Begüm Minkis

Nisan ayı hepimiz için umut dolu ve hareketli bir doğada olacak. Pandemi halen devamlılığını korusa ve bizi evlere kapatsa da zihnimiz hiç olmadığı kadar özgür. Bilakis mental olarak kendimizi güçlü hissedebiliriz. Plan, projeler havalarda uçuşabilir. Yeni, cesur girişimler ve ilişkileri hayata sokmak için desteklendiğimiz bir süreç olacak. Öte yandan kontrolsüz hırs nedeniyle kimileri hayatlarını yangın yerine çevirebilecek koşulların fitilini ateşleyebilir. Bu sebeple Nisan ayı hepimiz için ölçülü olmayı tekrardan hatırlatabilir. Ayın ilk yarısı daha kıpır kıpır bir yapıda geçse de ikinci yarısında kendimizi değişim dalgasında bulabilir ve rölantide kalmaya çalışabiliriz.

4 Nisan iletişim gezegeni Merkür Koç Burcuna geçiyor. Transit 19 Nisan’a kadar devam edecek. Aklımıza her geleni söylemek, hemen harekete geçmek isteyeceğimiz, kolaylıkla motive olabileceğimiz bir süreç. En komik hikayeleri, en yaratıcı fikirleri bulabiliriz. Zihinsel olarak resetlenmek ve yeni alanları öğrenmek adına da destekleyici bir süreç olacaktır. Dikkat etmemiz gereken konu ise şartlar zorlaştığında patavatsızlık, kaba ve buyurgan iletişimden kaçınmak olacak.

10 Nisan Satürn ve Kuzey Ay Düğümü Üçgeni kesinleşecek. Satürn gezegeni yavaş hareket eden bir gezegen sınıfında olduğundan açının etkisi 2021 yılı sonuna kadar hissedilecektir. Açının en yoğun tesiri elbet kesinleştiği süreç yakınlarında sirayet edecektir. Hayatta ilerleme, engelleri atlatabilecek birikim ve tecrübeye sahip olma, kalıcı değerler yaratma ve olan koşulları sağlamlaştırma adına iyi zamanlara işaret ediyor.

12 Nisan Koç burcunda Venüsyen yeniay meydana gelecek. Ödülleri olacak bir yeniay ile karşı karşıyayız. Her ne kadar yalnızca “ben” diyen Koç burcu etkisi baskın bir gökyüzü altında olsak da Venüs ve Jüpiterin uyumlu açıları eşliğinde sorunların nezaketle çözülebileceği bir süreç. Kişisel çıkarların peşinde koşarak başkaların haklarına zarar vermekten kaçınmak gerekecektir. Kendi bireyselliğimizi ortaya koyarken, yaşam standartlarımızı iyileştirebilecek fırsatların önümüzde belirmesi muhtemel onbeş günlük sürece giriyoruz. Atılgan, matrak ve enerjik bir doğaya bürünebiliriz. Mümkün mertebe pasif bir yapıda kalmaksızın hayata dört kolla sarılmalıyız bu dönemde.

14 Nisan aşk ve sevgi gezegeni Venüs Boğa burcuna geçiyor ve 9 Mayıs’a kadar seyahati devam edecek. Venüs yönettiği burçta seyahat etmesi hem ruhumuz hem de gözümüzün doymasını isteyeceğimiz bir sürece işaret ediyor. Sadakat ve maddi koşullar ilişkilerin değerini belirlemede ön plana çıkabilir. Ortaklık, evlilik ve işbirliklerinden maddi kazançlar elde etmek adına koşulları zorlayabiliriz. Şartlar değişse de ilişki içerisinde keyfimiz bozulmasın diye değişime direnmemeliyiz. Gerekli yerde sorumluluk almalıyız. Önyargılarımızla insan ilişkilerindeki güzellikleri göremeden olaylara sırtımızı dönmemeliyiz.

19 Nisan iletişim gezegeni Merkür Boğa burcuna geçiş yapıyor ve 4 Mayıs’a kadar transit devam edecek. Fikirlerimiz, düşüncelerimiz daha sağlam, kalıcı bir formda olacak. Uyumlu, sakin, naif bir iletişim dili kullanabiliriz. Verdiğimiz sözleri gerçekleştirme olasılığımız yükselebilir. Geleneksel düşünce tarzına daha yakın olurken parasal konularda bolca hesap kitap yapmak isteyebiliriz.

Ve 19 Nisan Güneş Boğa burcuna geçiyor. Zodyağın en zevkli, sanatçı ruhlu Boğa burçlarının doğum günlerini kutlarım. Sağlıklı ve başarılı bir yaş dilerim. Bu geçiş ile beraber Boğa burcundaki gezegen yoğunlaşması ayın ikinci yarısında ayaklarımızın yere basmasını isteyeceğimizi gösteriyor. Ramazan ayının da gelmesi ile tembellik yapmamalı, kendimizi yalnızca yeme içmeye adamamalıyız. Hareketli ve üretken bir yaşam biçimi benimsemeliyiz.

23 Nisan savaş ve hareket gezegeni Mars Yengeç burcunda seyahatine başlıyor ve transit 11 Haziran’a kadar devam edecek. Mars Yengeç burcunda düşen yerleşimdedir. Yengeç gibi koruyucu ve anaç bir burçta yerleşimdeyken gerekli savaşçı, yırtıcı ruhunu göstermekte zorlanır. Dolayısıyla üzerimizde rehavet hissedebileceğimiz ve cesur olmamız gereken yerlerdede duygularımızın bizi frenleyebileceği bir süreç geçirebiliriz. Doğru yerde doğru tepkiler vermekte zorlanabiliriz. Aile hayatı, ev koşulları ve emlak/gayrimenkul sektörleri sık sık ilgilenebileceğimiz temalar arasında olabilir.

27 Nisan Uranüsyen Akrep burcu dolunayı meydana gelecek. 2021 yılının da ses getiren dolunaylarından biri olacak. Zira Satürn-Uranüs karelerini tekrar tetikleyen bir yapı gözlemleyeceğiz. Sürprizler, hazırlıksız yakalanacağımız bitişler ve ansızın beliren fırsatlar dolunayın temaları arasında bulunuyor. Akrep burcu; dönüşüm, kriz ve kaosu da bir nebze içerisinde barındırdığı için zorlayıcı koşullar öne çıkabilir ve kimilerimiz küllerinden doğabilir. Bilhassa ekonomi, para piyasalarında hızlı iniş çıkışlar her konu için kendimizi hazırlamamız gerektiğine işaret ediyor. Bir yılı geçmiş olan pandemi sürecinin de pozitif iyi bir evresine giriş yapabiliriz. Özgürlüğün sesini duymaya başlayabiliriz.

Nisan ayının öne çıkan astrolojik etkileşimleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

2 Nisan 2021 / Merkür-Plüton Altmışlığı: Sözlerimizle etki alanımızı genişletebilir, güçlü duruş sergileyerek dikkatleri toplayabiliriz. Mülakat ve iş görüşmeleri için açı değerlendirilebilir. Oraya koyacağımız fikirler bizi öne çıkarabilir.

4 Nisan 2021 / Merkür Koç Burcunda: Aklımıza her geleni söylemek, hemen yapmak isteyeceğimiz, kolaylıkla motive olabileceğimiz bir süreç olabilir. En komik hikayeleri, en yaratıcı fikirleri bulabiliriz.

6 Nisan 2021 / Venüs-Mars Altmışlığı: İlişkilerde doğru reaksiyon almayı işaret eder. Eril ve Dişil dengeyi gerek bireysel gerek ilişki içerisinde daha kolay kurabiliriz.

9 Nisan 2021 / Mars-Neptün Karesi: Davranışlarımız ve taleplerimizle yanlış algı oluşturmamaya dikkat etmeliyiz. İdeallerimiz ve çabaladığımız şeyler arasında tezatlıklar olduğunu fark edebiliriz. Boşa kürek çekme riski verir.

10 Nisan 2021 / Satürn-Kuzey Ay Düğümü Üçgeni: Hayatta ilerleme, engelleri atlatabilecek birikim ve tecrübeye sahip olma, kalıcı değerler yaratarak koşulları sağlamlaştırma adına iyi zamanlara işaret ediyor.

10 Nisan 2021 / Merkür-Satürn Altmışlığı: Verilen sözler yerine gelebilir. Gerçekçi ve ciddi düşünceler içinde bulabiliriz kendimizi. Olgunlaştırıcı bir etkidir. Devlet bağlantılı, resmiyet içeren işleri halletmek için de kullanılabilir.

10 Nisan 2021 / Venüs-Jüpiter Altmışlığı: İyimserlik, neşe, maddi avantajlar, sevgi ve güzelliği ölçülü bir şekilde büyütme ile bağlantılı açıdır. Ufak fırsatlardan bile mutluluk yakalayabilir ve değerlendirmek isteyebiliriz.

12 Nisan 2021 / Venüs-Plüton Karesi: İlişkilerde zor meseleler, kısıtlayıcılık, kontrolcülük kaynaklı sorunlar yükselişe geçebilir. Değiştirilmesi gereken tutumların tüm gerçekliği ile farkına varabiliriz. Tutku odaklı, karanlık ve saplantılı düşünceler ilişkilerde engel yaratabilir.

14 Nisan 2021 / Güneş-Mars Altmışlığı: Kararlılık, çalışkanlık için destekleyici süreçler. Hedefkerimize odaklanırken, kendimizden emin hissedebilir ve tüm enerjimizi ortaya koyabiliriz. Motivasyonumuz çevreye de örnek olabilir.

14 Nisan 2021 / Venüs Boğa Burcunda: Hem ruhumuzun hem de gözümüzün doymasını isteyeceğimiz bir sürece işaret ediyor. Sadakat ve maddi koşullar ilişkilerin değerini belirlemede ön plana çıkabilir. Ortaklık, evlilik ve işbirliklerinden maddi kazançlar elde etmek adına koşulları zorlayabiliriz.

15 Nisan 2021 / Güneş-Jüpiter Altmışlığı: Şanş, mucize ve başarıyı hissedeceğimiz gelişmeler olabilir. Eril figürlerden gelecek destekler mümkün. İşe başlamak, iş kurmak, terfi etmek, yüksek kazançlar elde etmek adına da destekleyici bir açı.

16 Nisan 2021 / Güneş-Plüton Karesi: Otorite, baba ile çatışmaya eğilim, manipülatif davranışlar, güç sahibi olmanın getirdiği zorluklar, sınırları ve kendini zorlama ile gelen dönüşümleri işaret eder.

17 Nisan 2021 / Mars-Jüpiter Üçgeni: Hedeflerimiz beklentilerimizi karşılayabilir. Çalışkanlılık ve hırs artar. Ölçülü rekabet bizi arzuladığımız noktaya taşıyabilir. Girişimler bolluk getirebilir ve hızlı para akışı sağlayabiliriz. Spor, diyet ve kaslanma için destek verir.

17 Nisan 2021 / Merkür-Jüpiter Altmışlığı: Öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösterir.

17 Nisan 2021 / Merkür-Mars Altmışlığı: Zihnimizi işimize yarayacak şekilde pratik şekilde kullanabiliriz. İletişim kurarken akışkanlık başarı getirebilir.

17 Nisan 2021 / Merkür-Plüton Karesi: Ketum ve gizemli bir iletişim dili karşımızdaki kişide korku, kaygı ve endişeleri ortaya çıkarabilir. Sırları öğrenmek isteyebilir, ezoterizm ile ilgilenebilir ve derin araştırmalar yapmak isteyebiliriz.

19 Nisan 2021 / Güneş-Merkür Kavuşumu: Fikirlerimizi, düşüncelerimizi ve bilgimizi daha fazla ortaya çıkarmak, fark edilmek, saygı duyulmak isteyebiliriz. Hayatımıza yön verecek güçte önemli haberleri duyabilir veya rastgele görebiliriz.

19 Nisan 2021 / Merkür Boğa Burcunda: Düşüncelerimiz daha sağlam, kalıcı bir formda olabilir. Uyumlu, sakin, naif bir iletişim dili kullanabiliriz. Geleneksel düşünce tarzına daha yakın olurken parasal konularda bolca hesap kitap yapmak isteyebiliriz.

19 Nisan 2021 / Güneş Boğa Burcunda: Zodyağın en zevkli, sanatçı ruhlu Boğa burçlarının doğum günlerini kutlarım. Sağlıklı ve başarılı bir yaş dilerim.

23 Nisan 2021 / Venüs-Uranüs Kavuşumu: İlişkilerde alışılmışın dışında karşılaşacağımız olumlu veya olumsuz sürprizler öne çıkıyor. Geleneksel yapılardan özgürleşmek isteyebiliriz. Ani ilişki veya evlilik kararları verilebilir.

23 Nisan 2021 / Mars Yengeç Burcunda: Üzerimizde rehavet hissedebileceğimiz, cesur olmamız gereken yerde duygularımızın bizi frenleyebileceği bir süreç geçirebiliriz. Doğru yerde doğru tepkiler vermekte zorlanabiliriz. Aile hayatı, ev koşulları ve emlak/gayrimenkul sektörleri sık sık ilgilenebileceğimiz temalar arasında olabilir.

24 Nisan 2021 / Merkür-Uranüs Kavuşumu: Sansasyonel haberler duyabilir ve bakış açımızı aniden değiştiren koşullarla karşılaşabiliriz. Karar değişimleri gündeme gelebilir. Orijinal, teknolojik veya bilimsel açıdan gelişim gösterilebilecek eğitimler, kitaplar, programlar ilgimizi çekebilir.

25 Nisan 2021 / Venüs-Satürn Karesi: İlişki ve para konularında sınavlar, gerçekler ve engeller ile karşılaşabiliriz. Hayal dünyasında yüzüyorsak ve yanlış insanlardan beklenti içerisindeysek sert bir duvara çarparak uyanabiliriz.

25 Nisan 2021 / Merkür-Satürn Karesi: Fikir ayrılıkları doğabilir veya düşüncelerimizi yansıtmadan içimize gömebiliriz. Kayıpları ve negatifliği içeren haberler alabiliriz. İçsel ve zihinsel baskı ve huzurluk hissi ortaya çıkabilir.

26 Nisan 2021 / Merkür-Venüs Kavuşumu: Naif bir iletişim dili yılanı bile deliğinden çıkartabilir. Sözcüklere sevgiyi ve inancı katmak isteyebiliriz. Ticaret, eğitim, teklifler ve sunumlar gibi konularda işlerimiz rast gidebilir.

27 Nisan 2021 / Akrep Burcunda Dolunay: Sürprizler, beklenmedik sonlanmalar ve ansızın beliren fırsatlar dolunayın temaları arasında bulunuyor.

30 Nisan 2021 / Merkür-Neptün Altmışlığı: Yaratıcı çalışmalar, sanatsal ve ruhani faaliyetler için destekleyici. Çevremizle adeta telepati kurduğumuzu hissedebilir, insanların dertlerine merhem olabiliriz.

30 Nisan 2021 /Güneş-Uranüs Kavuşumu: Yaşam enerjimizin karşılaşılan olaylar vesilesiyle yön değiştirmesi mümkün. Artık farklı ve yeni olanı denemek isteyebiliriz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir ay dileğiyle,
Begüm Minkis