Burçin Tezay

31 Ocak’ta Merkür Kova burcuna giriş yaptı ve 18 Şubat tarihine kadar bu burçta kalacak. Bu dönemde, iletişim becerileri ve düşünsel faaliyetler olumlu ve hızlı bir şekilde sergilenebilir. Bilim, teknoloji ve sanat konularında orijinal, sıradışı, egzantrik gelişmeler ve yenilikler duyabiliriz. Öte yandan, fikirlerimizi ifade ederken ve savunurken sabit fikirli olup diğer kişilerin görüşlerini göz ardı edebiliriz.

Bu süreçte aldığımız kararlarımız kesindir ve başkaları ne derse desin biz kendi bildiğimizi uygulayabiliriz. Buna ek olarak, kararlarımızı geniş bir perspektifle ve ilerici düşüncelerle almaya meyilliyizdir. Arkadaşlarla daha çok bir araya gelmek ve sosyalleşmek ihtiyacında olabiliriz. Ayrıca, bu dönem kişisel gelişim, astroloji ve alternatif tıp konularıyla daha fazla ilgilenebilir ve bu konularda eğitim almaya karar verebiliriz.

13 Şubat’ta Merkür-Jüpiter kare açısı kesinleşecek. Etki süresi 5 gündür. Bu süre zarfında, iletişim çok yoğun akacağından dolayı dikkat dağınıklıkları ve hiçbir yere yetişemiyormuş gibi hissetmeler söz konusu olabilir. Detayları kaçırabiliriz. Fazla kibirli görüşler içine girebiliriz. Pireyi deve yapabiliriz. Kuruntulu ve endişeli hissedebiliriz. Görmek ve duymak istemediğimiz şeylere sırtımızı dönebiliriz ve anlamak istemeyebiliriz.

15 Şubat’ta Merkür-Uranüs altmışlık açısı meydana gelecek. Bu 3 günlük zaman diliminde uzun zamandır çözüm bekleyen problemlerimizi halletmede orijinal fikirler aklımıza gelebilir ve hızlı bir şekilde çözme şansına sahip olabiliriz. Yeni fikirlerimizi ortaya koymak ve başlatmak için ideal bir görünümdür.

Merkür Kova geçişinin her burç üzerindeki etkilerine gelirsek eğer: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Bu süreçte, arkadaşlarınız ile olan iletişimleriniz ön planda olabilir. Daha çok sosyalleşmek ve eğlenmek ihtiyacında olabilirsiniz. Flört olayları da ön plana çıkabilir. Bireyselliğinizi daha çok ön plana çıkartmanız gereken durumlar da oluşabilir. Arkadaşlarınızdan gelecek desteklerle karşılaşabilirsiniz ve kişisel hedeflerinizi destekleyen yeni iletişim ağı yaratabilirsiniz. Gelecek ideallerinizle ilgili umutlu ve iyimser hissedebilirsiniz ve ideallerinizi gerçekleştirmek adına aksiyon alabilirsiniz. İş ortamınızda daha çok mücadele içinde olabilirsiniz ve günlük koşturmalarınızda artışlar da oluşabilir. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

BOĞA: Bu süreçte iş, kariyer, gelecek hedefleriniz bağlamında gereken gücü ve motivasyonu bulabilirsiniz. Toplum önünde kendinizi daha iyi ifade etme şansını elde edebilirsiniz. İşinizle alakalı yenilikler meydana gelebilir. Zihniniz bu konulara odaklı olabilir daha çok. Yaratıcı ve sanatsal faaliyetlerde bulunmak zihinsel olarak sizi rahatlatabilir. Kredi, vergi, borç-alacak, miras konuları da ön planda olabilir. Bundan başka, ikili ilişkilerinizde ve parasal konularda pürüzler oluşabilir. Ekstra harcamalar da gündeme gelebilir. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

İKİZLER: Bu dönemde, zihniniz ruhsal konulara odaklanabilir. Bu konularla ilgili kitaplar okuyabilir ve eğitim alabilirsiniz. İçsel ve dışsal yolculuklar yapmak ruhunuzu rahatlatacaktır. Yurt dışı seyahatleriniz ve yabancılarla olan irtibatınız artabilir. Fikirlerinizi ve düşüncelerinizi yaratıcı ve usta bir şekilde ifade etme şansını yakalayabilirsiniz. Zihniniz daha canlı ve enerjik olabilir. Öte yandan, karşınızdakini dinlememe ve kırıcı eleştirilerde bulunma eğiliminde de olabilirsiniz. Arkadaşlarla daha çok bir araya gelmek ve sosyalleşmek ihtiyacında da olabilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

YENGEÇ: Bu zaman diliminde, borç-alacak, kredi, vergi, sigorta ve miras konuları zihninizi meşgul edebilir. Bu süreç biraz sıkıntılı geçebilir. Bu hususlar çerçevesinde ciddi, kararlı ve gerçekçi düşünceler içinde olabilirsiniz. Eşinizin ya da ortağınızla olan ortak kaynaklarınız hususunda problemler de meydana gelebilir. Aranızda ego savaşları ve tartışmalar oluşabilir. Birebir ilişkilerinizde gerginlikler yaşanabilir ve tolerans azalabilir. Parasal konularda da sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

ASLAN: Bu süre zarfında, zihniniz ikili ilişkilere odaklanabilir daha çok. Duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarınız çelişebilir, ikili ilişkilerinizde dengesiz davranışlar görülebilir, hoşgörünüz azalabilir, aşırı ve hassas tepkiler verebilirsiniz. Öte yandan, kendinizi doğru ve düzgün ifade etmek ve fikirlerinizi ortaya koymak kolaylaşabilir, karşınızdaki kişileri yaratıcı fikirlerinizle ikna etmekte gereken becerikliliği yakalayabilirsiniz. Zihnen enerjik ve dikkatli olabilirsiniz. Adli davalarınız varsa bununla ilgili gelişmeler ve sonlanmalar da meydana gelebilir. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

BAŞAK: Bu dönemde, zihniniz daha çok iş ortamınıza ya da sağlık konularına takılı kalabilir. Ya kendi sağlığınız ya da bir yakınınızın sağlık sorunlarıyla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Günlük rutinlerinizde ver ritminde bir takım değişiklikler meydana gelebilir. Bu durum da sizi sıkıntıya sokabilir ve canınızı sıkabilir. Bundan başka, aklınızda diyet yapmak ve sağlıklı beslenmek gibi bir niyetiniz varsa bunu hayata geçirme kararı alabilirsiniz. Varsa eğer evcil hayvanınızın sağlığını ilgilendiren durumlar da meydana gelebilir. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

TERAZİ: Bu süre zarfında, zihniniz çocuklarınız ile ilgili durumlarla meşgul olabilir. Bunun yanı sıra, aşk ve romantizm konuları ön planda olabilir. Ama bu konular çerçevesinde ciddi ve yoğun düşünceler içine girebilirsiniz. Öte yandan, ikili ilişkilerinizde duygusal gel gitler de yaşayabilirsiniz. İçsel süreçlerinizde yaratıcılığınızı kullanarak çıkış noktaları belirleyebilirsiniz. Kendinizi daha iyi bir şekilde ifade etme olanağı bulabilirsiniz. Daha çok eğlenmek ve sosyalleşmek ihtiyacında olabilirsiniz. Yeni bir hobiye ya da spora başlayabilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

AKREP: Bu zaman diliminde, zihiniz aile, ev ve yuva konuları ile meşgul olabilir. Eve ait bazı koşullarda değişimler oluşabilir ve bu konularda güzel gelişmeler meydana gelebilir. Evinizi dekore etmek, tadilat yapmak için kolları sıvayabilirsiniz. Bunun yanı sıra, yer değişiklikleri de yaşayabilirsiniz. Bundan başka, mal, mülk, emlak konularıyla alakalı gelişmeler de gündeminizde olabilir. Satmak istediğiniz bir eviniz varsa satış gerçekleşebilir ya da bir ev satın alma durumları oluşabilir. Günlük rutinlerinizde değişimler yaşayabilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

YAY: Bu dönemde, zihniniz kardeşleriniz, komşularınız ve genç akrabalarınız ile ilişkili durumlara kanalize olabilir. Bu kişilerle olan ilişkileriniz ön planda olabilir. Yakın çevrenizdeki kişilerle bir takım tartışmalar da yaşayabilirsiniz. Yurt içi seyahatler çokça yapabilirsiniz. Yeni bir eğitime başlamak için karar alabilirsiniz. Zihinsel aktiviteler de yoğunlaşacaktır ve zihinsel açıdan kendiniz daha esnek hissedebilirsiniz. Kendinizi daha iyi ifade edebilir ve duruma uygun hareket edebilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

OĞLAK: Parasal kazanımlarınız ve harcamalarınız ile ilgili hususlar zihninizi meşgul edebilir. Finansal konularda sıkıntılı ve zor bir süreç olabilir bu. Bu nedenle, kazançlarınızı arttıracak yeni yollar bulmanız gerekebilir. İçsel ve dışsal kaynaklarınızı yapılandırıp verimli bir şekilde kullanmanız da gerekir. Bütçenizi düzenleyebilir ve yatırımlarınızla alakalı yeni kararlar alabilirsiniz. Öte yandan, maddi konularda gereksiz risk almamak için enine boyuna düşünmeniz yararınıza olur. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

KOVA: Bu dönemde, fiziksel görünümünüzle ilgili değişiklik yapmakla aklınız meşgul olabilir ve yeni bir imaj değişikliğine gidebilirsiniz. Yaratıcılığınızda artışlar yaşayabilirsiniz. Fikirlerinizi daha rahat bir şekilde ortaya koyabilirsiniz. Davranışlarınızda net ve kararlı olabilirsiniz. İsteklerinizin daha çok peşinden gitme kararı da alabilirsiniz. İletişimleriniz güçlenebilir. Zihnen enerjik ve dikkatli bir durumda olabilirsiniz. Gelecek ile ilgili uzun vadeli planlar yapabilir ve kararlar alabiliriz. İkili ilişkilerinizde bir takım problemler de gündeme gelebilir. Sağlığınızla alakalı da ciddi kararlar içinde olabilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

BALIK: Bu süreçte, arkadaşlarınız ile olan iletişimleriniz ön planda olabilir. Daha çok sosyalleşmek ve eğlenmek ihtiyacında olabilirsiniz. Bireyselliğinizi daha çok ön plana çıkartmanız gereken durumlar da oluşabilir. Arkadaşlarınızdan gelecek desteklerle karşılaşabilirsiniz ve kişisel hedeflerinizi destekleyen yeni iletişim ağı yaratabilirsiniz. Gelecek ideallerinizle ilgili umutlu ve iyimser hissedebilirsiniz ve ideallerinizi gerçekleştirmek adına aksiyon alabilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

Sevgilerimle,
Burçin Tezay