Merve Çubuktepe

Mart 2019 Merkür retrosu ile hayatımıza damgasını vurdu. Şimdi ise retroyu geride bırakıp şimdiki zamana dönüyoruz. Ancak bu ayın en önemli gündemi yine Retrolar. :) “Yine mi Retro” dediğinizi duyar gibiyim. Ancak bu ay Retro hareketler Jüpiter, Satürn ve Plüton’da gerçekleşecek. Bu etkileşimler Mars ötesi gezegenlerde gerçekleştiğinden uzun vadelidir ve ancak bireyin haritasında bir tetikleme yaptığında anlam kazanır. Bundan dolayı da Merkür retrosu gibi kısa zamanlı ancak çok yoğun tesirleri genelde gerçekleştirmez. Retrolara ek olarak bu ay bol bol gezegen burç değişimleri de gündeme gelecek. Bu sebeple bizi oldukça hareketli bir ay bekliyor diyebilirim.

10 Nisan 2019’da Jüpiter retrosu başlıyor. Bu hareket 11 Ağustos 2019’a kadar sürecek. Jüpiter’in Yay burcunda gerçekleştireceği bu Retro özellikle rehavet durumu oluşturabilir. Aşırı iyimserlik, boşvermişlik söz konusu olabilir. Bu sebepten dolayı da süreç boyunca işleri sağlama almak ve yarıştan kopmamak önem kazanacaktır. Ayrıca Retro Jüpiter olayların bazen çok aşırı büyüyerek –hatta büyütülerek- bu durumu içselleştirmemizi de sağlayabiliyor. Jüpiter retrosu sırasında yapılacak en iyi şeylerden biri seçtiğimiz bir konuda kendimizi geliştirmek, bol bol okumak ve araştırmaktır. Aynı zamanda geçmiş olayların mesajlarını anlamlandırmak için idealdir. O dönem yaşananlar şimdiki zamanda karşımıza çıktığında o zaman alınan dersi doğru uygulamak kişiyi başarıya götürür.

30 Nisan 2019’da Satürn retrosu başlıyor. Jüpiter ve Satürn “zamanın işaretleyicileri” olarak bilinirler. Hem zıt fonksiyonları temsil eder hem de yin-yang benzeri bir ahenk oluştururlar. 18 Eylül 2019’a kadar sürecek bu Retro haritanızda hangi alana denk düşüyor ve bir konumu tetikliyorsa o alanda daralma, zorlanma ve sabır sınavları görülebilir. Ancak unutmamak lazım ki Satürn retrosunda pes etmeyen, yarıştan kopmayan, sabırla adım adım hedefine ilerleyenler Retro bitişi sonrasında kalıcı mükâfatlara ulaşabilir.

5 Nisan 2019’da Koç burcunda yeniay gerçekleşecek. Bu yeniay Merkür retrosu sonları bulanan zihinleri açan, tekrar hareket enerjisi ile dolduran bir güce sahip. Adeta film tekrar başlıyor gibi düşünebiliriz. Yeniay anında Satürn sahnede olduğundan dolayı bir anlık heves veya sonu düşünülmeden yapılan hareketler Satürn duvarına çarparak bloke olabilir. Bundan dolayı da bu yeniay inisiyatif alan, cesur, harekete geçen ancak bir yol haritası olan kişilere destek verecek.

19 Nisan 2019’da Terazi burcunda dolunay gerçekleşecek. Bu dolunay Terazi burcunda üst üste gerçekleşen ikinci dolunay olacak. Sık görülen bir durum değildir. Dolunaylar zaten bitiş ve bırakma enerjisi içerir, üstelik dolunay 29 derece yani son derecede gerçekleşiyor. Bu bağlamda Retro döneminde sürüncemede kalan konularda menfi ya da müspet sonuç almak mümkündür. Vadesi dolan konular sona erebilir. Dolunay anında Plüton’un da sahnede olması bu deneyimin sarsıcı ancak uzun vadede kişinin hayrına olabileceğini gösteriyor.

20 Nisan 2019’da Venüs Koç burcuna geçiş yapacak. Bu burçta yolculuğu 15 Mayıs 2019’a kadar sürecek. Venüs Balık etkisinin yoğun, romantik ve duygu dolu etkisinden sonra bahar heyecanı ve coşkusunu Venüs Koç burcunda bize taşıyacak. Bir anda başlayan aşklar, aşk adına yapılan çılgınlıklar, biraz umursamazlık ve coşku… Bu etkileşim aşk başta olmak üzere bize “asla yapmam” dediğimiz şeyleri yaptırabilir.

25 Nisan 2019’da Plüton retrosu başlıyor. Retrosu 4 Ekim 2019’a kadar uzun bir süre devam edecek. Plüton yörüngesi gereği çok yavaş derece değiştirir. Retrosunda da yine gerilmesi çok kısa bir alanda olacak. Bu sebepten ötürü de sadece gerilemenin gerçekleşeceği 23-20 dereceler arasında kişisel gezegen, yükselen ve köşe noktaları olan kişiler bu etkiyi deneyimleyebilir. Zira Plüton’un tesirleri daha çok makro ve toplumsal düzlemde vuku bulur.

Ve 20 Nisan 2019’da Güneş Boğa burcuna geçiş yapacak. Bahar enerjisini iyice hissetmeye başladığımız bu dönem artık piknik ve mangal zamanlarının da geldiğini gösteriyor. :) (Boğa demek damak tadı, beş duyu ve hayatın keyiflerini duyumsamak demektir) Tüm Boğa burçlarının doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız güzellikler getirsin.

Gökyüzü etkilerini detaylı inceleyelim: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

2 Nisan 2019 / Merkür Neptün Kavuşumu: Yaratıcılık ve hayal gücüne tavan yaptıran bu etki aynı zamanda puslu bir atmosfer oluşturuyor. Dalgınlık ve dikkatsizlik görülebilir, önemli konuları not almakta fayda var. Ruhsal enerjisi son derece güçlü bu açı kalıbı özellikle yoga, meditasyon gibi çalışmalar yapmak için çok uygun.

3 Nisan 2019 / Merkür Gölge Faz Çıkışı: Retro bitti evet, ancak geri hareket yapan bir gezegen anında eski formuna kavuşmaz. Bu tarih itibariyle Merkür ana gölge fazından çıkarak tabiri caizse “kendine geliyor”. Bu tarih itibariyle iletişim ve süreçlerle alakalı konular daha akıcı ilerleyebilir.

4 Nisan 2019 / Mars Kiron Altmışlığı: Bu etkileşim özellikle geçmişten gelen ruhsal yaralanmaları çözen ve kişinin ileriye bakmasını kolaylaştıran bir doğaya sahip. Sorunları çözmek ve ileriye doğru bir adım atmak adına harekete geçebilir, ufkunuzu açacak değerli kişilerle çok önemli konuşmalar yapabilirsiniz.

5 Nisan 2019 / Koç Burcunda Yeniay: Bu yeniay Merkür retrosundan sonra adeta bir başlama düdüğü etkisi gösteriyor. Ara verdiğimiz konulara yeniden başlamak, ileriye bakmak, planları uygulamak ve inisiyatif almak adına son derece güçlü bir etki oluşacak. Yeniayda tek dikkat edilmesi gereken konu bizden hayat deneyimi yüksek kişilerin sözlerin de dinlenmesi gerektiği gerçeği.

7 Nisan 2019 / Merkür Satürn Altmışlığı: Yaratıcılık ile kararlılığı birleştiren bu açı bir konuda emeklerin karşılığı almak ve bir konuya güçlü bir şekilde konsantre olmak adına destekleyici. Bir işi herkesin yaptığından daha farklı bir şekilde yorumlayarak fark yaratabilir, kendinizi çok etkili bir şekilde ifade edebilirsiniz.

10 Nisan 2019 / Güneş Satürn Karesi: Bu açı kalıbı Jüpiter tam retroya geçerken özellikle kariyer ve statü ile ilgili konularda zorlanma getirebilir. Özellikle otorite figürleri ve yaşça büyük kişilerle anlaşma zor olabileceğinden sınırları çok zorlamamakta fayda var.

10 Nisan 2019 / Jüpiter Retrosu: Jüpiter 11 Ağustos 2019’a kadar sürecek retrosuna başlıyor. Süreç boyunca Jüpiter tesir ettiği alanda rehavet, aşırı iyimserlik ve tembellik getirebilir. Bu retroyu fırsata dönüştürmenin en önemli şartı çevrenizdeki herkes durmuş bile olsa sizin ilerlemeye devam etmenizdir.

10 Nisan 2019 / Venüs Neptün Kavuşumu: Haftanın en yoğun ve romantik etkisi olan bu açı kalıbı masallardaki aşklar, hayaller ve yoğun duygusal tesirleri içerinde barındırıyor. Var olan güçlü duygular boyut değiştirerek daha da kuvvetli bir hale gelebilir, hisler dile gelebilir. Bu açı aynı zamanda ilham ve yaratıcılıkla ilgilidir. Bir konuyu inanılmaz farklı bir şekilde ele alıp herkesin dikkatini ve takdirini toplayabilirsiniz.

11 Nisan 2019 / Merkür-Plüton Altmışlığı: Bu kısa vadeli ancak olumlu açı kalıbı karşımızdaki kişiyi ikna etmek, güçlü bir intiba bırakmak, kuvvetli bir kişiden destek almak adına pozitiftir.

12 Nisan 2019 / Güneş Plüton Karesi: Bu açı kalıbı güç çekişmesi ve ego çatışmalarını gösterir. Özellikle yaşça büyük kişiler ve otorite figürleri ile anlaşmak kolay olmayabilir. Doğru işi yapmak yerine haklı olmaya çalışma duygusu daha baskın çıkabilir. Çözümü olmayan veya karşı tarafı ikna edemeyeceğiniz konuları çok zorlamamakta fayda var.

12 Nisan 2019 / Venüs Satürn Altmışlığı: Bu uyumlu açı kalıbı güçlü ve altı dolu ilişkilerde boyut atlama, ilişkinin kök salması adına destekleyicidir. Aynı zamanda finansal konularda da karlı ve ayağı yere basan atılımlar yapmak mümkündür.

14 Nisan 2019 / Güneş-Jüpiter Üçgeni: Bu uyumlu açı kalıbı iyimserlik ve şükür duygusunu bir arada içeriyor. Umut duygusunu hissetmek, cömertlik ve keyif duygusunu yaşamak adına harika bir etkileşim. Bu yapı aynı zamanda finans başta olmak üzere kariyerle alakalı konularda da destekleyicidir. İş kurmak, yatırım yapmak ve her türlü para işlerinde şans getiren bir açı kalıbı.

16 Nisan 2019 / Venüs Jüpiter Karesi: Bu açı kalıbı duygularda büyük bir yoğunluk hatta abartı yaratabilir. Bundan dolayı bir anda bir duygu seline kapılıp kontrolden ve gerçeklikten çıkmak yerine olayları biraz akışa bırakıp zaman vermekte fayda vardır. Ancak en önemlisi bu açı kalıbı tam anlamıyla alışveriş çılgınlığı, aşırı para harcama ve müsriflik gibi tesirleri sembolize ediyor. Bundan dolayı bütçeye dikkat etmek mühim. Ayrıca önemli yatırım kararları adına uygun olmayan bir etkileşim.

17 Nisan 2019 / Merkür Koç Burcunda: Merkür sonunda Balık burcundaki uzun yolculuğunu bitirerek Koç burcuna geçiş yapıyor. Düşük konumda olduğu Balık burcundan çıkışı süreç boyunca hepimizi etkileyen dalgınlık, belirsizlik ve odaklanma sorunları gibi konuları geride bırakan bir etki getirmekte. Merkür Koç iletişimde dobra, cesur ve net tavır demektir. Ancak bazen aşırı patavatsızlık veya bir anlık sinirle karşı tarafı kıran zorlayıcı diyaloglar da oluşturabilir. Bu dengeyi iyi kurmak önemli görünüyor.

17 Nisan 2019 / Merkür Son Gölge Faz Çıkışı: Zaten Merkür 2 Nisan 2019’da ana gölge fazdan çıkmıştı. Bu tesirin son yankısı da bu tarih itibariyle sona eriyor ve Merkür eski hızlı, fırıldak haline geri dönüyor. :)

19 Nisan 2019 / Terazi Burcunda Dolunay: Bu dolunay Terazi burcunda üst üste gerçekleşen ikinci dolunay olacak. Sık görülen bir durum değildir. Dolunaylar zaten bitiş ve bırakma enerjisi içerir, üstelik dolunay 29 derece yani son derecede gerçekleşiyor. Bu bağlamda Retro döneminde sürüncemede kalan konularda menfi ya da müspet sonuç almak mümkündür. Vadesi dolan konular sona erebilir. Dolunay anında Plüton’un da sahnede olması bu deneyimin sarsıcı ancak uzun vadede kişinin hayrına olabileceğini gösteriyor.

20 Nisan 2019 / Güneş Boğa Burcunda: Güneş Boğa burcuna geçiş yapıyor ve baharın o taze enerjisini daha yoğun hissetmeye başlıyoruz. Güneş Boğa aynı zamanda çiçeklenme, doğanın uyanışı ve bereketi temsil eder. Tekrar tüm Boğa burçlarının doğum günü kutlu olsun. :)

20 Nisan 2019 / Juno Yengeç Burcunda: İlişkiler, evlilik, sevme şekliyle doğrudan alakalı Juno Yengeç burcuna geçerek yoğun, duygusal, korumacı ve yuva odaklı bir enerji oluşturacak. Bu tesir güçlü ilişkilerin evlilik kararı almasına yardımcı olabilir. Hiç aklınızda yokken evlenme, aile kurma gibi düşünceler gündeminize gelebilir.

20 Nisan 2019 / Venüs Koç Burcunda: Aynı gün tam üç ayrı burç değişimine tanık oluyoruz. Venüs Balık etkisinin yoğun, romantik ve duygu dolu etkisinden sonra bahar heyecanı ve coşkusunu Venüs Koç burcunda bize taşıyacak. Bir anda başlayan aşklar, aşk adına yapılan çılgınlıklar, biraz umursamazlık ve coşku… Bu etkileşim aşk başta olmak üzere bize “asla yapmam” dediğimiz şeyleri yaptırabilir.

23 Nisan 2019 / Güneş Uranüs Kavuşumu: Bu güçlü kavuşum açısı bir şeyleri sağlamlaştırma, gereken kararlılığı bulma ve bir konuda değişim isteği içerisindeyseniz bunu başarmak adına güçlüdür. Aynı zamanda haritada özel temas söz konusu ise kişinin hayat düzeninde beklenmedik ve kuvvetli değişimler gündeme gelebilir.

25 Nisan 2019 / Plüton Retrosu: Retrosu 4 Ekim 2019’a kadar uzun bir süre devam edecek. Plüton yörüngesi gereği çok yavaş derece değiştirir. Retrosunda da yine gerilmesi çok kısa bir alanda olacak. Bu sebepten ötürü de sadece gerilemenin gerçekleşeceği 23-20 dereceler arasında kişisel gezegen, yükselen ve köşe noktaları olan kişiler bu etkiyi deneyimleyebilir. Zira Plüton’un tesirleri daha çok makro ve toplumsal düzlemde vuku bulur.

27 Nisan 2019 / Mars-Neptün Karesi: Bu açıya çok dikkat etmek lazım, zira tam anlamıyla hatalı kararlar alma veya dolduruşa gelme etkisine açık. Yanlış bilgi alıp yanlış kararlar verme durumu görülebilir. Bundan dolayı biri size bir şeyler anlattığında hemen bunu doğru kabul etmek yerine gerçekliğini sorgulamalısınız. Açının doğası gereği zaman zaman gerçekçi olmayan beklentiler veya eylemlerin peşinden gitme durumu görülebilir.

30 Nisan 2019 / Satürn Retrosu: Satürn retrosu 18 Eylül 2019’a kadar sürecek. 18 Eylül 2019’a kadar sürecek bu Retro haritanızda hangi alana denk düşüyor ve bir konumu tetikliyorsa o alanda daralma, zorlanma ve sabır sınavları görülebilir. Ancak unutmamak lazım ki Satürn retrosunda pes etmeyen, yarıştan kopmayan, sabırla adım adım hedefine ilerleyenler Retro bitişi sonrasında kalıcı mükâfatlara ulaşabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe