Merve Çubuktepe

Venüs 15 Mayıs 2019’da yönettiği Boğa burcuna geçiş yapacak ve bu burçta 9 Haziran 2019’a kadar yolculuğunu sürdürecek. Venüs’ün zararlı konumda olduğu Koç burcundan çıkıp yönettiği Boğa burcuna geçmesi de gökyüzünün enerjisinin ve dolaylı olarak da bizim enerjimizin dengelenmesi adına çok önemli ve olumlu bir gösterge. Bu formda Venüs aşkta kalıcılık, sadakat ve gelecek odağı oluşturur. Aynı zamanda doğru kullanımında elimizi hangi işe atarsak, tabiri caizse “aşk” ile yaparsak verim ve bereket alabiliriz.

Venüs sevgiyi alıp verme biçimimiz, duygusal tercihlerimiz ve iştahımızla alakalıdır. Yani Venüsümüz hangi burçtaysa o temayla alakalı konular gerek ilişkiler gerek kişisel zevklerimize yansır. Venüs Boğa burcundayken de hangi Venüs veya haritaya sahip olduğumuz fark etmez Boğa burcu sembolizmi gereği beş duyumuzu tatmin etme ihtiyacı artacaktır. Güzel yemekler, güzel müzikler, hoş kokular, keyif aldığımız şeylere daha fazla ilgi gösterme duygusu yükselir. Pek tabii iştah da arttığından tartıdaki kiloyu gösteren sayılar da yükselebilir. :)

Venüs’ün Boğa burcundaki konumu bireyin kendi elleri ile yarattığı bereket ve şükran duygusu ile alakalıdır. Bir şeyleri hazır beklemek yerine uğraşır, üretir ve bu yarattığımız şeyi sağlamlaştırırsak dersimizi çalışmış oluruz. Zira bu transit esnasında Venüs bu tür girişimleri ödüllendirecektir. Diğer yandan Venüs Boğa’nın gölge yönü de kişiyi aşırı sefahat, rehavet ve üşengeçliğe itebilmesidir. Bu zıtlığa dikkat ederek kendimizi verimlilik ve üretkenliğe odaklarsak eğer istediğimiz bir konuda beklediğimizden daha kalıcı ve olumlu sonuçlar alabiliriz.

İlişkilerde güven duygusu önem kazanacaktır. Bu transit altında başlayan veya gelişen ilişkiler kalıcı olmaya meyilli olabilir. Aynı zamanda sakin ve mantıklı bir şekilde bir ilişkideki sorunları çözmek adına iyi bir dönemdir. Ancak belirtmeliyim ki Venüs Boğa transiti duygusal konularda maddi dünya konularını daha ön plana çıkarır. Gerek ilişkiler gerek bireysel düzlemde maddi güvence, kişinin veya bir işin konfor ve keyif olanakları sunması önemlidir. Gölge yönüyle ise tamamen materyal düşünce odaklı seçimler gündeme gelebilir. Aşırı cimrilik veya ilişkileri tamamen maddiyat/statü eksenine sokmak bireysel bir kısır döngü oluşturabilir. Manevi ve maddi gerçeklikler her daim bir bütündür. Bundan dolayı da ilişkileri sadece “SGK var mı, tapu var mı, araba var mı?” seviyesine indirgememekte fayda var. :) Mantık evliliklerine açık bir transittir, ancak ruhen duygusal yönünüz baskınsa bu dönemde sadece mantık odaklı seçimler yapmak ilerleyen dönemde tatminsizlik oluşturabilir.

Venüs Boğa transiti kişinin sanatla uğraşması, elleriyle bir şeyler yapması adına idealdir. Yemek yapmak, bahçede çalışmak, çiçek bakmak, heykel yapmak veya dikiş dikmek gibi… Bu tür yeteneklerinizi açığa çıkarmak ruhen de size çok iyi gelebilir. Venüs Boğa çok sahiplenici bir etki olduğundan kıskançlık da söz konusudur, hatta kısıtlama adeta paha biçilmez bir sanat eserini bir galeride camlar, güvenlik önlemleri ve paravanlarla çevirme isteği gibi sevilen ne ise onu bu şekilde dünyadan izole etme arzusu oluşturabilir. Sağlıklı sahiplenme güzel olmakla birlikte aşırı abartılı eğilimler karşı tarafın bunalmasına sebebiyet verebilir, bu konuda dikkatli olmakta fayda var.

18 Mayıs 2019’da Venüs-Uranüs kavuşumu kesinleşecek. Çok güçlü ve hızlı bir etkileşime sahip bu kavuşum açısı özellikle aşkta baş döndüren ve heyecanlı gelişmeleri gündeme getirebilir. Finans adına ani ve güzel gelişmeler gündeme gelebilir, ancak koşullar ne kadar iyi olursa olsun hızlı ve riskli atılımlardan kaçınmakta fayda var. Bu güzel etkilerin yanı sıra bu açı kavuşum açısı olduğundan nötr doğadadır ve bir Akrep dolunayı arifesinde gerçekleşiyor. Yani en görkemli görünen ilişkiler dahi eğer içleri boşsa, uzatmaları oynuyorsa bir sözden başlayacak olaylar zinciri sonucunda aniden sonlanabilir; dikkat.

30 Mayıs 2019’da Venüs-Neptün altmışlığı kesinleşecek. En güzel ve romantik açı kalıplarından biri. Juno irtibatları ile eş zamanlı oluşması da ayrıca harika. Bir ilişkinin boyut atlaması, evlenme teklifleri, bir ilişkide sorunları kalıcı çözmek ve romantik sürprizler adına çok güzel bir etkileşim. Ayrıca barışma ve kavuşma gibi konular adına da çok uygun. Hemen akabinde 1 Haziran 2019’da Venüs-Satürn ve 3 Haziran 2019’da Venüs-Plüton üçgeninin kesinleşiyor. Bu üç açının güç birliği ilişkileri bambaşka ve çok özel bir hale sokabilir.

Venüs Boğa transitinin burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Finansal anlamda oldukça şanslı etkiler altında olacaksınız. Transitin tesiri ile elinizi attığınız her şey yeşerebilir, maddi konularda kazanç elde edebilirsiniz. Aynı zamanda manevi anlamda da güçlenmeniz ve özgüveninizin artması da mümkündür. Terfi alabilir, zam görebilir veya daha iyi koşullara sahip bir işe geçiş yapabilirsiniz. Bir süredir paranızı idare etmekte zorlanıyorsanız tekrar dümeni elinize alma zamanıdır. Ruhsal anlamda daha yoğun hissedebilir, sezgilerinizi kullanabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Burcunuza misafir olan Venüs adeta size baharın gerçekten başladığını müjdelemekte. Bu dönem boyunca kendinizi yenilemek, şımartmak ve ruhunuzu tazelemek adına birçok fırsat bulabilirsiniz. İmaj değişimi, estetik müdahaleler, kişisel bakım gibi konular için harika bir zamandır. Aynı zamanda hayatınıza yeni bilgiler, ilgi alanları ve ideallerle yeni renkler katabilir, manevi anlamda zenginleşebilirsiniz. Daha fazla dikkat çekeceğiniz bu güzel dönemde hayranlarınız artabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Transit boyunca ruhunuzun derinliklerine inerek geçmişten gelen travma ve kırgınlıklarla yüzleşerek artık bu zorlu duyguları geride bırakabilirsiniz. Ruhsal şifa çalışmaları için çok uygun bir zamandır. Hayat yolunuzda değiştirmek istediğiniz konular varsa bunları planlama ve ilk adımı atmak için fırsatlar söz konusu. İş ortamında sizden yaşça büyük veya üst konumdaki kişilerden destekler alabilirsiniz. Aynı zamanda yatırım yapmak için harika bir dönemdir, beklediğiniz para varsa gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Yeni çevrelere girmek, önemli insanlarla tanışmak ve hayatınıza hareket katmak adına güzel bir dönemdesiniz. Bu evre aynı zamanda arayı açtığınız dostlarınızla yeniden bir araya gelmek adına da çok uygundur. Bir projeye başlamak, teslim etmek ve üretkenlik adına da destekler altındasınız. Bir çekim varsa ilişkiye, ilişki varsa daha ciddi bir noktaya doğru ilerleyebilir. Bir dava açmak, ticari anlaşmalar, bir eğitime başlamak adına uygun bir zaman. Haksızlığa uğradığınız bir konu telafi edilebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Kariyer adına çok üretken aynı zamanda görünür olabileceğiniz bir döneme giriş yapıyorsunuz. Tüm dikkatleri üzerinize çekebilir ve üstlerinizin takdirini kazanabilirsiniz. Ancak görünürlüğünüz çok yüksek olduğundan başarılarınızın yanı sıra hatalarınızın da fark edilebileceğini unutmamalısınız. Sadece maddi kaygılarla ani iş değişiminden kaçınmanızda fayda var. Partner/ortağınızdan zor bir anda çok önemli bir destek alabilirsiniz. Sağlık adına bir sorun varsa geride kalabilir, enerjiniz yükselebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Hayatınızda idealleriniz ve vizyonunuzu sorguladığınız; bu sorgulama sonucunda çok daha yüksek bir noktaya çıkabileceğiniz bir döneme adım atıyorsunuz. Bir davanız varsa lehinize sonuçlanabilir, beklediğiniz bir anlaşma veya haber olumlu şekilde size dönebilir. Seyahat planlamak, bir kursa başlamak adına uygun zaman. İlişkiniz varsa daha ciddi ve gelecek odaklı hale gelebilir. Yeni tanıştığınız bir kişi ise size güven ve umut duygusu verebilir. Romantizm rüzgarları ruhunuza çok iyi gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Umudunuzu kestiğiniz bir para size geri dönebilir, alacağınız varsa temin edebilirsiniz. Bu etkileşim miras, nafaka, prim ve burs gibi konularda da size olumlu bir sonuç getirebilir. Partner/ortağınızın iş ve finans durumundaki pozitif gelişmeler dolaylı olarak sizi de çok mutlu edebilecektir. Aile içerisinde ortak bir yatırım kararı alabilirsiniz. Aynı zamanda ailedeki uyum ve huzur duygusu yükselebilir. İş ortamında lehinize olacak organizasyon değişiklikleri gündeme gelebilir ve derin bir nefes alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Zıt burcunuzda ilerleyecek olan Venüs Boğa transiti aşk adına size heyecanlı ve yoğun etkileri beraberinde getiriyor. Aşk duygusunu iliklerinize kadar yaşayabilir ve bir ilişkide doyum hissini yaşayabilirsiniz. Kalbi boş olanlar hiç beklemedikleri anda çok güçlü bir aşka yelken açabilirler. Barışma ve kavuşmalar için çok uygun bir dönem. Aynı zamanda bir ortaklık kurmak ve insan ilişkilerinde sorun varsa çözmek adına da tam zamanı. Kardeş ve yakın çevrenizden beklenmedik güzel bir destek gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Sağlık adına koruyucu etkiler altında olacaksınız. Transit boyunca bir sağlık sorununuza varsa teşhisi konabilir veya kalıcı olarak tedavi edilebilir. İştah artışı dizginlenebildiği takdirde sağlıklı beslenme ve spora odaklanma adına uygun bir zamandır. Özellikle doğa yürüyüşleri ve açık hava sporlarını tercih edebilirsiniz. Bürokratik bir problem, büyük bir angarya ile uğraşıyorsanız süreç sonunda nihayete varabilir ve ferahlayabilirsiniz. Ufak ama etkili para girişleri gündeme gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Venüs aşk konusunda en romantik etkilerden birini burcunuzda gerçekleştiriyor. Adeta pembe bulutlar arasında hissedebilir, hele aşka inancınız kalmadıysa yaşadıklarınız sonucunda tekrar bu duyguyu güçlü bir şekilde hissedebilirsiniz. Bir hobiye başlamak için harika bir zaman. Ayrıca eğlenme ve biraz kafa dağıtmanın da tam zamanı. Çocuk sahibi olmak isteyenler için bu transit çok bereketli bir etkidir. Çocuğunuz varsa hayatıyla ilgili önemli kararlar verebilir, hayırlı haberler alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Mülk alıp satmak, taşınmak, tadilat ve dekorasyon gibi konular için çok uygun bir dönemdesiniz. Özellikle yaşam alanınızı düzenlemek, güzelleştirmek, gerek ev gerek ofisinizi ruhunuza dokunacak detaylarla süslemek size çok iyi gelecektir. Aile içerisinde ebeveynlerle başta olmak üzere bir problem varsa çözülebilir, gerilimli etkiler geride kalırken tekrar hane ve aile içerisinde huzur ve mutluluk gündeme gelebilir. Ailenizden maddi veya manevi bir destek görebilir, güven artışı yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Transitin olumlu etkisi altında iletişim ve düşünce trafiği yüksek, hem ilhamla dolu hem de üretken bir döneme giriş yapıyorsunuz. Bu dönemde merak ettiğiniz konuları bol bol okuyup araştırmak, insanlara aktarmak ruhunuzu zenginleştirebilir. Kardeş, yakın çevre ve akrabalarınızla küslük varsa sona erebilir ve tekrar kenetlenebilirsiniz. Yeni arkadaşlar edinmek hayatınıza yeni fikir ve odaklar sağlayabilir. Ruhsal gücünüz çok yüksek olduğundan rüya ve sezgileriniz çok şey anlatabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Çubuktepe