Begüm Minkis

“Ne oldum değil, ne olacağım demeli” sözünü akıllara getiren bir aya giriş yapıyoruz. 2020 yılına girmemizin hemen ardından yılın baş aktörleri Satürn ve Plüton kırmızı halıda bizleri karşılıyor. Üstelik Oğlak burcunda gezegen kümeleşmesi de söz konusu. Malefik ve benefik gezegenlerin tek bir noktada buluşması bizleri ne yapmamız gerektiği konusunda yer yer dengeyi bulmakta zorlanabileceğimize işaret ediyor. Bu gezegenler yılın ilk aylarına damgasını vuracak 10 Ocak 2020’de gerçekleşecek Yengeç burcundaki tam Ay Tutulmasında da etkilerini gösteriyor. Geçmişe dair kapanmamış defterleri ve çürüyen yapıları tek celsede kapatarak daha iyiye daha sağlam olana yol olacağız. 12 Ocak 2020’de Satürn ve Plüton’un yaklaşık 33 yılda bir gerçekleşen kavuşumlarını deneyimleyeceğiz. Bu kavuşum Oğlak Burcunda gerçekleşecek ve yeni bir dönemi başlatacaklar. Sonuç olarak Ocak 2020 tüm yılın karakterini biçimlendirir nitelikte olacak.

3 Ocak 2020’de Mars Yay burcuna geçiş yapıyor. 16 Şubat 2020’ye kadar da burada ilerleyecek. Son iki aydır Akrep burcunda konumlanan Mars bol entrika, kıskançlık ve aldatılma gibi pek hoş olmayan temalarda mücadele alanlarını oluştururken Yay burcu geçişi ile bireysel hayatlarımızda mutluluk, dürüstlük ve özgürlük gibi alanlarda mücadele isteği getirebilir. Mars malefik bir gezegen olduğundan doğası uyum ve hoşgörüden uzaktır. Rekabet, kontrol etme ve cesareti temsil etmesi hayata bakış açımız, kişisel arzularımız ve inançlarımıza karşıt güçlü fikirlerin ortaya çıkabileceğine işaret ediyor. Medya, yabancılar, din konuları ve dış ilişkiler gündemimizde daha çok yer bulabilir.

10 Ocak 2020’de Yengeç burcunda Tam Ay Tutulması semalarda yerini alıyor. Tutulma oldukça sert bir doğada meydana geliyor. Satürn, Plüton ve Merkür yakın ölçekte eşlik ederek etkisini ay boyunca genişletecektir. Acı verici veya bize zor gelecek dönüşümler getirebilir. Tutulmanın gerçekleşmesi ile kendimizi transit Kuzey Ay Düğümünün kollarına bırakıyoruz. Ailemize ve yuvamıza dönmemiz gerekecek kadersel gelişmeler yaşanabilir. Tutulmanın sert doğası nedeniyle en olumlu etki alan insanların bile sorumluluk almayı ve gerçekleri kabullenmeyi öğrenmesi gerekecektir. Bu dolunay Temmuz 2019’dan beridir gündeme gelmiş temaları iyi veya kötü neticeye bağlama özelliğine sahip olacaktır.

13 Ocak 2020’de Venüs Balık burcuna geçiş yapıyor. 8 Şubat 2020’ye kadar burada kalacak. Venüs Balık burcunda yücelen konumdadır. Aşkı ve romantizmi doruklarda yaşatacak bu etki zamanı gelenlere koşulsuz ve kalıcı bir aşk vaadi sunuyor. Maddi ve manevi bereketi kendimize daha çok çekebiliriz. Özel ve sosyal ilişkilerde merhamet, fedakarlık ve koruma içgüdülerinde de artış olabilir.

16 Ocak 2020’de Merkür Kova burcuna geçiş yapıyor. 3 Şubat’a kadar burada seyahat edecek. Zihinlerimiz bireysel sorunlardan sıyrılarak kolektif yapılara daha fazla odaklanacaktır. Sosyal yaşamımız canlanabilir, yeni insanlarla tanışabiliriz. Mevcut arkadaşlarımızla fikir paylaşımları yapmak için de gayet iyi etkiler alacağız. Yeni projeler üzerinde çalışmalar yapmak ve kalabalık organizasyonlara katılmak isteyebiliriz.

20 Ocak 2020’de Güneş Kova burcuna geçiş yapıyor. 19 Şubat’a kadar burada seyahat edecek. Tüm Kova burçlarının doğum günlerini kutlarım. Sağlıklı, başarılı ve mutlu bir yıl dilerim.

25 Ocak 2020’de Kova burcunda Uranüsyen bir yeniay meydana geliyor. Bu güçlü yeniay 10 Ocak Ay Tutulmasının da enerjisini arkasına alarak; gelecek planlarında ani değişimler, hızlı kararlar ve beklenmedik olaylarla kafamızı allak bullak edebilir gözüküyor. Bu yeniayla birlikte ayı daha hareketli, heyecanlı ve çoşkulu bir şekilde kapatmamız mümkün.

Ocak ayının öne çıkan astrolojik etkileşimleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

2 Ocak 2020 / Merkür-Jüpiter Kavuşumu: Yazılı ve sözlü iletişim, eğitim ve seyahatler açısından şanslı etkiler alacağız. İş başvuruları yapmak, imza/evrak işlerini halletmek, yeni bir sosyal medya hesabı açmak, tanıtım ve iş görüşmeleri adına gayet uygundur.

3 Ocak 2020 / Merkür-Güney Ay Düğümü Kavuşumu: Geçmişte gündeminize gelmiş vaadleri tekrar önünüze getirerek son bir şans sunabilir ve aynı şekilde çözülmemiş sorunlar da tekrar masaya yatırılabilir. Geçmişinizde kalan insanlar sizinle tekrardan iletişim kurmak isteyebilirler. Kardeş ilişkilerinde suistimale dikkat etmek gerekebilir.

3 Ocak 2020 / Mars Yay Burcunda: Bireysel hayatlarımızda mutluluk, dürüstlük ve özgürlük için mücadele etmeye başlayacağız. Mars’ın malefik doğası nedeniyle bakış açılarımız ve hayat arzularımıza karşıt ve güçlü fikirleri kırmak da gerekebilir.

6 Ocak 2020 / Jüpiter-Güney Ay Düğümü Kavuşumu: Büyük fırsatlar, emeklerin karşılığının alınması ve sürüncemede kalınmış finansal işlerde ilerleme görülebilir. İlahi adalet ve hakkedişlerin ortaya çıkması da söz konusu olabilir. Geriye çeken dar bakış açıları da görülebilir.
7 Ocak 2020 / Güneş-Neptün Altmışlığı: Sezgi ve imajinasyon yeteneğinde artış görülebilir. Sanatsal ve ruhsal çalışmalar, yardımlaşmalar için oldukça verimli bir etkidir.

8 Ocak 2020 / Merkür-Neptün Altmışlığı: Sözlerle ruha dokunma, romantik konuşmalar ve yüksek anlayış içeren ilhamı açık sohbetler adına destekleyicidir.

10 Ocak 2020 / Yengeç Burcunda Ay Tutulması: Tutulma oldukça sert bir doğada meydana geliyor. Gerçekleşmesi ile birlikte önemli bir konuda farkındalık ve tamamlanma yaşayabiliriz. Aile, yakın çevre ve yuva temaları da kadersel gelişmelere gebe olabilir.

10 Ocak 2020 / Güneş-Merkür Kavuşumu: İletişiminin yoğun ve canlı şekilde akacağı bu süreç radikal ve ciddi sorumluluklar almayı temsil ediyor. İş kurmak, bir projeyi sunmak, yeni teknolojik cihazlar almak ve ofis düzenlemeleri için uygun olacaktır.

12 Ocak 2020 / Merkür-Satürn Kavuşumu: Patronlar, aile büyükleri ve yaşça büyük insanlarla önemli görüşme ve anlaşmaları simgeliyor. İş ve özel yaşama dair tıkanık kalınan mevzularda fikirlerinizi somut bir şekilde hayata geçirmeniz mümkün olacaktır. Bu süreç tecrübeli insanlar sayesinde gerçekleşebilir.

12 Ocak 2020 / Merkür-Plüton Kavuşumu: Körkütük bağlanılan fikirlerin yıkılarak yeni bir form kazanmasını temsil ediyor. Konuşmalar derin, dönüştürücü ve sırlara yönelik olabilir. Yeni ilhamlar ve fikirler çürümüş olguların ölümü ile yeniden doğacaktır.

12 Ocak 2020 / Satürn-Plüton Kavuşumu: 33 yıllık yeni bir döngü açılıyor. Güç ve saygınlık dengeleri değişiyor. Yeni yükselişlerin ve çöküşlerin olduğu köklü değişimler meydana gelebilir.

13 Ocak 2020 / Güneş-Plüton Kavuşumu: Normalden daha hırslı, stratejik ve güç odaklı olabiliriz. Bu yetiler nasıl davranmak istediğinize göre değişebilir. Yıkım ve şifa aynı anda hissedilebilir.

13 Ocak 2020 / Güneş-Satürn Kavuşumu: Yaşam enerjimizin biraz kırıldığı, gerçekler ve kurallarla yüzleşeceğimiz gelişmeler yaşanabilir. Sağlam kararlar alabiliriz.

13 Ocak 2020 / Venüs Balık Burcunda: Aşkı ve romantizmi doruklarda yaşatacak bu etki, zamanı gelenlere koşulsuz ve kalıcı bir aşk vaad ediyor. İlişkilerde merhamet ve fedakarlık daha görünür olabilir.

16 Ocak 2020 / Venüs-Uranüs Altmışlığı: İlişkilerde ve sosyal yaşamda hızlı gelişecek hoş sürprizleri ifade ediyor. Yeni arkadaşlar hayatınıza girebilir ve ani aşk itirafları yaşanabilir.

16 Ocak 2020 / Merkür Kova Burcunda: Zihin bireysel sorunlardan sıyrılarak kolektif yapılara da odaklanacaktır. Sosyal yaşamımız canlanabilir, yeni insanlarla tanışabiliriz ve var olan arkadaşlarla fikir paylaşımları yapmak için gayet iyi etkiler alacağız.

18 Ocak 2020 / Merkür-Uranüs Karesi: Zihnin karışması söz konusu olabilir. Olur olmadık istekler ve adımlarla çevreyi şaşırtabiliriz. Hızlı gelişecek görüşmeler ve imza konularında temkinli olmak gerekebilir.

19 Ocak 2020 / Venüs-Kuzey Ay Düğümü Üçgeni: Kadersel ve hayırlı olabilecek karşılaşmalar, ilişkiler ve evlilik kararları gündeme gelebilir. Kadınlardan gelecek destekler ve dualar kabul görebilir.

20 Ocak 2020 / Güneş Kova Burcunda: Gelecek projeleri, toplumsal konular ve arkadaşlıklar daha çok odak noktamız olabilir ve belirsiz kalan koşullar aydınlanmaya başlayabilir.

23 Ocak 2020 / Güneş-Uranüs Karesi: Erkek figürleri ve lider konumdaki insanlarla ilgili beklenmedik gelişmeleri göstermektedir. Sürpriz koltuk değişimleri görülebilir.

23 Ocak 2020 / Venüs-Jüpiter Altmışlığı: Bolluk, bereket ve şansı gösteren bu açı hayattan daha çok keyif almamıza destek verecektir. İlham, aşk, sorumluluk ve üretme ihtiyacında artış yaşanabilir.

25 Ocak 2020 / Merkür-Mars Altmışlığı: Zihinde yerli yerinde oturan projelerin kontrollü bir şekilde hayata geçmesine işaret ediyor. Eril figürlerle olacak diyaloglar daha tatmin edici olabilir. Teknik ve detay isteyen işlerde konsantrasyon sağlanabilir.

27 Ocak 2020 / Venüs-Mars Karesi: Eril ve dişil enerjilerinde oluşacak çekişmeyi simgeliyor. Beklentilerde farklılık, acelecilik ve duygularda dalgalanma görülebilir.

27 Ocak 2020 / Venüs-Neptün Kavuşumu: Rüyaların gerçek olması, sanat ve ilham ve ilahi aşkı sembolize eden bu etki sevgi ilişkilerinde ileriyi görememeye de neden olabilir. Spiritüel çalışmalar için destekleyicidir.

28 Ocak 2020 / Mars-Neptün Karesi: Belirsiz hareketler, hedeflerde istikrar tutturamama, olayların planlardan öte farklı noktaya ilerlemesine sebebiyet verebilir. İlaç hassasiyetleri, bağımlılıklar ve uyku sorunlarında artış yaşanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir ay dileğiyle,
Begüm Minkis