Merve Çubuktepe

Bu ay ve özellikle ayın ikinci yarısı çok önemli. Zira artık tutulmalar dönemine giriyoruz ve dengeler ciddi şekilde değişmeye başlayacak. Sanki bu yıl çok iyiydi de şimdi hangi değişecek diye sorabilirsiniz, çok da doğru bir soru olur. Ancak kaçınılmaz olarak gerek bireysel gerek makro olarak kriz etkisi içeren, sert gökyüzü tesirleri taşıyan bir dönemden geçiyoruz. Boğa-Akrep aksındaki tutulmalar döngüsü de gerek makro, gerek bireysel düzlemde uzun zamandır biriken gerilimi deşarj edecek.

Peki bu deşarj neyi sağlayacak? Bir mucize vaat etmiyor, ancak Boğa burcunda bir Güneş tutulması yeni bir yapılandırmanın sembolüdür. Elimizde ne varsa parçalı, eksik veya tam, onları toplamak ve tasnif ederek yeni ve sağlam bir çatı inşa etmek adına yol gösterici olacaktır.

Boğa Burcundaki Güneş Tutulması 30 Nisan 2022 saat 23.27’de 10 derecede gerçekleşecek. Tutulma anında Uranüs, Güneş ve Ay ile kavuşum yapıyor. Bu aslında şunu göstermekte, dört ay sonunda sıkışan, belirsiz olan her şey bir anda rayından çıkıyor. Ne oldu ne olacak diye düşünürken artık kontrol kimse de değil ve olaylar aslında herkesin kontrolü bilgisi ötesinde hızla şekillenmeye başlayacak. Bu durum kaotik görünse de aslında bir “netliğe” de işaret eder. Değişim kaçınılmaz olsa da gelecektir, kaçmanın ve saklanmanın anlamı yoktur. Tam tersi yeni bir döneme kucak açan, tohumları ekmek ve her şeye rağmen yeni bir başlangıç yapmak isteyenler için de gökyüzü destekleyici tesirler sunacaktır.

Tutulmanın ana motifi büyük ve kontrolü imkansız değişim olduğu için şunu da anlamamız son derece önemli. Değişim denen şey her zaman epik, sonu mutluluk gözyaşları ve mutlu sonlarla biten bir şey değil. En azından hemen o anda istediğimiz mutlu şekilde olmayabiliyor. Ancak kendimiz ve çevremiz için asıl doğru ve iyi olan şeyi, olayların nasıl değişmesi gerektiğini kendi kalıbımızla öngörüp istemeye çalışsak da makro düzlemde bu öyle olmayabilir. Taşların sandığımızdan çok daha farklı şekilde oynaması gerekebilir. Bu sebepten ötürü de tüm olasılıklara açık bir şekilde ilerlediğimiz takdirde tutulma da bizi tahmin etmediğimiz ancak ileride bize çok daha iyi gelebilecek bir yola sokabilir.

Makro düzlemde ve ülke haritası üzerinde bu tutulma 16 Mayıs 2022 Akrep burcundaki Ay Tutulması ile kombinasyonda. Ayrı yazılarda daha detaylı değineceğim ancak bu iki tutulma ekonomik açıdan giderek sıkışan cendereyi daha da daraltmakta. Pembe bir tablodan bahsetmek imkansız. Daha önce söylediğim gibi ekonomik darboğaz, fiyat artışları ve finansal türbülanslar bu tutulmalardan sonra daha görünür hale gelebilecektir. Bu işin maalesef asıl zirvesi sonbahar-kış tutulmalarında olacak gibi görünüyor.

1 Nisan 2022 saat 09.24’te Koç burcunda bir yeniay meydana gelecek. Yeniay anında Chiron ve Merkür etkili durumda. Yeniayın yükseleni İkizler ve yöneticisi Merkür. Bu bağlamda iletişimle alakalı temalar oldukça baskın. Koç semboliği gereği de planlanmamış, aniden gelişen konuşmalar ve ifadeler birçok konuya yön verebilecek. Chiron yeniayı etkilediği için söyleyeceklerimizi iyi tartmak önemli, zira dil yarasına açık etkiler de mevcut. Kendimiz fevri demeçler verebilir veya sivri ifadelere maruz kalabiliriz. Cesaret ve netlik iyidir ancak kontrolden çıkarsa da iş kaosa dönebilir. Ancak bu faydasız bir kaos da değil, taşların yerinden oynaması aslında göremediğimiz birçok şeyin karanlık ve dipten fırlamasına vesile olurken netliğimizi de arttıracak.

16 Nisan 2022 saat 21.54’te Terazi burcunda bir dolunay meydana gelecek. Bu dolunay Güneş tutulmasına adeta bir hazırlık niteliği taşımakta. Uranyen tutulma öncesi önümüzü sevabıyla günahıyla, artı ve eksisiyle görmemizi sağlıyor. Dolunay anında Pallas asteroidinin etkin olması aklın rehberliği ve cesarete vurgu yapmakta. Korkmamalı, kaçmamalı ve aldığımız kararlar neyse onu uygulamalıyız. Terazi doğru veya yanlışın aslında algı konseptimizden ötede bir gerçekliğin olduğuna vurgu yapar. Bu sebeple de aklımız bize neyi diyorsa planımıza sadık kalmalı ve dolunaya olumlu açı yapan Satürn ve Mars öncülüğünde planımızı ne olursa olsun uygulamalı, bahaneler bularak aldığımız kararları uygulamamak gibi niyetlere girmemeliyiz. Zaten akabinde su bir şekilde akarak yolunu bulacaktır.

5 Nisan 2022’de Venüs Balık burcuna geçecek. Venüs Balık burcundayken en temel manasıyla fedakarlık, anlayış ve sonsuz bir sabır ile ilişkilidir. Balık diplere dalan sonra yüzeye çıkma ihtiyacı duyan yaşamın her yönünü eğrisi ve doğrusu ile tadan bir arketiptir. Sırf bu duyguların devamı için hemen affedebilir, sorunları görmezden gelmek mümkündür. Bazı ilişkilerin içinin ne kadar fos olduğunu, yalanları, dolandırıcılıkları ve tamamen çıkar ilişkisi olduğunu da fark etmek söz konusu olabilir. Bu dönemde sanat, yaratıcılık, edebiyat, şiir, sinema, fotoğrafçılık ve müzikal vb. konularla ilgilenenler için son derece destekleyici ilhamın bol olabileceği zamanlar gündeme gelebilir. Venüs 2 Mayıs 2022’ye kadar bu burçta kalacak.

11 Nisan 2022’de Merkür Boğa burcuna geçiş yapıyor ve 30 Nisan 2022’ye kadar bu da bu burçta kalacak. Fikirlerimiz, düşüncelerimiz daha sağlam, kalıcı bir formda olacak. Uyumlu, sakin, naif bir iletişim dili kullanabiliriz. Verdiğimiz sözleri gerçekleştirme olasılığımız yükselebilir. Geleneksel düşünce tarzına daha yakın olurken parasal konularda bolca hesap kitap yapmak isteyebiliriz.

20 Nisan 2022’de Güneş Boğa burcuna geçecek. Bütün Boğalar doğum günü kutlu olsun, sağlıklı ve mutlu harika bir yaş dilerim. :)

30 Nisan 2022’de Merkür İkizler burcuna geçiş ve yapıyor ve 23 Mayıs 2022ye kadar bu burçta kalacak. 5 Temmuz 2022de tekrar İkizler burcuna tekrar gelecek zira bir sonraki ay Merkür retrosu dönemine gireceğiz. Bu etkileşim bir sonraki ayın konusu olmakla birlikte zihinsel aktivitenin artması, iletişim kanalların açılması ve herkesin eteğindeki taşları dökmesi adına doğrudan alakalı önemli bir tesir olarak karşımıza çıkacak.

Nisan ayının öne çıkan astrolojik etkileşimleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

1 Nisan 2022 / Koç Burcunda Yeniay: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

2 Nisan 2022 / Merkür-Chiron Kavuşumu: Bu açı kalıbı özellikle hesaplanmamış sivri ve ani çıkışlara karşı vurgu yapmakta. Bir söz bazen şifa olabilir, ancak anlık ve düşüncesiz bir söz de ciddi sıkıntı yaratabilir. Kelimelerimizi son derece iyi seçip en doğru adımları düşünerek atmamız gereken bir etki. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

2 Nisan 2022 / Güneş-Chiron Kavuşumu: Egomuzun oldukça hassas olacağı bu dönemde geçmiş ve şimdi iç içe geçebilir. Özellikle tüm insan ilişkilerinde geçmişe dayalı olumsuz referanslarla karar verme eğilimimiz artabilir. Bu açı kalıbı her türlü ibadet ve ruhsal şifa çalışması için idealdir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

3 Nisan 2022 / Güneş-Merkür Kavuşumu: Fikirlerimizi, düşüncelerimizi ve bilgimizi daha fazla ortaya çıkarmak, fark edilmek, saygı duyulmak isteyebiliriz. Hayatımıza yön verecek güçte önemli haberleri duyabiliriz. İnisiyatif alanın kazanacağı, ilham ve başarıyla ödüllendirilebileceği bir etki. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

5 Nisan 2022 / Mars-Satürn Kavuşumu: Bu açı ciddi anlamda bir zorlanma, çatışma etkisi içeriyor. inat, saplantı veya ben bilirim/ben yeneceğim saplantısı insan ilişkilerine zarar verebilir. Piyasalar adına da zorlayıcı tesirler, ek zamlar, yaptırımlar gündeme gelebilir. Sınırları ortadan kaldırmak isterken haddinden fazla şeye zarar verme, düzenleri gereksiz yere yıkma ve kaos yaratma durumu söz konusu olabilir. Toplumsal gerilim, isyan ve tepki temalarına açıklık yaratır. Ancak tepkiler aynı sertlikte bastırılabilir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

5 Nisan 2022 / Venüs Balık Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

7 Nisan 2022 / Merkür-Satürn Altmışlığı: Verilen sözler yerine gelebilir. Gerçekçi ve ciddi düşünceler içinde bulabiliriz kendimizi. Olgunlaştırıcı bir etkidir. Devlet bağlantılı, resmiyet içeren işleri halletmek için de kullanılabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

8 Nisan 2022 / Merkür-Mars Altmışlığı: Öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösteren bir açı kalıbı. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

10 Nisan 2022 / Merkür-Plüton Karesi: Daha obsesif, takıntılı bir düşünce haline geçebiliriz. Manipülasyona açıklık veya herkesi kontrol altına alma arzusu, entrikalar görülebilir. Yaralayıcı, iddialı, büyüklenmeci demeçler gündeme gelebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

11 Nisan 2022 / Merkür Boğa Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

13 Nisan 2022 / Güneş-Satürn Altmışlığı: Bu açı kalıbı bir şeyleri ciddiyet, kararlılık ve kesinlikle ele almak adına idealdir. Üstlerimiz, yaşça büyükler ve ebeveynlerimizden destek görebiliriz. İnsanlara ciddi ve etkileyici bir intiba bırakmamız da mümkündür. +-5 gün etkili.

16 Nisan 2022 / Terazi Burcunda Dolunay: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

18 Nisan 2022 / Merkür-Venüs Altmışlığı: Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır etkisi. Bir şeyleri başarmak, çözmek istiyorsak zekamızı ve aynı zamanda diplomasiyi kullanmamız önemli olacak. Agresif, baskıcı veya blöf içeren iletişim tarzları ters tepebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

18 Nisan 2022 / Güneş-Plüton Karesi: İlişkilerde zor meseleler, kısıtlayıcılık, kontrolcülük kaynaklı sorunlar yükselişe geçebilir. Değiştirilmesi gereken tutumların tüm gerçekliği ile farkına varabiliriz. Tutku odaklı, karanlık ve saplantılı düşünceler ilişkilerde engel yaratabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

20 Nisan 2022 / Güneş Boğa Burcunda: Bütün Boğalar doğum günü kutlu olsun, sağlıklı ve mutlu harika bir yaş dilerim. :)

24 Nisan 2022 / Merkür-Satürn Karesi: Fikir ayrılıkları doğabilir veya düşüncelerimizi yansıtmadan içimize gömebiliriz. Kayıpları ve negatifliği içeren haberler alabiliriz. İçsel ve zihinsel baskı ve huzurluk hissi ortaya çıkabilir. Açı kalıbı +- 3 gün etkili.

25 Nisan 2022 / Merkür-Neptün Altmışlığı: Bu açı kalıbı yaratıcılık ve ilham getiren bir etkidir. Zihnin sınırları genişlerken kişinin üretme ve hayal etme kapasitesi artar. Yazmak, ruhsal çalışmalar gibi konular için ideal bir etkidir. Açı kalıbı +- 3 gün etkili.

27 Nisan 2022 / Merkür-Jüpiter Altmışlığı: Öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösterir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

28 Nisan 2022 / Merkür-Plüton Üçgeni: Bu açı kalıbı etkili konuşmak, insanlar üzerinde güçlü intiba kurmak adına destekleyicidir. Önemli görüşme, toplantı, destek talebi ve başvuru gibi konularda değerlendirilebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

30 Nisan 2022 / Boğa Burcunda Güneş Tutulması: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

30 Nisan 2022 / Merkür İkizler Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe