Merve Çubuktepe

Mart 2020 oldukça zorlu açılarla doluydu ve tüm dünya çapında yıpratıcı bir süreci beraberinde getirdi. Bu ay astrolojik açıdan bir tık daha “sakin” diyebiliriz. Sürecin bir dengeye oturması, Covid vaka artışının özellikle Nisan’ın ikinci yarısından sonra yavaşlaması gibi durumları umut ediyoruz. Ancak altını çizelim gerek önceki yazılarımda gerek yayınlarda belirttiğim gibi Nisan 2020’nin ilk haftası artışın zirve yapması adına güçlü ve kritik tesirler içeriyor. Bu sürecin çözümüne dair asıl önemli etkiler Mayıs ve Temmuz 2020 aylarında görünmekte.

3 Nisan 2020’de Venüs İkizler Burcuna geçiş yapacak. Venüs bu burçta çok uzun bir yolculuğa çıkıyor, zira Venüs bu burçta retro gerçekleştirecek. Ancak Venüs retrosu henüz ana gündemimiz değil 13 Mayıs 2020’de başlayacak. Şu anda Venüs burç geçişini yapacak ve tüm ay İkizler sembolizminde. Venüs İkizler tesiri duyguların dile geldiği, daha flört ve konuşma bazlı bir tesirdir. Aşkta çok yoğun derinleşmelerden ziyade konuşma, anlaşma, “dile gelme” durumu söz konusudur. Özellikle sürekli telefon ve online iletişimin arttığı bu dönemde sadece duygusal konular değil sevdiğimiz ve değer verdiğimiz insanlara duygularımızı dile getirmek herkese de moral olacaktır.

5 Nisan 2020’de Jüpiter-Plüton kavuşumu kesinleşiyor. Bu açı majör tesirler içerisinde yıl boyunca en önemli olacak etkilerden biri. Büyük bir toplumsal dönüşüm sürecinden geçiyoruz. Yaşam tarzımız, önceliklerimiz ve hatta rutinimiz değişti. Bu kavuşum da tam anlamıyla yeni hayat düzenlerimize alışma, öğrenme ve gerekli ile gereksizi ayrıştırmakla da alakalı. Bu etkileşim vesilesi ile corona süreci ile alakalı vaka artışları işin doğası gereği olsa da çözüm üretmek adına önemli haberler bekleyebiliriz. Aynı zamanda daha fazla yardım, kolektif hareket ve işbirliği de görebiliriz. Açının gölge yönü Jüpiter’in büyüttüğü hükmetme, iddialaşma, güç kullanma ve baskıcı tavırdır. Yani insanlarda daha fazla hoşgörüsüzlük görülebilir, aynı olmayana karşı agresyon, değiştirmiyorsam benim gibi olsun tavrı oluşabilir. Herkesin aynı ruh halinde ve durumda olduğunu unutmamak bu süreçte mühim.

8 Nisan 2020’de Terazi burcunda dolunay gerçekleşecek. Dolunay Neptünyen doğada ve yükselen de Balık burcunda. Bu bağlamda sağlığa ve hijyen kurallarına özen oldukça önemli görünüyor. Diğer yandan bilgi kirliliği ve paniğe dalmamak çok çok önemli. Zira Neptün ve Balık burcu bulaşıcılık ve kaos içinde kaybolma riskine de işaret eder. İletişim ve anlaşma adına pusluluk görülebilir; net olmayan ve kafa karıştırıcı demeçli insanlara prim vermemeli, “düzelir” dememeli.

19 Nisan 2020’de Güneş Boğa burcuna geçecek. Tüm Boğaların doğum günü kutlu olsun, sağlık ve mutluluk dolu yeni bir yaş dilerim.

23 Nisan 2020’de Boğa burcunda yeniay gerçekleşecek. Yeniay anında Uranüs, Güneş ve Ay ile kavuşum yapacak. Bu bağlamda tesiri çok güçlü durumda. Ay düğümleri de 4/10 aksında dikey konumda. Hayat düzenimiz, kararlarımız, önceliklerimiz adına devrimsel ve dönüştürücü bir etkileşim oluşturmakta. Dolunay anında Uranüs-Satürn karesinin de yaklaşıyor olması daha sert önlemler anlamına gelebilir.

25 Nisan 2020’de Plüton retrosu başlayacak. Plüton yıllık retrosuna başlıyor ve 4 Ekim 2020’ye kadar retro konumda. Bir jenerasyon gezegeni olan Plüton’un retrosu çok uzun bir yörüngede ilerlediği için sadece çok kısıtlı bir açı aralığında etkin olur. 22-24 derece arasında Oğlak, Yengeç, Koç ve Terazi burcunda yerleşimleri olanlar Plüton’un dönüştücü, krizlerle büyüten ve arındıran enerjisini deneyimleyebilir.

Nisan 2020 Gökyüzü Takvimi: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

03.04.2020 / Venüs İkizler Burcunda: Venüs İkizler tesiri duyguların dile geldiği, daha flört ve konuşma bazlı bir tesirdir. Aşkta çok yoğun derinleşmelerden ziyade konuşma, anlaşma, “dile gelme” durumu söz konusudur. Özellikle sürekli telefon ve online iletişimin arttığı bu dönemde sadece duygusal konular değil sevdiğimiz ve değer verdiğimiz insanlara duygularımızı dile getirmek herkese de moral olacaktır.

04.04.2020 / Merkür-Neptün Kavuşumu: Balık burcundaki bu kavuşum ruhsal anlamda çok güçlüdür. İçe dönüş, meditasyon, bol bol okumak, müzik dinlemek ve ruhu uyandırmak adına güçlü bir tesir. Diğer yandan bu kavuşum insanı biraz dalgın, siste yürüyor gibi hissettirebilir. İyi ya da kötü hiçbir şeyi aşırı uca çekmemek önemli.

05.04.2020 / Jüpiter-Plüton Kavuşumu: Büyük bir toplumsal dönüşüm sürecinden geçiyoruz. Yaşam tarzımız, önceliklerimiz ve hatta rutinimiz değişti. Bu kavuşum da tam anlamıyla yeni hayat düzenlerimize alışma, öğrenme ve gerekli ile gereksizi ayrıştırmakla da alakalı. Bu etkileşim vesilesi ile corona süreci ile alakalı vaka artışları işin doğası gereği olsa da çözüm üretmek adına önemli haberler alabileceğimiz bir süreç. Aynı zamanda daha fazla yardım, kolektif hareket ve işbirliği de görebiliriz.

07.04.2020 / Mars-Uranüs Karesi: Bu sert açı kalıbı beklenmedik kazalar, potlar, sarsıcı gelişmelere açıktır. Dünya genelinde bu tarihe ve bir gün sonraki Terazi dolunayına kadar vaka artış trendi sürebilir. Çok hassas bir etki olduğu için herkesin azami ölçüde dikkati kritik. Fevri tavır ve agresyonun aşırı kullanımı çok ters tepebilir.

08.04.2020 / Terazi Burcunda Dolunay: Dolunay Neptünyen doğada ve yükselen de Balık burcunda. Bu bağlamda sağlığa ve hijyen kurallarına özen oldukça önemli görünüyor. Diğer yandan bilgi kirliliği ve paniğe dalmamak çok çok önemli. Zira Neptün ve Balık burcu bulaşıcılık ve kaos içinde kaybolma riskine de işaret eder. İletişim ve anlaşma adına pusluluk görülebilir; net olmayan ve kafa karıştırıcı demeçli insanlara prim vermemeli, “düzelir” dememeli.

11.04.2020 / Merkür Koç Burcunda: Merkür hızlı, spontane ve bireysel düşünceyi temsil eden Koç burcuna geçecek ve 27 Nisan 2020’ye kadar bu burçta kalacak. Yaratıcı, cesur ve sivri dilli bir iletişim söz konusudur. Zaman zaman agresif ve saman alevi öfkeli üslup gündeme gelebilir; pişman olmamak adına diyeceklerimizin olası sonuçlarını hesaplamamız gerekli.

12.04.2020 / Merkür-Satürn Altmışlığı: Bu açı kalıbı her türlü önemli görüşme, yazışma, proje hazırlığı, sunum, yazım ve düşünsel faaliyet adına destekleyicidir.

14.04.2020 / Güneş-Plüton Karesi: Aşırı hırs, kontrol arzusu, kıskançlık gibi duygular oldukça ters tepebilir. Ebeveynler, otorite figürleri, eril kimliklerle anlaşma ve uzlaşı konusunda gerilim oluşabilir. Bir konuyu takıntı haline getirmemek, olmuyorsa bırakmak mühim.

19.04.2020 / Güneş Boğa Burcunda: Tüm Boğaların doğum günü kutlu olsun, sağlık ve mutluluk dolu yeni bir yaş dilerim.

21.04.2020 / Güneş-Satürn Karesi: Bu açı kalıbı sebebiyle odaklandığımız konularda geçici direnç, blokaj ve katı görüşle karşılaşabiliriz. Ani duygusal düşüşler, soğuma hissi görülebilir.

23.04.2020 / Boğa Burcunda Yeniay: Yeniay anında Uranüs, Güneş ve Ay ile kavuşum yapacak. Bu bağlamda tesiri çok güçlü durumda. Ay düğümleri de 4/10 aksında dikey konumda. Hayat düzenimiz, kararlarımız, önceliklerimiz adına devrimsel ve dönüştürücü bir etkileşim oluşturmakta. Dolunay anında Uranüs-Satürn karesinin de yaklaşıyor olması daha sert önlemler anlamına gelebilir.

25.04.2020 / Merkür-Plüton Karesi: Karşıyım karşı herşeye karşı, düsturunun geri tepebileceği; bir konuda illa ki benim dediğim olsun teması, gereksiz ısrar, kapris en önemlisi de kendi fikrinize bir konu uymuyorsa eğer zorla o konuyu o şekle getirmeye çalışma durumunun olası zorlayıcı tesirlerine işaret eden bir açı kalıbı.

25.04.2020 / Plüton Retrosu Başlıyor: Plüton yıllık retrosuna başlıyor ve 4 Ekim 2020’ye kadar retro konumda. Bir jenerasyon gezegeni olan Plüton’un retrosu çok uzun bir yörüngede ilerlediği için sadece çok kısıtlı bir açı aralığında etkin olur. 22-24 derece arasında Oğlak, Yengeç, Koç ve Terazi burcunda yerleşimleri olanlar Plüton’un dönüştücü, krizlerle büyüten ve arındıran enerjisini deneyimleyebilir.

26.04.2020 / Güneş-Uranüs Kavuşumu: Bu açı kalıbı bireysel yaratıcılık, farklılık ve aynı zamanda dogmalara karşı devrimsel duruşu sembolize ediyor. Kişisel farklılıklar, hayat standartlarıyla ilgili farkındalık artabilir. Ünlü simalarla alakalı şok edici gelişmeler gündeme gelebilir.

27.04.2020 / Merkür Boğa Burcunda: Merkür burç değiştirerek sakin, sağı solu oynamayan, yavaş ama net hareket ettiği Boğa burcuna geçiş yapacak. Bu konumda iletişim tarzı çelişkili değildir. Ancak bazen çok aşırı düşünme, hareketsizlik süreci aksiyon alma ve başarı konusunda gecikme oluşturabilir.

28.04.2020 / Merkür-Satürn Karesi: Bu açı kalıbı iletişimde özellikle laubali, saygı oranı düşük tarza sert tepki verir. Bir konuyu üstünkörü ele almak sıkıntı oluşturabilir. Çağın gerisinde kalmak, eski kalıplara direnmek, kolektif faydaya uymamak, aşırı paragöz tavırlar da tepki alabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve huzurlu bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe