Merve Çubuktepe

Ocak ayı gerçekten gerek açıları ve tutulmaları ile çok daha zorlu bir yapıdaydı. Şimdi ise biraz soluklanabileceğimiz bir döneme giriş yapıyoruz. Bu ay Merkür retrosu var ancak bu retroyu esasen yavaşlamak, Ocak ayı ve öncesindeki dönemin çılgın temposundan biraz çıkmak ve sakinleşmek adına değerli buluyorum. Bu ay gökyüzünün de temposu sakin, açısal irtibat sayısı standarda göre düşük. Bu da yine sade; az ama öz bir yaşam stilini daha makul ve faydalı kılıyor. Ayrıca bu ay olumlu açı kalıpları gerilimli açı kalıplarından çok daha baskın durumda onu da belirtmek isterim. :)

Merkür retrosu 17 Şubat-10 Mart 2020 tarihleri itibariyle etkin olacak. Balık burcundan, Kova burcunun son derecelerine gerileyen bir retro. (12 ° Balık – 28 ° Kova arasında) Bu dönem klasik retro yan etkileri yaşayabiliriz. Öte yandan karmaşık ve bir türlü oturamayan düşünceleri, olayları yapılandırıp oldukça yenilikçi ve ufkumuzu açan bir bakış açısına sokabileceğiz. Ayrıca sürekli teyakkuz halinde olan zihinlerimiz bu süreçte bir miktar sakinleşirken, kendimize de daha çok zaman ayırma şansımız olacak.

7 Şubat 2020’de Venüs Koç burcunda geçiş yapacak. Venüs zorlandığı, zararlı dediğimiz konum olan Koç burcuna dönüyor, ilk burç adeta yılın duygusal filmi başa sarmakta. İlişkiler konusunda acelecilik, tezcanlılık, fevri dürtüler söz konusu olabilir. Oysa ki Merkür retrosu döneminde daha tempo düşürmemiz gereken bir döneme giriş yapıyoruz. Bu sebepten ötürü her türlü insan ilişkilerde tempomuzu ayarlamak ve sabırlı olmak önemli olacak. Çok yoğun ancak anlık duygular yaşanabilir. Venüs 5 Mart 2020’ye kadar bu burçta olacak.

9 Şubat Aslan Burcunda Dolunay üzerimizdeki ölü toprağını adeta silkeliyor. Enerjisi ve coşkusu çok yüksek olan dolunay bu ayın en güzel gökyüzü olaylarından birisi. Mars’ın olumlu açılarla dinamizm kattığı bu etki sayesinde bir süredir enerji düşüklüğü yaşıyorsanız yükselebilir, motive olabilir ve yaşama sevincini tekrar hissedebilirsiniz.

16 Şubat 2020’de Mars Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Yüceldiği burç olan Oğlak’a geçen Mars bu konumda oldukça kuvvetlidir. Patinaj yapmaz, odaklandığımız her konuda net olmamızı sağlar. Disiplin, kararlılık ve cesareti ise ödüllendirir. Bu bağlamda dağılan odakları toplama, retro döneminde dahi kontrolü sağlamak adına oldukça güçlü bir transit. Mars 30 Mart 2020’ye kadar bu burçta kalacak.

19 Şubat 2020’de Güneş Balık burcuna geçiş yapıyor. Zodyağın sonuncu ve en gizemli burcu olan tüm Balıkların doğum günleri kutlu olsun. :)

23 Şubat 2020’de Balık Burcunda Yeniay ise Merkür retro döneminde gerçekleşiyor. Tam anlamıyla bir geçmiş muhasebe, çözümleme ve bilinçaltının derinliklerine iniş etkisi. Ayrıca manevi ve ruhsal anlamda da çok güçlü tesirler söz konusu. Sadece hiçbir konuda abartmamak ve ölçüyü korumak önemli.

Şubat 2020 Gökyüzü Takvimi: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

02.02.2020 / Venüs-Plüton Altmışlığı: Duygusal konularla alakalı tutkulu ve olumlu bir enerji. Bir konuda özellikle büyük bir istek ve arzu duyularak gidildiğinde karşılıklı olarak bir kimya oluşturabilir. Ayrıca duygularımızı güçlü ve etkileyici bir şekilde ifade edebiliriz.

03.02.2020 / Merkür Balık Burcunda: Merkür retrosunun çoğunluğunu da yapacağı Balık burcuna geçiş yapıyor. Merkür bu burçta düşük dediğimiz rahat edemediği konumdadır. Bu bağlamda odaklanma zorluğu ve kararsızlık görülebilir. Merkür 11 Nisan 2020’ye kadar bu burçta. (Çok kısa Kova burcuna dönüş yapacak ve tekrar Balık burcuna dönecek)

04.02.2020 / Venüs-Satürn Altmışlığı: Ciddi, güçlü, ayağı yere sağlam basan ilişkilerin kurulmasına destek olan bir açı kalıbı. Aynı zamanda sorunların çözülmesi ve bir ilişkinin tamir olması adına da olumludur.

05.02.2020 / Merkür-Uranüs Altmışlığı: Dinamik, yaratıcı ve kıpır kıpır bir enerji. Farklı fikirler üretmek, tıkalı konuları bir anda çözmek, “Buldum” diye bağırmak ve meselelere çok farklı açılardan bakıp yepyeni fikirler sahibi olmak adına güzel bir açı kalıbı.

07.02.2020 / Venüs Koç Burcunda: Venüs zorlandığı zararlı dediğimiz konum olan Koç burcuna geçiş yapacak. İlişkiler konusunda acelecilik, tezcanlılık, fevri dürtüler söz konusu olabilir. Oysa ki Merkür retrosu döneminde daha tempo düşürmemiz gereken bir döneme giriş yapıyoruz. Bu sebepten ötürü her türlü insan ilişkilerde tempomuzu ayarlamak ve sabırlı olmak önemli olacak. Çok yoğun ancak anlık duygular yaşanabilir. Venüs 5 Mart 2020’ye kadar bu burçta olacak.

09.02.2020 / Aslan Burcunda Dolunay: Enerjisi ve coşkusu çok yüksek olan dolunay bu ayın en güzel gökyüzü olaylarından birisi. Mars’ın olumlu açılarla dinamizm kattığı bu etki sayesinde bir süredir enerji düşüklüğü yaşıyorsanız yükselebilir, motive olabilir ve yaşama sevincini tekrar hissedebilirsiniz.

14.02.2020 / Merkür Ana Gölge Faz: Merkür retroya gitmek üzere yavaşladığından ötürü ana gölge faza geçiyor. Yani bu zaman itibariyle iletişim, haberleşme ve ilişkilerle alakalı Merkür retro evresine benzer süreçler gelişmeye başlayabilir.

16.02.2020 / Mars Oğlak Burcunda: Yüceldiği burç olan Oğlak’a geçen Mars bu konumda oldukça kuvvetlidir. Patinaj yapmaz, odaklandığımız her konuda net olmamızı sağlar. Disiplin, kararlılık ve cesareti ise ödüllendirir. Bu bağlamda dağılan odakları toplama, retro döneminde dahi kontrolü sağlamak adına oldukça güçlü bir transit. Mars 30 Mart 2020’ye kadar bu burçta kalacak.

17.02.2020 / Merkür Retrosu: Merkür retrosu bu tarih itibariyle başlıyor. Balık burcundan, Kova burcunun son derecelerine gerileyen bir retro. (12 ° Balık – 28 ° Kova arasında) Süreç 10 Mart 2020’ye kadar devam edecek. (Ana gölge fazıyla 15 Mart 2020’ye kadar etkin)

19.02.2020 / Güneş Balık Burcunda: Zodyağın sonuncu ve en gizemli burcu olan tüm Balıkların doğum günleri kutlu olsun. :)

20.02.2020 / Jüpiter-Neptün Altmışlığı: 2020’nin majör açılarından biri ve özellikle yıla hakim olan zorlu dokudaki açıların aksine rahatlatıcı bir etki. Huzuru tekrar inşa etmek, belki de sorunlara odaklanmaktan değer vermeyi unuttuğumuz şeyleri hatırlama ve maneviyatı da güçlendirmek adına yoğun tesirli bir açı kalıbı.

21.02.2020 / Mars-Uranüs Üçgeni: Retro dönemine rağmen çok verimli, dinamik ve olumlu bir açı. Aklımıza koyduğumuzu yapmak, farklılıklardan keyif almak, içimizdeki ve dünyadaki değişik renkleri keşfetmek; isteyip de yapamadıklarımızı uygulamak adına destekleyici bir etki.

22.02.2020 / Güneş-Uranüs Altmışlığı: Bu açı kalıbı baskı altındaki bünyenin rahatlaması ve kendisini özgürce ifadesi adına pozitiftir. Bireysel farklılıklarla zenginleşmeyi de temsil eder.

23.02.2020 / Venüs-Jüpiter Karesi: İki iyicil arasındaki gerilimli açı kalıbı yine de gerilimli açılar grubu içerisinde en olumlu doğaya sahip olanlardan biri. Duygusal konularda aşırı abartı, kantarın topuzunu kaçırma, yüksek ve gerçekçi olmayan beklentiler, talepler konusunda dikkat. Ayrıca retro dönemi açısı olduğundan finansal risklerden ve aşırı harcamalardan, müsriflikten kaçınılmasında fayda var.

23.02.2020 / Balık Burcunda Yeniay: Tam anlamıyla bir geçmiş muhasebe, çözümleme ve bilinçaltının derinliklerine iniş etkisi. Ayrıca manevi ve ruhsal anlamda da çok güçlü tesirler söz konusu. Sadece hiçbir konuda abartmamak ve ölçüyü korumak önemli.

25.02.2020 / Güneş-Mars Altmışlığı: Bu olumlu açı kalıbı Merkür retrosuna aksiyon alınması gerekiyorsa doğru bir zamanlamaya işaret eder. Motivasyon artışı, efor gerektiren işlere güç toplamak, heves ve odak artışı söz konusudur. Ayrıca sportif anlamda da destekleyicidir.
28.02.2020 / Venüs-Plüton Karesi: Ayın son günlerine gelirken ilişki kazaları adına riskli bir açı kalıbı. Aşırı saplantı, kıskançlık ve hatta takıntı görülebilir. Aşk mı saplantı mı sorusunun cevabını doğru vermek önemli. İlişkilerde duygulardan ziyade kimin daha güçlü ve yönetici konumda olduğu sorusuna odaklanma görülebilir, tutkuları da kontrollü yaşamak ve mantık odaklı kalmak önemli.

29.02.2020 / Merkür-Uranüs Altmışlığı: Yine Merkür retrosunda özellikle iş görüşmeleri, mülakat ve diğer tüm önemli işlemler için kullanabileceğimiz kullanabileceğimiz verimli bir açı kalıbı. Ayrıca yaratıcılık tesiri taşıdığından yazmak ve yayınlamak adına da destekleyicidir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe