Merve Çubuktepe

Kısa ancak önemli bir ay bizi beklemekte. Venüs retrosunu bıraktık, bu ayın ilk haftası itibariyle Merkür retrosuna da veda ediyoruz. Çifte retro etkisiyle Ocak ayı geçmek bilmemişti. Ancak şimdi hayat tekrar hız kazanırken önümüze bakmaya başlayacağız.

1 Şubat 2022’de Kova burcunda Yeniay ve 16 Şubat 2022’de Aslan burcunda dolunay ezber bozan güçlü etkileriyle ay boyunca sahnede olacaklar. Bildiklerimizi unutup yeniden öğrenme sürecine giriyoruz. Bu durum özellikle bahar aylarındaki tutulmalar dönemi geldiğinde yeni kapıları açarken oldukça işimize yarayacak.

Merkür retro takvimininin neredeyse sonunda geldik:
Merkür Durağan Konumda: 3 Şubat 2022 saat 07:43 (24 derece Oğlak)
Merkür İleri Harekette: 5 Şubat 2022 saat 07:43 (24 derece Oğlak)

Merkür 3-5 Şubat 2022 tarihleri arasında durağan konumda olacak. Durağan konum çok önemlidir ve bu evrede yaşanan olaylar zinciri, atılan adımlar, verilen sözler ve imzalar kalıcı olma eğilimindedir. Kararsızlık, donma ve hareketsizlik hali de yaratabilir. Bu sebeple durağan dönemde davranışlarımıza retrodan daha fazla dikkat etmeliyiz. Merkür 5 Şubat 2022 saat 07:44 itibariyle ileri harekete başlayacak Gölgesinden çıkıp kendine gelmesi 10-15 günü bulur, ancak çıkış anı itibariyle Merkür artık ileri harekette olduğu için retro gücünde etkiler göstermez.

İleri hareket başladıktan kısa bir süre sonra Merkür Kova burcundaki asıl yolculuğuna 15 Şubat 2022’de başlayacak. Merkür bu formda en özgür, en hümanist, bütüncül ve sivri dilli hallerinden biridir. İnsan, toplum, hayvan haklarına vurgu artar; ırkçılık, faşizm ve cinsiyetçilik gibi kavramlara tepkiler artar. Kolektif hareket eden şahsi oynayana göre daha avantajlı hale gelir. Gölge yönüyle ise sırf farklı olmak için ani uçuk tepkiler, kaçış temaları veya anlamsız davranışlar görülebilir. Merkür 11 Mart 2022’ye kadar bu burçta kalacak.

Yeniay-Dolunay etkilerini incelersek eğer 1 Şubat 2022 08:45’te 12 Kova burcunda bir yeniay meydana gelecek. Yeniay anında Uranüs sahnede ve bu da ezberleri bozan, şok edici olaylara işaret ediyor. Bireysel düzlemde Güneş-Ay kavuşumuna Satürn eşlik ederken, Uranüs’ün de kare sert açı yapması bildiklerimizi sorgulamayı, sorun olduğu bilinen ancak “idare edilen” gerçeklerin ortaya çıkacağına işaret etmekte. Sürekli aynı şeyleri yapan farklı sonuç alamaz. Bu yeniay da bize bu temayı gösterirken, doğaçlama ve değişikliklere uyum yetilerimizi güçlendirecek.

Enerji krizinin (elektrik) süreceğine işaret eden bu yeniay insan hakları, toplumsal konular, bıçağın kemiğe dayandığı temalarda tepkilerle doğrudan alakalı durumda. Hayat koşulları, zamlar, toplumsal ayrışma daha keskin hale gelebilir. Merkür yeniay anında halen retro konumda olduğu için eski defterlerin açılması, bu konuların sert ve provokatif bir şekilde gündeme gelmesi söz konusu olabilir. Anormal hava koşulları yeniaya yakın dönemlerde tekrar yaşanabilir.

Yeniay otorite ile halkı, eski ile yeniyi, geleneksel ve fütürist olanı karşı karşıya getiriyor. Mars’ın yeniayda Facies ile kavuşumda olması zorbalık, eril şiddet temalarının ortaya çıkabileceğine işaret etmekte. Satürn etkisi bize kararlı ve disiplinli olanın fayda göreceğini söylüyor. Sıkıntılar yaşanıyor olsa da sistem kuran, disiplinini bozmayan ve duygularına yenilmeyenler bu süreçte avantajlı olacaktır.

16 Şubat 2022 saat 19:56’da 27 derece Aslan Burcunda bir dolunay meydana gelecek.
Dolunay anında Güneş, Ay hariç “yalnız” ve çok geniş mesafeden Satürn ile kavuşuma sahip. Bu da bireysel kararlar, “ben” bilinci ve bazen de “yönsüz” kalma durumunu vurgulamakta. Hemen bir seçim yapmak veya ani kararlar vermek zorunda olmadığımızı hatırlamamız önemli.

Diğer yandan bu dolunay zaman zaman ego krizleri, her şeyi kişisel algılama, kendi değerimizi başkalarından duyma ve onay isteği gibi vurgulara dikkat çekmekte. Sürekli “elalem” ne der diyerek veya sırf insanlar beğensin diye bir şeyler üretmek ya da öyle davranmak bizi geliştiremez, aksine önce yerimizde saydırır, sonra da geriletir.

Dolunay haritasının MC’sinde Isis asteroidinin bulunması dağılan şeyleri -kendimiz dahil- toparlamak adına güç bulabileceğimizi gösteriyor. Sıkıntılar, sorumluluklar geride kaldıkça yaşam enerjimiz yükselecek ve içimizdeki çocuk yeniden gülümseyecektir.

Yılın önemli majör açılarından biri olan Jüpiter-Uranüs altmışlığı 18 Şubat 2022’de kesinleşiyor. Her türden olasılığı görmek ve anlamayı önemli kılan bu açı ile öğrenme ve farklı şeyleri başkalarıyla konuşmak zevk haline gelir. Ancak açı kalıbı etkisiyle sıradan sorunlardan ve günlük hayat sorumluluklarından sıkılabilir, kaçmak istetebiliriz. Bu açı kalıbı etkisini önümüzdeki aylara kadar yayacak. Bilimsel ilerlemeler yaşanabilir, yeni tedavi biçimleri bulunabilir.

Bu açı kalıbı aynı zamanda sosyal haklar, özgürlük ve eşitlik ile de alakalıdır. Bu sebeple protestolar, eşitlik arzusu, bozulan dengelere verilen tepkiler giderek artabilir. Bir işi yaparken az seçilen yoldan gitmek, herkesin aynı yaptığı şeye orijinal ve özgün bir yorum katmak fark yaratabilir.

Şubat ayının öne çıkan astrolojik gelişmeleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

1 Şubat 2022 / Kova Burcunda Yeniay: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

3 Şubat 2022 / Merkür Durağan Konumda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

4 Şubat 2022 / Güneş-Satürn Kavuşumu: Bu açı kalıbı ciddiyet, kararlılık, disiplin aynı zamanda dogmalardan sıyrılmayı da temsil ediyor. Kendimizi yeniledikçe gelişeceğimizi vurgulayan bu açı girişimcilik, yaratıcı fikirler, eğitim ve iş girişimleri gibi konular adına destekleyici. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

4 Şubat 2022 / Mars-Jüpiter Altmışlığı: Gereken çabayı gösterdiğimiz zaman hedeflerimize ulaşabiliriz. Çalışkanlılık ve hırs artar. Yaşam enerjisi yükselirken sağlıklı rekabet oluşturulabilir. Girişimler bolluk getirebilir ve hızlı para akışı sağlayabiliriz. Spor ve diyet için destekleyicidir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

5 Şubat 2022 / Merkür İleri Harekete Geçiyor: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

6 Şubat 2022 / Mars-Chiron Karesi: Kazalar, yaralanmalar, dikkatsizliğe açık bir etki. Bedeni zorlamamak, hareketlerimize dikkat etmek çok önemli. Agresif davranışlar beklenenden fazla kırıcı ve kalp yaralayıcı olabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

8 Şubat 2022 / Mars-Uranüs Üçgeni: Bu olumlu açı kalıbı yeterli irade ve kararlılık gösterdiğimizde bizi yaratıcı çözümlere ulaştırıyor. Çok daha enerjik ve üretken hissedebiliriz. Ailevi ve maddi konuları çözümlemek adına ideal bir tesirdir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

11 Şubat 2022 / Merkür-Plüton Kavuşumu: Bu açı kalıbı oldukça ciddi ve manipülatif bir tesir içeriyor. Doğru kullanıldığı takdirde insanlar üzerinde güçlü etki bırakmak mümkündür. Ancak bir yandan güç savaşları, domine etme ve kimi zaman da aşırı baskıyla karşılaşmak da söz konusu olabilir. Açı kalıbı +- 3 gün etkili.

15 Şubat 2022 / Merkür Kova Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

16 Şubat 2022 / Venüs-Mars Kavuşumu: İlişkilerde rutinin dışında karşılaşacağımız olumlu veya olumsuz sürprizler öne çıkıyor. Geleneksel yapılardan özgürleşmek isteyebiliriz. Ani ilişki veya evlilik kararları verilebilir. İlişkilerde agresyon veya aşırı tutku görülebilir. +-5 gün etkili.

16 Şubat 2022 / Aslan Burcunda Dolunay: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

18 Şubat 2022 / Güneş Balık Burcunda: Tüm Balıkların doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız size güzellikler getirsin. :)

18 Şubat 2022 / Jüpiter-Uranüs Altmışlığı: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

23 Şubat 2022 / Mars-Neptün Altmışlığı: Bu açı kalıbı yavaş ama kararlı ilerlemenin getirdiği ahenkli zafer duygusu ile alakalıdır. Bir şeyi yavaş ama adım adım kararlılıkla en iyi hale getirmek, ilham ve yaratıcılığı kullanarak güzel bir sonuç almak mümkün olabilir. Açı kalıbı +- 7 gün etkili.

24 Şubat 2022 / Venüs-Neptün Altmışlığı: Bu romantik ve duygusal açı kalıbı kalpleri yumuşatan bir tesire sahip. Ancak adım atmak koşuluyla. Altmışlık olumlu açılar çabayla gelen iyicil etkinin sembolüdür. Yıpranmış ilişkilerde inisiyatif alındığı takdirde barışma ve denge durumu gündeme gelebilir. İlham, yaratıcılık ve üretim adına da destekleyicidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

25 Şubat 2022 / Merkür-Uranüs Karesi: Bu çatışmalı açı kalıbı gereksiz inat, uç fikirlerin çatışması, “Hep ben haklıyım” inadını temsil ediyor. Herkesin kendine has fikirleri olabilir ve diğer fikri kabul etmeyebilir. Açı kalıbı ani öfke patlaması ve fevri hatalı hareketler getirebilir. Yıkıcı bir isyanı simgeler. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe