Berrak Nilhan Karaca

Rektifikasyon işlemi doğum anını astrolojik yöntemlere dayanarak kesinleştirme çalışmasıdır.

Astrolojik teknikler sadece gelecek öngörüsü için kullanılmaz, bu teknikler kişinin geçmişine dönüp bakmaya da imkân verir. Kişinin hayatında önemli bir olayı yaşadığında gökyüzünden nasıl bir etki aldığını görebiliriz. Örneğin evlendiniz. Peki, neden bu tarihte? Neden 1 yıl önce değildi? Neden 6 ay sonra değil? Demek ki astrolojik göstergeler ağlarını bu tarih için örmüştü. İşte astroloji bu ağları takip ederek kişinin doğum anını bulmamıza yardım eder. Bu çalışmaya da Rektifikasyon denir. Rektifikasyon, bu teknikle alakalı detaylı bilgi, astrolojik öngörü yöntemlerine tam hâkimiyet, biraz ilgi, biraz da dedektif ruhu isteyen bir çalışmadır.

Rektifikasyon çalışması yapabilmek için kişinin hayatında ciddi anlamda etkisi olan, dönüm noktası diyebileceğimiz olayların tam tarihleri gerekmektedir. Tarihin tam olması çalışmanın daha kesin sonuçlar vermesi açısından önemlidir.

Bu önemli olaylara örnekler aşağıdaki gibi sıralanabilir:

• İşe giriş, işten ayrılma, terfi, kariyer hayatında dönüm noktası olabilecek bir olay
• Evlilik, boşanma, doğum
• Aileden birinin vefatı
• Mezun olma, önemli bir eğitime başlama
• Önemli bir ameliyat, kaza, hayati tehlike yaşanan durumlar
• Taşınma, önemli yer ve ülke değişiklikleri, gayrimenkul alım satımları
• Önemli bir seyahat

Tüm bunlar dışında sizin de gerçekten önemli olduğunu düşündüğünüz bir tarih de Rektifikasyon çalışması için kullanılabilir.

Tüm danışmanlık modellerimizi incelemek için buraya, doğum saati belirleme işlemi için ise buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Yükselen derecesi doğum anında ve doğum yerinde, doğu ufkuyla ekliptiğin, yani burçlar kuşağının olduğu dairenin, kesiştiği noktadır. Bu derecede bulunan burç yükselen burcumuzu verir ve bütün doğum haritası bu veri üzerine kurulur. Kişisel danışmanlık aldığınız zaman bütün yorum bu yükselen burca ve onun derecesine göre yapılır. Bu nedenle okudunuz yorumlarda Güneş burcu yerine yükselen burcu okumak her zaman daha doğru veriye ulaşmanızı sağlayacaktır.

Yükselen derecesi her 4 dakikada bir değişir. Yükselen burç ve onun derecesi bütün yorumu etkilediği için bu bilginin net olması oldukça önemlidir. Bazı durumlarda 4 dakikalık farklılıklar yorumda ciddi kaymalara sebep olabilmektedir. Yükselen burcun yanlış bilinmesi ise zaten yorumun oldukça yanlış bir veri üzerine yapılmasına sebebiyet verecektir. Sonuçta danışmanlıktan aldığınız bilgiler ile günlük hayatınızda yaşadıklarınız ciddi tutarsızlıklar gösterecektir. Örneğin yükselen burcunuzu yanlış biliyorsunuz ve ilişki uyumu baktırdınız. Bambaşka bir sonuç çıkar. Bu da danışmanlıktan aldığınız verimi ciddi anlamda düşürecektir.

Tepe noktası derecesi hayatınızın yönü, kariyeriniz ve geleceğinizle alakalı bilgi verir. Tepe noktası derecesi ile yükselen derecesi birbiriyle ilgileşim halinde olduğu için mesleğinizin ne olduğunu bilmek, hangi sektörde ve hangi pozisyonda çalıştığınızı bilmek de Rektifikasyon çalışması için önemli bir bilgidir. Ayrıca ailenizden veya yakınlarınızdan doğum anınızla alakalı 2-3 saat aralığında bir bilgi varsa bu çok yardımcı olur. Aileler ezan saatine göre bilgi verebiliyorlar. Bu özellikle evde doğumlarda sık karşılaştığımız bir durum. “Sabah ezanına doğru…” demek bile Rektifikasyon için faydalı olabiliyor.

Eğer sezaryen olarak doğduysanız, doğum annenin bilinci kapanıkken yapıldıysa ve doğum belgesi yoksa doğum saati bilinemeyebiliyor. Çünkü ameliyat uzun sürüyor ve asıl doğum anının ne zaman olduğu muamma olarak kalıyor. Doğum belgesinin olduğu durumlarda dahi, bu bir evrak işi olduğu için ve iki kişinin hayatı yanında evrak işi tabii ki ikinci planda kalabileceği için, doğum belgesi bile doğru bilgiyi yansıtmayabiliyor. Bu tarz doğumla alakalı veriler Rektifikasyon yapılırken gerçekten çok faydalı oluyor.

Çünkü Rektifikasyon çalışması yapmaya başlarken öncelikli yapılan şey verilen doğum saati aralığını mümkün olduğunca daraltmaya çalışmaktır. Bahsettiğim bilgiler bu daraltma işlemine fayda sağlamaktadır. Sonrasında çeşitli öngörüm yöntemleri ve doğumdan önceki son yeniay/dolunay anının almuten yöneticisi derecesi bir arada kullanılarak doğum anı bulunmaya çalışılır. Klasik teknikler kullanılarak Rektifikasyon çalışması yapılırken gezegenler farklı doğalarda olayları temsil ederler. Örneğin eğitimle alakalı konular için Merkür’e, kariyer ile alakalı konular için tepe noktasının etkileşimlerine, evlilik için Venüs’e bakılır.

Rektifikasyon astrolojinin muhtemelen en teknik çalışmalarından biridir; fakat bir o kadar da zevklidir. Şayet doğum saatinizden emin değilseniz ve netleştirilmesini isterseniz buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.