Burçin Tezay

Merkür 11-31 Ocak 2018 tarihleri arasında Oğlak burcunda transit edecek. Merkür’ün temel fonksiyonu iletişimdir. Yönelimleri ise bilgi alışverişi, koordinasyon ve yorumlamadır. Merkür zekayı ve rasyonelliği temsil eder.

Merkür’ün Oğlak burcunda olduğu süre zarfında sorumluluklarımızda artışlar yaşanabilir. Iş ve kariyer hayatımız bakımından gereken disiplini, motivasyonu elde edebilir ve hedeflediğimiz başarıyı elde edebiliriz. Hem sözel hem de yazılı ifademizde net, kesin ve kararlı tavırlar içinde olabiliriz. Bu dönemde, ilgilendiğimiz ve eğitim aldığımız konularda derinlemesine ve kalıcı öğrenim söz konusudur. İş ve bilim dünyasında başarılı girişimler meydana gelebilir. Öte yandan, bu zaman diliminde kendimizi kimi zaman depresif hissedebilir ve karamsar duygular ve düşünceler içine de girebiliriz.

13 Ocak’ta Merkür, Satürn ile birleşecek. Etkisi 1 haftaya yayılacak. Bu süre zarfında ciddi, kararlı ve gerçekçi düşünceler içinde olabiliriz. Gelecek ile ilgili uzun vadeli planlar yapabilir ve kararlar alabiliriz. Öte yandan, iletişimde zorluklar yaşanabilir ve aslı astarı olmayan, asparagas haberler duyulabilir. Hırsızlıklarda da artışlar görülebilir.

20 Ocak’ta Merkür, Neptün ile altmışlık açı kuracak. Etki aralığı 5 gündür. Bu süreçte, imgeleme gücümüz, sezgilerimiz, hassasiyetimiz ve yaratıcılığımız artabilir, spiritüel konularla ilgilenmek, manevi huzur için yoga ve meditatif çalışmalar yapmak için hoş bir görünümdür.

24 Ocak’ta ise Merkür-Pluto ile kavuşacak ve etki süresi 1 haftaya yayılacak. Dolayısıyla, bu dönemde durumlar ve olaylar üstünde daha derin ve analitik düşünebiliriz. Karşımızdakini daha kolay ikna edebiliriz. Öte yandan, inatçı ve takıntılı düşünceler içinde olabiliriz.

25 Ocak’ta Merkür, Jüpiter ile altmışlık açı kuracak. Etkisi 5 gündür. Bu zaman diliminde, iletişimlerimiz çok yoğun ve akıcı bir hale bürünebilir. Fikirlerimizi hem sözel hem yazılı olarak ifade etmek daha kolaylaşabilir ve avantaj yakalayabiliriz. Aklımıza işimiz gücümüzle ilgili büyük fikirler gelebilir ve durumlara daha geniş perspektiften bakma eğilimi içinde olabiliriz ve bu da bize kazanç sağlayabilir.

28 Ocak’ta ise Merkür, Uranüs ile kare açısını kesinleştirecek. Etkisi 4 gündür. Zihinsel enerjimizi kolaylıkla dağılabilir. Acele ve ani kararlar alabiliriz. Ani ve beklenmedik iletişim problemleri meydana gelebilir. İletişimde fikirsel çatışmalar ve tartışmalar gündeme gelebilir.

Merkür Oğlak geçişinin her burç üzerindeki etkilerine gelirsek eğer: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ:
Bu süreçte iş, kariyer, gelecek hedefleriniz bağlamında gereken gücü ve motivasyonu bulabilirsiniz. İşinizle alakalı yenilikler meydana gelebilir. Zihniniz bu konulara odaklı olabilir daha çok. İş konusunda karşınıza bir takım yeni fırsatlar çıkabilir ve kariyerinizle ilgili aksiyon alma bakımından daha cesur ve kararlı tavırlar içinde olabilirsiniz. Bunun yanı sıra, duygularımızı kolayca ve yaratıcı bir biçimde ifade edebilirsiniz. Duygularınızla mantığınızı dengeleyebilirsiniz. Toplum önünde kendinizi daha iyi ifade etme şansını elde edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA:
Bu dönemde, zihniniz ruhsal konulara odaklanabilir. Bu konularla ilgili kitaplar okuyabilir ve eğitim alabilirsiniz. İçsel ve dışsal yolculuklar yapmak ruhunuzu rahatlatacaktır. Yurt dışı seyahatleriniz ve yabancılarla olan irtibatınız artabilir. Bunun yanı sıra, aşk ve romantizm konuları da gündeminizde olabilir. Yaratıcılığınız da artabilir ve fırsatları yerinde kullanabilirsiniz. Ayrıca, bu dönemde daha çok sosyalleşme ihtiyacında olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER:
Bu zaman diliminde, borç-alacak, kredi, vergi, sigorta ve miras konuları zihninizi meşgul edebilir. Bu süreç biraz sıkıntılı geçebilir. Bu hususlar çerçevesinde ciddi, kararlı ve gerçekçi düşünceler içinde olabilirsiniz. Eşinizin ya da ortağınızla olan ortak kaynaklarınız hususunda problemler de meydana gelebilir. Sen şunu önemsiyorsun, ben bunu, nasıl bir ortak nokta bulabiliriz? sorusu gündemde olabilir eşinizle olan ilişkinizde. Güç savaşları gibi durumlar da oluşabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ:
Bu süre zarfında, zihniniz ikili ilişkilere odaklanabilir daha çok. Bu bağlamda, ortaklık ve evlilik ile ilgili durumlar söz konusu olacaktır. Ortağınız ya da eşiniz arasında bir anlaşmazlık varsa uzlaşmak için bir fırsat sunabilir. Bunun yanı sıra, olaylar ve durumlar karşısında hoşgörülü ve anlayışlı tavırlar içinde olabilirsiniz. Adli davalarınız varsa bununla ilgili gelişmeler meydana gelebilir. Aynı zamanda, anlaşmalar ve sözleşmeler de gündeminizde yer alabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN:
Bu dönemde, zihniniz daha çok iş ortamınıza ya da sağlık konularına takılı kalabilir. Ya kendi sağlığınız ya da bir yakınınızın sağlık sorunlarıyla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Günlük rutinlerinizde ver ritminde bir takım değişiklikler meydana gelebilir. Bu durum da sizi sıkıntıya sokabilir ve canınızı sıkabilir. Bundan başka, aklınızda diyet yapmak ve sağlıklı beslenmek gibi bir niyetiniz varsa bunu hayata geçirme kararı alabilirsiniz. Varsa eğer evcil hayvanınızın sağlığını ilgilendiren durumlar da meydana gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK:
Bu süre zarfında, zihniniz çocuklarınız ile ilgili durumlarla meşgul olabilir. Bunun yanı sıra, aşk ve romantizm konuları ön planda olabilir. Ama bu konular çerçevesinde ciddi ve yoğun düşünceler içine girebilirsiniz. İçsel süreçlerinizde yaratıcılığınızı kullanarak çıkış noktaları belirleyebilirsiniz. Kendinizi daha iyi bir şekilde ifade etme olanağı bulabilirsiniz. Daha çok eğlenmek ve sosyalleşmek ihtiyacında olabilirsiniz. Yeni bir hobiye ya da spora başlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ:
Bu zaman diliminde, zihiniz aile, ev ve yuva konuları ile meşgul olabilir. Eve ait bazı koşullarda değişimler oluşabilir ve bu konularda güzel gelişmeler meydana gelebilir. Evinizi dekore etmek, tadilat yapmak için kolları sıvayabilirsiniz. Bunun yanı sıra, yer değişiklikleri de yaşayabilirsiniz. Bundan başka, mal, mülk, emlak konularıyla alakalı gelişmeler de gündeminizde olabilir. Satmak istediğiniz bir eviniz varsa satış gerçekleşebilir ya da bir ev satın alma durumları oluşabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP:
Bu dönemde, zihniniz kardeşleriniz, komşularınız ve genç akrabalarınız ile ilişkili durumlara kanalize olabilir. Bu kişilerle olan ilişkileriniz ön planda olabilir. Yurt içi seyahatler çokça yapabilirsiniz. Yeni bir eğitime başlamak için karar alabilirsiniz. Zihinsel aktiviteler de yoğunlaşacaktır ve zihinsel açıdan kendiniz daha esnek hissedebilirsiniz. Kendinizi daha iyi ifade edebilir ve duruma uygun hareket edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY:
Parasal kazanımlarınız ve harcamalarınız ile ilgili hususlar zihninizi meşgul edebilir. Bu konularla alakalı olarak aksiyon alabilirsiniz. Kazançlarınızı arttıracak fırsatlar karşınıza çıkabilir. İçsel ve dışsal kaynaklarınızı yapılandırıp verimli bir şekilde kullanabilirsiniz. Bütçenizi düzenleyebilir ve yatırımlarınızla alakalı yeni kararlar alabilirsiniz. Öte yandan, maddi konularda gereksiz risk almamak için enine boyuna düşünmeniz yararınıza olur. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK:
Bu dönemde, fiziksel görünümünüzle ilgili değişiklik yapmakla aklınız meşgul olabilir ve yeni bir imaj değişikliğine gidebilirsiniz. Yaratıcılığınızda artışlar yaşayabilirsiniz. Fikirlerinizi daha rahat bir şekilde ortaya koyabilirsiniz. Davranışlarınızda net ve kararlı olabilirsiniz. İsteklerinizin daha çok peşinden gitme kararı da alabilirsiniz. İletişimleriniz güçlenebilir. Zihnen enerjik ve dikkatli bir durumda olabilirsiniz. Gelecek ile ilgili uzun vadeli planlar yapabilir ve kararlar alabiliriz. Sağlığınızla alakalı da ciddi kararlar içinde olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA:
Bu zaman diliminde, kendinizi zihnen yorgun hissedebilirsiniz. Depresif düşünceler ve melankolik duygular içine girebilirsiniz. Çok yoğun çalışmaktan doğan strese dayalı sıkıntılı durumlar da yaşayabilirsiniz. Bağışıklık sisteminiz de zayıflıklar oluşabilir ve gribal enfeksiyonlara da maruz kalabilirsiniz. Öte yandan, bu yaşadığınız sıkıntıların aslında sizi içsel uyuma ve dengeye götüren basamakları olduğunun idrakine varabilirsiniz. Düşüncelerinizde bir takım olumlu değişimler de meydana gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK:
Bu süreçte, arkadaşlarınız ile olan iletişimleriniz ön planda olabilir. Küs olduğunuz bir arkadaşınız varsa aranızdaki buzlar eriyebilir. Daha çok sosyalleşmek ve eğlenmek ihtiyacında olabilirsiniz. Bireyselliğinizi daha çok ön plana çıkartmanız gereken durumlar da oluşabilir. Arkadaşlarınızdan gelecek desteklerle karşılaşabilirsiniz ve kişisel hedeflerinizi destekleyen yeni iletişim ağı yaratabilirsiniz. Gelecek ideallerinizle ilgili umutlu ve iyimser hissedebilirsiniz ve ideallerinizi gerçekleştirmek adına aksiyon alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Burçin Tezay