Begüm Minkis

Zamanın efendisi ve karmanın lordu Satürn Oğlak burcunda 30 Nisan itibariyle geri harekete geçerek 18 Eylül’e kadar da sürecek olan özel bir yolculuğa başladı. Retro gezegenler temsil ettiği konuların enerjisini daha görünür yaptığı gibi özelliklerini normalden farklı, aşırı ve bazen sorunlu şekilde yansıtabilir. Satürn, retro hareketi süresince bize karmamızın vaadini gösterecek. (Burçlara etkilerini de yazının devamında bulabileceksiniz)

Satürn retro hareketini 20 ile 13 derece arasında Oğlak burcunda gerçekleştirecek. Bu gerileme sırasında 20 Mayıs, 24 Haziran ve 16 Eylül tarihlerinde Güney Ay Düğümü ile kavuşmasının yanında yaz aylarında yaşayacağımız kuvvetli tutulmalara da eşlik edecek. Bu durumlar aslında hikayemizin yeni başlayacağını ve ‘’Nasılsa retro, etkisi düşük olur’’ şeklinde ki yorumlara asla itibar etmememiz gerektiğini göstermektedir. Geçtiğimiz Ocak, Şubat ve Nisan aylarında başımıza iyi ve kötü neler geldiğini hatırlayalım. Hak yedik mi? Tembellik yaptık mı? Sorumluluklarımıza sahip çıktık mı? Bu sorular nelerle karşılaşacağımız adına fikir verebilir. O zamanlarda attığımız adımların sonuçlarını ilk verdiğim tarihlerde göreceğiz. Bu süreç içerisinde büyük çöküşler ve büyük zaferler aynı anda olabilir. Aynı tırtıl kelebek hikayesi gibi beğenmeyip, umudumuzu kestiğimiz kişiler oldukça görkemli bir duruma gelebilir. Retro etkilerini birincil olarak öncü burçlar olan Oğlak, Yengeç, Terazi ve Koç burçları hissedecektir. Bu burçlardan değilseniz de kendi doğum haritanıza göre bu burçların bulunduğu ev alanlarınızda yeni bir sayfa açarak sorumluluk alacaksınız. Tabii hayatınıza gelen gelişmelere ne denli hazır olduğunuz önemli. Satürn çaba sarf etmeyen kişileri yola sokmak için, hazırlığını yapanlara da kalıcı ödülünü getirmek için şimdi retro pozisyonunda…

Satürn; haksızlık, disiplinsizlik, acelecilik ve şımarıklıktan hiç haz etmeyen bir gezegendir. Sabır, çalışkanlık ve sebat ister. Oğlak burcunda retro pozisyonunda, yani kuvvetli olduğu bu konumda gerilemesi bu temalarda bizi daha çok sınayacağını gösteriyor. Beklenen işlerde gecikmeler ve engeller yaşanabilir fakat Satürn’ün dertleri de ödülleri de kolay kolay bitmez. Çünkü insan zamanla akıllanan, büyüdükçe olgunlaşan ve gördükçe tecrübelenen bir varlıktır. Ayrıca hayatımızda sağlam ve önemli konuların gerçekleşeceği zamanı belirler. Hayatımızın temel taşlarını oluşturan eylemler; evlenmek, çocuk yapmak, iş kurmak, mal almak ve yükselmek tamamen ondan sorulur. Satürn’ü kuvvetli yerleşimde olan kişiler edindikleri tecrübe ve sabırla sahip oldukları değerlerine değer katma konusunda çok başarılıdır. Bu nedenle kendi çaba ve azmiyle yükselmiş kişilerin haritalarındaki Satürn güçlü yerleşimdedir. Bu nedenle Satürn ile barışmalıyız ve onun gerçek değerinin farkına varmalıyız.

Oğlak burcu sembolizm olarak büyük ve kurumsal şirketler, yöneticiler, inşaat sektörü, devlet adamları, ülke değerleri ve ekonomisi gibi konuları temsil eder. Satürn’ün retro olması bu alanlarda önemli kırılmalar ve değişikliklerin dikkatlerimizi oldukça çekeceğini gösteriyor. Büyük firmaların çöküşleri, yönetim değişiklikleri, ekonominin dalgalanması, ev ve emlak değerinin daha çok düşmesi ve büyük zamlar görebiliriz. Ülke ekonomisi bakımından pek iç açıcı durumların olmayacağı kesin, keza Güney Ay Düğümü ile kavuşumda olacağı tarih yakınlarında da bu etkilerin aşırı ve sıkıntılı şekilde cereyan edeceğini gösteriyor.

Bu retro hareketin iyi etkisi olmayacak mı peki derseniz aslında bireysel hayatlarımızda büyük başlangıçlar ve hediyeler getirecektir. Özellikle 20 ila 13 derece arasında özel noktaları ve yerleşimleri olan kişiler için özel bir vaktin geldiğini gösteriyor. Bulunduğu ev alanlarında eksiklik ve problemleri daha net algılamanızı sağlayarak ilgili zaafları tedavi etmenize yardım edecektir. Ayrıca hayalini kurduğunuz o evi neden almayasınız? Ya da uzun zamandır planını yaptığınız o işi neden kurmayasınız? Yeter ki bir anlık kararlarla değil de ufak detayları atlamadan enine boyuna düşündüğünüz bir konu olsun.

Retro enerjilerin değişik bir tarafına da değinirsem aslında konunun ne açıdan işleyeceğini bilirsiniz. Sadece içindeki detaylar değişecektir. Ayrıca retro enerjide olan gezegenler bulunduğu evin zıt konularına da aktive ederek çifte bir etki yaratır. Bu süreçte Yengeç burcunun bulunduğu ev alanlarımızı da çalıştırarak ortak bir yol bulmamız gerektiğini gösteriyor. Genel olarak ev, yuva, evlilik, ruhsal bağlar ve duygusal olarak da sınanacağımızı düşünebiliriz. Özetle unutulmaz bir Satürn retrosu yaşayacağımızı söyleyebilirim. Bir nevi 2020 yılına hazırlık yapacağız.

Satürn retrosunun burçlara etkileri: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Toplumdaki imajınız, sorumluluklarınız ve kariyeriniz alanında yaşacağınız Satürn retrosu aile ve kariyer dengesinde ekstra sorumluluklar edinmenizi ve eksik konuları tamamlamanızı sağlayabilir. Artık elinizi tam anlamıyla taşın altına koymak ve kişisel başarılarınızı göstermek isteyebilirsiniz. Ancak bu durumu umursamadığınız takdirde aile bireylerinizle anlaşmazlık yaşayabilirsiniz. Evlenerek toplumdaki statünüzde değişimler olabilir. Ev güvenliğine daha çok dikkat etmelisiniz. İş kurma konusunda atılımlarınız ufak gecikmeler yaşasa da size başarı sağlayacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Satürn retrosu ile ileriyi görmeniz daha fazla mümkün olabilir ve bakış açınızda pozitif değişimler yaşayabilirsiniz. Geniş alanlara hitap eden ve uğruna mücadele ettiğiniz bir mesleğiniz varsa meyvelerini toplayabilirsiniz. Ertelenmiş taşınma işlemlerinizi gerçekleştirmek birden zor gelebilir fakat adınıza daha hayırlı olacaktır. Kendinize daha geniş bir vizyon katmak için oldukça iyi bir dönem geçireceksiniz. Olasılıklar dahilinde ise torun sahibi olarak sorumluluklarınız bir nebze artabilir. Geçmişte sosyal çevrenize verdiğiniz fikirler ve ilhamlar şimdi kendi hayat planınızı inşa etmenizde ödül olarak gelebilir. Kardeşlerinizin hayatındaki değişimlerle destek olmanız gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Parasal olarak geçmiş borçların ve ödemelerin gün yüzüne çıkabileceği bir süreç yaşayabilirsiniz fakat adımlarınızı temkinli attıysanız bu can sıkıcı durumlardan kurtulmanız kolaylaşacaktır. Bu retro etkisiyle kişiliğinizde büyük dönüşümler yaşayabilirsiniz. Bu dönüşümler tabii ki bazen güzel olaylarla olmayabiliyor. Bu nedenle olayları daha fazla akışına bırakarak ilerlemeyi öğrenmelisiniz. Miras, boşanma ve nafaka gibi sürüncemede kalmış konular için de önemli hareketlilikler bekleyebilirsiniz. Başkalarından aldığınız manevi destekle kendi kişisel maddi kaynaklarınıza değer katabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Karşıt burcunuzda yaşayacağınız retro süresince sağlığınıza ekstra dikkat etmelisiniz. Eş ve yakın ilişkilerinizden uzaklaşma dürtüsü hissedebilirsiniz. Uzak bir şehire yerleşerek, terfi ederek veya kendi işinizi kurmak gibi yenilikler deneyimlemeniz mümkün. İlişkilerin niteliğine göre barışmalar ve evlilik kararları görülebilir. Kimin yanınızda olması gerektiğine dair netliğe kavuşacaksınız. Çevrenizdeki insanlar açık düşmanlık ve hainlik yapabilirler bu nedenle çok insan eleyeceğinizi söyleyebilirim. Sürüncemede kalan davalar nihayete erebilir. Evliliğinizde sabrınızı zorlayacak sağlık problemleri ve anlaşmazlıklar ortaya çıkabilir. Bu nedenle en iyi yapacağınız şey bu süreçte sadece kendinize güvenmek olmalı. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Sağlık ve gündelik işleriniz alanında oluşacak retro, oturacak vaktinizin hiç olmayacağı bir döneme gireceğinizi gösteriyor. Masraflarınızın oldukça artması sizi psikolojik açıdan zorlayabilir. Sürekli ertelediğiniz ve görmezden geldiğiniz sağlık sorunları nüksedebilir. Bu nedenle önlem almakta fayda bulabilirsiniz. Bu süreçte herhangi bir konu için diğer kişilerden sürekli destek almanız gerekiyor hissine kapılsanız da aslında yalnızlık ve dinginliği öğreniyorsunuz. Meditasyon, hobi ve yeteneklerinizle ilgilenmeniz gündelik hayatın koşuşturmasından sizi bir nebze uzaklaştırabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Destek evde ve burçta yaşayacağınız retro süresince aşk hayatınız, geleceğiniz ve çocuk konularında önemli gelişmelerle beraber sorumluluklarınız da artabilir gözüküyor. Ancak retroyu deneyimleyeceğiniz alan oldukça şanslı ve güzel konuları barındırması nedeniyle keyif aldığınız konulardaki sorumluluklarınızı anlatıyor. Varsa çocuğunuzu okutmak için başka bir şehire taşıyor, okula hazırlıyor ya da yurt dışına uğurluyor olabilirsiniz veya tamamen çocuk sorumluluğunu almak için hazırlanıyor olabilirsiniz. Sürüncemede kalan aşk konularının masaya yatırılacağı ve nereye kimle gideceğinize dair bir sonuca varacağınız bir dönem. Ayrıca gizli kalmış yetenekleriniz ortaya çıkabilir ve bunlara kendiniz bile şaşırabilirsiniz. Sosyal gruplarda ve etkinliklerde önemli görevler üstlenebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Ev ve aile temalarına daha çok eğilmeniz gerektiği bu süreçte muhtemel bir sağlık konusu ile ilgilenmeniz gerekebilir. Evinizi taşımanız veya yenilemeniz gereken şartlar sizi zorlayabilir. Kariyerinizde tırmanacağınız basamaklar sizi uzak şehirlere veya yeni yaşam alanlarına taşıyabilir. Ev, emlak ve arsa gibi satışa çıkardığınız yerler varsa sonuca ulaşabilirsiniz. Aile bireyleri ve akrabalarınızın hayatındaki değişimlerle kendinizi daha büyümüş ve olgunlaşmış hissetmeniz mümkün. Aile içerisinde sürüncemede kalan ve ne yapılacağına dair karar verilememiş mevzular aydınlağa kavuşacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Yakın çevre ve kardeşlerinizin hayatındaki değişimler yeni bakış açıları kazanmanıza ve sorumluluk almanıza neden olabilir. Yurt dışına gidebilir ya da global firmalarla işbirliği yapabilirsiniz. Fikirlerinizin ve isteklerinizin daha çok anlaşılmasını ve onay almasını beklediğiniz bir sürece giriş yapıyorsunuz. Mesleki konularınızda bazı gecikmeler ve aksaklıklar yaşayabilirsiniz. Yayın, reklam, eğitim vb. temalarda iş yoğunlukları zihninizi oldukça yorabilir fakat bu etkiler sonucunda maddi manevi değerlerinizin geliştiğini göreceksiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Maddi ve manevi alanlarınızda etkili olacak retro dönemi geçmişteki borçları önünüze getirebilir. Kendi işinizi kurarak ya da mal sahibi olarak borca girebilirsiniz. Kendinizi güvende hissetmediğiniz ve kaygılandığınız durumların gün yüzüne çıkmasıyla ipleri elinize almak isteyebilirsiniz. Gelir gider dengesine oldukça dikkat etmelisiniz. Ayrıca hırsızlık ve dolandırıcılıklara karşı temkinli olmalısınız. Başkalarından maddi ve manevi destek almakta şanslı olacağınız bir süreç geçireceksiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Burcunuzda yaşayacağız bu etki ile gerçek kimliğinizi farketmek ve ne istediğinizi anlamak adına olumlu bir süreç olacaktır. Sağlığınıza daha çok özen göstermeniz gereken bir dönem. Ortaklık, evlilik ve projeler önünüze gelebilir. Yardım bulabileceğiniz, destekleneceğiniz ve insanlar tarafından sevileceğiniz bir dönem geçirebilirsiniz. Hayat yolculuğunuzda kime ihtiyacınız olduğuna karar vereceksiniz. Size yarar sağlamayan sosyal çevrenizden uzaklaşabilirsiniz. Evlilik kararı vermek, yeni bir ilişkiye başlamak veya eşinizin elinden tutarak sorumluluk almak isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Ruhsal ve gizli konuları temsil eden alandaki retro etkisi kendinizi daha bir aydınlanmış hissetmenizi sağlayacak. Rahat yaşam alanlarınıza ve harcamalara biraz veda etmeniz gereken bir döneme giriyorsunuz. Bununla birlikte yaşam mücadelesinde daha aktif bir rol oynamaya başlayacaksınız. Geçmişte umursamadığınız konular birden önünüze gelebilir. Ruhsal ve bedensel sağlığınıza daha çok özen göstermeniz gereken bir zaman geçirebilirsiniz. İş yoğunluklarınızın artması maddi şanslar sunmaya başlayabilir. Spor, meditasyon ve dini faaliyetler adına pozitif bir dönem geçireceksiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Gelecek hayalleriniz ve istekleriniz adına daha çok efor sarf etmeniz gereken bir zaman dilimi sizi bekliyor. Üzerinizde hükmü kalmayan sosyal çevrenizden uzaklaşmak ve bazı arkadaşlarınızla yolları ayırmak isteyebilirsiniz. İnsani değerler açısından geçmişte faydalı ve güzel değerler sergilediyseniz bir dileğinizin gerçek olduğuna şahit olabilirsiniz. Kariyer gelirlerinizi arttırmak adına yeteneklerinizden ekstra yarar sağlayabilirsiniz. Kalabalık gruplar ve etkinliklerde bulunma zorunluluğu deneyimleyemeniz mümkündür. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis