Merve Çubuktepe

Yeni aya Kova burcunda Merkür retrosu ile başlıyoruz. Merkür 26-11 derece Kova burcunda gerileyecek. Takvim şu şekilde:
Merkür Durağan Konumda: 29 Ocak 2021 18:52 – 31 Ocak 2021 18:51
Merkür Retro Konumda: 31 Ocak 2021 18:52 – 20 Şubat 2021 03:52
Merkür Durağan Konumda: 20 Şubat 2021 03:53 – 22 Şubat 2021 03:52

Kova burcu elektronik eşyalar, online hizmetlerle doğrudan alakalıdır. Veri kayıplarına en açık olan Merkür Retrolarından biri. Bu sebeple verileri yedeklemek, şifreleri güncellemek, ani voltaj değişimlerine karşı önlem almak faydalı olacaktır. Önemli uygulamalar ve programlarda global çöküş veya veri ifşası gündeme gelebilir. Elektrik kesintileri gibi konular da gündeme gelirse şaşırtıcı olmaz.

Bireysel anlamda özgürlük isteminin tonunun hırçınlığa dönüşmesi söz konusu olabilir. “Benim dediğim doğru, geri kalan yanlış.” Üzerine “O zaman sen de benim gibi düşünmelisin ya da umurumda değilsin.” Bu tarz uç eğilimler görebiliriz. Veya düşünsel olarak pratikte uygulanması imkansız noktalara kaçmak, işler istediğimiz gibi gittiğinde hemen basıp gitme isteği veya sürekli her şeye gereksiz muhalefet etme isteği görülebilir.

Gölge yön olarak “herkes eşittir, bazıları daha eşittir” tarzı eşitlikçi görünümlü adaletsizlikler, fikirlerin aşırı çatışması gibi motiflere de tanık olabiliriz. Veya çok soyut ve uç düşünsel konulara kapılıp sonuç almakta, bir şeyleri somutlaştırmakta zorlanabiliriz.

Eski sevgili getiren türden ziyade eski düşünceleri, hak ve haksızlıkları, kaybettiklerimiz ve kazandıklarımızın muhasebesini yapacağımız bir retro bizleri bekliyor.

Bu retro önceden öğrendiğimiz şeylerin, soyut kavramların üzerinden geçmek ve onları gerçekten algılamak adına büyük bir fırsat olabilir. Bu süreçte özgürlüğün çevremizde değil, bilakis içimizde filizlendiğine şahit olabiliriz.

Ayın en önemli ve zorlu gökyüzü etkileşimi 17 Şubat 2021’de kesinleşecek olan Satürn –Uranüs karesi. Bu açı 15 Haziran 2021 ve 24 Aralık 2021’de tekrar edecek. En sağlam, katı ve güçlü duran yapıların (Satürn) beklenmedik çekilde çöküp tuzla buz olmasıyla doğrudan alakalı bir etkidir. Adeta bir anda bir fay hattının çok yüksek oranda birikmiş gerilimin dışarı vurması gibi. Özetle sarsıcı, beklenmedik ve sürpriz olaylara açığız. Bireysel veya toplumsal çerçevede canımıza tak eden olaylarda çok şiddetli tepkilere tanık olabiliriz.

Bazen her şeyi bir “çat” sesi başlatır ve o kurulu düzen yıkılmaya başlar. Yıkım ve değişim kaçınılmazdır. Adeta Tarot’taki Yıkılan Kule kartı gibi. Bu açı kalıbı sebebiyle çevremizde aniden kumdan kaleler dökülüyor, beklemediğimiz değişimler gündeme geliyorsa şayet yıkılan kalenin tozlarını elimizle tutmaya çalışmak yerine yere düşecek kumlarla ne yapacağımızı düşünmek, değişimi ne şekilde olursa olsun kabullenmek avantaj getirecektir.

Finansal piyasalarda dalgalanmalar, spekülasyon inanılmaz artabilir. Kur ve fiyatlar de keza bunlardan etkilenebilir. Ekonomik gidişatın zorlaşması, resesyonun artışı, zorlaşan hayat koşullarıyla insanların artık tepki vermesi açının anlamıyla uyuşmaktadır. Global ölçekte ciddi protestolar, depremler ve zorlu doğa olaylarına da tanık olabiliriz. Zaten bu ay gökyüzünde Kova burcu çok baskın durumda olacak. 17 Şubat 2021’e kadar Satürn-Merkür-Jüpiter-Venüs-Güneş bu burçta olacak. Haliyle burcunun temalarındaki vurgu ve isyankar motif artıyor.

Bu açı kalıbı 17 Şubat-11 Mart 2021 aralığında ülkemizde orta-yüksek sismik aktivite riski oluşturmaktadır. Özellikle İstanbul Marmara bölgesi 8-11 Mart 2021 aralığında oldukça aktif.

Uranüs Boğa etkisi sebebiyle özellikle tarım sektörüyle alakalı tepki ve reform talepleri gelebilir. Gıda fiyatları ve tarım sistemiyle ilgili daha çok konuşacağız gibi görünüyor.

1-25 Şubat 2021 arasında Venüs Kova burcunda seyredecek. Sürekli hesap kitap, ciddi konular ve mantıkla hareket ettiğimiz bir düzlemin yerini yavaş yavaş özgürlük duygusu, farklı olma isteği, yaratıcılık, kendi yolunu çizmek gibi kavramlar alacak.

Bu dönemde rutinleşmiş ilişkilerin köküne kibrit suyu dökülebilir, zira tekdüze ve sıkıcı olan her şeye karşı alerjik hissedeceğimiz bir dönem bizi bekliyor. İlişkilerde kendi beklentileriniz, kişisel özgürlüğünüz de önem kazanacaktır. Bu süreçte sizi baskılayan ya da kendinizi tam olarak ifade etmenizi engelleyen kişiler varsa onlara karşı durmanız hatta zaman zaman duygusal patlamalar yaşamanız mümkündür. Burada dikkat edilmesi gereken kaçış ve isyan temasının boyutudur. Haliyle her geleneksel yapıyı sıkıcı diye yok saymak sonradan sizi eksik hissettirebilir.

Diğer yandan Venüs Kova dönemi imaj konusunda radikal değişimleri de getirebilir. Çok farklı ve modern tarzları deneyebilirsiniz. Ancak tabii sonradan pişman olmamak için ne kadar “farklı” olmak istediğinize iyi karar vermelisiniz.

25 Şubat-30 Mart 2021 aralığında ise Venüs yüceldiği Balık burcuna geçiş yapacak. Bu etkileşim daha çok önümüzdeki ayın konusu. Ancak Venüs’ün en sağ ve yoğun formu olan Balık uzun süre sonra hayatlarımıza daha yumuşak, şefkatli, affedici ve merhametli bir etkileşim getirmekte.

13 Şubat 2021’de Kova burcunda yeniay meydana gelecek. Yeniay çok özgür ve isyankar bir doğaya sahip. Hakları talep etmek, özgürlüklerin tanımlarını yeniden yazmak adına önemli. Özgürlük kısvesi altında baskıcı ve bencil kararların gündeme gelme ihtimali var. Haksızlıklara karşı tetikte olmayız. Diğer yandan Merkür retro döneminde olduğu için geçmiş muhasebeyi yaptıktan sonra gereken cesareti bulup kabuğumuzu kırmak adına büyük güç bulabiliriz. Yeniay dijital paralar, yatırım araçları, enerji, elektronik sektörü ve teknolojik araçlarla ilgili türbülans ve problemler de getirebilir. Bilgi ifşaları hack gibi konular gündeme gelebilir.

**27 Şubat 2021’de Başak burcunda dolunay meydana gelecek. Dolunay anında Rigel eğitim ve bilgi yıldızı merkezde, Güneş ile pararlel konumda. Bu bağlamda retro da biterken çok sevdiğimiz bir şeyleri öğrenmek ve ustalaşmak adına büyük bir fırsat söz konusu. Materyal ve ruhani olan başta çatışabilir, ancak sonra sentezleyebiliriz. Dolunay anında Güneş-Venüs kavuşumu da affetme, barışma, merhamet ve hayır işleri gibi konularda vurgu yapıyor. Mantığı bırakmadan kalbimizdeki buzları eritmek, affetmek ve gerekiyorsa geride bırakmak mümkün.

18 Şubat 2021’de Güneş Balık burcuna geçiş yapacak. Bütün Balıkların doğum günü kutlu olsun, sağlıklı ve mutlu harika bir yaş dilerim. :)

Şubat ayının öne çıkan astrolojik gelişmeleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

1 Şubat 2021 / Güneş-Mars Karesi: Bu açı kalıbı doğası gereği agresyona açıktır. Eril ve otoriter figürlerle daha fazla çatışabiliriz. Enerjimiz yüksek ancak bir miktar da dengesiz olacaktır. Öfkeyle kalkanın zararla oturacağını unutmayalım.

1 Şubat 2021 / Venüs Kova Burcunda: Detaylı açıklaması ilk bölümde. Transit 1-25 Şubat 2021 aralığında sürecek.

6 Şubat 2021 / Venüs-Satürn Kavuşumu: Bu açı kalıbı duygusal ve maddi konularda kendi özgürlük ve isteklerimizi merkeze alırken kişisel sınırlarımızı da çizmemizi desteklemekte. Daha anlayışlı, herkesi düşünen çoğulcu bir yapı söz konusudur. Duygusal veya maddi konularda herkesin menfaati ve kişisel isteklerini dikkat almak önemli olacaktır.

7 Şubat 2021 / Venüs-Uranüs Karesi: Bu açı kalıbı artan gerilimli tesirler sebebiyle ilişkilerde ani kopmalar getirebilir. Bıçak kemiğe dayandıysa eğer ani ayrılık ve boşanmalar söz konusu olabilir. Diğer yandan ilk başta çok alakasız bulduğumuz sürpriz aşk haberleri de görebiliriz. Finansal konular adına çok dalgalı bir etki, her an her şey olabileceğinden büyük finansal risklerden kaçınmakta fayda var.

8 Şubat 2021 / Güneş-Merkür Kavuşumu: Merkür retro konumdayken Güneş ile kavuşum yapıyor. Bu yüzden yeniden ziyade eski bildiklerimize, kitaplarımıza odaklanmak bize çok ciddi bir iç görü getirebilir. Yıllar önce okuduğumuz bir kitabı tekrar okumak gibi. Ve bireysel isteklerimiz, toplumsal hedeflerimizi düşünüp bir yol haritası da çizebiliriz.

10 Şubat 2021 / Merkür-Mars Karesi: Bu gerilimli açı kalıbı entelektüel farklılıklar adına çatışmalar getirebilir. Zeka odaklı savaşlar, keskin ve ukala bir iletişim tarzı daha baskın olabilir. Ancak kendimizi, zeka ve birikimlerimizi aşırı yüceltmek ciddi şekilde ters tepebilir.

11 Şubat 2021 / Venüs-Jüpiter Kavuşumu: Ayın güzel açısı olan bu kalıp özellikle de duygusal konulara taze bir rüzgar getirmekte. Önemli olan karşımızdaki kişi(leri) taleplerle boğmamak. Aynı zamanda ufkumuzu aşacak insanlarla yollarımız kesişebilir. Merkür retrosu esnasında bir yatırım yapılacaksa, alım satım ve imza işleri gibi konularda ayın en avantajlı dönemi.

11 Şubat 2021 / Kova Burcunda Yeniay: Detaylı açıklaması ilk bölümde.

13 Şubat 2021 / Merkür-Venüs Kavuşumu: Bu açı kalıbı da her türlü iletişim faaliyeti adına ahenkli ve özgür bir ortam oluşturuyor. Bir şeyler okuyup öğrenmek, toplumsal vazifelerle alakalı harika bir tesirdir. Bu açı kalıbı da Merkür retrosu döneminde önemli konuşmalar, imzalar ve faaliyetler için ideal bir etki.

14 Şubat 2021 / Mars-Neptün Altmışlığı: Bu açı kalıbı yavaş ama kararlı ilerlemenin getirdiği ahenkli zafer duygusu ile alakalıdır. Bir şeyi yavaş ama adım adım kararlılıkla en iyi hale getirmek, ilham ve yaratıcılığı kullanarak güzel bir sonuç almak mümkün olabilir.

15 Şubat 2021 / Merkür-Jüpiter Kavuşumu: Bu açı kalıbı mevcut Merkür retro dönemindeki bir işe başlamak, bitirmek, imza, mülakat, alım satım gibi konular adına en iyicil açı kalıbı. Retro döneminde bir eğitime başlamak adına destekleyici. Eğitim alanında eksik bildiğimiz konuları çalışarak iyice öğrenebiliriz, pekiştirebiliriz.

17 Şubat 2021 / Satürn-Uranüs karesi: Detaylı bilgi ilk bölümdedir.

18 Şubat 2021 / Güneş Balık Burcunda: Bütün Balıkların doğum günü kutlu olsun, sağlıklı ve mutlu harika bir yaş dilerim. :) Güneş 20 Mart 2021’e kadar bu burçta olacak.

20 Şubat 2021 / Merkür Durağan Konumda: Merkür 20 Şubat-22 Şubat 2021 aralığında durağan konumda kalacak.

20 Şubat 2021 / Venüs-Mars Karesi: Bu açı kalıbı ikili ilişkilerde türbülanslı etkilere işaret etmekte. Mental farklılıklar büyük problemler oluşturabiliriz. “Ben bilirim tavrı” ve gereksiz inat tüm insan ilişkilerine zarar verebilir, dikkatli olunmalı.

22 Şubat 2021 / Merkür Retrosu Sona Erdi: Merkür saat 03:52 itibariyle retro hareketini tamamlayarak ileri hareketine geçecek.

25 Şubat 2021 / Mars-Plüton Üçgeni: Bu güçlü ve yoğun açı kalıbı Merkür retrosu da bittikten sonra bize çok ciddi bir kuvvet ve motivasyon oluşturmakta. Eylemlerinizin sonuçlarını kalıcı ve olumlu olarak görmeniz mümkün. Güçlü müttefikler de edinebilirsiniz. Spora başlamak için de ideal bir kalıptır.

25 Şubat 2021 / Venüs Balık Burcunda: Venüs’ün en sağ ve yoğun formu olan Balık uzun süre sonra hayatlarımıza daha yumuşak, şefkatli, affedici ve merhametli bir etkileşim getirmekte.

26 Şubat 2021 / Güneş-Uranüs Altmışlığı: Bu iyicil açı kalıbı içimizdeki yaratıcılığı dışarı vururken aynı zamanda hayatımıza keyifli sürprizleri de getirebilir. Bir konuda görünür olmak takdir ve ilgi toplamak adına da destekleyicidir.

27 Şubat 2021 / Başak Burcunda Dolunay: Detaylı açıklaması ilk bölümde. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir ay dileğiyle!
Merve Çubuktepe