Merve Çubuktepe

Yeni yıla adeta şimşek hızıyla giriş yapıyoruz. Bu ay gökyüzü gündemi inanılmaz derecede yoğun ve önemli etkiler içeriyor. Bir kere Ocak 2019 tutulmalar ayı olacak. 6 Ocak 2019’da Oğlak Burcunda Güneş Tutulması ve 21 Ocak 2019’da Aslan Burcunda Ay Tutulması gerçekleşecek. Etkilerine ayrı yazılarda detaylı olarak değineceğim ancak bu gökyüzü olayları yeni yıla girerken sırtımızda taşıdığımız gereksiz yükleri geride bırakma, kabullenme ve ilerleme enerjisi taşıyor. Adeta 2019’a “gerçekten” giriş yapmamızı sağlayacaklar. Tutulma etkilerini yoğun yaşayanlar daha yılın ilk ayı itibariyle hayatlarında gözle görülür güçte bir değişim süreci yaşamaya başlayabilirler. Tabii ki değişim için Satürn ve Oğlak sembolizmi gereği mutlaka bizim de elimizi taşın altına koymamız, gereken sorumluluğu almamız gerekir. Bunu da başarmak adına gereken gücü gökyüzünün de desteği ile bulabileceğiz.

1 Ocak 2019’da Mars Koç burcuna geçiş yapıyor. Yeni yıla bu kadar taze bir enerji ile giriş yapmak çok anlamlı. Zira Balık burcunda yalpalayarak ilerleyen Mars şimdi yönettiği burca geçecek ve büyük bir keskinlik oluşturacak. Mars Koç etkisi hızlıdır, dinamiktir en önemlisi de cesurdur. Bu bağlamda aradığımız cesareti bulmak adına da Mars’ı müttefikimiz olarak düşünebiliriz. Sadece Mars bu burçta çok gözükara, sabırsız ve biraz da agresif olabilir. Bundan ötürü tepkilerimizi de iyi yönetmek işlerin iyi gitmesi adına önemli. “Kervan yolda düzülür” yaklaşımı bu süreçte fayda getirmez, her daim bir yol haritası, plan program gerekir. Mars bu burçta 14 Şubat 2019’a kadar kalacak.

7 Ocak 2019’da Venüs Yay burcuna geçiş yapıyor. Venüs malum retrosu ile Akrep burcunda çok çok uzun bir süre kaldı. Şimdi ise artık kabuk değiştiriyor. Venüs Yay’ın dinamik enerjisi eski sevgili konularını biraz daha geri plana atarken, yaşama sevinci, coşku ve yeniliklere doğru yönelmeyi temsil etmekte. Tam anlamıyla ileriye bakma ve “Bambaşka biri” söyleyerek gülümseme transiti. Venüs bu burçta 4 Şubat 2019’a kadar kalacak.

5-24 Ocak 2019’da Merkür Oğlak burcunda seyahat edecek. Düşünce ve iletişim tarzımızı doğrudan etkileyen bu transit mantık, ciddiyet ve önceden güvenilirliği ispatlanmış metodlarla ilerlemeyi temsil eder. Tutulmalar döneminde bilfiil etkin olduğundan her türlü hayati kararda duygulardan ziyade mantık ve verimlilik odağında düşünmenin fayda getireceğini gösterir. Kariyer ve maddiyatla alakalı atılımlarda da engelleri adım adım aşan pes etmeyenlerin ödüllendirebileceği bir dönem. 24 Ocak 2019 itibariyle Merkür Kova burcuna geçiş yapacak. Bu sefer ay boyunca yaptıklarımızdan oluşan sonuçlar ve kazanımları daha farklı, yaratıcı ve herkesin hayrına olacak şekilde nasıl düzenleriz onu düşüneceğiz.

6 Ocak 2019’da Uranüs retrosu sona eriyor. Uranüs Koç burcundaki yolculuğunun son demlerindeydi, şimdi retrosunu bitirdi ve artık uzun yıllar boyunca seyahat edeceği Boğa burcuna ilerlemek üzere direkt harekette yola çıkacak. Koç burcunun son derecelerinde önemli gezegen ya da köşe noktaları olanlar bu devrimsel enerji ile hayatlarında hiç düşünmedikleri değişik deneyimler yaşayabilirler. Uranüs 6 Mart 2019’da Boğa burcuna geçiş yapacak.

Ay boyunca pek tabii ki birçok dikkat çekici açı kalıbı da gökyüzüne hâkim olacak. Ancak aralarında en dikkat çeken ve olumlu hissiyat veren tabii ki 22 Ocak 2019’da kesinleşecek Venüs-Jüpiter kavuşumu. Bu açı duygusal konularda tabiri caizse süperstar bir açıdır. :) Bu bağlamda bu güzel açıdan haritası etkilenenler kalbi boşsa duygusal açıdan çok güzel sürprizlerle karşılabilir, bir ilişki tamir olabilir ya da bir sonraki boyuta taşınabilir. Ayrıca maddiyat ve finansal girişimlerle alakalı her konuda ziyadesiyle pozitif bir tesire sahip onu da belirteyim.

20 Ocak 2019’da Güneş Kova Burcunda geçiş yapacak. Şimdiden tüm Kovaları canı gönülden kutluyorum, yeni yaşınız güzellikler getirsin; gönlünüzden ne geçiyorsa o olsun. Klasik notumu da yazayım, Güneş yıllar içerisinde farklı günlerde burç değiştirebilir. Bundan ötürü de geçişlerde doğan sandıkları burçta olmayabilirler. Gazete, dergi vb yayınlarda ortalama zaman aralıkları yazılır. Eğer geçişte doğduysanız mutlaka güvenilir bir astroloji hesaplama servisinden burcunuzu teyit etmelisiniz.

Gökyüzü Etkilerini Detaylı İnceleyelim: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

1 Ocak 2019 / Mars Koç Burcunda: Mars’ın yönettiği Koç burcuna geçişi son zamanlarda baskın olan belirsiz ve rotasını bilemeyen atmosferi netleştiriyor. Bir şeyler başlatmak, inisiyatif almak, harekete geçmek adına harika bir transit. Mars bu burçta haritanızda hangi evi etkiliyorsa o konuyla alakalı hem mücadeleli hem de gelişmelerin çok hızlanacağı bir döneme girebilirsiniz.

2 Ocak 2019 / Güneş kavuşum Satürn: Ciddiyette son noktayı temsil eden bu açı, kişiden sabır, irade ve disiplin bekler. Yeni yıla işbaşı yaparken anlamlı bir açı ile giriş yapıyoruz. Açı insanı motive eder, bir hedef için azim sağlar, ancak bu süreçte kısıtlayıcı, eski kafaları ve zorlu tiplerle uğraşmak gerekebilir.

4 Ocak 2019 / Merkür üçgen Uranüs: Bu kısa vadeli ve olumlu açı kalıbı yaratıcı aklı; standart konulara farklı çözümler bularak öne çıkmayı sağlayabilir. Yazı, yayın gibi konular ve aynı zamanda ticari girişimler adına da destekleyicidir, girişimin daha görünür olmasını sağlayabilir.

4 Ocak 2019 / Güneş altmışlık Neptün: Bu olumlu açı kalıbı Güneş tutulması yaklaşırken kalpleri yumuşatıp ilham ve romantizmle doldurabilir. Bir süredir belli konularda yaratıcılık adına da tıkanıklık hissediyorsanız çözüm adına destekleyicidir. Ruhsal çalışmalar için de uygundur.

5 Ocak 2019 / Merkür Oğlak Burcunda: Merkür en ciddi ve mantıklı formlarından biri olan Oğlak burcuna geçiş yaptığından bir süre düşünce tarzımızda duygusal kararlardan ziyade mantık odağı daha baskın olacak. Biriken işleri bitirmek ve kariyer girişimleri adına da elverişli bir yapı.

6 Ocak 2019 / Oğlak Burcunda Güneş Tutulması: Yılın ilk tutulmasını yaşayacağız. 15° Oğlak burcunda ve parçalı olarak gerçekleşecek bu tutulma maalesef ülkemizden izlenemeyecek. Yeni yıla girer girmez hayatımızda aldığımız kararlı uygulama ve köklü değişimler adına müthiş bir itici güç oluşturuyor. Tutulma konusu çok uzun ve detaylı olduğundan ayrı bir yazıda detaylı ele alacağım.

6 Ocak 2019 / Uranüs Retrosu Sona Erdi: Uranüs retrosunu bitirip artık Koç burcundaki uzun yıllarda boyunca yapacağı son yolculuğuna girecek. Direkt Uranüs her zaman hızlı ve akışkan bir değişim getirir.

7 Ocak 2019 / Venüs Yay Burcunda: Venüs zorlandığı Akrep burcundan çıkıp çok daha dinamik bir formu olan Yay burcuna geçiş yapacak. Sürekli geriye bakma, depresif duygusal enerjilerin yerini merak, farklı ihtimaller ve iyimserlik alıyor. Bir önceki yıl Retrolar zamanında duygusal açıdan yıpranan herkese iyi geleceğini düşünüyorum.

8 Ocak 2019 / Merkür kare Mars: Bu açıya dikkat. Çünkü Mars Koç burcunda, kare açı ve şakası yok. Güneş tutulmasının da yoğun enerjisi üzerine bu tesir iletişim tarzında agresyon ve sabırsızlık getirebilir. Aceleyle alınan kararların ciddi hatalar oluşturabileceği bir etki, dikkat.

11 Ocak 2019 / Güneş kavuşum Plüton: Güçlü ve ne yapacağının kestirilmesinin zor olduğu bir açı. Plüton dönüştür, ancak bir şeyin tam olarak dönüşmesi için bozuk ve kusurlu olanın yok olması ve yenisinin inşa edilmesi gerekir. Bu istekte olanlar için açı kalıbı devrede olacak. Aynı zamanda ikna, ilk intiba önem kazanacak. Bu dönem çoğunlukla manipülatif insanlarla uğraşmak gerekebilir.

13 Ocak 2019 / Merkür kavuşum Satürn: Dedim ya gökyüzü ciddiyetten patlıyor diye. Bu açı kalıbı da o ciddiyetin en doruk noktası anlarından biri. Laubali tavırların kesinlikle tolere edilmeyeceği ve gerçekçi bir planı olanın kazanacağı açı kalıbı. Çok önemli anlaşmaların imzalanması adına uygun. Tam olarak “söz senettir” etkisi de taşıyor.

13 Ocak 2019 / Jüpiter kare Neptün: Bu uzun vadeli ve gerilim tesir içeren irtibat bizi özellikle inandığımız şeyler adına sorgulamaya itecektir. Zihnimizde oluşturduğumuz kalıplar, inandığımız insanlar ya da kavramlar gerçekten o kadar da altı sağlam yapılar mıdır… Bunların hepsinin cevabını almak mümkün olabilir. Diğer yandan bu açıda illüzyon etkisi de olduğundan hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı ihtimalini de akıldan çıkarmamak gerek. Bu açı kalıbı asıl Mars, Venüs vb gibi bir üçüncü gezegen bu sistemi tetiklediğinde daha fazla anlam kazanır.

14 Ocak 2019 / Merkür altmışlık Neptün: Kısa vadeli ve olumlu açı kalıbı ilhamı bulmak, kalemin konuşması için destekleyici bir tesirdir. Bu dönemde ruhsal anlamda iyileşmek isteyenler kah konuşarak, kah kabullenerek bir aydınlanma ve tortulardan sıyrılma durumu yaşayabilirler.

18 Ocak 2019 / Venüs üçgen Mars: Flört ve aşk ilişkilerinde en sevilen açı kalıplarından biri. Ateş elementinde oluşan bu üçgen aşk adına çılgınlıklar, tutkular ve özellikle de ilkleri temsil ediyor. Çok keyifli bir etkileşim, herkese neşe ve mutluluk getirmesi dileğiyle.

20 Ocak 2019 / Güneş Kova Burcunda: Güneş burç değiştiriyor ve bir ay boyunca yolculuk etmek üzere Kova burcuna geçiş yapıyor. Doğum gününüz kutlu olsun sevgili Kovalar, harika bir yeni yaş olsun! :)

21 Ocak 2019 / Aslan Burcunda Ay Tutulması: Yılın ilk Ay tutulması 1° Aslan burcunda gerçekleşecek. Bu tutulmanın ciddi anlamda dinamik bir yapısı var. Tutulma anında çok güzel açı kalıpları da etkin durumda olduğundan, yılın ilk yarısındaki ciddi mi ciddi ve baskın etkilerden sonra bu tutulma enerjiyi ciddi şekilde yükseltecek.

22 Ocak 2019 / Jüpiter kavuşum Venüs: Astrolojinin en sevilen, en şanslı açılarından biri. :) İki iyicil bir araya geliyor ve güzelliklerini sunuyorlar. Duygusal konular başta olmak üzere finans ve kariyer alanında da harita yapısına göre iyicil tesirlerini getirebilirler. Bu etkileşim söz, nişan ve nikah gibi konular adına da çok uygundur.

23 Ocak 2019 / Merkür kare Uranüs: Bu açı anlık söylenen kırıcı sözlerin beklenmedik sonuçlar oluşturabileceğini temsil ediyor. Alakasız bir söz hiç beklenmedik yere gidebilir. Bu dönemde bir hevesle alınan karar ve sözler pek hayır getirmez.

24 Ocak 2019 / Merkür Kova Burcunda: Merkür Kova burcuna geçiş yaparak gökyüzündeki çok ciddi Oğlak burcu baskın enerjiyi değiştirmeye başlıyor. Yeni bir düzen kuran, kendi yolunu çizenler artık çok daha güçlü ve geniş resimden sürece devam edebilecek.

25 Ocak 2019 / Mars üçgen Jüpiter: Bu ayın en canlı, dinamik ve olumlu etkileşimlerinden biri. Yine ateş elementinde oluşan bu güzel açı kalıbı bir hedefin peşinden gitmek, aklınıza koyduğunuzu yapmak, maddi ve manevi zenginlik adına on numara bir müttefik açı.

31 Ocak 2019 / Satürn altmışlık Neptün: Bu uzun vadeli açı kalıbı haritanızda etki kurduğu evler arasında yeteneklerinizi birleştirebilir. Hem iş bilgisi, deneyim, hem de yaratıcı zekayı sentezlemek adına uygundur. Aynı zamanda gerçekçi hayaller kurmak ve onlara ilerlemek adına da anlamlıdır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OCAK 2019 Ay Boşlukta Takvimi:

Başlangıç Tarihi Başlangıç Saati Bitiş Tarihi Bitiş Saati Bulunduğu Burç
2.Oca.19 01:27 2.Oca.19 11:59 Akrep
4.Oca.19 20:42 4.Oca.19 21:55 Yay
7.Oca.19 09:21 7.Oca.19 09:47 Oğlak
9.Oca.19 19:54 9.Oca.19 22:44 Kova
11.Oca.19 17:25 12.Oca.19 11:18 Balık
14.Oca.19 18:56 14.Oca.19 21:31 Koç
16.Oca.19 21:34 17.Oca.19 04:01 Boğa
19.Oca.19 04:33 19.Oca.19 06:44 İkizler
21.Oca.19 04:50 21.Oca.19 06:55 Yengeç
23.Oca.19 04:20 23.Oca.19 06:23 Aslan
24.Oca.19 16:51 25.Oca.19 07:03 Başak
27.Oca.19 08:22 27.Oca.19 10:31 Terazi
29.Oca.19 01:39 29.Oca.19 17:33 Akrep