Merve Çubuktepe

Nasıl olduğunu anlayamadan yılın ilk ayını geride bıraktık bile… Şubat 2019 açı yapılarına göre değerlendirdiğimizde esasen oldukça iyi bir ay. Uyumu açı kalıpları ciddi şekilde yüksek, bunu kavuşum açıları izliyor. Hatta biraz matematiksel konuşalım, ay içerisinde oluşacak temel açıların %47’si olumlu altmışlık açı, %29’u da kavuşum. Yani sert açılara çok az yer var ki bu açılardan en önemlisi de ayın ilk günlerinde etkin olacak. Sonra hava gayet yumuşak görünüyor.

Bu güzel atmosfere uyumlu bir şekilde 5 Şubat 2019’da Kova burcunda bir yeniay gerçekleşecek. Bu yeniay uzun zamandır açık ara en olumlu etkilere sahip gökyüzü olayı. Her tarafın uyumlu açılarla dolu olduğu bir gökyüzü etkisi uzun zamandır görmemiştim. Bundan dolayı 2 Şubat 2019’da Mars-Plüton karesinin sert etkisi ile adeta saatin alarmı çalmış da duymamışınız gibi apar topar yataktan fırlayarak bu aya başlasak da açının etkinin dağılması ve yeniayın muhteşem etkisi ile bu zorlu tesir ortadan kalkıyor. Adeta harika bir kahve içerek açılmak ve kalkış anının zorlu etkisini geride bırakmak gibi.

5 Şubat 2019’da Kova burcunda gerçekleşecek yeniay zihnimizi genişletme, “başka bir ihtimal daha var” dedirtme misyonunda bir yapı. İçerdiği harika gökyüzü etkileşimleri ile tesir ettiği alana pozitif bir farklılık, vizyon ve heyecan katabilir. Tutulmalar ile sarsılan bünyelerin kendini toparlarması, Ocak 2019 boyunca planlar yapan ve yol haritası çizenlerin isteklerine ilk adımı atması adına şahane bir destek söz konusu. Yeniayın etkilerini detaylı olarak ayrı bir yazıda belirteceğim.

Bu ay gezegenler içerisinde önemli burç değişimleri de dikkat çekiyor. 4 Şubat 2019’da Venüs Oğlak burcuna geçiş yapacak. Venüs 1 Mart 2019’a kadar bu burçta seyahat edecek. Venüs’ün en soğukkanlı, ciddi, mantık ve materyal düzlem odaklı formu Oğlak burcundadır. Aşkta, seçimlerde duygulardan ziyade kişinin konumu, maddi durumu, saygınlığı gibi konular daha önemli olabilir. Laubaliliğin pek hoş karşılanmayacağı, duygusal niyetlerin daha ciddi ve gelecek odaklı olabileceği bir dönem. Sadece bu dönemin gölgesi her şeyi maddiyat, güç, statü vb gibi kavramlarla değerlendirmenin aşırı duygusuzluğun ilerleyen dönemlerde zorlayıcı bir etki oluşturma riskidir.

10 Şubat 2019’da Merkür Balık burcuna geçiş yapacak. Merkür bu burçta normal seyrinden daha uzun süre kalacak, zira yılın ilk Merkür retrosu bu burçta gerçekleşecek. Ancak “yine mi Retro” demeye henüz gerek yok, bu ayın konusu değil. :) Merkür retrosu durağan konumla birlikte 5-28 Mart 2019’da etkin olacağından bir sonraki ayın konusu diyebiliriz. Ancak bir uyarı olarak Retro zamanı yaklaştığından ve Merkür 18 Şubat 2019 itibariyle hız kaybetmeye başlayacağından önemli işleri bitirme, imza ve anlaşmalar gibi konularda bu ayın ilk yarısını etkin kullanmanızı öneririm.

11 Şubat 2019’da Juno İkizler burcuna geçiş yapıyor. Gökyüzünün analitik ve duygusallığa çok meyilli olmayan havasına flörtöz, muzip ve eğlenceli bir enerji getiriyor. 14 Şubat 2019’da Mars Boğa burcuna geçiş yapıyor. Mars bu burçta zararlı dediğimiz konumdadır. Mars hareket enerjisini temsil ederken Boğa burcunun stabil, değişime kapalı ve yavaş hareket eden doğası ile çelişir. Bundan ötürü özellikle ayın ikinci yarısında bir konuda harekete geçmek, inisiyatif almak gibi kavramlar göründüğünden daha zor olabilir, süreçler bir miktar daha yavaş ilerleyebilir.

19 Şubat 2019’da Başak burcunda bir dolunay meydana gelecek. Bu dolunay da yılın dokusuna uygun bir şekilde mantık, çaba, verim; kısacası “işleyen demir ışıldar” prensibi ile alakalı. Gerek kariyer, gerek aşkta sadece ilgili konuyu ciddiye alan, emek veren ve elini taşın altına koyanların kazanabileceği bir etkileşim.

Aynı gün 19 Şubat 2019’da Güneş Balık burcuna geçiş yapıyor. Tüm Balıkların doğum günlerini kutluyorum, yeni yaşınız güzellikler getirsin. :)

Gökyüzü etkili detaylı inceleyelim. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

2 Şubat 2019 / Mars kare Plüton: Şubat ayının en sert doğadaki yapısı kesinlikle bu açı kalıbı. Ani öfke, agresyon, çatışma ve güç savaşlarına zemin hazırlayan bu kareyle baş etmenin en iyi yolu etkin stres yönetimidir. Etkisi azalarak beş gün boyunca sürecek bu açı en ufak meselelerin büyük kavgalara dönüşmesini tetikleyebilir. Kontrol arzusu, takıntılı tavırlar ve fevri tavırlar en kaçınılması gereken davranış kalıpları.

3 Şubat 2019 / Venüs kare Kiron: Bir önceki açının sert doğasının altında oluşan bu kare açı özellikle duygusal hassasiyet ve yaralanmalara işaret etmekte. Açının doğası sebebiyle sözcükleri doğru seçmek önem kazanıyor. Zira bir anlık öfke ile ağızdan çıkan sözler sonrasında gönül yaraları oluşturabilir.

3 Şubat 2019 / Venüs üçgen Uranüs: Ay’ın ilk açıları hep gerilimli doğadaydı, bu açı kalıbı bu tansiyonu bir miktar düşürüyor. Özellikle sorunsuz ilişkilere daha fazla heyecan, coşku ve eğlence getirebilen bu açı aynı zamanda yaratıcılığı açığa çıkarmak adına ideal.

4 Şubat 2019 / Merkür altmışlık Jüpiter: Bu olumlu açı kalıbı her türlü mülakat, görüşme, önemli yazışma ve başvurular adına son derece etkilidir. Ticari anlamda da başarı ve fırsatlar söz konusudur.

4 Şubat 2019 / Venüs Oğlak Burcunda: Venüs en ciddi ve mesafeli formu olan Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Duygusal ilişkiler başta olmak üzere insan ilişkilerinde ciddiyet, saygınlık ve resmiyet önem kazanacak. Duygusal tercihlerde statü, maddiyat ve sosyal konum ön plana çıkabilir.

5 Şubat 2019 / Kova Burcunda Yeniay: Uzun zamandır gökyüzünde gerçekleşecek en olumlu açısal irtibatlara sahip şahane bir yeniay bizleri bekliyor. Bu yeniay ayın ilk günlerindeki gerilimli havayı da tamamen süpüren nitelikte.

8 Şubat 2019 / Güneş altmışlık Jüpiter: Bu olumlu açı kalıbı cömertlik, şans ve görünürlükle bağdaştırılır. Ön plana çıkmak, iyimserliği hissetmek ve geleceğe umutla bakmak adına harika bir yapı.

10 Şubat 2019 / Merkür Balık Burcunda: Merkür burç değiştiriyor ve retrosu ile birlikte uzun bir süre geçireceği Balık burcunda geçiş yapıyor. Yaratıcılık, ilham ve kalıpdışı düşünce tarzı adına destekleyicidir. Gölgesi ise hayallerde kaybolmak ve gerçekçi olmayan beklentiler…

10 Şubat 2019 / Merkür altmışlık Uranüs: Bu olumlu açı kalıbı burç değiştiren Merkür’ün etkisi başlar başlamaz şimşek hızında bir düşünce kabiliyeti, havada uçan sayısız fikir ve ilham oluşturuyor. Yaratıcılığı körükleyen bu etki uzun zamandır ilham perilerinin size uğramadığını düşünüyorsanız onları tekrar geri çağıran doğada.

11 Şubat 2019 / Juno İkizler Burcunda: Juno İkizler burcundaki transiti boyunca ilişkilere flörtöz bir etki katacak. Akıl oyunları, mizah ve zekanın çekiciliği sahnede. Pek tabii bulunduğu burç sebebiyle duygusal konularda ikilemler ve kafa karışıklığı da görülebilir.

13 Şubat 2019 / Mars kavuşum Uranüs: Koç burcunda gerçekleşecek bu son derece dinamik kavuşumun sağı solu belli olmaz. Ancak çok büyük bir enerji oluşturacağı kesin. Öngörülmesi kolay olmayan bu etkileşim beklenmedik yenilikler, şok edici olaylar ve ilginç tecrübeleri beraberinde getirebilir.

14 Şubat 2019 / Mars Boğa Burcunda: Mars Koç burcundaki hararetini geride bırakarak en sakin formlarından biri olan Boğa burcuna geçiş yapıyor. Bulunduğu burç gereği zorlu bir konumda olan Mars transit boyunca inisiyatif alma, ilk adımı atma ve harekete geçme gibi konularda yavaşlık ve bocalama durumunu getirebilir.

17 Şubat 2019 / Venüs altmışlık Neptün: Aşk ve ilişkiler adına en romantik ve yoğun açılardan biri. Duygusallığı tavana çıkaracak bu etkileşim Venüs’ün de Oğlak burcunda olması sebebiyle niyeti ciddi olanları mutlu sona ulaştırabilecek bir tesir oluşturuyor.

18 Şubat 2019 / Güneş altmışlık Uranüs: Heyecan, farklılık, sınırları aşmak, herkesin seçtiği yol dışında kendi yolunu bulmak adına güzel bir etkileşim. Görünürlük ve iz bırakmak adına da etkili.

19 Şubat 2019 / Venüs kavuşum Satürn: Bir tane daha “ciddi düşünüyoruz” açısı. Bu açı kalıbı da yeni başlayan ilişkiler dahil olmak üzere ilişkilere ciddiyet ve kalıcılık odağını güçlendirebilir. Finansal konularda da doğru adımlar atıldığı takdirde kalıcı bir verimlilik söz konusu olabilir.

19 Şubat 2019 / Güneş Balık Burcunda: Güneş burç değiştiriyor, Zodyak kuşağının on ikinci ve son ismi Balık burcuna geçiş yapıyor. Tüm Balık burçlarının doğum gününü kutluyorum. :)

19 Şubat 2019 / Merkür kavuşum Neptün: “Bir dilek tut” etkisi taşıyan bu güzel kavuşum, ruhsal güç açısından oldukça yoğun durumda. Her türlü ruhsal çalışma adına çok uygun bir etkileşim. Güzel, etkili ve derin yazılar yazmak, yayınlamak ve insanlara ulaşmak adına da etkilidir.

20 Şubat 2019 / Merkür altmışlık Satürn: Bu olumlu açı kalıbı her türlü iş başvurusu, mülakat ve anlaşmalar adına etkilidir. Kalıcı işbirlikleri, ömürlük verilen sözler için de çok uygundur.

22 Şubat 2019 / Merkür kare Jüpiter: Bu ayın son kare açısı da bu yapı olacak. Etkin olduğu üç gün boyunca abartılı tutumlar, boyu aşan sözleri vermeye çalışmak ve gereksiz iddia görülebilir. Gündemdeki meseleler olduğundan çok daha yoğun hissedilebileceğinden anlık hissiyatla hayati kararlar vermemekte fayda var.

23 Şubat 2019 / Venüs-Plüton kavuşumu: Tam anlamıyla hırs küpü bir açı… Hedefe giden yolda her şey mubahtır demeli mi, dememeli mi… Duygusal anlamda hiç beklenmedik açılmalar, patlamalar ve çekim getirebilir. Ancak ilk heyecan bitince neler olacak, işte onu zaman gösterecek. Aşırı hırs ve takıntının kesinlikle dizginlenmesi gerektiğini uyaran bir tesir.

25 Şubat 2019 / Venüs kavuşum GAD: Güney Ay Düğümü ile kavuşum yapan Venüs karmik açıdan da oldukça yoğun bir etkileşim oluşturuyor. Bu dönemde özellikle hayatınıza bir kişi girerse sonu nasıl biterse bitsin hayatınızda çok özel bir iz bırakabilir.

28 Şubat 2019 / Güneş altmışlık Mars: Bu dinamik açı kalıbı Şubat ayına veda ederken güçlü, kararlı, net ve başarı odaklı bir etki oluşturuyor. Sağı solu ayrı oynayanlara uymadan kararlılıkla kendi yolunu çizen ve orada yürüyenlerin kazanabileceği bir yapı. Sağlık açısından da güçlendiren ve canlandıran bir etkide. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Şubat 2019 için Ay Boşlukta Takvimi

Başlangıç Tarihi Başlangıç Saati Bitiş Tarihi Bitiş Saati Bulunduğu Burç
1-Şub-19 1:32 1-Şub-19 3:46 Yay
3-Şub-19 13:52 3-Şub-19 16:02 Oğlak
6-Şub-19 2:58 6-Şub-19 5:01 Kova
8-Şub-19 1:13 8-Şub-19 17:33 Balık
11-Şub-19 2:47 11-Şub-19 4:28 Koç
13-Şub-19 1:26 13-Şub-19 12:31 Boğa
15-Şub-19 15:48 15-Şub-19 17:02 İkizler
17-Şub-19 17:17 17-Şub-19 18:20 Yengeç
19-Şub-19 16:50 19-Şub-19 17:46 Aslan
21-Şub-19 4:51 21-Şub-19 17:17 Başak
23-Şub-19 18:10 23-Şub-19 18:55 Terazi
25-Şub-19 15:13 26-Şub-19 0:19 Akrep
28-Şub-19 9:17 28-Şub-19 9:47 Yay

Mutlu bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe Dirağ