Merve Çubuktepe

Tam da kışın ruhuna uygun hatta üzerimize biraz da toprak örten Oğlak burcundaki kümelenmenin sonuna Venüs Kova geçişi ile geliyoruz. Sürekli hesap kitap, ciddi konular ve mantıkla hareket ettiğimiz bir düzlemin yerini yavaş yavaş özgürlük duygusu, farklı olma isteği, yaratıcılık, kendi yolunu çizmek gibi kavramlar alacak. (Burç bazında analizler yazının devamında)

Hayatınıza heyecan, yenilik ve kalıpların dışında etkiler gelebilir. Özellikle kalabalık gruplarla hareket etmek, bir ekiple çalışıp başarı kazanma duygusu çok daha iyi hissettirebilir. Eğer bir süredir kabuğunuza çekildiyseniz Venüs Kova vesilesi ile tekrar hayata bağlanabilirsiniz.

Bu dönemde rutinleşmiş ilişkilerin köküne kibrit suyu dökülebilir, zira tekdüze ve sıkıcı olan her şeye karşı alerjik hissedeceğimiz bir dönem bizi bekliyor. İlişkilerde kendi beklentileriniz, kişisel özgürlüğünüz de önem kazanacaktır. Bu süreçte sizi baskılayan ya da kendinizi tam olarak ifade etmenizi engelleyen kişiler varsa onlara karşı durmanız hatta zaman zaman duygusal patlamalar yaşamanız mümkündür. Burada dikkat edilmesi gereken kaçış ve isyan temasının boyutudur. Haliyle her geleneksel yapıyı sıkıcı diye yoksaymak sonradan sizi eksik hissettirebilir.

Aşk konusunda her türlü beklenmedik hikayeye açığız. Bu süreçte kendinizi normalde asla kendinizi yanyana düşünmediğiniz bir kişiye duygular içerisinde bulabilirsiniz. Aşk hiç tahmin edilmeyen bir kişiden size doğru gelebilir. Venüs Kova döneminde aşk konusunda katı sınırlar ve reçetelerden uzak durmalısınız. Diğer yandan bu özgürlükçü dönem hemen sonu evlilikle biten peri masalları inşa etmez. Ancak gerçekten hayatınızda fark yaratacak ilişkileri başlatabilir. İşin içerisinde Kova sembolizmi de olduğundan partnerin zekası, kişisel ve entelektüel birikimi, size düşündürdükleri daha fazla önem kazanacaktır. Yani fiziki çekimden ziyade zihinler arasındaki bir etkileşimden söz edebiliriz.

Diğer yandan Venüs Kova dönemi imaj konusunda radikal değişimleri de getirebilir. Çok farklı ve modern tarzları deneyebilirsiniz. Ancak tabii sonradan pişman olmamak için ne kadar “farklı” olmak istediğinize iyi karar vermelisiniz. Finansal açıdan ise Venüs Kova geçişi geleneksel olmayan yatırım enstrümanlarının yükselişi ile de alakalıdır. Bitcoin gibi sanal para işlemleri, teknoloji şirketlerine yatırım yapmak gibi eylemler bu süreçte kazançlı olabilir.

Son olarak bu dönemde geçmiş korkularınızı unutun, ve kendi kurallarınızı kendiniz koyun. Mutluluk sizin istediğiniz şekilde sizinle olsun, başkalarının size dikte ettirdiği şekilde değil. Özgürlüğün, içinizdeki farklılığın ve hayatın keyfini çıkarın!

Bu arada bizi artık ayrıca @merkurastroloji Instagram Sayfamızdan takip edebilirsiniz

Venüs Kova transitinin burçlar üzerindeki etkileri: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ:
Venüs’ün transiti burcunuzla olumlu irtibat içerisinde; en çok sosyal çevreler, arkadaşlar, organizasyonlar ve projeler konusunda sizi etkileyecek. Bu süreçte rutin temponuzdan çıkıp içinizdeki fetheden Koç ruhu ile hayatınızda büyük yenilikler yapabilirsiniz. Çok farklı insanlarla tanışmak, farklı fikirleri dinlemek, kendini fikrinizi ortaya koymak ve bu vesile ile paylaşmak ve eğlenmek… Hepsi bu transit süresince yapabileceğiniz konular. Bu dönemde bir projeniz varsa bu konuda size faydası olacak önemli insanlarla da tanışmanız mümkündür. Bir grubun içerisinde hareket ederek hem içinizdeki lideri dışarı çıkartabilir, hem de ortak başarı sevincini hissedebilirsiniz. Duygusal açıdan bu dönemde sık sık arkadaş-sevgili ikilemleri yaşanabilir, arkadaş gibi gördüğünüz bir kimseye birden çekim duyabilirsiniz. Ya da tam tersi arkadaşınızdan size böyle bir düşünce gelebilir. Bu dönemde aşık olunacak kişinin özellikleri listenizi rafa kaldırın derim. Karar sizin, odağınız eğlenme ve keyif alma olmalı. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA:
Özellikle de kariyer ve hayat planlarınız konusunda bir süredir zaman donmuş gibi geliyorsa, aynı zamanda içinizde de hareket edecek güç yok, “ben böyle durayım ne olacaksa olsun” ruh halindeyseniz Venüs Kova tekrar sizi ateşlemek adına sahneye çıkıyor. Evet gökyüzü bir süredir toprak içerisindeydi, her şey ağır ve değişmez gibi geliyordu ancak şimdi oyuncular değişiyor. İlk olarak kariyerinizden başlayarak bu dönemde hayatınıza renk ve mutluluk katacak deneyimler yaşayabilirsiniz. Mevcut iş yerinizde değişim, ya da başka bir işe geçiş söz konusu olabilir. Görüşme ve başvurularınızı pes etmeden yapmanız çok önemli. Ayrıca bu dönemde işinizle ilgili alacağınız aksiyonlarla; -süregelen bir kronik problemi farklı bir şekilde çözmek vb gibi- çok dikkat çekerek takdir toplayabilirsiniz. Hayal ettiğiniz bir meslek varsa ona doğru ilerlemek adına ilk adımlar atılabilir. (Bilgiyi arttırmak, iş planı yapmak vb) Aynı zamanda hayatınıza yenilikler katmak, bir spora başlamak, astroloji ile ilgilenmek, teknolojik konuları incelemek gibi yeni hobiler de edinmeniz size çok iyi gelecektir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER:
Çiçek gibi bir Venüs Kova transiti sizi bekliyor. Alacağınız olumlu açılar vesilesi ile sosyal hayatınız canlanabilir, adeta ayaklı bir kitap gibi herkesi kapı kapı gezerek insanlara da ışık olabilirsiniz. Bu dönemde öğrenme, okuma ve araştırmaya dair ilginiz iyice artabilir. Özellikle astroloji ve ruhsal konuların yanı sıra tıp, teknoloji ve icatlara dair de araştırma arzunuz yükselebilir. Eğer her şey yolundaysa hep isteyip de gitme fırsatı bulamadığınız değişik yerleri de keşfetmenin tam zamanı. Ultra süper her şey dahil bir otel yerine sırtınıza çantanızı atıp içinizdeki seyyahı dışarı çıkabilirsiniz. Yazı ve yayıncılık işleri ile uğraşan İkizler burçları bu dönemde geniş kitlelere hitap edebilir, aynı zamanda daha fazla bilinirlik kazanabilir. Bir ekibiniz varsa onları yönlendirerek harika sonuçlar elde edebilir, zafer duygusunu deneyimleyebilirsiniz. Hukuki bir meseleniz varsa sonuç hiç beklenmedik değişkenlerin ortaya çıkması ile lehinize dönerek çözümlenebilir. Bu dönemde hayat planlarınız daha önem kazandığından sadece eğlenceli ve sizi çok da yormayan flörtlerle ilgilenebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ:
Yengeç burçları neredeyse tüm gökyüzünün zıt burçları olan Oğlakta toplanmasından ötürü bir süredir sıkışmış, zorda ve depresif hissediyor olabilir. Neyse ki artık bu etki bitiyor ve ilk etkisi de Venüs’ün Kova burcuna geçişi ile başlıyor. Bir süredir hayatınızda hiçbir yenilik yoksa ve özellikle kabuğunuza çekildiyseniz bu döngüyü kırmanın tam zamanı. Sezgisel açıdan yüksek olan gücünüzü kullanarak ruhsal konularla ilgilenebilir, tarot vb gibi öngörü sistemlerini inceleyebilirsiniz. Metafizik konular bu süreçte çok daha sizi çekecektir. Doğru konuyu yakalarsanız bu yeni ilgi sizi ruhsal açıdan çok zenginleştirebilir. (Tabii kapı kapı büyücü gezip, üzerinde büyü var diyenlerden uzak durun) Diğer yandan finansal konularda da olumlu gelişmeler yolda. Borcunuz varsa kapatmak, yatırım yapmak, uzun süredir beklediğiniz bir alacak ya da mirası temin etmek adına da destekleriniz olacak. Bu birikimleri doğru yatırımlar yaparak çoğaltabilirsiniz de. Aynı zamanda partneriniz ya da ortağınızın maddi durumuna dair hayırlı haberler alabilirsiniz, bu sizi de olumlu etkileyecektir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN:
Bir yandan 31 Ocak 2018’deki Ay tutulmasına hazırlanan Aslanlara, bu dönemden önceki ilk önemli hareket Venüs’ten geliyor. Hayatınızda önemli değişim ve kadersel olayların arifesinde gündeminiz ilişkiler olacak. Zıt burcunuzda konumlanan Venüs adeta sizi aşka çağırmakta. Hiç beklemediğiniz bir anda, hiç de tahmin etmediğiniz bir insan konuşmaları ve davranışlarıyla sizi çok etkileyebilir. “Ben bu kişiye nasıl aşık oldum ki” cümlesini sıkça söyleyebilirsiniz. Bu kötü bir durum kesinlikle değil, sadece alışık olduğunuz duygusal öykülerden farklı bir süreç sizi bekliyor. Zeka dolu konuşmalar, tatlı çekişmeler ve elinizden düşmeyen telefon ile gündeminiz çok yoğun olabilir. Tabii burada bir uyarı olarak uçun ama dikkatli uçun demek lazım. :) Gündelik hayatla ilgili sorumluluklarınızı tabii ki ihtimal etmemelisiniz. (Özellikle de 4-11 Şubat 2018 aralığında) Diğer yandan tutulmalar dönemi ve Venüs de sahnede olunca eğer içinizi kıyan, aslında size mutluluk vermeyip alışkanlık durumuna dönmüş bir ilişkiniz varsa son noktayı koyabilirsiniz. Ancak sırf cicim ayları bitti diye de kimseyi kapıya koymayın, bu da Kova burcunun getirdiği aşırılıktır. Odak gerçekten mutlu muyum, ilişkilerde ne istiyorum sorusunun cevabı olmalı. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK:
Birlikte çalıştığınız insanlarla daha uyumlu ve birlikte başarıya gideceğiniz adeta bir takım ruhu kurmanın mümkün olduğu etkiler alacaksınız. Bu süreçte sizin attığınız adımların da karşılığı gelecektir. İş ortamında özel talepler varsa yönetim bunları uygulayarak çalışma koşullarınızı iyileştirebilir. Kendinizi daha özgür, yaratıcı ve değerli hissedebilirsiniz. Arap saçına dönmüş ya da uzun süredir çözümsüz kalmış bir işiniz varsa (vergi, miras, dava vb) çözüm bulabilirsiniz. Bu tür konuları tek başınıza çözmek yerine mutlaka yenilikçi ve standardın dışında yaklaşıma sahip kişilerden destek almalısınız. Sağlık alanında da bu transitin oldukça güçlü etkileri söz konusu. Transit süresince bir rahatsızlığınız söz konusu ise tedavi sürecine girebilirsiniz. Eğer bir tedavi görüyorsanız kalıcı iyileşme etkisi görülebilecektir. Diğer yandan uzun süredir belirsiz bir rahatsızlık yaşıyorsanız son teknoloji ve yeni inceleme metodları sayesinde teşhisiniz netleşebilir. Bu dönemde yeni tedaviler ve deneysel çalışmalara açık olmalısınız; iyi bir tavsiye aldıysanız başka bir uzmana görünmekten çekinmeyin. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ:
Geçtiğimiz yıl Teraziler için aşkta iniş çıkışların yoğun olduğu, adeta brezilya dizisi kıvamında bir yıl olarak yaşandı. Bu sene dizinin tarzında değişim var. :) Venüs Kova transitinin iyicil etkisini alacağınız yer ilk olarak aşk teması olacak. Yalnız Teraziler için havada aşk kokusu var! Transit boyunca flörtler ve türlü türlü çekime açık olacaksınız. Birden fazla kişi arasında kalabilirsiniz. Özellikle de ev-ofis döngüsü arasında sıkışmış hissediyorsanız bu dönem tam da sosyalleşme zamanı. Zira bu sosyalleşme süreci hem size ruhsal açıdan iyi gelebilir, hem de sizi çok etkileyecek bir kişi ile tanışmanızı sağlayabilir. Burada dikkat edilmesi gereken konu hemen gelecek kaygısına girmemek, anı yaşamak. Çünkü bu süreçte ruhunuz da özgürleşme ve bir flörtü doya doya yaşama hissini hak ediyor. İlişkisi olan Terazilerin ise sahip oldukları ilişki eğer iyi gidiyorsa boyut atlayarak daha da güzel bir hale gelebilir. Ancak bu dinamik süreçte sürüncemede kalmış, sıkıcı ve size bir heyecan uyandırmayan yapıları sonlandırmanız da mümkün. Diğer yandan bir hobi edinmek, özellikle online kurslarla kendinizi geliştirmek için de çok güzel etkiler var. Çocuğunuz varsa onun da eğitim ve gelişimi adına önemli ve kalıcı adımlar atmanız da mümkün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP:
Aile ya da hane içerisinde sessiz bir gerginlik söz konusuysa bu transit vesilesi ile kartlar masaya açılabilir. Suskunluk yerine herkesin eşit bir şekilde konuşup sorunlarını anlattığı konuşmalar sonucunda aslında boş yere uzun zamandır bu sorunları yaşadığınızı fark edebilirsiniz. Eğer yaşadığınız yer artık size sıkıcı ve tekdüze geliyorsa gerek tadilat gerek yeni eşyalar alarak yaşam alanınızı çok daha modern ve iç açıcı hale getirmeniz de mümkündür. Aileniz ile yaşıyorsanız şayet ayrı bir eve çıkmak için destekleyici etkiler de devrede, bu transit vesilesi ile kendine ait bir yaşam alanı da kurabilirsiniz. Konu gerek tadilat, gerek ayrı eve çıkmak olsun yine de harcama dengelerini iyi ayarlamanız önemli görünüyor, kendinizi bir anda kontrolsüz masraf kalemleri içerisinde bulabilirsiniz. (Özellikle de 4-11 Şubat 2018’de) Elektronik aletler, teknoloji unsurlarına karşı bu dönemde çok ilgili olabilirsiniz, ancak bir kere kullanıp atacağınız sekizli yumurta pişiricilerden uzak durun. :) Ruhsal açıdan geçmişten gelen bazı deneyimleriniz bu süreçte önünüze çıkacak problemleri etkin bir şekilde çözmeniz açısından destekleyici olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY:
Venüs Kova transitinin olumlu etkisi ile sizi bol bol sosyalleşeceğiniz; sayısız arkadaş grubu ile zaman geçirebileceğiniz yoğun bir dönem sizi bekliyor. Bu dönemde çok fazla kişi ile görülebilirsiniz, ancak bu sadece boş bir zaman geçirme aracı değil. Hem kendi deneyimleriniz hem de başkalarının deneyimlerini kaynaştırarak çok önemli çıkarımlar yaparak bunu hayatınızda uygulamanız mümkün. Bilgiye adeta aç olduğunuz bu dönemde sürekli okuma ve araştırma hissi gelebilir, bu dönemi çok verimli bir şekilde geçirebilir; aynı zamanda öğrendiklerinizi gerek birebir konuşmalar gerek sosyal medya vesilesi ile insanlarla paylaşabilirsiniz. Ticari girişimler ve iş bağlantıları açısından da oldukça şanslı bir dönemde bulunuyorsunuz. Özellikle de standart işler yerine teknoloji, organik tarım, sanal para birimleri, e-ticaret gibi dallarda başarı sağlamanız mümkün. Yakın çevreniz, kardeş ve akrabalarınızla bu süreçte iletişim trafiğiniz de artacaktır. Özellikle de aşırı bağımlılık, size gelen sürekli talepler varsa artık bunları açık açık konuşup kalıcı bir çözüm bulma zamanı da gelmiş durumda. Gerekiyorsa herkesin kendi yaşam alanı olduğu ve özgürlük ihtiyacının gerektiğini kırmadan net bir şekilde anlatmanızda fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK:
Uzun zamandır gökyüzünün en yoğun etkileşimlerinden biri Oğlak burcunda yaşanıyor. Bu süreçte kimi Oğlaklar çok şanslı, dinamik ve her şeyi yapacak güçte hisler yaşamış olabilir, ancak diğer yandan da bitmek bilmeyen sorumluluk ve iş yükü altında “tüm hayat böyle mi geçecek” diye soranları da tabii ki var. Bu gezegen toplanması yavaş yavaş dağılarak daha normal bir tempoya geçecek. İlk geçişi yapan da Venüs. Venüs Kova burcundayken doğrudan sizi maddi kaynaklarınız ve kişisel değerlerinizi temsil eden alana giriş yapıyor. Bu süreci olumlu olarak yorumlayabiliriz, özellikle de bir işe kendinizi çok verdiyseniz, saçınızı süpürge ederek her sorumluluğu aldıysanız bu transit vesilesi ile bu çabanızın maddi meyvelerini de toplamaya başlayabilirsiniz. Bu evre yatırım yapmak, mal mülk alımı gibi konular için de oldukça uygundur. İhtiyacınız çok ise bu dönemde beklenmedik bir maddi destek de görebilirsiniz. Diğer yandan kişisel değerler konusunu da unutmamak lazım. Bir süredir sadece sorumluluklarınızla ilgileniyor ve başka bir şey yapma fırsatı bulamadıysanız, bu evre itibariyle “önce ben” diyebilir, gerçekten ilginizi çeken konulara odağınızı çevirerek keyif alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA:
Tutulmalar aksının aktörlerinden Kovalar için 16 Şubat 2018’deki Güneş tutulması çok önemli olacak şüphesiz. Öncesinde ilk olarak Venüs burcunuza girerek size iyi gelecek etkileri beraberinde getiriyor. (Bunu sırasıyla Güneş ve Merkür de izleyecek) Benliğinizin doğrudan etkileneceği bu süreçte popülarite artışı, dikkat çekme ve ilgi odağı olma gibi durumlar görülebilir. Kolayca insanları etki alanınıza alabilirsiniz. Aynı zamanda kişisel istek ve amaçlar açısından da kendinizi çok daha motive, kendinden emin ve sonuç odaklı hissedebileceğiniz bir süreç başlıyor. Duygusal açıdan da şanslı etkiler içerisindesiniz! Kendinizi daha özgür ve mutlu hissetmek adına bu dönemde size yük olan, yorucu gelen insan ve konulardan daha uzak durmayı seçebilirsiniz. Bireysel karar ve istekleriniz çok daha önemli olacaktır. Sadece burada aşırı inatçılık, “karşıyım karşı herşeye karşı”, bir anda kaçıp gitmek gibi abartılı davranışlardan uzak durmalısınız. (Özellikle 4-11 Şubat 2018’de) Bu süreç aynı zamanda imaj değişikliği, estetik işlemler, gardrop yenileme gibi güzellik konularıyla ile de oldukça uyumludur. İçinizdeki farklılığı dışarı yansıtabilir, adeta bir trendsetter gibi çevrenizi de yaptıklarınızla etkileyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK:
Özellikle de bir süredir büyük bir koşuşturmaca içerisindeyseniz bu transit içsel anlamda huzur bulma ve kendini anlama adına oldukça destekleyici. Eğer sürekli insanları memnun etmeye çalışırken kendinizi unuttuysanız bu transit içinize dönerek gerçekten ne istediğinizi size anlatacaktır. İnsan kaybetmekten korkmadan gerçekten istediğiniz gibi davranmak, “beğenmeyen almasın” yaklaşımına sahip olmak başta korkutucu gelebilir, ancak uzun vadede gerçekten mutlu olmanız adına bu değişimin yaşanması da oldukça önemli görülüyor. Bu süreçte eğer insanlardan biraz uzaklaşmak istiyorsanız özel bir tatile gidebilir, huzur ve sakinliğin tadını çıkarabilirsiniz. Bu süreçte gördüğünüz rüyalarınıza da dikkat edin, bastırılmış, kendinize bile söylemediğiniz gerçekler rüya aracılığı ile konuşuyor olabilir. Transit çevrenizdeki gizli düşmancıl niyetlere sahip kişilerin eylemlerine karşı da koruyucu bir niteliktedir, maskeleri önden düşerek siz de bu kişilerin gerçek yüzlerini görüp o şekilde hareketlerinize yön verebilirsiniz. Ruhsal açıdan kendinizi zor durumda hissediyorsanız yardım alarak iyileşme sürecine girmenin tam sırasıdır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.