Merve Çubuktepe

Yepyeni bir yıla giriş yaptık. Yeni yılınız kutlu olsun; 2021 size sağlık, mutluluk ve güzellikler getirsin.

Bir önceki ay tutulmalar, Büyük Kavuşum, Jüpiter ve Satürn’ün burç değişimleri derken oldukça olaylıydı. Ocak ayı içerisinde bu denli büyük etkileşimler olmasa da Aralık 2020’de gerçekleşen gökyüzü olayları günübirlik tesirler değil. Bu sebeple oluşturdukları büyük dönüşüm etkisini bu ay da güçlü bir şekilde hissedeceğiz.

7 Ocak 2021’de Mars Boğa burcuna geçiş yapacak. Mars, retrosunun da sebebiyle aylardır Koç burcunda sürdürdüğü uzun yolculuğu sonunda tamamlıyor. Bu esnada Kova hattındaki Jüpiter-Satürn ve Uranüs ile önemli temaslar gerçekleştirecek. Açıkçası gündem hareketli. Ancak bazen ne yapmak istediğimiz konusunda kararsızlık yaşayabiliriz. Mars Boğa burcunda ağır ve kararlı adımlar atmanın sembolüdür. Ancak bu burçta zararlı konumda olduğundan ötürü zorlanır. Yani bazen hareketsiz kalabilir, eyleme geçme konusunda tıkanmış hissedebiliriz. En önemlisi konfor alanından çıkma ve idareten de olsa elimizdekini kaybetme korkusu bizi hareketsizliğe sürükleyebilir. Bu sebeple biraz daha cesur ve inisiyatif odaklı olmak fayda sağlayacaktır. Mars 4 Mart 2021’e kadar bu burçta seyahat edecek.

8 Ocak 2021’de Merkür Kova burcuna geçiş yapacak ve burçta ayrıca retro hareket de yapacağı için oldukça uzun bir yolculuk olacak . 29 Ocak 2021’de durağan, 31 Ocak 2021’de retro konuma geçecek.

Merkür Kova burcunda en kalıp dışı ve özgürlükçü formundadır. Bu sebeple Mars Boğa bizi yavaşlatsa da düşünsel anlamda oldukça özgür olacağız. Ancak fikirlerin gerçek hayata somut bir şekilde tatbik edilmesi zaman alabilir. Bir şeyler öğrenmek, üretmek ve hatta icat etmek adına harika bir formdur; sadece her şeye muhalefet ve farklı düşünenlere karşı küçümseyici tavırlara dikkat. Merkür durağan konumla birlikte 29 Ocak-22 Şubat 2021 aralığında retrosunu gerçekleştirecek, 16 Mart 2021’de ise Kova burcundaki yolculuğunu tamamlayarak Balık burcuna geçecek.

Merkür Kova retrosu esasen bir sonraki ayın konusu olmakla birlikte entelektüel farklılıklar, aynı zihinsel düzlemde duramamanın getirdiği yol ayrılıkları, her şeyin akılla çözülememesi, aklı yüceltirken kalbi unutmanın getireceği sorunları da gündeme getirecektir.

Bu ay gezegenler adeta yeni yılı kutlarcasına kabul değiştiriyor. 8 Ocak 2021’de Venüs de Oğlak burcuna geçiş yapacak. Bu form Venüs’ün en materyal hali. Duyguları daha geri planda kalıyor. Madde ve somut gerçeklik ön planda. Kalpler eğer geçtiğimiz yıldan aşırı duygusallaştıysa bu form denge verecektir. Diğer yandan her şeyi başarı, statü, maddi kuvvet ve mantıkla değerlendirmeyi aşırı hale getirebilir. Akıl çok güzel ancak kalbi de gömmemek lazım. Finansal anlamda iyi düşünülmüş faydalı kararlar da alınabilir bu süreçte. Venüs 1 Şubat 2021’e kadar bu burçta seyahat edecek.

13 Ocak 2021’de Oğlak burcunda yeniay gerçekleşecek. Yeniay anında Güneş ve Ay’ın Plütonla çok güçlü bir kavuşum yaptığı bu dolunay aşırı dönüştürücü tesirler içeriyor. Yeni yıl kararlarını uygulamak, eskiyi uğurlamak ve kangreni kesmek… Bu ay gökyüzü çok daha ciddi, mantık ve fayda odaklı. Bu sebeple de gerek işler, projeler, gerek duygusal konularda net ve keskin kararlar alıp uygulamak mümkün. Gökyüzünde baskın burçlar Satürn’ün yönettiği Oğlak ve Kova burçları olduğu için bu ay “Satürn gibi” düşünen ve davranan kazanacaktır.

19 Ocak 2021’de Güneş Kova burcuna geçiş yapacak. Tüm Kovaların doğum günü kutlu olsun yeni yıl size mutluluk, özgürlük ve yeni vizyonlar getirsin. :)

28 Ocak 2021’de Aslan burcunda dolunay gerçekleşecek. Bu dolunay da oldukça güçlü. Zira Güneş’e kavuşum açısıyla Jüpiter ve Satürn eşlik etmekte. Dolunay anına da Mars-Uranüs karesi kare açı yaparak dolunayı bir T-Kare formuna çevirecek. Bireysel anlamda tuttuğunu koparmanın, beklenmedik olayları getireceği beklemedik sonuçların, ancak cesur ve kararlı olanların zaferi kucaklayacağı bir yapı söz konusu. Ancak kabul etmek gerekir ki bu tesir doğal afetlerle alakalı bir zorlanma da içeriyor. Ülke haritasıyla da tesirleri zorlayıcı. Öncesinde 20 Ocak 2021’de Mars-Uranüs kavuşumu da devrede olacak ve akabinde Mars, Satürn ve Jüpiter’i zorlayacak. Bu sebeple Ocak ayının özellikle son 10 günü deprem, heyelan, patlama gibi olaylara açıklık getirebilir. Bu açı kalıbı global, dünya üzerinde de yankıları görülebilir. Neyse ki açıları sert olsa da ülke üzerindeki iz düşümleri zayıf. Umuyorum ki kazasız belasız bu açıyı da atlatırız.

Ocak ayının öne çıkan astrolojik gelişmeleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

1 Ocak 2021 / Merkür-Neptün Altmışlığı: Bu açı kalıbı yaratıcılık ve ilham getiren bir etkidir. Zihnin sınırları genişlerken kişinin üretme ve hayal etme kapasitesi artar. Yazmak, ruhsal çalışmalar gibi konular için ideal bir etkidir.

5 Ocak 2021 / Merkür-Plüton Kavuşumu: Bu açı kalıbı oldukça ciddi ve manipülatif bir tesir içeriyor. Doğru kullanıldığı takdirde insanlar üzerinde güçlü etki bırakmak mümkündür. Ancak bir yandan güç savaşları, domine etme ve kimi zaman da aşırı baskıyla karşılaşmak da söz konusu olabilir.

7 Ocak 2021 / Mars Boğa Burcunda: Mars Boğa burcunda ağır ve kararlı adımlar atmanın sembolüdür. Ancak bu burçta zararlı konumda olduğundan ötürü zorlanır. Yani bazen hareketsiz kalabilir, ne yapacağımızı bilemeyebiliriz. Bu sebeple biraz daha cesur ve inisiyatif odaklı olmak fayda sağlayacaktır.

8 Ocak 2021 / Merkür Kova Burcunda: Merkür Kova burcunda en kalıp dışı ve özgürlükçü formundadır. Bir şeyler öğrenmek, üretmek ve hatta icat etmek adına harika bir formdur; sadece her şeye muhalefet ve farklı düşünenlere karşı küçümseyici tavırlara dikkat.

8 Ocak 2021 / Venüs Oğlak Burcunda: Bu form Venüs’ün en materyal halidir. Duyguları daha geri planda kalıyor. Madde ve somut gerçeklik ön planda. Transit her konuyu başarı, statü, maddi kuvvet ve mantıkla değerlendirmeyi aşırı vurgulayabilir. Finansal anlamda iyi düşünülmüş faydalı kararlar da alınabilir bu süreçte.

8 Ocak 2021 / Güneş-Neptün Altmışlığı: Merhamet, şefkat, yardımlaşma hissiyatını tetikleyen bir açı kalıbı. Hayır işleri yapmak için idealdir. Ayrıca ruhsal çalışmalar ve ibadet için de çok uygundur, eril enerjiden ilham alabilirsiniz bu süreçte.

9 Ocak 2021 / Merkür-Mars Karesi: Bu çatışmalı açı kalıbı gereksiz inat, uç fikirlerin çatışması, “ben haklıyım” inadını temsil ediyor. Herkesin kendine has fikirleri olabilir ve diğer fikri kabul etmeyebilir. Bu konuda daha anlayışlı olmak önemli. Açı kalıbı ani öfke patlaması ve fevri hatalı hareketler getirebilir.

9 Ocak 2021 / Venüs-Mars Üçgeni: Bu açı kalıbı bir öncekine göre daha dengeleyici durumda. Mantık ve somut verilerle ilişkileri değerlendirmek, duygulara kapılmamak, sakin ve ağır ilerlemek duygusal konularda denge ve mutluluk getirebilir.

10 Ocak 2021 / Merkür-Satürn Kavuşumu: Kova burcunda gerçekleşecek bu açı kalıbı ciddi ancak son derece kalıpları da zorlayan bir düşünce formunu temsil ediyor. Yaratıcı, hatta uçuk ancak uygulanabilir fikirler ve buluşlar gündeme gelebilir. İş görüşmeleri, başvurular ve önemli konuşmalar için etkin bir açı.

11 Ocak 2021 / Merkür-Jüpiter Kavuşumu: Ticari anlamda son derece etkili bir açı kalıbı. Her türlü finansal işlem, iş kurma, yatırım, alım satım gibi konular adına destekleyici. Özellikle online yatırım ve dijital paralar gibi konularda avantaj getirebilir. Bir eğitime katılmak, tez, roman yazmak gibi konular adına da harika bir etkileşim.

12 Ocak 2021 / Merkür-Uranüs Karesi: Bu açı kalıbı öngörülemeyeni simgeliyor. Beklenmedik olaylar, şok gelişmeler gündeme gelebilir. Her şey istediğimiz gibi olacak diye koşullanmamalı ve gerekirse doğaçlama yapmayı bilmeliyiz.

13 Ocak 2021 / Mars-Satürn Karesi: Ayın en zorlayıcı açı kalıplarından biri. Bu açı ciddi anlamda bir zorlanma, çatışma etkisi içeriyor. Özellikle de sabit burçlarda gerçekleştiği için uzlaşmak oldukça zor olabilir. Aşırı inat, saplantı veya ben bilirim/ben yeneceğim saplantısı insan ilişkilerine zarar verebilir. Piyasalar adına da zorlayıcı tesirler, ek zamlar, yaptırımlar gündeme gelebilir.

13 Ocak 2021 / Oğlak Burcunda Yeniay: Güneş ve Ay’ın Plütonla çok güçlü bir kavuşum yaptığı bu dolunay aşırı dönüştürücü tesirler içeriyor. Yeni yıl kararlarını uygulamak, eskiyi uğurlamak ve kangreni kesmek… Bu sebeple de gerek işler, projeler, gerek duygusal konularda net ve keskin kararlar alıp uygulamak mümkün.

14 Ocak 2021 / Venüs-Uranüs Üçgeni: Bu açı kalıbı dinamik ve ruhen canlandırıcı. Zor tesirlerden sonra açı kalıbı bizi tekrar motive edebilir. Özellikle yaratıcılık adına harika bir tesirdir. Duygusal anlamda tatlı sürpriz gelişmeleri gündeme getirebilir.

14 Ocak 2021 / Güneş-Plüton Kavuşumu: Oğlak yeniayının bir nevi devamı olan bu açı kalıbı oldukça etkileyici, manipülatif ve hatta biraz fazla dominant. Kendimiz kullanıyorsak da gücün sınırlarınızı belirlemeliyiz. Diğer yandan aşırı taviz vermek de bizi aciz duruma düşürebilir. Güç dengeleri ve sınırlar çok iyi ayarlanmalı.

18 Ocak 2021 / Jüpiter-Uranüs Karesi: Ekonomik anlamda zorlayıcı bir açıdan bahsediyoruz. Bu açı kalıbı piyasalarda büyük beklenmedik dalgalanmalar, kurlarda ani oynamalar ve ciddi ekonomik sıkıntı oluşturabilir. Aşırı harcama, israf ve çarçurdan uzak durmak çok önemli. Riskli ve düşüncesiz yatırım kararları büyük zararlar getirebilir. Açı kalıbı diğer gök yüzü etmenleriyle ay sonuna doğru doğal afetler adına da bir gerginlik oluşturmakta.

19 Ocak 2021 / Güneş Kova Burcunda: Tüm Kovaların doğum günü kutlu olsun yeni yıl size mutluluk, özgürlük ve yeni vizyonlar getirsin. :)

20 Ocak 2021 / Mars-Uranüs Kavuşumu: Ayın en önemli açılarından biri. Mars ve Uranüs’ün beraberliği yan yana çok güçlü ve kontrol edilmesi zor bir tesir oluşturuyor. Kavuşumun derecesi sebebiyle ülke haritasını da etkilemekte. Bu sebeple doğal afet, terör olayları, patlama gibi konularda açıklık söz konusu. Ayın sonuna kadar öfke kontrolüne dikkat etmek çok önemli olacak. Maalesef cinayet ve cinnet gibi olaylarda artış olabilir.

23 Ocak 2021 / Mars-Jüpiter Karesi: Bir önceki açının etkisini daha yükselten bu tesir dalgalanmayı yükseltiyor. Açı kalıbı sebebiyle finansal anlamda da hatalı kararlar vermeye açığız. Diğer yandan aşırı yargılayıcı, ayrıştırıcı ve sürekli yargı dağıtan bir ruh haline girmek de mümkün. Bu tür insanlara daha fazla maruz kalabiliriz. Fevri her türlü hareketten kaçınmalı bu ay.

23 Ocak 2021 / Venüs-Neptün Altmışlığı: Bu iyicil açı kalıbı gökyüzündeki zorlayıcı atmosferi biraz yumuşatıyor. Romantik etkisi yüksek olan bu açı flört sürecini daha yoğun hale getirebilir, hali hazırda süregelen ilişkileri daha canlı ve bağlı hale getirebilir. Barışmaya da uygun bir açıdır.

24 Ocak 2021 / Güneş-Satürn Kavuşumu: Bu açı kalıbı ciddiyet, kararlılık, disiplin aynı zamanda dogmalardan sıyrılmayı da temsil ediyor. Kendimizi yeniledikçe gelişeceğimizi vurgulayan bu açı girişimcilik, yaratıcı fikirler, eğitim ve iş girişimleri gibi konular adına destekleyici.

26 Ocak 2021 / Güneş-Uranüs Karesi: Patronlar, ebeveynler (baba), eril figürlerle çatışma; beklenmedik kopukluk ve restleşmeler gündeme gelebilir. Eğer bir konuda isyan edeceksek eğer temelini iyi sorgulamayı ve çocukça hareketlerden kaçınmalıyız.

28 Ocak 2021 / Venüs-Plüton Kavuşumu: Açı kalıbı doğası gereği yoğun ve tutkulu olsa da Oğlak burcunda gerçekleştiği için duygusaldan çok materyal dünyayla alakalı tutkuları sembolize ediyor. Çok istenen bir şeyi almak, hayatı daha lüks kılmak, sosyal statüyü yükseltmek, mantık ve maddiyat odaklı ilişkilere yönelim isteği artabilir.

28 Ocak 2021 / Aslan Burcunda Dolunay: Bireysel anlamda tuttuğunu koparmanın, beklenmedik olayları getireceği beklemedik sonuçların, ancak cesur ve kararlı olanların zaferi kucaklayacağı bir yapı söz konusu. Ancak kabul etmek gerekir ki bu tesir doğal afetlerle alakalı bir zorlanma da içeriyor.

29 Ocak 2021 / Merkür Durağan Konumda: Merkür saat 18:52’de durağan konuma geçecek ve 31 Ocak 2021 saat 18:51’e kadar durağan konumda kalacak.

29 Ocak 2021 / Güneş-Jüpiter Kavuşumu: Bu açı kalıbı finansal konularda şansa işaret eder. Bir şeyler almak, satmak, gelir artışı, iş başvurusu, iş bulmak veya kurmak; bir yerden destek almak ve eğitime başlamak gibi konular adına pozitif bir etkileşim.

31 Ocak 2021 / Merkür Retrosu Başlıyor: Merkür Kova burcunda retro hareketine saat 18:52’de başlayacak. Merkür 20 Şubat 2021 saat 03:52’ye kadar retro konumda. 22 Şubat 2021’de durağan konumu da tamamlayıp saat 03:52’de tekrar ileri harekete geçecek. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe