Berrak Nilhan Karaca

26 Ocak 2018 – 17 Mart 2018 tarihleri arasında savaşçı gezegen Mars, Yay burcundan geçiş yapacak. Mars Yay burcundan geçerken doğum haritamızın temsil ettiği alanda kendi doğrularımız için veya kendi inandığımız değerler doğrultusunda savaşma ve inisiyatif alma cesaretimiz artar. Çünkü Mars sıcak ve kuru doğadadır. Yay da ateş elementinden bir burç olduğu için Mars bu burçta özelliklerini kolaylıkla gösterir. İyimserlikle, hevesle yapmak istediğimiz, arzuladığımız şeylerin peşinden gidebiliriz. Maceraya atılmaya, yeni şeyler keşfetmeye hazırızdır ve tüm enerjimizi bunun için harcayabiliriz. Fırsat olarak gördüğümüz şeyler için atılganlık gösterebilir, mücadele edebiliriz. (Burç bazında etkiler yazının devamında)

Bununla birlikte her geçişte olduğu gibi bu geçişin de dikkat edilmesi gereken tarafları var. Mesela inandığımız değerlere çok kapılıp kalmamak gibi. Eleştiriye açık olmak, geniş çerçeveden bakmak da önemlidir. Aksi takdirde bu enerji fanatik bir savaşçıyı doğurabilir. Gözü kara bir şekilde yapabileceğimizden çok daha fazlasını vaat etmemize sebep olabilir. Risk iştahı hadsiz hesapsız artabilir. Çünkü Yay enerjisi biraz abartmaya müsaittir. Bir de Yay değişken bir burç olduğu için enerjinin dağılması, belli bir kanala odaklayamamak söz konusu olabilir. Uzun vadeli hedeflere çok odaklanıp burnumuzun ucundaki fırsatı kaçırabiliriz. Veya tümden rehavete kapılmak söz konusu olabilir.

Güzel tarafından bakacak olursak Yay’daki Mars açık havada vakit geçirmek, doğa ve macera sporları ve güzel bir seyahat için muazzam bir enerjidir. Okçuluk, avcılık, atçılık gibi sporlar için mükemmeldir.

Yurt dışı bağlantılı işler, yabancı kültürler, inançlar, yüksek eğitim, üniversiteler, ticaret, hukuksal meseleler, deniz aşırı seyahatlerle alakalı konular Mars’ın Yay geçişinde hız kazanabilir. Bu konularla alakalı önemli gelişmeler yaşanabilir.

Burç bazında yorumlar için yazının devamını inceleyebilirsiniz:

Koç: Mars haritanızın 9. Evinden geçiş yapacak. Bu dönemde hayatınızda yurt dışı bağlantılı işler, yüksek eğitim konuları, yabancı kültürlerle alakalı konular, ticaret, seyahatler hız kazanabilir. Hayatınızda bu konularla alakalı yapmak istediğiniz şeyler varsa cesur bir şekilde girişimde bulunabilirsiniz. Hayatınızın bu alanlarıyla alakalı mücadele gücünüz artabilir. Yurt dışına seyahat fırsatları gündeme gelebilir. Sınavları olanlar için bu geçiş hedeflediğiniz şeyler için motivasyonu arttıran bir etkiye sahiptir. Sadece enerjiyi çok dağıtmamak önemlidir. Bu dönemde kendi inandığınız değerleri, kendi fikirlerinizi savunmaya daha yatkın olabilirsiniz. Tek dikkat edilmesi gereken açık fikirli olup olmadığınızı zaman zaman değerlendirmeye almak, kibir ve fanatizmden uzak durmak olacaktır. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

Boğa: Mars haritanızın dışarıdan gelen paralar ile alakalı 8. Evinden geçiş yapacak. Bu dönemde boyunuzu aşan borçların altına imza atmayın derim. Eğer borçlar ve kredilerle alakalı konularda bir risk alıyorsanız hesabı kitabı iyi yapmak, yarını çok iyi düşünmek önemlidir. Yay’ın risk iştahı, 8. Evin kriz getiren yapısıyla birleşince sonradan üzüntü yaratan durumlar oluşabilir. Varsa alacaklarınızı tahsil etmek için daha fazla mücadele etmeniz gerekebilir. Veya kendi ödemelerinizde rehavetten uzak durmanız tavsiye edilir. Bu geçiş eşinizle veya ortağınızla ortak maddi giderler, gelirler konularında stresler yaratabilir. Diğer taraftan bu geçiş miras ile alakalı bir konuyu gündeme getirebilir. Sağlık durumu operasyon gerektiren kişiler için, eğer haritası destekliyorsa ve doktorlar aksini söylemiyorsa, bu geçiş olumludur. Bu geçiş sırasında tehlikeli sportif aktivitelerden uzak durmanız, hali hazırda spor yapıyorsanız gerekli güvenlik önemlerini almanız tavsiye edilir. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

İkizler: Mars haritanızın ikili ilişkiler, evlilik ve ortaklıklarla alakalı 7. Evinden geçiş yapacak. Bu dönemde bahsettiğim bu kişilerle inandığınız değerlerle alakalı konular hız kazanabilir veya bu konularda bir takım stresler oluşabilir. Aslında bu geçiş bu güne kadar ilişkilerde üzeri örtülmüş konuları masaya yatırmak adına olumludur; fakat hoşgörülü, anlayışlı bir yaklaşım, her iki tarafın da birbirini etkin bir şekilde dinlemesi önemlidir. Ancak bu şekilde orta yol bulunabilir. Anlaşmazlık yaşadığınız çherhangi bir konuyu hukuksal zemine çekmek için bu dönem etkili olabilir. Rekabet gerektiren durumlar için enerjinizin, canlılığınızın, motivasyonunuzun arttığını hissedebilirsiniz. Tabii öfkenin, rekabet güdüsünün doğru bir şekilde dışa vurumu önemlidir. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

Yengeç: Mars haritanızın akut hastalıklar, günlük sorumluluklar, çalışma hayatınız, çalışma arkadaşlarınız ve astlarınızla alakalı 6. Evinden geçiş yapacak. Bu dönemde günlük hayatınız ciddi anlamda hız kazanabilir. İş yerinde mücadele edilmesi gereken konular çok artabilir. Bu nedenle düzenli uykuya, dinlenmeye, dengeli beslenmeye dikkat edilmesi gereken bir dönemdir. Günlük hayatınızın hız kazanmasından doğan acelecilik kazalara, yanıklara, sakarlıklara sebep olabilir. Özelliklere kaslara, kanla ilgili hastalıklara ve uyluklara dikkat etmek önemlidir. Bu geçiş sırasında iş yerinde çalışma arkadaşlarınızla veya astlarınızla ilişkilerde stres yaşayabilirsiniz. Özellikle fikirlerin fanatik bir şekilde savunulması, yapılması gereken işlerin rehavet dolayısıyla ertelenmesi gibi durumlar problem yaratabilir. İş yerindeki ilişkilerde mümkün olduğunca karşı tarafı da dinlemek, tek bir doğru olmadığını kabul etmek olumlu olabilir. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

Aslan: Mars haritanızın 5. Evinden geçiş yapacak. Bu dönemde risk iştahınız çok artabilir. Borsa gibi spekülatif aktivitelerle uğraşanlar, komisyoncular, yaptığı işin riskle alakası olanlar bu dönemde ekstra dikkatli olmalıdır. Eğer hesapsız bir risk içerisinde değilseniz bu tarz alanlarda girişimlerde bulunmak için bu dönem olumludur. Bu geçiş aynı zamanda yeni bir spora başlamak için de son derece olumludur. Özellikle doğa sporları, macera içeren sporlar ilginizi çekebilir. Bu geçiş tabii ki aşk hayatınızı canlandıran bir etki yapabilir. Aşk hayatınızda daha cesur, elde etmek istediklerinizi almaya kendinizi daha muktedir hissedebilirsiniz. Diğer taraftan çocuklarla ilişkiler açısından bu dönemde dikkatli olunmalıdır. Kendi bildiklerinizi, kendi doğrularınızı çocuklarınıza dayatmaya çalışmak sıkıntılara yol açabilir. Onun yerine bilgelik, erdem, hoşgörü gibi Yay burcunun olumlu özellikleri tesis edilmeye çalışılmalıdır. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

Başak: Mars haritanızın yuva, aile, yerleşim ve hayatınızın temel taşlarıyla alakalıyla 4. Evinden geçiş yapacak. Taşınmayı planlayanlar için bu dönem olumlu olabilir. Daha özgür olabileceğiniz bir eve geçiş yapmak isteyebilirsiniz. Bu dönemde hayatınızda yapmak istediğiniz şeyler için harekete geçebilirsiniz. Geleceğinizle alakalı atılması gereken adımları atma konusunda cesaretinizi toplayabilirsiniz. Bu geçiş negatif olarak aile içerisinde çatışmalara sebep olabilir. Özellikle aile bireylerin hayat görüşleri arasındaki farklılık, eğer hoşgörü ortamı sağlanmazsa problemlere yol açabilir. Bu geçiş boyunca ev kazalarına dikkat etmekte fayda var. Ayrıca evin güvenliğini sağlamaya ekstra önem vermeniz daha iyi olabilir. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

Terazi: Mars haritanızın yakın çevre, akrabalar, kardeşler, yakın yerlere seyahatler, anlaşmalar, iletişim ile alakalı 3. Evinizden geçiş yapacak. Bu dönemde yakın yerlere seyahatler artabilir. Kendinizi sürekli yollarda bulabilirsiniz. Meşguliyeti, aceleciliği arttıran bu geçiş nedeniyle trafikte dikkatli olmanız tavsiye edilir. Çok fazla şeyi bir arada düşündüğünüz, zihninizin hızlı ve rekabetçi çalıştığı bir dönemdir. Fakat odaklanmaya çalışmazsanız dağılmalar yaşanabilir. Bunun dışında hayatınızda ticaret, yazışmalar, anlaşmalar hız kazanabilir. Mars’ın Yay burcunda seyahati yakın çevreyle, akrabalarla ve kardeşlerle ilişkilere dikkat edilmesi gereken bir geçiştir. Farklı fikirlerden doğan sözel çatışmalar görülebilir. Bu durum bu kişilerle ilişkilerinize zarar verebilir. Bu nedenle iyi bir dinleyici olmaya çalışmak, sadece kendi fikrimizi empoze etmeye çalışmamak ve hoşgörü ortamını sağlamak önemlidir. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

Akrep: Mars haritanızın maddi kazancınızla alakalı 2. Evinden geçiş yapacak. İyi anlamıyla bu geçiş maddi gelir elde etmek, yeni gelir yolları bulmak için rekabete açık olmak, cesur olmak, inisiyatif alabilmek demektir. Fakat Yay’ın rehavet özelliği düşünüldüğü zaman hesapsız kitapsız para harcamayı beraberinde getirebilir. Veya maddi konularda aşırı risk almak veya parasal girişimlerde acelecilik sonradan problemlere yol açabilir. Sadece doğum haritanız destekliyorsa veya siz tüm ihtimalleri göz önünde bulundurduğunuzdan eminseniz maddi risk almak ve girişimlerde bulunmak için uygun bir dönemdir. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

Yay: Mars’ın bu geçişi tabii ki en fazla Yay burçlarını etkileyecektir. Yeni girişimler, başlangıçlar için cesaretiniz, motivasyonunuz artabilir. Kendinizi doğrudan ortaya koymaktan ve direkt bir şekilde olaylara yaklaşmaktan çekinmezsiniz. Ego ve özgüven yükselir. Tabii aşırı kullanıldığında agresif tavırlar kendini gösterebilir. Kendi isteklerinizi, fikirlerinizi, inandığınız değerleri kabul ettirmek konusunda insanları fazla zorlamanız söz konusu olabilir. Bu ilişkilere zarar verebilir. Yay burcunun enerjiyi odaklayamayan bir yönü vardır. Acelecilikle birleşince bu durum kazalara, yaralanmalara, yanıklara, sakarlıklara sebep olabilir. Olumlu açıdan bakıldığında özgürlük ihtiyacınızın arttığı, kendi isteklerinizin doğrultusunda harekete geçebileceğiniz bir geçiştir. Hayatınızda yurt dışı bağlantılı işler, hukuk, yüksek eğitim konuları, inançlarla alakalı konular, seyahatler hız kazanabilir. Yeni bir spora başlamak için bu geçiş son derece olumludur. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

Oğlak: Mars haritanızın 12. Evinden geçiş yapacak. Bu dönem istediğiniz şeyleri hayata geçirmek konusunda ya bir motivasyon düşüklüğü ya da şartların tam olarak elinizde olmaması gibi durumlara yol açabilir. Öfkelendiğiniz şeyleri içinize atmanız zamanla sizi ruhen veya psikolojik olarak zorlayabilir. Genel olarak enerjinizin, hevesinizin düşük olduğunu hissedebilirsiniz. Olumlu anlamda kullanıldığında bu geçiş gelecekte yapacağınız şeyler için bir hazırlık ve güç toplama zamandır. Yoga ve meditasyon için mükemmel bir enerjidir. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

Kova: Bu geçiş gelecek planlarınızı ve projelerinizi oluşturmak için size ihtiyacınız olan enerjiyi, motivasyonu, gerekli inisiyatifi size sağlayabilir. Sosyal organizasyonlarda, derneklerde, sizinle aynı amacı ve dünya görüşlerini paylaşan kişilerin olduğu gruplarda daha fazla etkin olabilirsiniz. Enerjinizi, mücadele gücünüzü bu alanlara yöneltmeniz mümkündür. Diğer taraftan bu geçiş sosyal çevrenizle ilişkilerinizde zorlayıcı koşulları da beraberinde getirebilir. Takım ruhunun sağlanamaması, bazı kişilerin kendi isteklerini daha fazla ön plana sürmeye çalışması, kendi fikirleri ve istekleri konusunda baskın olmaya çalışması problem yaratabilir. Eğer hoşgörü ortamı ve takım ruhu sağlanmışsa güçlü bir sinerji yakalanabilir. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

Balık: Mars’ın bu geçişi mücadele gücünüzü, motivasyonunuzu geleceğiniz, kariyeriniz ve kendinizi hayatta görmek istediğiniz en üst noktayla alakalı konulara yönelteceğinizi göstermektedir. Hedefleriniz ve kariyeriniz için mücadele gücünüz artabilir. Kariyer alanında rekabete daha açık olursunuz. Fakat rekabet duygusunun abartılması kariyer çevrenizdeki ilişkilere zarar verebilir. Bu geçiş sırasında yetkin konumdaki kişilerle ilişkilere dikkat edilmelidir. Farklı fikirler ve hayat görüşleri, eğer hoşgörü ortamı sağlanmazsa, problem yaratabilir. Ayrıca kariyerde çok fazla hedefin peşinden koşup dağılmak da söz konusu olabilir. Bu anlamda enerjiyi odaklayabilmek de önemlidir. Yay burcu rehavet yaratan da bir etki yapabilir. Nasılsa olur düşüncesiyle almanız gereken inisiyatifleri, vermeniz gereken mücadeleyi ertelemek sonradan problem yaratabilir. Kariyer konusunda aceleci ve gözü kara girişimler sonradan problem yaratabilir. Eğer kariyer çevresindeki ilişkilere, özellikle yetkin konumdaki kişilerle ilişkilere dikkat edilirse, enerji hedeflere ve işe odaklanırsa bu geçiş başarı şansını yükseltebilir. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.