Merve Çubuktepe

Yeni yıla çeşitli burç değişimleri, retro ve direkte dönüş hareketleriyle oldukça yoğun bir gündemle başlayacağız. Bu ay yılın ilk Merkür retrosu başlarken Venüs ve Uranüs Retroları sona erecek. Merkür retrosu özellikle Venüs retrosu ile kesiştiği için ay boyunca özellikle insan ilişkilerini daha belirsiz ve yavaş kılıyor. Süreci hızlandırmayı denemek, sabırsızlık ve fevri tepkiler işleri daha zor ve karışık hale getirebilir.

Ay boyunca gökyüzündeki Oğlak burcu hâkimiyeti sürecek ancak Merkür ve Güneş Kova burcuna geçişleriyle dengeleri değiştirmeye başlayacak. “Böyle gelmiş böyle gider” anlayışından alışageldik bakış açılarının dışına çıkmaya, soru sormaya ve bütüncül bakmaya başlayacağız. Dijital yatırımlar, dijital dünya, meta verse ve sanal gerçeklik kavramları giderek hayatımızdaki önemini arttırmaya başlayacak. Merkür retrosu Kova burcundan başlayacağı için özellikle 13-26 Ocak 2022 döneminde internet ve sosyal medya çöküş, sistem arızaları gibi problemlere tanık olabiliriz. Aynı şekilde borsa, döviz ve kripto paralarda ciddi dalgalanmalar oluşabilir, spekülasyonlar artabilir.

Venüs 18 Aralık 2021’de Oğlak burcunda başladığı retro hareketini 30 Ocak 2022’de sonlandıracak.

Venüs retro takvimini hatırlayalım:
Venüs Durağan Konumda: 18 Aralık 2021 saat 13:36 (26 derece Oğlak)
Venüs Retro Konumda: 20 Aralık 2021 saat 13:36 (26 derece Oğlak)
Venüs Durağan Konumda: 28 Ocak 2022 saat 11:46 (11 derece Oğlak)
Venüs İleri Harekette: 30 Ocak 2022 saat 11 :46 (11 derece Oğlak)

Duygusal ve insani ilişkiler fark etmeksizin hayatımızdaki tüm ilişki modellerini mantık ve fayda odaklı düşünerek karar almaya devam ediyoruz. Venüs Retro pek tabii özellikle etki alan haritalarda geri dönüşleri sağlayacaktır. (Özellikle de Merkür ve Venüs Retrolarının kesiştiği 13-30 Ocak 2022 arası) Ancak kişi ilişki bittiği an ve geri dönüş anında hala aynı kişi mi? Bu süreçte başkalaşım kaçınılmaz olduğu için geri dönüş olsa dahi ilişkileri daha önce hiç yapmadığımız kadar farklı bir gözle değerlendirebiliriz.

Durağan konumların önemini unutmayalım. Venüs durağan konumda aldığımız duygusal veya maddi kararlar çok belirleyici olabilir, iyi ya da kötü geri dönüşü olmayan etkiler yaratabilir.

Merkür durağan dönemiyle birlikte 13 Ocak-5 Şubat 2022 aralığında retro konumda kalacak.
Merkür retro takvimine göz atalım:
Merkür Durağan Konumda: 13 Ocak 2022 saat 14:42 (10 derece Kova)
Merkür Retro Konumda: 15 Ocak 2022 saat 14:42 (10 derece Kova)
Merkür Retro Oğlak Burcunda: 26 Ocak 2022 saat 06:04 (29 derece Oğlak)
Merkür Durağan Konumda: 3 Şubat 2022 saat 07:43 (24 derece Oğlak)
Merkür İleri Harekette: 5 Şubat 2022 saat 07:43 (24 derece Oğlak)

Merkür retrosu Ocak ayı ortası itibariyle etkin olacak ve bir sonraki ayın ilk haftasına kadar tesirini sürdürecek. Merkür Kova burcundan Oğlak burcuna dönüş yapacağı için ayın ortalarında gelen özgürlük ve farklılık hissi, kalıpları kırma arzusu Merkür Oğlak burcuna geçince sekteye uğrayabilir. Bu sebeple retro döneminde çok radikal kararlar alınmasını tavsiye etmem. Diğer yandan bu retro ilk bölümde belirttiğim gibi online işlemler, dijital temalarda çöküşler yaratabilir. Verilerin yedeklenmesinde şiddetle fayda var. Ayrıca şifre, kişisel bilgilerin çalınması gibi olaylara açıklık olabileceğinden şifreler ve hesap güvenliğini de dikkatle ele almak önemli. Çok zorunlu olmadıkça bu dönemde kritik imzalar atılması ve yeni işler başlatılması tavsiye edilmez.

Merkür 2 Ocak 2022’de Kova burcuna geçecek. Merkür bu formda en özgür, en hümanist, bütüncül ve sivridilli hallerinden biridir. İnsan, toplum, hayvan haklarına vurgu artar; ırkçılık, faşizm ve cinsiyetçilik gibi kavramlara tepkiler artar. Kolektif hareket eden şahsi oynayana göre daha avantajlı hale gelir. Gölge yönüyle ise farklı olmak için farklı olmak, ani uçuk tepkiler, kaçış temaları görülebilir. Merkür retrosu sebebiyle Merkür 2-26 Ocak aralığında Kova burcunda seyahat edecek. 2-12 Ocak 2022’de direkt, 13-26 Ocak 2022 tarihlerinde ise durağan/retro konumda olacak.

2 Ocak 2022’de yılın ilk yeniayı 21:33’te 12 derece Oğlak burcunda gerçekleşecek. Oğlak burcunda 12 derece gerçekleşecek bu yeniayda Uranüs sisteme destek veriyor. Bu bağlamda yeni yılda alınan kararları uygulamak ve değişim planlarına adım atmak adına destekler devrede olacak. Planlı ve disiplinli olan, yol haritasını ilk günden bozmayan bu süreçte kazanacaktır. Yeniayın genel olarak baskın açıları olumlu durumda. Yani yeni yıla sakin başlayıp tohumları atmak, can suyu vererek sonucu beklemek adına iyicil etkiler devrede olacak. Mars-Chiron üçgenin etkin olması da en ağır görünen yaraların dahi çaba gösterirsek eğer iyileşeceğine dair vurgu yapmakta. Yeniay +-7 gün etkili.

18 Ocak 2022’de yılın ilk dolunayı 27 derece Yengeç burcunda gerçekleşecek. Merkür ve Venüs retrosu etkin, Plüton’un sahnede olduğu son derece yoğun, nostaljik ve duygusal patlamalara açık bir dolunay yaşayacağız. İyicil tesirler alan haritalarda dolunay ve Retrolarının etkisiyle kopuk ilişkilerde canlanma görülebilir. Ancak unutmayalım zemin bozuksa iplerin kopması için bir kıvılcım yeterli. Bu dolunay geçmişe özlem ve sübjektivite getirdiği için yalnızlık hissedersek eğer hemen şifayı eskiden olumsuz deneyimler yaşatmış olsak da eskiler de arayabiliriz. Yalnızlığa tahammülü düşüren bir dolunay olduğu için her türlü geri dönüş ve ilişki kararını uzun vadeli düşünmekte fayda var. Dolunay +-7 gün boyunca bünyeyi daha alıngan, hassas ve kaprisli yapabilir.

Uranüs 19 Ocak 2022 saat 18:25 itibariyle ileri hareketine başlayacak. Bir jenerasyon gezegeni olan Uranüs’ün retrodan direkte geçişinin birey üzerindeki etkisi daha düşüktür. Ancak inovasyon, özgürlük, kolektif hareket, organik yaşam, yeni para kazanma modelleri üzerindeki etkisi daha direkt ve güçlü hale gelecektir. Güçlü etkiler alan bireysel haritalarda da hayat temposunda artış görülebilir.

Uranüs retro takvimi şu şekilde:
Uranüs Durağan Konumda: 17 Ocak 2022 18:25 (10 derece Boğa)
Uranüs İleri Harekette: 19 Ocak 2022 18:25 (10 derece Boğa)

Ay düğümleri 18 Ocak 2022’de burç değiştirerek Boğa-Akrep aksına geçecek. Bu bağlamda bilgi aksı olan İkizler-Yay bölgesinden çıkarak materyal ve tinsel dünyanın sembolü, kaynaklar aksına geçiyoruz. Bu bağlamda Kuzey Düğüm de Boğa burcunda olduğu için finansal okur yazar olmak, biriktirmek, üretmek ve taşınmaz mal sahibi olmak daha önem kazanacaktır. Kentten köye dönüş, ekolojik yaşam kurma akımı artacaktır. Yenilebilir enerjiler, organik tarım, ev yerine arsa ve tarla almak, insanların satın almak yerine kendilerinin üretmeye odaklanması gibi konular bu yıl ve önümüzdeki yıllarda daha da önemli olacak. Tutulmalar da tabii ki bu burçların aksında gerçekleşecek.

Güneş 20 Ocak 2022’de Kova burcuna geçecek. Zodyağın özgür ve hümanist ruhlarının doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız size güzellikler getirsin. :)

Mars 24 Ocak 2022’de Oğlak burcuna geçecek. Bu durum çok önemli; Mars yüceldiği, en kontrollü, soğukkanlı ve başarmaya açık olduğu konumda. İrademiz en üstün noktaya çıkabilir, öfkelenmeden, kontrolü kaybetmeden doğru adımları atarak odaklandığımız konuda muzaffer olmamız mümkün. Konsantrasyonu da oldukça yükselten bir etkidir. Spor ve diyete başlamak, kural ihlali yapmadan düzenli devam etmek adına da ziyadesiyle destekleyicidir. Mars Oğlak dönemlerinde her şeyin planlı olmasında fayda vardır, gereksiz doğaçlama, sadece içgüdüleri kullanmak ve duygusal kararlara odaklanmak pek fayda getirmez. Mars 6 Mart 2022’ye kadar bu burçta kalacak.

Ocak ayının öne çıkan astrolojik gelişmeleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

1 Ocak 2022 / Güneş-Uranüs Üçgeni: Yaşam enerjimizin karşılaşılan olaylar vesilesiyle yön değiştirmesi mümkün. Artık farklı ve yeni olanı denemek isteyebiliriz. Yaratıcılık, kalıp dışı olanı düşünmek ve uygulamak mümkündür. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

2 Ocak 2022 / Oğlak Burcunda Yeniay: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

2 Ocak 2022 / Merkür Kova Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

5 Ocak 2022 / Venüs-Neptün Altmışlığı: Bu romantik ve duygusal açı kalıbı kalpleri yumuşatan bir tesire sahip. Ancak adım atmak koşuluyla. Altmışlık olumlu açılar çabayla gelen iyicil etkinin sembolüdür. Yıpranmış ilişkilerde inisiyatif alındığı takdirde barışma ve denge durumu gündeme gelebilir. İlham, yaratıcılık ve üretim adına da destekleyicidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

9 Ocak 2022 / Güneş-Venüs Kavuşumu: Duygusal, canlı ve çekici bir etkileşim. Ay boyunca süren Venüs tesiri bu açıyla devam ediyor. Kalbi boş olanlar için çekim ve flört gündeme gelebilir. Diğer yandan imaj değiştirmek, bakım ve estetik işlemleri için de güzel bir açı kalıbı. Sadece bir miktar alışveriş çılgınlığı ve gereksiz harcama yaptırabilir.

11 Ocak 2022 / Güneş-Neptün Altmışlığı: Bu açı kalıbı ruhsal açıdan güçlü ve yoğundur. İçimizdeki ruhani yöne dönmek, kendimizle bütünleşmek ve ilhamı bulmak adına destekleyici bir tesirdir. Sanatsal ve ruhsal yeteneklerimiz güçlenebilir. Bu konulardaki tüm çalışmalar için çok uygundur. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

12 Ocak 2022 / Mars-Neptün Karesi: Davranışlarımız ve taleplerimizle yanlış algı oluşturmamaya dikkat etmeliyiz. İdeallerimiz ve çabaladığımız şeyler arasında tezatlıklar olduğunu fark edebiliriz. Boşa kürek çekme riski verir. Bir şeyler tökezliyorsa, ısrarla olmuyorsa bırakmak faydalıdır. Bir anlık duygu ile hayata geçirilen eylemlerde yanılgıya düşme riski yüksektir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

13 Ocak 2022 / Merkür Durağan Konumda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

15 Ocak 2022 / Merkür Retrosu Başlıyor: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

16 Ocak 2022 / Güneş-Plüton Kavuşumu: Oğlak yeniayının bir nevi devamı olan bu açı kalıbı oldukça etkileyici, manipülatif ve hatta biraz fazla dominant. Kendimiz kullanıyorsak da gücün sınırlarınızı belirlemeliyiz. Diğer yandan aşırı taviz vermek de bizi aciz duruma düşürebilir. Güç dengeleri ve sınırlar çok iyi ayarlanmalı. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

17 Ocak 2022 / Uranüs Durağan Konumda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

18 Ocak 2022 / Yengeç Burcunda Dolunay: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

18 Ocak 2022 / Ay Düğümleri Boğa-Akrep Aksında: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

19 Ocak 2022 / Uranüs İleri Harekette: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

20 Ocak 2022 / Güneş Kova Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

23 Ocak 2022 / Güneş-Merkür Kavuşumu: Fikirlerimizi, düşüncelerimizi ve bilgimizi daha fazla ortaya çıkarmak, fark edilmek, saygı duyulmak isteyebiliriz. Hayatımıza yön verecek güçte önemli haberleri duyabiliriz. İnisiyatif alanın kazanacağı, ilham ve başarıyla ödüllendirilebileceği bir etki. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

24 Ocak 2022 / Mars Oğlak Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

26 Ocak 2022 / Merkür Oğlak Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

28 Ocak 2022 / Venüs Durağan Konumda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

29 Ocak 2022 / Merkür-Plüton Kavuşumu: Bu açı kalıbı oldukça ciddi ve manipülatif bir tesir içeriyor. Doğru kullanıldığı takdirde insanlar üzerinde güçlü etki bırakmak mümkündür. Ancak bir yandan güç savaşları, domine etme ve kimi zaman da aşırı baskıyla karşılaşmak da söz konusu olabilir. Açı kalıbı +- 3 gün etkili.

30 Ocak 2022 / Güneş-Uranüs Karesi: Patronlar, ebeveynler (baba), eril figürlerle çatışma; beklenmedik kopukluk ve restleşmeler gündeme gelebilir. Eğer bir konuda isyan edeceksek eğer temelini iyi sorgulamayı ve çocukça hareketlerden kaçınmalıyız. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

30 Ocak 2022 / Venüs İleri Harekette: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe