Merve Çubuktepe

Mars retrosundan sonra Merkür retrosunu da Ocak ayında bıraktık. Uzun süre sonra 26 Ocak 2023 itibariyle tüm gezegenler direkt harekete geçti ve Şubat ayı boyunca da bu “direkt” etkiyi hissedeceğiz. Hayatımızda retrolar dönemi sebebiyle yavaş giden, çetrefilli hale gelen konular netleşirken karşımıza çıkan zorluklara karşı daha dirayetli durabileceğiz.

Bahardaki tutulmalar dönemine adım adım yaklaşırken 5 Şubat 2023’te Aslan Dolunayı, 11 Şubat-3 Mart 2023 arasında Merkür Kova geçişi ve sonlara doğru Balık burcuna geçecek olan Güneş’in 20 Şubat 2023’te sahnede olacağı bir yeniay bizleri bekliyor. Özünde oldukça iyileştirici, ruhani yolu güçlü ve en uzun gecenin ardından gelen ilk güneşli gün gibi düşünebiliriz bu ayı. Bu sebeple retroların getirdiği mahmurluğu geride bırakıp harekete geçmenin zamanıdır diyebiliriz. Ayın sonlarına doğru 20 Şubat 2023’te Koç burcuna geçecek olan Venüs de enerji ve azmimizi yükseltecek.

5 Şubat 2023 21:28’de 16 derece Aslan burcunda bir dolunay meydana gelecek. Bu yeniay ikili ilişkilerde oldukça hatları dalgalandıracak durumda. Dolunay anında Venüs-Mars, Güneş-Uranüs kareleri oldukça etkili. İlişkilerde ani patlamalar, şok aşk veya boşanma haberleri duyabiliriz. Diğer yandan Aslan burcu liderlik konusunu da sembolize ettiği için hiç beklenmedik altılı masa için ters köşe bir aday gelebilir veya çok ilginç ve çarpıcı icraatlar hatta skandallar duyabiliriz tüm siyasi düzlemlerden. Bu durum makro düzlem için de geçerli. Dolunay anında yükselende Lilith’in bulunması bu dönem manipülatif dişil enerjiye karşı da dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekmekte.

Dolunay 11/5 aksında olduğu için sosyalleşmek, bir araya gelmek, bir grupta liderlik vasıflarımızı bulmak gibi temalar önemli görünüyor. Ayrıca konumuz aşk olacak aşikâr, ancak bir diğer konu da spekülatif para hamleleri. Bu konularda çok dikkat zira yanlış kararlar vermeye meyilli riske açık kişiler özellikle 1-12 Şubat 2023 arası oldukça dikkatli olmalı. Dolunay +-7 gün boyunca etkili olacak.

Merkür, 11 Şubat 2023’te Kova burcuna geçecek. Merkür bu formda en özgür, en hümanist, bütüncül ve sivridilli hallerinden biridir. İnsan, toplum, hayvan haklarına vurgu artar; ırkçılık, faşizm ve cinsiyetçilik gibi kavramlara tepkiler artar. Kolektif hareket eden şahsi oynayana göre daha avantajlı hale gelir. Özgürlük, bireysel hak ve özgürlere duyarlılık, kolektif düşünce ve iş birliği teması güçlenecektir. Gölge yönüyle ise farklı olmak için farklı olmak, ani uçuk tepkiler, kaçış temaları görülebilir. Merkür bu burçta 3 Mart 2023’e kadar kalacak.

Güneş 19 Şubat 2023’te Balık burcuna geçiş yapacak. Bir Zodyak turunu daha tamamlıyoruz. Balık, Zodyak kuşağının son burcudur. Aynı zamanda insanın ruhsal evriminin son kapısıdır. Balık ise astrolojide 12. evi temsil eder. Ayrıca Balık burcu sembolünde yine kapı motifi karşımıza çıkar. Balık burcu da 12. Ev de maddi ve manevi dünya arasında sembolik bir kapıdır.

Balık burcu aynı zamanda merhamet, şefkat ve yardımlaşma demektir. “Az sadaka bin belayı defeder” misali bize destek vermenin önemini hatırlatır. Gölge yön olan kurban ve kaçış psikolojisinden kaçmak, sıkıcı olsa dahi detay ve sorumluluklarla uğraşmaktır. Zodyak’ın en şair ruhlarından Balıkların doğum günü kutlu olsun yeni yaşınız size güzellikler getirsin! Güneş 20 Mart 2023’e kadar bu burçta kalacak.

Güneş Balık burcuna geçtikten sonra bir süre sonra 20 Şubat 2023 saat 10:05’te 1 derece Balık burcunda bir yeniay meydana gelecek. Burç dışından olsa da Satürn etkisi yoğun olan bu dolunay dağılan bir şeyler varsa (hayat, fikir, amaç, ilişki) sezgi ve hayal gücünü kullanarak toparlanma konusunda destekleyici.

Yeniay anında Kova burcunda olan Merkür Mars-Jüpiter ikilisinden olumlu açılar alıyor. Yani sinmek yerine susmak, farklı olmaktan korkmamak, bireyselliği vurgulamak ve kendi otantik özelliklerimize ön plana çıkmak önemli olacaktır. İnsanlar hak arama konusunda daha aktif davranabilir. Diğer yandan Merkür-Uranüs karesi de etkin olacağı için aktif olayım derken rezil olmak da var, dozu iyi ayarlamak önemli.

Yeniay anında Venüs Balık burcunun son derecesi 29’da olduğu ve Neptün ile kavuşumda olduğu için çok ciddi yağış, hatta kar ve buzlanma görülebilir. En önemlisi sel ve taşkın gibi konulara dair risk oluşturuyor. Dünyevi anlamda ise çok farklı bir şuur boyutuna geçerek ruhsal bir sıçrama ve idrak hali deneyimleyebiliriz. Yeniay +-7 gün boyunca etkili olacak.

20 Şubat 2023’te Venüs Koç burcuna geçiş yapacak. Venüs yüceldiği Balık burcundan Koç burcuna geçiş yapacak. İlişkilerde bireysellik ihtiyacının ve cinsel tansiyonun artışı, ilk görüşte aşklar, aşk ve tutkuyu karıştırmak, bir anda ayrılıp bir anda barışmak gibi durumlar sıkça görülebilir. İlişkide sürekli talep eden, ya da istediğimizi alınca aniden giden taraf olmak mümkündür. Zaman zaman tamamen dürtüsel ve fevri hareketlerimizden kendimiz de zarar görebiliriz, dikkat. Olumlu yönüyle özgürlüğümüzü, bastırdığımız şeyleri dışarı vurmayı ve savaşçı dişil arketipi temsil eder. Venüs Koç kovalayan bir enerji olmamalıdır, özümde fethedilme arzusu yatar. Tıpkı Yunan Av tanrıçası Artemis gibi. Sabır ve sabırsızlıkla imtihan olurlar genelde. Venüs 17 Mart 2023’e kadar bu burçta kalacak.

Şubat ayının öne çıkan astrolojik etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

1 Şubat 2023 / Güneş-Chiron Altmışlığı: Açı kalıbı ruhsal ve bedensel iyileşmeyi destekleyen bir tesire sahip. Yaralandığımız konularda iyileşme, rahatsızlıkların hafiflemesi gibi konular söz konusu olabilir. Her türlü tıbbi tedavi ve ruhsal çalışma için idea bir etkidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

4 Şubat 2023 / Güneş-Uranüs Karesi: Beklenmeyeni bekleyin mottosu bu açı kalıbını temsil eder. Güvenli bölgeler, kontrol altında tuttuğumuzu düşündüklerimiz bir anda değişebilir; dışsal ve kaotik olaylarla karşılaşabiliriz. Bu sebepten ötürü ezberlerimizi bozmak, farklı şeyler denememiz çok önemli görünüyor. Bu açı kalıbı ani duygusal patlama ve terk hissi de getirebilir, dürtüsel değil uzun vadeli düşünmek gerek. Açı kalıbı +- 5 gün etkili.

5 Şubat 2023 / Aslan Burcunda Dolunay: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir. +- 7 gün etkili.

5 Şubat 2023 / Venüs-Mars Karesi: Bu açı kalıbı ikili ilişkilerde türbülanslı etkilere işaret etmekte. Mental farklılıklar büyük problemler oluşturabiliriz. “Ben bilirim tavrı” ve gereksiz inat tüm insan ilişkilerine zarar verebilir, dikkatli olunmalı. Eril-dişil dengesinin korunması bu süreçte çok önemli. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

6 Şubat 2023 / Merkür-Neptün Altmışlığı: Bu iyicil açı kalıbı içimizdeki yaratıcılığı dışarı vururken aynı zamanda hayatımıza keyifli sürprizleri de getirebilir. Bir konuda görünür olmak takdir ve ilgi toplamak adına da destekleyicidir. Bedensel hareketlilik, farklı şeyleri denemek ve ezber bozmak adına iyicil etkiler içerir. Bazen ters elle kulağı tutmak bize çok şey getirebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

8 Şubat 2023 / Venüs-Uranüs Altmışlığı: Bu açı kalıbı dinamik ve ruhen canlandırıcı. Zor tesirlerden sonra açı kalıbı bizi tekrar motive edebilir. Özellikle yaratıcılık adına harika bir tesirdir. Duygusal anlamda tatlı sürpriz gelişmeleri gündeme getirebilir. Aşk ve duygularda beklenmedik güzel gelişmeler, ilham ve estetik duygusu canlanabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

10 Şubat 2023 / Merkür-Plüton Kavuşumu: Bu açı kalıbı oldukça ciddi ve manipülatif bir tesir içeriyor. Doğru kullanıldığı takdirde insanlar üzerinde güçlü etki bırakmak mümkündür. Ancak bir yandan güç savaşları, domine etme ve kimi zaman da aşırı baskıyla karşılaşmak da söz konusu olabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

11 Şubat 2023 / Mars-Chiron Altmışlığı: Hareket enerjisini kullanarak kendimizi iyileştirebiliriz. Spora başlamak, ilk seferde olumlu sonuçlanmamış bir cerrahi müdahaleyi tekrar etmek gibi durumlar adına açı kalıbı değerlendirilebilir. Ruhsal yaralarımızı ancak cesaret ve eylemle iyileştirebiliriz. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

11 Şubat 2023 / Merkür Kova Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir. Merkür 3 Mart 2023’e kadar bu burçta kalacak.

15 Şubat 2023 / Venüs Neptün Kavuşumu: Yılın en romantik açı kalıplarından biri. Bu açı kalıbı koşulsuz sevgi, romantizm ve kendini adamakla doğrudan alakalıdır. Söz, nişan, evlilik tarihleri için çok uygundur. (13-20 Şubat 2022 aralığı özellikle değerlendirilebilir) Açı kalıbı yeni aşk ilişkileri veya mevcut bir ilişkinin ciddiyete binmesi gibi etkileri beraberinde getirebilir. Barışma ve affetmek adına da güçlü bir tesir söz konusudur. Açı kalıbı+-5 gün etkili.

16 Şubat 2023 / Güneş-Satürn Kavuşumu: Bu açı kalıbı ciddiyet, kararlılık, disiplin aynı zamanda dogmalardan sıyrılmayı da temsil ediyor. Kendimizi yeniledikçe gelişeceğimizi vurgulayan bu açı girişimcilik, yaratıcı fikirler, eğitim ve iş girişimleri gibi konular adına destekleyici. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

18 Şubat 2023 / Merkür-Jüpiter Altmışlığı: Merkür retrosu da gölgesi de sonra erdi. Bu sebeple bu açı kalıbı her türlü ticari girişim, kariyer ve finans odaklı aktivite adına çok güzel destekleri beraber sunmakta. Önemli imza, sunum ve lansman gibi konuları da bu zamanlara denk getirebiliriz. Tek gereken biraz çaba ve disiplin. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

19 Şubat 2023 / Venüs-Plüton Altmışlığı: Bu olumlu açı kalıbı duyguları güçlendiren, tutkuyu ve bağlılığı arttıran nitelikte bir yapı. Sevdiklerimize sahip çıkabilir, daha fazla kenetlenebiliriz. Tutku duyduğumuz bir işe kendimizi adamamız ve bu konuya tüm gücümüzle odaklanmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

19 Şubat 2023 / Güneş Balık Burcunda: Açıklaması ilk bölümde verilmiştir. Doğum günününüz kutlu olsun, yeni Güneş dönüşünüz size güzellikler getirsin. Güneş 20 Mart 2023’e kadar bu burçta kalacak.

20 Şubat 2023 / Balık Burcunda Yeniay: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir. +- 7 gün etkili.

20 Şubat 2023 / Merkür-Chiron Altmışlığı: Sözcüklerin gücüyle iyileşme sağlamak mümkündür. Ruhu arındıran konuşmalar yapılabilir, sorunlara çözüm bulunup uzlaşma sağlanabilir. Bu açı kalıbı bize çözümün susmanın veya sineye çekmenin değil düşünerek ve konuşarak bulunacağını gösterir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Açı kalıbı +- 3 gün etkili.

20 Şubat 2023 / Venüs Koç Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir. Venüs 20 Şubat-17 Mart 2023 arasında bu burçta kalacak.

22 Şubat 2023 / Merkür-Uranüs Karesi: Bu çatışmalı açı kalıbı gereksiz inat, uç fikirlerin çatışması, “ben haklıyım” inadını temsil ediyor. Herkesin kendine has fikirleri olabilir ve diğer fikri kabul etmeyebilir. Açı kalıbı ani öfke patlaması ve fevri hatalı hareketler getirebilir. Yıkıcı bir isyanı simgeler. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

22 Şubat 2023 / Merkür-Mars Üçgeni: Öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösteren bir açı kalıbı. İstek ve planlarımızın peşinden gidip zafer kazanmak mümkündür. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve umutlu bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe