Merve Çubuktepe

Nisan ayının başında gökyüzünde toz dumana karışıyor. 6 Nisan 2018’e kadar oldukça sert açılar bizleri beklediği için yeni aya başlarken zorlanabiliriz, olaylar istediğimiz gibi gitmeyebilir ve sürekli çaba gerekebilir. Ancak sonrasında atmosfer değişmeye başlıyor ve olumlu açıların baskın olduğu on gün bizi bekliyor. Bu süreçte özellikle de Venüs olumlu açıları ile duygusal açıdan şansları beraberinde getirecek. 15 Nisan 2018’de Merkür ileri gitmeye başlayarak tempoyu daha da arttırıyor; aynı zamanda motivasyonumuzu yükseltiyor.

Ayın yarısına geldiğimizde Şiron’un Koç burcuna geçişi ve Satürn retrosunun başlaması dikkat çekiyor. İhmal ettiğimiz konularda sorumluluk alma vakti artık sinyal çalmıyor bizzat gözümüze girerek bizi sorunları çözmeye itiyor. 20 Nisan 2018’de Güneş Boğa burcuna geçerken, 22 Nisan 2018’de Plüton retroya başlıyor, gökyüzünde retro gezegen bolluğu oluyor. Haritasında retro gezegenleri baskın kişiler için bunlar tam anlamıyla fırsat dönemleri.

24 Nisan 2018’de Venüs bu sefer İkizler burcuna geçiş yaparak aşkta hız ve flört vurgusu yapacak. Nisan ayının son günlerinde sert açılar tıpkı ayın ilk günleri gibi sahnede olacak. 30 Nisan 2018’deki Akrep dolunayı da bu gerilime son noktayı koyacak.

Gökyüzü takviminini detaylı inceleyelim:

2 Nisan 2018 / Mars kavuşum Satürn Ayın ilk açısı esasen en zorlu açısı. Astrolojinin iki kötücülü olan Mars ve Satürn bir araya geliyorlar. Temas ettikleri yerde aksaklıklar ve problemler oluşturabilirler. Aşırı çalışma temposu ve büyük sorumluluklar gündeme gelebilir. İletişim açısından verimli değildir. Almak istediğiniz aksiyonlar önünde engel çıkabilir.

4 Nisan 2018 / Merkür kare Mars Geri giden Merkür’ün Mars ile sert teması özellikle iletişimle alakalı problemlere işaret ediyor. Her türlü laf dalaşı ve kavgaya açık bir etki.

5 Nisan 2018 / Merkür kare Satürn Merkür, Mars’tan sonra Satürn ile bu sefer gerilimli açı yapacak. Her türlü ikili ilişki, ticari faaliyet ve mülakatlar için engel yaratan bir etki.

7 Nisan 2018 / Venüs üçgen Satürn Nisan ayının sert etkisini ilk yumuşatan etkileşim. Bu açı kalıbı en çok kalıcı ve gelecek odaklı duygusal ilişkiler için destekleyicidir. Aynı zamanda maddi birikimleri mantıklı değerlendirmek ve elle tutulur kazanç sağlamakla alakalıdır.

11 Nisan 2018 / Güneş kare Plüton Kısa süreli bir etki ancak dikkat etmek lazım. Bu irtibat güç savaşları, otorite çatışmaları açısından sert bir hava yaratır. En çok da otorite figürleri ve aile büyükleri ile tartışmalar ya da sorunlaru gündeme getirebilir.

12 Nisan 2018 / Venüs üçgen Mars İlişkiler için şahane bir açı kalıbı. Bu olumlu açının etkisi ile bekarlar için yeni bir ilişki gündeme gelebilir. Aşk ve tutku birlikte coşku ile yaşanabilir. Süregelen iyi bir ilişkiyi ise daha canlandırıp gelecek odaklı hale getirebilir.

14 Nisan 2018 / Jüpiter altmışlık Plüton Uzun vadeli etkisi olan çok önemli bir açı. Haritalarınızda Akrep/Oğlak burçları hangi bölgelere düşüyorsa o konuya dair çok derinlikli bir değerlendirme yapıp sorun tespit edebilirsiniz. Bu sorunlar çözülüp geçmişin posası arıtıldıktan sonra Jüpiter ileri geçtiğinde hangi evi etkiliyorsa o ev temasıyla alakalı çok hayırlı ve sizi mutlu edecek gelişmeler olabilir.

15 Nisan 2018 / Merkür retrosu bitiyor! Yaşasın. :)

16 Nisan 2018 / Koç Burcunda Yeniay Uranüs’ün sahnede olduğu bu yeniay her türlü beklenmeyen olayı bize beklenebilir hale getirecek. Sürprizlere hazırlıklı olun.

17 Nisan 2018 / Venüs karşıt Jüpiter Her türlü abartıya, saplantıya ve uç noktalara gidişe açık sert bir açı kalıbı. Aşkta sınırları çok zorlayabilirsiniz, aşırı para harcayıp kontrol edemeyebilirsiniz ve hatta yeme isteğinizi bastıramayabilirsiniz de. Bir konuya aşırı takıp en doğruyu ben biliyorum deyip yanılmak mümkündür.

18 Nisan 2018 / Satürn retrosu başlıyor Ay içerisinde burç bazında detaylı değineceğim.

18 Nisan 2018 / Güneş kavuşum Uranüs Bahar aylarına yaz enerjisi verecek bu açı haritada temas ettiği evle alakalı konularda beklenmedik, uçarı ve sürprizlerle dolu bir etki yaratacak. Aynı zamanda ilham perilerini çağırarak içinizdeki yaratıcılığı yansıtmanız da cabası.

20 Nisan 2018 / Güneş Boğa Burcunda Şimdiden tüm Boğaların doğum günü kutlu olsun. :)

22 Nisan 2018 / Plüton retrosu başlıyor Ay içerisinde burç bazında detaylı değineceğim.

24 Nisan 2018 / Mars altmışlık Jüpiter Çok güzel bir açı kalıbı. Aksiyon almak istediğiniz, emek verdiğiniz konularla ilgili hayırlı dönüşler almak, maddi kazanım sağlamak açısından destekleyici. Aynı zamanda çalışmalarınız, kariyeriniz ve kişisel girişimlerinizle alakalı destek bekliyorsanız bunu bulmak için de çok uygun. Bu etkileşim zamanında başaramadığınız bir konuyu tekrar ele alıp bu sefer başarılı olmanızı da sağlar.

26 Nisan 2018 / Merkür kare Satürn Retro hareketini bitiren Merkür tekrar Satürn ile gerilimli irtibata başlıyor. Adeta ayın ilk günlerine geri dönüyoruz. Mülakatlar ve önemli kişisel görüşmeler için tercih edilmemesi gereken bir gün bizleri bekliyor.

26 Nisan 2018 / Mars kavuşum Plüton Ayın en zorlu ikinci açısı da bu. Zira Plüton kolektif ve toplumlar üzerinde etkili bir gezegen. Bundan ötürü de toplumsal gerginlik, beklenmeyen sarsıcı olaylar ve kazalar gündeme gelebilir. Kişisel haritası etkilenenler için de kesinlikle sağlıklarına dikkat etmeleri gereken bir açı. Dikkatsizlik ve sakarlığın affedilmediği bir etki söz konusu. Kişinin hayatıyla alakalı çok güçlü ve sarsıcı dönüşümler gündeme gelebilir.

29 Nisan 2018 / Güneş üçgen Satürn Nisan ayını güzel bir açı kalıbı ile tamamlıyor. Bu olumlu etkileşim bir önceki sert açı kalıbı etkilerini geride bırakan bir etkiye sahip. Tekrar odaklanıp işimize gücümüze bakıp başarılar kazanabiliriz.

30 Nisan 2018 / Akrep Burcunda Dolunay Jüpiter’in baş aktör olduğu bu dolunayda üç retro olacak. Geçmişle hesaplaşmalar, eskinin izlerini silme ve yola daha güçlü ilerleme teması baskın durumda.

Astrolojik gelişmelerle ilgili haftalık ve burç bazında özel yazılarımızı kaçırmamak için bizi sosyal medyada takip etmeyi unutmayın :)

Merkür Astroloji Facebook
Merkür Astroloji Instagram
Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkiler için ise buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Herkese harika bir Nisan ayı diliyorum.
Merve Dirağ