Merve Çubuktepe

Dopdolu bir ay bizleri bekliyor. Sonunda 2023 yılının da tutulmalar dönemi geldi çattı. Ayın ilk günlerinde 6 Nisan 2023’teki Terazi burcundaki dolunay ezberlerimizi sorgulattıktan sonra 11 Nisan 2023’te Venüs İkizler burcuna geçtiğinde duygusal konuları da da tekrar ele alacağız. Ve en önemlisi bu tüm bu gelişmelerden sonra 20 Nisan 2023 saat 07:12’de 29 derece Koç burcunda bir Güneş tutulması meydana gelecek. 29 derecede yıllar sonra ilk kez Koç burcunda gerçekleşecek olan bu Güneş tutulması birçok kişinin hayatını derinden etkileyecek hiç kuşkusuz. “Ben” olmayı, isteklerimizi, ilişkilerde alma verme dengesini, bastırdığımız tüm duyguları ve sakladığımız öfkeyi; özetle bizi biz yapan her şeyi yeniden keşfedeceğiz gibi görünüyor. Ayın sonuna doğru 22 Nisan 2023’te Merkür retrosu başlayacak ve tüm bu öğrendiklerimizi detaylı bir şekilde gözden geçireceğiz.

Merkür 3 Nisan 2023’te Boğa burcuna geçecek. Fikirlerimiz, düşüncelerimiz daha sağlam, kalıcı bir formda olacak. Uyumlu, sakin, naif bir iletişim dili kullanabiliriz. Verdiğimiz sözleri gerçekleştirme olasılığımız yükselebilir. Geleneksel düşünce tarzına daha yakın olurken parasal konularda bolca hesap kitap yapmak isteyebiliriz. Finansal konular, para biriktirme ve mülklere daha fazla odaklanacağımız bir zamandır. Merkür bu burçta retro yapacağı için oldukça uzun bir süre Boğa burcuna yolculuk edecek. Tüm transit 11 Haziran 2023’te sona erecek.

Bu yılın ikinci Merkür retrosunun takvimi şu şekilde:
Merkür Durağan Konumda: 20–22 Nisan 2023 (15 derece Boğa)
Merkür Retro Dönemi: 22 Nisan – 14 Mayıs 2023 11:00 (15-5 derece Boğa)
Merkür Durağan Konumda: 14–16 Mayıs 2023 (5 derece Boğa)
Merkür İleri Harekette: 16 Mayıs 2023 06:17 (5 derece Boğa)

Retro sırasında Merkür’ün Boğa burcundaki sabit, net ve ayağı net yere basan hali aşırı bir inada dönüşebilir. İnatçılıktan veya değişimden korkarak hatalı kararlar alma riskli vardır. Özellikle de konut fiyatları, kiralar, araç ve diğer tüm günlük hayatla ilgili ürünlerde fiyat artışları iyice yükselebilir. Boğa burcu gıda ile de alakalı olduğu için özellikle gıda fiyatlarında daha da can sıkıcı gelişmeler söz konusu olabilir.

Her Merkür retrosu gibi bu dönemde iletişimi net kurmak, anlaşmak ve orta yolu bulmak daha zordur. Çok önemli işlem ve eylemleri bu alanının dışında tutmakta fayda vardır.

6 Nisan 2023 saat 07:34’te Terazi burcunda 16 derecede bir dolunay meydana gelecek. Dolunay anında Satürn dört büyük kraliyet yıldızlarından biri olan Fomalhaut ile kavuşumda. Önümüzdeki on gün boyunca negatif karma oluşturmamaya, aynı zamanda erdemli ve doğru yoldan sapmamaya ekstra özen göstermeliyiz. Dolunay yaklaşırken ve sonrasındaki hafta karma-ilahi adalet temalı çok çarpıcı şeyler görebiliriz.

Venüs, dolunay anında Capulus isimli zorlayıcı bir yıldızla kavuşum yapıyor. Saçma sapan davranışlar, aşırı ısrarcılık, trip ve kişisel alanı sabote etme gibi konular ilişkilerin aniden sonra ermesine sebebiyet verebilir.

Olumlu yönde ise sevgi ve saygı çerçevesinde çiçeklenen ilişkiler asıl bahar dönemlerini şimdi yaşayabilirler. Kavgalar, atar giderler, imalı saçma sapan göndermeli laflar yerine açık, net ve saygı dolu zarif ilişkiler başlayabilir; zaten ilerliyorsa boyut da atlatabilir.

Dolunay anında etkin olan Güneş-Jüpiter kavuşumu risk yönetimi iyi yapılarak doğru adımlar atılırsa eğer girişimlerden kazanç gelebileceğini işaret etmekte.

Venüs 11 Nisan 2023’te İkizler burcunda giriş yapıyor. Aşkta girişken, flörtöz, konuşkan, kendimizi sözlü ve güçlü ifade edebilen bir sürece adım atıyoruz. İlişkilerde zekâ ve entelektüel kapasite çok önemlidir; bu konularda uyumsuzluk ileride sıkıntı oluşturabilir. Bu dönem, bir kişiye ömür boyu bağlayıcı söz vermek zor olabilir. İki kişi arasında kalınma ihtimali vardır. Kaçamaklar, laf oyunları, aldatmalar bu dönemde daha sık görülebilir, dikkat. Venüs 7 Mayıs 2023’e kadar bu burçta kalacak.

Ve gelelim ayın en önemli olayına… 20 Nisan 2023 saat 07:12’de 29 derece Koç burcunda bir Güneş tutulması meydana gelecek. Bu tutulma oldukça etkili ve zorlu bir doğaya sahip zira anaretik (zorlayıcı) 29 derece Koç burcunda gerçekleşecek. Tutulma anında da Jüpiter etkin ve bireylerin kararlarının önemine vurgu yapıyor. Pasif kalan, birinin güdümünde olmayı seçen kaybedecektir.

Bu tutulma girişimciler, kendi bireysel hakları ve hayat istekleri peşinde koşanlar için önemli, zira doğru adımlar zafer getirebilir. Plüton Kova etkisiyle de birleşince bu dönemlerin oldukça toleransı düşük zamanlar olduğunu öngörebiliriz. Herkesin başkalarının hayat ve inanç tarzına saygı duyması çok önemli.

Tutulma öfke, gerilim, bastırılan tüm dürtüleri bir kurt adam misali açığa çıkaran türden. Herkes eteğindeki taşları döküyor diyebiliriz. Toplumsal ölçekte de öfke, cinnet, tepkisellik ayrıca dikkat çekçi yoğunlukta askeri hareketlilik görülebilir. Rusya, ABD, Çin başta olmak üzere siyasi fay hatları daha da geriliyor. Halk protestoları da ayrıca artabilir.

Dolunaydaki gibi kraliyet yıldızı Fomalhaut Satürn ile yolculuğuna devam ediyor. Haram yiyen, karanlık yollara sapan, erdemsiz davrananların vay haline…

Çok zorlanmış, hatta acı çekmiş olabilirsiniz. Ancak şu ana kadar buraya geldiyseniz ve bir şeyleri değiştireceğinize, kendi yolunuzu çizeceğinize dair inancı kaybetmediyseniz bu tutulma itibariyle devran dönmeye başlıyor diyebiliriz.

Tutulmadan hemen sonra aynı gün 20 Nisan 2023’te Güneş Boğa burcuna geçiş yapacak. Tüm Boğaların doğum günü kutlu olsun ve yeni yaşınız size güzellikler getirsin!

Son olarak yine aynı gün Merkür durağan konumda, 22 Nisan 2023’te ise yukarıda belirttiğim gibi Merkür retrosu başlayacak ve bir sonraki ay ortasına kadar devam edecek. Mayıs ayında ise 5 Mayıs 2023’te gerçekleşecek Boğa burcundaki Ay tutulmasını konuşacağız.

Nisan ayının öne çıkan astrolojik etkileşimleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

3 Nisan 2023 / Merkür Boğa Burcunda: Açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

3 Nisan 2023 / Merkür-Plüton Karesi: Daha obsesif, takıntılı bir düşünce haline geçebiliriz. Manipülasyona açıklık veya herkesi kontrol altına alma arzusu, entrikalar görülebilir. Yaralayıcı, iddialı, büyüklenmeci demeçler gündeme gelebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

5 Nisan 2023 / Merkür-Satürn Altmışlığı: Verilen sözler yerine gelebilir. Gerçekçi ve ciddi düşünceler içinde bulabiliriz kendimizi. Olgunlaştırıcı bir etkidir. Devlet bağlantılı, resmiyet içeren işleri halletmek için de kullanılabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

6 Nisan 2023 / Güneş-Chiron Kavuşumu: Egomuzun oldukça hassas olacağı bu dönemde geçmiş ve şimdi iç içe geçebilir. Özellikle tüm insan ilişkilerinde geçmişe dayalı olumsuz referanslarla karar verme eğilimimiz artabilir. Bu açı kalıbı her türlü ibadet ve ruhsal şifa çalışması için idealdir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

6 Nisan 2023 / Merkür-KAD Kavuşumu: Merkür iyicil Kuzey Düğümü ile kavuşum yapacak. Ruhsal çalışmalar, önemli konuşma, yazışma, başvuru ve ticari girişimler için güzel bir etkileşim. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

6 Nisan 2023 / Terazi Burcunda Dolunay: Açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

7 Nisan 2023 / Venüs-Neptün Altmışlığı: Bu romantik ve duygusal açı kalıbı kalpleri yumuşatan bir tesire sahip. Ancak adım atmak koşuluyla. Altmışlık olumlu açılar çabayla gelen iyicil etkinin sembolüdür. Yıpranmış ilişkilerde inisiyatif alındığı takdirde barışma ve denge durumu gündeme gelebilir. İlham, yaratıcılık ve üretim adına da destekleyicidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

8 Nisan 2023 / Merkür-Mars Altmışlığı: Öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösteren bir açı kalıbı. Tek yapmamız gereken biraz çaba göstermek. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

11 Nisan 2023 / Venüs İkizler Burcunda: Açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

11 Nisan 2023 / Venüs-Plüton Üçgeni: Bu olumlu açı kalıbı duyguları güçlendiren, tutkuyu ve bağlılığı arttıran nitelikte bir yapı. Sevdiklerimize sahip çıkabilir, daha fazla kenetlebiliriz. Tutku duyduğumuz bir işe kendimizi adamamız ve bu konuya tüm gücümüzle odaklanmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

12 Nisan 2023 / Güneş-Jüpiter Kavuşumu: Bu açı kalıbı finansal konularda şansa işaret eder. Bir şeyler almak, satmak, gelir artışı, iş başvurusu, iş bulmak veya kurmak; bir yerden destek almak ve eğitime başlamak gibi konular adına pozitif bir etkileşim. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

14 Nisan 2023 / Venüs-Satürn Karesi: Duygusal blokajlara son derece açık bir tesir. Gerek karşımızdaki kişilerden istediğimiz yakınlık veya sıcaklığı göremeyebilir ya da bizzat kendimiz duygusal yönümüze daha uzak hissedebiliriz. Bu dönemler tüm insan ilişkilerinde geçici bir soğukluk yaratabilir, koşulları çok zorlamamak ve sürekli iletişim talebinde bulunmamakta fayda vardır. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

20 Nisan 2023 / Güneş Boğa Burcunda: Açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

20 Nisan 2023 / Koç Burcunda Güneş Tutulması: Açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

20 Nisan 2023 / Güneş-Plüton Karesi: İlişkilerde saplantı, kısıtlama ve kontrol takıntısı kaynaklı sorunlar yükselişe geçebilir. Değiştirilmesi gereken tutumların tüm gerçekliği ile farkına varabiliriz. Tutku odaklı, karanlık ve saplantılı düşünceler ilişkilerde engel yaratabilir. Kaybedeceğimizi bildiğimiz savaşlara girmemeli, otorite figürleri ile ilişkileri dengede tutmalıyız. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

20 Nisan 2023 / Merkür Durağan Konumda: Açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

22 Nisan 2023 / Merkür Retrosu Başlıyor: Açıklaması ilk bölümde verilmiştir.

24 Nisan 2023 / Merkür-Mars Altmışlığı: Öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösteren bir açı kalıbı. Tek yapmamız gereken biraz çaba göstermek. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

24 Nisan 2023 / Güneş-KAD Kavuşumu: Her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için çok uygun tesirler söz konusu. Ekip olmak, kolektif düşünmek bize avantaj sağlayacaktır. Sıhhat adına da koruyucu bir tesirdir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

25 Nisan 2023 / Güneş-Satürn Altmışlığı: Bu açı kalıbı bir şeyleri ciddiyet, kararlılık ve kesinlikle ele almak adına idealdir. Üstlerimiz, yaşça büyükler ve ebeveynlerimizden destek görebiliriz. İnsanlara ciddi ve etkileyici bir intiba bırakmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

26 Nisan 2023 / Venüs-Chiron Altmışlığı: Duygusal ve ruhsal konularda şifalanma getirebilen bu açı özellikle birey veya taraflar adım attığında kalbi yaralanmaları dengeleyebilir; barışma, uzlaşma ve ortak paydada buluşmak söz konusu olabilir. Öfke yerine anlayış, empati ve şefkat çok şeyi değiştirebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

27 Nisan 2023 / Mars-Chiron Karesi: Kazalar, yaralanmalar, dikkatsizliğe açık bir etki. Bedeni zorlamamak, hareketlerimize dikkat etmek çok önemli. Agresif davranışlar beklenenden fazla kırıcı ve kalp yaralayıcı olabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

29 Nisan 2023 / Mars-Uranüs Altmışlığı: Bu olumlu açı kalıbı yeterli irade ve kararlılık gösterdiğimizde bizi yaratıcı çözümlere ulaştırıyor. Çok daha enerjik ve üretken hissedebiliriz. Ailevi ve maddi konuları çözümlemek adına ideal bir tesirdir. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve umutlu bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe