Merve Çubuktepe

Herkese mutlu yıllar dilerim! Yeni yılın ilk ayına adım atıyoruz. Yeni yılın ilk gününe Merkür durağan konumda girdikten sonra 3 Ocak 2024’te Merkür ileri hareketine başlıyor. Ocak ayı ilerledikçe Merkür gücünü arttıracak, iletişim ve haberler konusunda çok daha verimli ve hızlı tesirleri getirecek. Bu vesileyle planladığımız ve bekleyen işlerimizi çok daha hızlı tamamlayabileceğiz. 4 Ocak 2024’te Mars’ın yüceldiği Oğlak burcuna geçmesi de hareket enerjimizi en güçlü konuma getirirken kararlık ve cesaretimiz daha da yükselecek. Ve en önemlisi Ocak ayı hatta yılın, hatta önümüzdeki yılların en önemli transitlerinden birine ev sahipliği yapıyor ve 21 Ocak 2024’te Plüton Kova burcuna geçiyor. Zamanın, kolektifin ve hatta dünyanın dokusunu doğrudan şekillendirecek bu transitin etkilerini detaylı bir şekilde yazıda bulabilirsiniz. Yeni yıl ve yeni bir dönem hayırlı olsun!

Yeni yılın ilk gününe Merkür durağan konumda gireceğiz. Merkür, 1-3 Ocak 2024 arasında durağan konumda kaldıktan retrosunu tamamlayacak. 3 Ocak 2024 itibariyle Merkür retrosu resmen sona eriyor, ancak ana gölge fazdan Ocak 2024’ta çıkacak ve tam hızına gelmesi 20 Ocak 2024’ü bulacak. Yine de hızı düşük olsa da ileri hareketteki Merkür ana gölgeden fazdan çıktıktan sonra çok daha verimli iletişim, organizasyon ve düşünsel akış yaratır.

Mars 4 Ocak 2024’te Oğlak burcuna geçecek. Bu durum çok önemli; Mars yüceldiği, en kontrollü, soğukkanlı ve başarmaya açık olduğu konumda. İrademiz en üstün noktaya çıkabilir, öfkelenmeden, kontrolü kaybetmeden doğru adımları atarak odaklandığımız konuda muzaffer olmamız mümkün. Konsantrasyonu da oldukça yükselten bir etkidir. Spor ve diyete başlamak, kural ihlali yapmadan düzenli devam etmek adına da ziyadesiyle destekleyicidir. Mars Oğlak dönemlerinde her şeyin planlı olmasında fayda vardır, gereksiz doğaçlama, sadece içgüdüleri kullanmak ve duygusal kararlara odaklanmak pek fayda getirmez. Mars, 6 Mart 2024’e kadar bu burçta kalacak.

14 Ocak 2024’te Merkür tekrar Oğlak burcuna geçecek. Merkür bu burçta en ciddi, rasyonel ve fayda odaklı formundadır. Güneş tutulmasının mantık, sağduyu ve soğukkanlılık motifini daha da güçlendiriyor. Bu transitin gücüyle duygusal ve sübjektif mantığımız birçok konuya rasyonel bakarak her şeyi gerçek haliyle değerlendirmemiz mümkün. Transit iş kurma, iş değişimi, önemli imzalar ve girişimleri hayata geçirmek adına destekleyicidir. Merkür 5 Şubat 2024’e kadar bu burçta kalacak.

Güneş 20 Ocak 2024’te Kova burcuna geçecek. Güneş bu burçtayken kolektife odaklanma, bireyselleşme, takım halinde hareket etme temaları vurgulanır. İnsan hakları, adalet ve özgürlük motifleri toplumsal düzlemde de önem kazanır. Farklı fikirleri dinleme, yeni şeyler öğrenme ve geleceği düşünme zamanıdır. Zodyağın özgür ve hümanist ruhlarının doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız size güzellikler getirsin. :) Güneş 19 Şubat 2024’e kadar bu burçta kalacak.

Ayın hatta yılın, hatta önümüzdeki yılların en önemli transitine gelirsek eğer 21 Ocak 2024’te Plüton Kova burcuna geçiyor. Plüton Kova burcundayken hümanizm, eşitlik, insan hakları, teknolojinin üstünlüğünü simgeler. Bu sebeple otoriter, dogmatik ve zorba sistemler, yıkıcı kapitalist düzende ciddi tetiklemeler, insan hakları ve adalet adına kitlesel tepkiler artacaktır.

Plüton bir önceki seyahatinde 1777-1798 yılları arasında bu burçtaydı. Bu dönemde neler oldu derseniz, en önemli konu 1789’daki Fransız İhtilalidir. Monarşilerin sallandığı ve ulus devletlerin ortaya çıkış süreci bu olayla başlamıştır. Bu hareket hem toplumsal sınıfları değiştirmiş hem de insan hakları ve eşitlik konusunda etkileri günümüze ulaşan olaylar zincirini tetiklemiştir. Plüton Kova kolektif bilinç, sınıf ayrımlarının ortadan kalkması ve kolektif faydayla da ilgilidir.

Plüton Kova dönemleri ezberlerin bozulduğu, tabuların yıkıldığı, dünyada yeni devlet ve sistemlerin oluştuğu kritik dönemleri simgeliyor. Plüton 2043 yılına kadar bu burçta kalacak ve aşikâr ki dünya haritasının yeniden şekilleneceği, teknolojinin çok büyük sıçramalar kaydedeceği bir dönemi bize haber veriyor.

Bu dönemde evrendeki konumumuz, uzay yolculukları, transhumanizm, yapay zekâ gibi konularda büyük gelişmeler gündeme gelecektir. Hatta bazıları oldukça tartışmalı olabilir. Dünya dışı yaşamla ilgili kesin bir kanıt bulunabilir, halen deneyleri süren füzyon teknolojisiyle ilgili önemli bir yol alınabilir. Bu vesile ile seyahat, enerji kullanımı ve hatta Güneş sisteminin ötesini keşfi konusunda büyük değişimler söz konusu olabilir.

Ve unutmayalım ki Plüton Kova, Bilgi = Güç demektir. Bilgiyi, bilimi ve teknolojiyi etkin kullananlar güç sahibi olacak çağa ayak uyduramayanlar silinecektir. Geleneksel otorite ile kolektif ve fütürist kitleler arasında ciddi çatışmalar gündeme gelecektir. 2 Eylül 2024 – 19 Kasım 2024 arasında Plüton son kez Oğlak burcunun 29 zorlayıcı derecesine girerken bu sürecin en sert ve zulüm içeren evresini gözlemleyebiliriz, ancak oluşacak tepki de aynı büyüklükte olacaktır. Baskıcı rejimler ve halk arasındaki çatışma katlanarak sürecektir. Dünya siyasetinde Orta Doğu gerilimi daha da artarken; ABD, Çin, Rusya, İsrail gibi ülkeler arasındaki gerilimin giderek daha da artacağını söyleyebiliriz. Ayrıca İran’da gördüğümüz üzere baskıcı rejimlerin zulmü artarken halkın tepkisi de kat be kat büyüyecektir. Plüton bu kısa Oğlak geçişi sonrası 19 Kasım 2024’ye temelli olarak Kova burcuna geçiş yapacak ve 1 Eylül 2043’e kadar bu burçta kalacak.

Venüs 23 Ocak 2024’te Oğlak burcuna geçecek. Venüs Oğlak burcundayken duygusal ve finansal konularda mantık odağı tamamen ön plana çıkar. İlişkilerde statü, ciddiyet, kazanılan paralar, toplumsal imaj ve güç merkezde olacaktır. İlişkiler mıçmıç yapış yapış değil, daha mesafeli yaşanır. Retro öncesinde Venüs Oğlak dönemi güçlü ilişkilerde boyut atlama, evlilik kararları, kalbi boş olanlara gelecek odaklı ilişkiler getirebilir. Finansal açıdan daha tutumlu, kararlı ve yatırım odaklı bir hale geliriz. Bu transitin zor yanı duyguları ifade etmenin zorlaşması, daha soğuk ve mesafeli bir tavrın oluşumudur. Bu sebeple kendimiz veya karşımızdaki kişiler daha soğuk bir hale geldiyse panik yapmamak, kişilerin üzerine gitmemek önemlidir. Venüs 16 Şubat 2024’e kadar bu burçta kalacak.

Bu ayın yeniay ve dolunaylarına göz atalım. 11 Ocak 2024 saat 14:57’de 20 derece Oğlak burcunda bir yeniay meydana gelecek. Yılın ilk yeniayında Uranüs ve Neptün olumlu açılarıyla sahnede. Bu bağlamda yeni yılda alınan kararları uygulamak ve değişim planlarına adım atmak adına yaratıcı, hayal ve ilham gücü yüksek tesirler altında olacağız. Hızla odaklanıp motive olabilir ve olumlu duygularla dolabiliriz. Planlı ve disiplinli olan, yol haritasını ilk günden bozmayan bu süreçte kazanacaktır.

Aralık 2023 Merkür retro döneminde öğrendiklerimiz ve çizdiğimizi yol haritasını uygulamanın tam zamanıdır. Bir konuya başlamak adına da en ideal zamanlar yeniaydan sonra Hilal fazının etkin olduğu 14-15-16 Ocak 2024 günleri. Mars-Jüpiter üçgeni, Mars-Satürn ve Jüpiter Satürn gibi harika olumlu açıların yeniay anında etkin olması da en zor görünen konuların dahi çaba gösterirsek selamete ulaşabileceğine dair vurgu yapmakta. Uzun süredir sert açılarla seyreden gökyüzünü yumuşatan ve canlandıran güzel bir yeniay bizleri bekliyor. Yeniay +-7 gün etkili.

25 Ocak 2024’te 20:53’te 5 derece Aslan burcunda bir dolunay meydana gelecek. Yılın ilk dolunayında Ay ve Güneş’e kare açı yapan Jüpiter önemli rolde. İnsan ilişkilerinde fevri davranışlar, risk almaya meyil ve piyasalarda ani dalgalanmalara tanık olabiliriz. Abartıdan uzak durulduğu sürece dolunay anında etkin olan Venüs-Jüpiter ve Venüs-Satürn olumlu açıları ilişkilerde tamir, toparlanma ve güçlenme tesirini de beraberinde getiriyor. İlişkisi olmayanlar için güzel haberler gelebilir, sadece hemen büyük beklentilere girmemek ve lovebombing’lere dikkat etmek koşuluyla.

Dolunay Aslan burcunda gerçekleşeceği için sosyalleşmek, bir araya gelmek, bir grupta liderlik vasıflarımızı bulmak gibi temalar önemli görünüyor. Vega yıldızının çarpıcı etkisi ve dolunayda etkin olan Mars-Üçgeni her türlü sanatsal ve yaratıcı faaliyetle alakalı girişimleri desteklemekte. Sanatsal veya ruhsal bir konuda eğitim almak çok iyi gelebilir. En dikkat edilmesi gereken konu ise spekülatif para hamleleri. Bu konularda çok dikkat zira yanlış kararlar vermeye meyilli riske açık kişiler özellikle 21-30 Ocak 2024 arası oldukça dikkatli olmalı. Dolunay +-7 gün boyunca etkili olacak.

Son olarak 26-28 Ocak 2024’te Uranüs durağan konumda kalacak ve 28 Ocak 2024 itibariyle ileri hareketine geçecek. Bu tesir daha çok makro ve toplumsal düzlemde etkin olsa da, Uranüs’ün ileri harekete geçişi değişim, farklılaşma ve yaratıcılık gibi temaların çok daha rahat ve olumlu bir şekilde akmasını sağlar. Farklı ve güçlü bir fikir çok daha hızlı bir şekilde hedefine ulaşabilir. Yine de Uranüs durağan konumun etkin olduğu 26-28 Ocak 2024 arasında risklerden maksimum seviyede kaçınmak, ani ve dürtüsel davranmak yerine rasyonel olmak çok faydalı olacaktır.

Ocak ayının öne çıkan astrolojik gelişmeleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

1 Ocak 2024 / Venüs-Satürn Karesi: Duygusal blokajlara son derece açık bir tesir. Gerek karşımızdaki kişilerden istediğimiz yakınlık veya sıcaklığı göremeyebilir ya da bizzat kendimiz duygusal yönümüze daha uzak hissedebiliriz. Bu dönemler tüm insan ilişkilerinde geçici bir soğukluk yaratabilir, koşulları çok zorlamamak ve sürekli iletişim talebinde bulunmamakta fayda vardır. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

1 Ocak 2023 / Merkür Durağan Konumda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

3 Ocak 2023 / Merkür Retrosu Sona Erdi: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

4 Ocak 2024 / Mars Oğlak Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

6 Ocak 2024 / Güneş-Chiron Karesi: Ego krizleri, ego patlaması kaynaklı ruhsal yaralanmalar gündeme gelebilir. Ayrıca bir hata yaptığımızda kendimize aşırı yüklenmek ve yıkıcı olmak yerine daha anlayışlı olmakta fayda vardır. Riskli hareketler, sağlığımızı zorlayacak davranışlardan kaçınmalıyız. Açı kalıbı +- 3 gün etkili.

9 Ocak 2024 / Merkür-Neptün Karesi: Bu açı kalıbı çarpıtılan ifadeler, saklanan gerçekler, aldanma ve aldatma duygusu ile ilişkilidir. Her söylenen veya her gördüğümüz doğru olmayabilir. Önemli konularda birden fazla kişinin fikrini almakta fayda var. Dalgınlık, konsantrasyon ve uyku bozuklukları görülebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

10 Ocak 2024 / Güneş-Uranüs Üçgeni: Bu iyicil açı kalıbı içimizdeki yaratıcılığı dışarı vururken aynı zamanda hayatımıza keyifli sürprizleri de getirebilir. Bir konuda görünür olmak takdir ve ilgi toplamak adına da destekleyicidir. Bedensel hareketlilik, farklı şeyleri denemek ve ezber bozmak adına iyicil etkiler içerir. Bazen ters elle kulağı tutmak bize çok şey getirebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

11 Ocak 2024 / Oğlak Burcunda Yeniay: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

11 Ocak 2024 / Mars-Satürn Altmışlığı: İki zorlu gezegenin en güzel ortaklıklarından biri. Bu açı kalıbı İkizler-Kova burçları arasında gerçekleşecek. Fikirlerimizi gerçeğe dönüştürmek, teoriden pratiğine başarıyla geçmek adına harika bir etkileşim. Sabır ve disiplinle ele aldığımız bir işi yeterli eforu gösterdiğimiz takdirde başarıyla sonuçlandırabilir, emeklerimizin karşılığını alabiliriz. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

11 Ocak 2024 / Venüs-Chiron Üçgeni: Kalp kırıklıklarına iyileşme gelebilir, barışma ve uzlaşma gündeme gelebilir. Bu açı kalıbı saf sevginin iyileştirici gücünü simgeler. Aynı zamanda bereketi paylaşmak, kendimizden zor durumda olan kişilere yardım olmakta fayda vardır. Zira güzellikler paylaştıkça büyür. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

12 Ocak 2024 / Mars-Jüpiter Üçgeni: Hedeflerimiz beklentilerimizi karşılayabilir. Çalışkanlık ve hırs artar. İyi hesaplanmış cesaret ve rekabet arzusu bizi arzuladığımız noktaya taşıyabilir. Girişimler bolluk getirebilir ve hızlı para akışı sağlayabiliriz. Spor, diyet ve kaslanma için destek verir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

14 Ocak 2024 / Merkür Oğlak Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

16 Ocak 2024 / Güneş-Neptün Altmışlığı: Bu açı kalıbı ruhsal açıdan güçlü ve yoğundur. İçimizdeki ruhani yöne dönmek, kendimizle bütünleşmek ve ilhamı bulmak adına destekleyici bir tesir. Sanatsal ve ruhsal yeteneklerimiz güçlenebilir. Bu konulardaki tüm çalışmalar için çok uygundur. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

18 Ocak 2024 / Merkür-Satürn Altmışlığı: Kendimizi gerçekçi ve ciddi düşünceler içinde bulabiliriz. Olgunlaştırıcı bir etkidir. Devlet bağlantılı, resmiyet içeren işleri halletmek için de kullanılabilir. Odaklanma, bir konuyu ciddiyet ve başarıyla tamamlamak; imza, önemli görüşme ve başvurular için destekleyicidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

19 Ocak 2024 / Merkür-Jüpiter Üçgeni: Bu açı kalıbı öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösterir. Her türlü finansal işlem, kariyer atılımları, iş kurmak, başvurular gibi konular için ideal bir etkidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

19 Ocak 2024 / Venüs-Neptün Karesi: Bu açı özellikle düş kırıklıkları ve beklentilerin karşılanmaması ile ilgilidir. Merkür retrosu ile de birleşince duygusal kaosa açıktır. İlişkiler konusunda ani ve net kararlar vermemekte fayda vardır. Aşırı ve temeli olmayan beklentiler düş kırıklığı ile sonuçlanabileceği için gerçekçi olmak önemlidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

20 Ocak 2024 / Güneş-Plüton Kavuşumu: Bu açı kalıbı oldukça etkileyici, manipülatif ve hatta biraz fazla dominant bir doğaya sahip. Kendimiz kullanıyorsak da gücün sınırlarınızı belirlemeliyiz. Diğer yandan aşırı taviz vermek de bizi aciz duruma düşürebilir. Güç dengeleri ve sınırlar çok iyi ayarlanmalı. Zira aşırı hırs da gözü kör edebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

20 Ocak 2024 / Güneş Kova Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

21 Ocak 2024 / Plüton Kova Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

23 Ocak 2024 / Venüs Oğlak Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

25 Ocak 2024 / Mars-Chiron Karesi: Kazalar, yaralanmalar, dikkatsizliğe açık bir etki. Bedeni zorlamamak, hareketlerimize dikkat etmek çok önemli. Agresif davranışlar beklenenden fazla kırıcı ve kalp yaralayıcı olabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

25 Ocak 2024 / Aslan Burcunda Dolunay: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

26 Ocak 2024 / Merkür-Chiron Karesi: Dil yarasının sembolü olan bu açı; kırıcı konuşmalar, haddini aşan ifadeleri gündeme getirebilir. İfadelerimizi doğru seçmekte fayda var. Özellikle de öfke anında fevri davranıp sonra pişman olacağımız şeyler söylemekten kaçınmalıyız. Merkür retroda açı kalıbı oluştuğu için gereksiz yere eski defterleri açmamakta fayda var. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

26 Ocak 2024 / Uranüs Durağan Konumda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

27 Ocak 2024 / Güneş-Jüpiter Karesi: Bu açı kalıbı finans ve kariyer konusunda hatalı kararlar almaya açıklık yaratabilir. Hızlı ve dürtüsel hareket etmemeliyiz. Egomuz daha nazik olabilir ve iyisiyle kötüsüyle her şeyi abartma eğilimine girebiliriz. +-5 gün etkili.

27 Ocak 2024 / Merkür-Mars Kavuşumu: Açı kalıbı entelektüel farklılıklarla alakalı çatışmalar getirebilir. Zekâ odaklı savaşlar, keskin ve ukala bir iletişim tarzı daha baskın olabilir. Ancak kendimizi, zekâ ve birikimlerimizi aşırı yüceltmek ciddi şekilde ters tepebilir. Kavga eder gibi konuşma tarzı, ani agresyon iletişime yansıyabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

28 Ocak 2024 / Uranüs Retrosu Sona Erdi: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

28 Ocak 2024 / Venüs-Satürn Altmışlığı: Bu pozitif açı kalıbı sağlam ve ciddi ilişkiler kurmak adına destekleyicidir. İlişkileri olgunluk, sağduyu ve anlayışla ele almak faydalı olacaktır. Çocuksu tavırlar yerine olgun yaklaşım önemlidir. Eğer doğru adımlar atılırsa bu açı kalıbı bir ilişkinin boyut atlaması ve köklenmesini simgeler. Diğer yandan mantıklı ve iyi çalışılmış yatırımlardan kazanç sağlamak da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

29 Ocak 2024 / Merkür-Uranüs Üçgeni: Bu açı kalıbı yaratıcı, enerjik ve ezber bozan bir doğaya sahiptir. Bir şeyler yazmak, üretmek ve öğrenmek adına harika bir açıdır. Bir eğitime başlamak, web sayfası hazırlamak, sosyal medyada görünür olmak, kitap yazmak gibi konular için çok iyicil bir tesirdir. Kangren bir sorunu taze bir bakış açısı ile çözmek mümkün olabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

29 Ocak 2024 / Venüs-Jüpiter Üçgeni: Ayın en güzel açı kalıplarından biri. İki iyicilin beraberliği tesir ettiği alanlarda iyileşme ve canlanma sağlayabilir. Özellikle yatırım, alım satım gibi işlemler için çok uygun bir zamandır. Duygusal konularda sorunların çözülmesi, iyi giden bir sürecin çiçeklenmesi gündeme gelebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

30 Ocak 2024 / Mars-Uranüs Üçgeni: Bu olumlu açı kalıbı yeterli irade ve kararlılık gösterdiğimizde bizi etkili çözümlere ulaştırıyor. Çok daha enerjik ve üretken hissedebiliriz. Cesaret, efor ve yaratıcılık gerektiren konuları geliştirmek ve çözümlemek adına ideal bir tesirdir. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe