynı zamanda maneviyattan beslenmek, ruhsal açılımlar yaşamak da bu evrede mümkündür. İnançlar, ruhsal çalışmalar ve ideallerden güç almak ruhumuzu yeşertecektir. Kolektif adına düşünme, evrensel anlayış ve merhamet duygusunu da güçlendiren bu açı kalıbı haritada temas ettiği alanları da iyileştirebilir, yeter ki gerçekten buna “inanalım”. Açı kalıbının en anahtar kavramı inanç zira. Açı kalıbı +15 gün etkili.

25 Mayıs 2024 / Venüs-Plüton Üçgeni: Bu olumlu açı kalıbı duyguları güçlendiren, tutkuyu ve bağlılığı arttıran nitelikte bir yapı. Sevdiklerimize sahip çıkabilir, daha fazla kenetlenebiliriz. Tutku duyduğumuz bir işe kendimizi adamamız ve bu konuya tüm gücümüzle odaklanmamız da mümkündür. Yeni aşklar doğabilir, var olan ilişkilerde alevlenme ve güçlenme görülebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

26 Mayıs 2024 / Jüpiter İkizler Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

28 Mayıs 2024 / Merkür-Satürn Altmışlığı: Kendimizi gerçekçi ve ciddi düşünceler içinde bulabiliriz. Olgunlaştırıcı bir etkidir. Devlet bağlantılı, resmiyet içeren işleri halletmek için de kullanılabilir. Odaklanma, bir konuyu ciddiyet ve başarıyla tamamlamak; imza, önemli görüşme ve başvurular için destekleyicidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

29 Mayıs 2024 / Mars-Chiron Kavuşumu: Sakatlanma ve yaralanma riski artar, vücudumuza daha fazla dikkat etmemiz gerekir. Diğer yandan harita iyi açı alıyorsa cerrahi açıdan oldukça iyi bir yerleşimdir. Sadece ani öfke ve tepkilerle insanlar üzerinde kalıcı ruhsal yaralar bırakma riski vardır. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

31 Mayıs 2024 / Merkür-Uranüs Kavuşumu: Sansasyonel haberler duyabilir ve bakış açımızı aniden değiştiren koşullarla karşılaşabiliriz. Karar değişimleri gündeme gelebilir. Orijinal, teknolojik veya bilimsel açıdan gelişim gösterilebilecek eğitimler, kitaplar, programlar ilgimizi çekebilir. Uçuk, fevri ve provokatif davranışlara karşı tetikte olmakta fayda vardır. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Mayıs 2024 Ay Fazı Takvimi:
27 Nisan 2024 23:53 – 1 Mayıs 2024 14:26: Küçülen Ay
1 Mayıs 2024 14:27 – 4 Mayıs 2024 23:25: Son Dördün
4 Mayıs 2024 23:26 – 8 Mayıs 2024 06:20: Balzamik Ay
8 Mayıs 2024 06:21 – 11 Mayıs 2024 17:40: Yeniay
11 Mayıs 2024 17:41 – 15 Mayıs 2024 14:46: Hilal
15 Mayıs 2024 14:47 – 19 Mayıs 2024 17:54: İlk Dördün
19 Mayıs 2024 17:55 – 23 Mayıs 2024 16:51: Büyüyen Ay
23 Mayıs 2024 16:52 – 27 Mayıs 2024 08:42: Dolunay
27 Mayıs 2024 08:43 – 30 Mayıs 2024 20:11: Küçülen Ay
30 Mayıs 2024 20:12 – 3 Haziran 2024 05:34: Balzamik Ay

Mayıs 2024 Ay Boşlukta Takvimi:
2 Mayıs 2024 12:29 – 2 Mayıs 2024 21:52: Ay Kova
4 Mayıs 2024 22:07 – 4 Mayıs 2024 23:41: Ay Balık
6 Mayıs 2024 08:58 – 7 Mayıs 2024 00:43: Ay Koç
9 Mayıs 2024 00:56 – 9 Mayıs 2024 02:21: Ay Boğa
11 Mayıs 2024 04:50 – 11 Mayıs 2024 06:14: Ay İkizler
13 Mayıs 2024 12:13 – 13 Mayıs 2024 13:37: Ay Yengeç
15 Mayıs 2024 20:06 – 16 Mayıs 2024 00:33: Ay Aslan
18 Mayıs 2024 12:09 – 18 Mayıs 2024 13:23: Ay Başak
19 Mayıs 2024 18:49 – 21 Mayıs 2024 01:35: Ay Terazi
23 Mayıs 2024 10:29 – 23 Mayıs 2024 11:25: Ay Akrep
25 Mayıs 2024 17:48 – 25 Mayıs 2024 23:03: Ay Yay
27 Mayıs 2024 23:03 – 27 Mayıs 2024 23:45: Ay Oğlak
29 Mayıs 2024 17:21 – 30 Mayıs 2024 03:33: Ay Kova

Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İlham ve umut dolu bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe