Merve Çubuktepe

Sitemize de adını veren sevgili Merkür 2 Aralık 2016 23:30 sularında sorumluluğun, hiyerarşinin ve ciddiyetin gezegeni Oğlak burcuna geçiyor. Yani Merkür Yay döneminde kurduğumuz hayaller ve düşler sonucunda eğer bir karara vardıysak artık elimizi taşın altına koyup hedefimiz için ilerleme ve harekete geçme zamanı.

Ancak… Merkür yerinde durmaz, hepimizin iyi bildiği gibi bol bol geriler ve ilerler. Bazen başımıza bela olur, bazen aksilikten çıldırtır bazen de göremediğimiz şeyleri görmemizi sağlar. 16 Aralık 2016’ya kadar Merkür düz harekette sonra ise gerileyip 4 Ocak 2017’de kısa bir süreliğine Yay burcuna geçecek 13 Ocak 2017’de düz harekette tekrar Oğlak burcunda dönecek.

Yani iletişim, haberleşme ve düşüncenin Sembolü Merkür de tıpkı ülkemiz gibi dalgalı bir dönemde. Bu da haliyle bizim düşüncelerimiz ve eylemlerimize yansıyacak. Merkür gerilemesi dönemini ayrıca detaylı yazacağım ama gelin biz önce 2016’da Merkür Oğlaktayken neler olur ve bizi nasıl etkiler onu inceleyelim.

Merkür Oğlak burcundayken en ciddi ve geleneksel formlarından birindedir. Uçuk kaçık fikirler, gerçeklikten kopmak, çok deneysel işlere girmek Merkür Oğlak döneminde hayırlı değildir. Ayakları yere basıp en zorlu ihtimali dahi en ince şekilde hesaplamak gerekir. Stratejik düşünmenin yanı sıra sıkı çalışma, disiplin ve emektir. Yani “ben bu hayattan sıkıldım tek istediğim Ege’de bir balık lokantası açmak” diyorsanız şimdi oturup bu lokantayı nasıl açacağınızın planlarını yapıp çalışmalara başlamanız gerekli. Hesap kitap defterleri, görüşmeler, iletişim hepsi çok önemli olacak.

Bir diğer konu da iş yerinde çalışanlar için, bu dönemde üstlerinizle görüşmeler yaparken en ciddi, en sorumluluk sahibi ve en rasyonel hallerde olmanız faydalı olacaktır. Zam ya da terfi mi istiyorsunuz, duygusallıkla bu iş çözülmez; somut kanıtlarınız olması gerekir. İlişkiniz mi sürüncemede kaldı ya da bir problem mi yaşıyorsunuz, elinizi masaya koyup tak tak gerçekleri konuşma vaktidir, gerçeklerden kaçmak değil. Duygusal düşünmek yerine mantığımızla hareket edip sonuca varmamızdır bizden beklenen. Nasıl Yengeç burcu yazı açıyorsa Oğlak burcu da en karanlık gecenin kışın kapısını açar. Ama bildiğiniz gibi günler de en karanlık geceden sonra uzar. Yani işlerimizi yoluna koyup menfi ya da müspet kararları alıp uygulama vakti şu anda. Haritanızda Oğlak burcu hangi eve düşüyorsa o temayla ilgili artık harekete geçme zamanınız gelmiştir. Kişisel haritanızda transit Merkür’ün etkisini öğrenmek için buradan soru sorabilirsiniz.

Tabii yazının başında demiştim Merkür gerilemeye başlayacak Aralık ortasında. Yani Aralık ortasına kadar girişimlerinizde ya da görüşmelerinizde netleşmediyseniz 13 Ocak 2017’yi beklemeniz faydalı olur. Yoksa gecikmeler, aksilikler ya da beklemediğiniz sürprizlerle karşılaşabilirsiniz.

4 Aralık’tan sonra Merkür’ün Neptünle olumlu açısı ilham verici düşünceler sağlayabilir. Özellikle su grubu burçları Akrep, Balık ve toprak grubu burçları Boğa, Başak ve Oğlak bu etkiden olumlu faydalanabilirler. Bu süreç boyunca öncü grup üyeleri Yengeç, Terazi ve Koç burçları dikkat! Bu dönem sizi mental açıdan biraz zorlayabilir, stresten arınmak için egzersiz, bitki çayları ve hobi gibi aktiviteler sizi rahatlatacaktır. 10 Aralıktan sonra Merkür Jüpiter ile gergin, Plüton ile kavuşuma gidecek. Yani büyük lokma yiyin büyük konuşmayın, boyunuzu aşacak hiçbir işe nasılsa yaparım diye girmeyin. Zaten Merkür de akabinde gerileyecek ve her şeyi yavaşlatacak. Bu sürecin etkilerini de ayrıca yazacağım.

Sevgiler,

Merve Dirağ